Проблем е90 325i губи обороти, прекъсва, гасне

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем е90 325i губи обороти, прекъсва, гасне

Мнение от Borislav262 » 01 Яну 2017, 21:26

Наскоро купих въпросното Бмв 325и, но за жалост възникнаха някои проблеми.
Като карам по продължително колата започва да губи обороти и ако падне под 2000 оборота гасне.
Отново пали, но прекъсва и ако се задържа над 2к оборота работи , ако падне под 2к прекъсва, присецва и т.н.
След това ми светна лампата за engine check. След "диагностика" в БМВ ме посъветваха да сменя свещи и лули
защото имало misfire, смених свещите и лулите и проблема се оправи за около 10км след това отново по същия начин. След втора диагностика ми казаха, че ме били предупредили че може да има и други неща които трябва да се сменят и ми съобщиха че липсват три болта на капака на клапаните, маслото е трябвало да се смени преди 35 000 км., трябва да се смени гарнитурата на капака на клапаните и може би влиза въздух от там.
:banghead: Има ли някой представа какъв може да е истинският проблем и какво би било най доброто решение? Също споменаха и за engine vent pipe която била спукана и може би от там излиза или влиза въздух.
Моля ако някой р имал подобен случай или има представа какъв може да е проблема нека сподели.
Благодаря и Честита нова година :D

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем е90 325i губи обороти, прекъсва, гасне

Мнение от nero_ » 02 Яну 2017, 15:04

Borislav262 написа:Наскоро купих въпросното Бмв 325и, но за жалост възникнаха някои проблеми.
Като карам по продължително колата започва да губи обороти и ако падне под 2000 оборота гасне.
Отново пали, но прекъсва и ако се задържа над 2к оборота работи , ако падне под 2к прекъсва, присецва и т.н.
След това ми светна лампата за engine check. След "диагностика" в БМВ ме посъветваха да сменя свещи и лули
защото имало misfire, смених свещите и лулите и проблема се оправи за около 10км след това отново по същия начин. След втора диагностика ми казаха, че ме били предупредили че може да има и други неща които трябва да се сменят и ми съобщиха че липсват три болта на капака на клапаните, маслото е трябвало да се смени преди 35 000 км., трябва да се смени гарнитурата на капака на клапаните и може би влиза въздух от там.
:banghead: Има ли някой представа какъв може да е истинският проблем и какво би било най доброто решение? Също споменаха и за engine vent pipe която била спукана и може би от там излиза или влиза въздух.
Моля ако някой р имал подобен случай или има представа какъв може да е проблема нека сподели.
Благодаря и Честита нова година :D

1. Започни с обслужване ако не е правено (масло, въздушен филтър).
2. Ако наистина липсват болтове, първо оправи този проблем и подмени гарнитурата, както са ти казали (щом липсват, готви се за по-сериозен проблем)
3. Направи диагностика и напиши какви грешки има.
4. На работещ мотор отвори капачката на маслото и доближи парче хартия. Смуче или духа? Много или малко? Като отвориш променят ли се оборотите?
5. Какви са тези лули, които си сменил? Покажи фактура от смяната да видим, какво точно е сменено.
6. Газ има ли?

От спукана картерна вентилация наистина може да има неравномерен празен ход и да прави проблеми. Ремонта е около 300лв за части и още 100-200 за труд. Малко е неприятно за подмяна. Други причини може да са валвтроника, ваносите, свещи и бобини.

Колата ти има поне един сериозен проблем и трябва методично да почнеш да оправяш нещата едно по едно. Няма да стане с форумна магия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 02 Яну 2017, 18:43

Да започнем от тук: N52 или N53?
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар

Мнение от Borislav262 » 02 Яну 2017, 22:26

Мотора е N52VB12, при първа възможност ще пробвам това с листчето и ще сменя маслото и филтрите.
В момента колата е в сервиз за смяна на гарнитурата и монтиране на липсващите болтове.
Колата няма газ. Надявам се от снимките да добиете някаква представа за свещите и лулите.
Диагностиката през скритото меню ли трябва да я направя ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E90/E91/E92/E93