Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Re: Бързи въпроси и отговори
Аз сложих обикновен ОСРАМ (води се ОЕМ).. Чудех се за найт-брейкър, които щяха да са общо с 50-60 лв повече, но определено не съжалявам.
Филипс бяха една идея 15-тина % по-скъпи, но понеже и аз не бях сигурен дали е баласт или крушка - примигването и за това реших на ОСРАМ да заложа.
И сега съм мега доволен. Още повече вдигнах фаровете с по 1 и 3/4 врътка, че по подразбиране са малко по-надолу на е90 и така.
Филипс бяха една идея 15-тина % по-скъпи, но понеже и аз не бях сигурен дали е баласт или крушка - примигването и за това реших на ОСРАМ да заложа.
И сега съм мега доволен. Още повече вдигнах фаровете с по 1 и 3/4 врътка, че по подразбиране са малко по-надолу на е90 и така.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Колеги преди време ви попитах за решение на един проблем, но не получих отговор и за това пак ще питам. Как мога да оправя насичащата стрелка на скоростомера?
Колеги да попитам можете ли да ми препоръчате читав майстор за смяна на гумичките на клапаните на Н52Б25 в или около С. Загора и Пловдив да речем. Имате ли представа колко може да струва труда за тази операция. Интересува ме също и колко евентуално би струвала и смяната на сегментите на двигателя. Благодаря.
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Здравейте колеги,
знам, че има ужасно много теми и отговори за акумулатор и регистрирането му, но нещо не схващам.
Така смених акумулатора на е90 320д 2005, ампеража си остана същия само пусковия ток май е различен, та разбрах, че не трябва да се кодира, а само регистриране, но не знам как става това. Питах в 2 сервиза и те си нямат на представа. Нищо не разбирам от тези ИСТА ИМПА и там подобни. Има ли тема някъде където да разбера повече, това компютър ли е , трябва да се закупи ли .
знам, че има ужасно много теми и отговори за акумулатор и регистрирането му, но нещо не схващам.
Така смених акумулатора на е90 320д 2005, ампеража си остана същия само пусковия ток май е различен, та разбрах, че не трябва да се кодира, а само регистриране, но не знам как става това. Питах в 2 сервиза и те си нямат на представа. Нищо не разбирам от тези ИСТА ИМПА и там подобни. Има ли тема някъде където да разбера повече, това компютър ли е , трябва да се закупи ли .
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Още един бърз въпрос. Искам да сваля алуминиевата част от топката на лоста на автоматик е90. Мога ли да я сваля без да свалям цялата топка, и ако да как. Ако не след като махна топката просто да напъвам от нещо, на щипки ли е или си има начин. Не намирам нищо в интернет
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sacrament написа:Здравейте колеги,
Това са софтуери за вътрешно фирмена диагностика и кодиране, щом за пръв път ги чуваш значи не ти трябва да си ги купуваш.
Напиши от къде си за да ти дадем насока къде да отидеш.
За София аз мога да ти го регистрирам.

sacrament написа:Здравейте колеги,
След като нищо не ти говорят, няма смисъл да се запознаваш с тях само за една регистрация на акумулатор. Или намери сервиз, който е виждал БМВ след 2003-та или помоли накой колега да ти помогне. Отнема една минута за някой, който има софтуера. Включително и аз бих помогнал, нищо че Коледа мина

- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
В близост до Смолян съм , ако знаете някой сервиз наблизо с радост бих отишъл.
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Дайте накакъв линк за ИМПА / ИСТА да разбера повече за тия софтуери, бих си купил на драго сърце да си правя диагностика на колата редовно, нали за това са тези софтуери
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
sacrament написа:Дайте накакъв линк за ИМПА / ИСТА да разбера повече за тия софтуери, бих си купил на драго сърце да си правя диагностика на колата редовно, нали за това са тези софтуери
Трябва само да си купиш кабел, другото го сваляш от тук.
viewtopic.php?f=1&t=404395
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Nukem написа:същото нещо паля и след 10 сек се вижда слабо вече и колите отзад като карат зад мен се вижда сянката на колата, аз смених крушките с някакви китайски преди година по 19лв още като беше на шефа колата. Препоръчайте нещо хубаво което става.
Ето така е при мен. След като ги запаля в първите 10 сек.
Тук е след като поработят...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
zaharia написа:Колеги да попитам можете ли да ми препоръчате читав майстор за смяна на гумичките на клапаните на Н52Б25 в или около С. Загора и Пловдив да речем. Имате ли представа колко може да струва труда за тази операция. Интересува ме също и колко евентуално би струвала и смяната на сегментите на двигателя. Благодаря.
Сигурен ли си за сегментите - ако тръгнеш по тоя път си прготви ,НЕ малко пари...гумичките на клапаните са евтини,слагането не е кой знае какво,ама кой ще ти зацепва valvetronic-a после е по-важно.
А за сегментите - там няма шега с китайски и цените са....
Това е цена на комплект на 1 цилиндър - Ед.цена (с ДДС) : 196.42 BGN ( да кажем,евентуално да НЕ вземеш ОЕМ и АКО предлагат алтернативни - пак ще е над 100 според мен)
до тук си 600+ мотора за отваряне масово искат горе долу още толкова - от там имаш всички болтове наново се купуват ама всички,а вярвай ми хич ,НЕ са малко,защото са алуминиеви и шанса да скъсат,ако не се сменят е голям.
Комплект болтове глава - Ед.цена (с ДДС) : 83.98 BGN + Ед.цена (с ДДС) : 10.26 BGN + гарнитура Ед.цена (с ДДС) : 387.13 BGN и т.н ,да можеш да минеш сигурно и с други гарнитури и т.н но под 2к не го виждам БЕЗ труда..и пак сложи и масла и филтри още към 200лв от нищото...таа сам си прецени.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, голямата навигация ЦЦЦ 2005.
Не мога да запиша диск да го чете...
Двдто чете ли мп3 и сдто също чете ли мп3 и ако не какъв формат, диск, скорост, честота трябва да е CD то, че да го чете. Помощ, че от 1 седмица го карам само на радио и ми писна. И как стои въпросът с changer като GROM.
Двдто чете ли мп3 и сдто също чете ли мп3 и ако не какъв формат, диск, скорост, честота трябва да е CD то, че да го чете. Помощ, че от 1 седмица го карам само на радио и ми писна. И как стои въпросът с changer като GROM.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
sacrament написа:Колеги, голямата навигация ЦЦЦ 2005.
DVD чете МП3 ,CD мисля,че не чете..записвай на 8 или 16
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:sacrament написа:Колеги, голямата навигация ЦЦЦ 2005.
DVD чете МП3 ,CD мисля,че не чете..записвай на 8 или 16
Зависи от годината и дали има чейнджър. Ако има чейнджър чете в него и в DVD-то задължително, и в CD-то според зависи. Ако няма чейнджър 2005г 99%, че не чете МП3, където и да го сложиш.