Музика в Е46-Upgrade.ПОМОЩ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- chudomir
- Потребител
-
- Кара: Е46 330xd Full M-pack
- Мечтае да кара: Всяко едно М
Re: Музика в Е46-Upgrade.ПОМОЩ
Да посъживим малко темата. Имам едно питане относно импедансите на говорителите в е46 и по-спецялно за ХК. Качеството на звука въобще няма да коментирам, мъкаааааа ми е на мен тази тема. Та за това вече не издържам и мисля да поспретна това онова. Това при положение, че имам говорители и усилватели от стара колица. Всичко бях набил 4К лева в нея за музика и си представете какво разочарования ми дойде озвучаването на Бимата, макар и с ХК е трагедия. Имам говорители на херц 3 компонентна система, но е на 4 ома. А усилвателя на харман мисля дава на колоните по 3 ома. Как да процедирам се чудя. Дайте и вие някое мнение. Ако ги вържа херцовете на хармана кое е по-вероятно да изгори. Колоните или стъпалото. Като трябва да се вземе под внимание, че това стъпалце на хармана съм сигурен, че неможе да надуе колоните дори на 50%. Това с рязането на ламарината на вратата ще се режи при първа възможност, че като видях как са затапени говорителите.....
тия хора направо са се изложили с озвучаването. Имам и още материал за демпване и вратите ще си минат по реда и те. Та дайте малко акъл относно импедансите. Съвети и идеи приемам всякакви. Имам и плеър Alpine + peh100 процесор, но не искам да си махам оригиналната навигация, макар и малката. Та май се отнесох, ноо дано ме разбирате. Поздрави

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Свързвай смело нищо няма да изгори,но не очаквай кой знае каква промяна да не кажа ,че така може и по зле да стане.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Най-важното за импедансите е, че говорителя НЕ трябва да е с с по-малкък импеданс от този на усилвателя.
Това води до по-голям ток и теоритично може да доведе то изгаряне или на говорител или усилвател, че може и на двете. На практика не ми се е случвало на мен (а съм го правил неведнъж) защото знаеийки теорията, просто не усилвам на макс в този случай и всичко е наред.
Обратния случай е позволен - говорител с по-голямо съпротивление от това което "иска" усилвателя. Тогава няма проблем (разбирайте опасност) нито за усилвателя, нито за говорителя. Проблема е само в това, че ако усилвателя е за 2 ома, а сложите говорител 8 ома, той ще свири осезаемо по-слабо отколкото ако беше 2 ома. Ако разликата не е толкова голяма (примерно от 2 на 4 ома), тогава на слух едва ли ще усетите разликата.
Разбира се има и други тънкости относно импедансите, но за целите които се пита тук, тази информация е напълно достатъчна.
Това води до по-голям ток и теоритично може да доведе то изгаряне или на говорител или усилвател, че може и на двете. На практика не ми се е случвало на мен (а съм го правил неведнъж) защото знаеийки теорията, просто не усилвам на макс в този случай и всичко е наред.
Обратния случай е позволен - говорител с по-голямо съпротивление от това което "иска" усилвателя. Тогава няма проблем (разбирайте опасност) нито за усилвателя, нито за говорителя. Проблема е само в това, че ако усилвателя е за 2 ома, а сложите говорител 8 ома, той ще свири осезаемо по-слабо отколкото ако беше 2 ома. Ако разликата не е толкова голяма (примерно от 2 на 4 ома), тогава на слух едва ли ще усетите разликата.
Разбира се има и други тънкости относно импедансите, но за целите които се пита тук, тази информация е напълно достатъчна.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Само пълна промяна,оправя нещата
Плеъра е много зле!А с вратите трябва да го измислиш за да не питаш след това "имам вода в краката"
Има ли желание има и начин

Има ли желание има и начин

- CeCko2
- Потребител
-
- Кара: Е46/5
- Мечтае да кара: Х5М
Здравейте, искам да попитам има ли разлика в размерите на говорителите в компакта, два от тях пращят. Моят е с най-простата версия с Ревърс с касетка.
Плъг енд плей ли е подмяната на такъв с бизнес с моуд бутон?

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Вероятно вече е късно, но да кажа 
Говорителите на компакта мисля че са различни от седан/комби, но не съм сигурен.
Радиото се сменя plug and play, няма грижи там. Но задължително търси да е Alpine защото въшно си почти не се различават! Гледай етикетите.

Говорителите на компакта мисля че са различни от седан/комби, но не съм сигурен.
Радиото се сменя plug and play, няма грижи там. Но задължително търси да е Alpine защото въшно си почти не се различават! Гледай етикетите.
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Колеги искам да усиля малко саунд-а в моята е46 седан, но съм гола вода в сферата на аудиото и може ли да ми препоръчате нещо?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Silverlight написа:Колеги искам да усиля малко саунд-а в моята е46 седан, но съм гола вода в сферата на аудиото и може ли да ми препоръчате нещо?
toyaga
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Магазинът е временно недостъпенМоля, посетете ни по-късно.
Някакви конкретни предложения за говорители с което да подобря звука? За сега имам бас каса, която думка доволно, но звука нещо изостава спрямо баса, а не ми се слуша само бас. Мислех да сложа 2 елипси вместо задните говорители, но като ги вържа направо за кабелите на говорителите те не свирят даже колкото оригиналните, а на другата ни кола направо къртеха.

- vicho
- старши ентусиаст
-
Silverlight написа:Някакви конкретни предложения за говорители с което да подобря звука? За сега имам бас каса, която думка доволно, но звука нещо изостава спрямо баса, а не ми се слуша само бас. Мислех да сложа 2 елипси вместо задните говорители, но като ги вържа направо за кабелите на говорителите те не свирят даже колкото оригиналните, а на другата ни кола направо къртеха.
с какво радио си, ако си с оригиналното е мъка...
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
Parrot Asteroid Classic е радиото, а елипсите ги слушах на Pioneer, който вече не става за нищо. За отпред мислех да сложа едни Hertz-ове, но не знам дали ще има някаква съществена разлика, затова реших първо да питам тук. 

- vicho
- старши ентусиаст
-
Silverlight написа:Parrot Asteroid Classic е радиото, а елипсите ги слушах на Pioneer, който вече не става за нищо. За отпред мислех да сложа едни Hertz-ове, но не знам дали ще има някаква съществена разлика, затова реших първо да питам тук.
аз наскоро слагах 16.5 см ground zero от авал и веднага ги махнах... оригиналните свирят 10 пъти по-добре... предполагам, че с херц ще е същата работа...
оригиналните говорители са си добри
сигурно нещо скъпо ще свири по-добре, ама...

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
В интернет гледах клипче на едно БМВ с този кит, но ми се струва прекалено скъпа...
https://www.amazon.com/Focal-Access-6-5 ... B001Q9EKV4
https://www.amazon.com/Focal-Access-6-5 ... B001Q9EKV4
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
По принцип има и други китове за Е46 на BavSound, но и те са ~400$, иначе или слагаш друго CD, с един усилвател и други говорители или за подобни пари може и цялата система на Harman Kardon.
- mitio8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 и Колело
- Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
- Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998
Stanimir330 написа:По принцип има и други китове за Е46 на BavSound, но и те са ~400$, иначе или слагаш друго CD, с един усилвател и други говорители или за подобни пари може и цялата система на Harman Kardon.
Не че разбирам, ама за този Harman Kardon няма много добри мнение. Единствения плюс на такава оригинална система е, че е с повече говорители и има усилвател. Поне така се пише ...
-----
Ако се добави приличен усилвател и среден клас говорители + прилична изолация няма ли да изкара по-добър звук от оригиналния?