Съвет за газов инжекцион М52Б28
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550
Съвет за газов инжекцион М52Б28
Здравейте колеги,
Обмислям монтирането на висок клас газов инжекцион, понеже моята лакомница пие безобразно (20/100 в София сега като е студено), в интерес на истината, десния ми крак малко натежава, но все пак...
Та, бих искал да ви помоля да споделите вашия опит с газовите уредби - доволни ли сте като цяло, имали ли сте проблеми и заслужава ли си инвестицията (лично аз правя около 10К км годишно, предимно извънградско)? Също така, всякакви препоръки за марка или сервизи в София ще ми бъдат много полезни. Доколкото разбрах, има много голямо значение не само марката на системата, но и читавия монтаж...
Благодаря ви предварително и ви желая весели празници!

Обмислям монтирането на висок клас газов инжекцион, понеже моята лакомница пие безобразно (20/100 в София сега като е студено), в интерес на истината, десния ми крак малко натежава, но все пак...

Та, бих искал да ви помоля да споделите вашия опит с газовите уредби - доволни ли сте като цяло, имали ли сте проблеми и заслужава ли си инвестицията (лично аз правя около 10К км годишно, предимно извънградско)? Също така, всякакви препоръки за марка или сервизи в София ще ми бъдат много полезни. Доколкото разбрах, има много голямо значение не само марката на системата, но и читавия монтаж...
Благодаря ви предварително и ви желая весели празници!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Съвет за газов инжекцион М52Б28
Имах такси точно като твоя модел кола и го карах в периода 2007-2010, даже го има на снимка в профила ми. Та беше с газов инжекцион БРЦ. От тогава за газ ползвам само тази марка, води се като най-добрата. Проблеми с газта никакви, сменях там някакви филтърчетата и само каране. Разходът се качва някъде с 2 литра над този на бензин, може да си го калкулираш в лева. Всяко палене на бензин, докато загрее на бензин и така. Градусите си ги правиш както искаш при монтажа. Вървежа остава почти същия, субективно няма да усетиш разлика от обикновен бензин. Имам един приятел, той слага на същия мотор, но в Е36 и той беше доволен.
Сметни си обаче при 10 000 км. годишно колко лева ще спестиш, после сметни колко време приблизително мислиш да я караш, сложи по едни свещи там на 30 000км. че става по-чувствителна в това отношение на газ, някакви филтърчета на 10 000 и после реши дали искаш да слагаш. Успех и ако решиш, само БРЦ, всичко друго е компромис.
Сметни си обаче при 10 000 км. годишно колко лева ще спестиш, после сметни колко време приблизително мислиш да я караш, сложи по едни свещи там на 30 000км. че става по-чувствителна в това отношение на газ, някакви филтърчета на 10 000 и после реши дали искаш да слагаш. Успех и ако решиш, само БРЦ, всичко друго е компромис.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
При 10К км/годишно, основно извънградско и на 15+ годишна кола няма смисъл от монтиране на ГИ за 1500+лв.
Има смисъл ако колата ще я караш 3+ години
Карам трета кола на газ, сегашната ми е 98г, с ГИ монтиран преди 4.5 години и твърдо стоя зад написаното по-горе.
Има смисъл ако колата ще я караш 3+ години
Карам трета кола на газ, сегашната ми е 98г, с ГИ монтиран преди 4.5 години и твърдо стоя зад написаното по-горе.

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Аз съм с малко комбинирана газова уредба
Попринцип се води Фобос , с 5 години гаранция.
Обаче поисках при монтажа да ми сложат от най-добрите инжектори и са ми сложили Баракуда(италиански уж) и няма грижи колата.
Вече съм и навъртял 20 000 км на газ с нея, е понамирисва си от време навреме в студеното , поне 10 литра на месец бензин си ги лапа при палене(минавам около 1000 - 1200 на месец) , моята минава на газ доста бързо ама сега в студовете малко повече я карам на бензин , че иначе ако премине веднага и мирише
1450 лева ми струваше във Варна , 2 дена за монтаж и после ме извикаха да караме и настроим.
Разхода ми е 20 градско , всеки ми казва че е много
Срещнах един познат с 3.5 V8 и неговата горяла 18

Попринцип се води Фобос , с 5 години гаранция.
Обаче поисках при монтажа да ми сложат от най-добрите инжектори и са ми сложили Баракуда(италиански уж) и няма грижи колата.
Вече съм и навъртял 20 000 км на газ с нея, е понамирисва си от време навреме в студеното , поне 10 литра на месец бензин си ги лапа при палене(минавам около 1000 - 1200 на месец) , моята минава на газ доста бързо ама сега в студовете малко повече я карам на бензин , че иначе ако премине веднага и мирише

1450 лева ми струваше във Варна , 2 дена за монтаж и после ме извикаха да караме и настроим.
Разхода ми е 20 градско , всеки ми казва че е много

Срещнах един познат с 3.5 V8 и неговата горяла 18

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Баракуда не са ли полски? http://www.autogaz-alex.pl/m/index.php? ... 12&lang=en
- ама са много сериозни де - фирма ALEX, може би наравно с BRC.
А иначе за 20000 км. на бензин горивото ще е например 4000 лв., а на газ (да кажем, че ще харчи малко повече) в най-лошия случай 2600 лв. - защо да няма смисъл?
- опа, грешка, това го смятах на база 10/100 градско бензин и 12/100 газ. А ако е 20/100 бензин - 4000 лв. гориво са за 10000 км. (1 година), срещу 2600 на газ.
Powerslide, ами ето, че колегата прави 20 на бензин, значи ти е ок. (- това ако караш при сходни условия, ама за Варна са ми казвали, че са много подобни условията за шофиране из града.)
- ама са много сериозни де - фирма ALEX, може би наравно с BRC.
А иначе за 20000 км. на бензин горивото ще е например 4000 лв., а на газ (да кажем, че ще харчи малко повече) в най-лошия случай 2600 лв. - защо да няма смисъл?
- опа, грешка, това го смятах на база 10/100 градско бензин и 12/100 газ. А ако е 20/100 бензин - 4000 лв. гориво са за 10000 км. (1 година), срещу 2600 на газ.
Powerslide, ами ето, че колегата прави 20 на бензин, значи ти е ок. (- това ако караш при сходни условия, ама за Варна са ми казвали, че са много подобни условията за шофиране из града.)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Мисля си за 10к годишно е безмислено да слагаш газ
сметката става много тьнка 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз пък си мисля, че 20/100 е отвратително много и нещо не е в ред с колата, освен ако не се кара само студена в задръствания, а като стопли не се дава газ до ламарината. Иначе трябва да си прецени колегата колко още ще кара колата, защото после тоя инжекцион при продажба ще е поредния подарък за новия собственик.
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Dirty M5 driveR написа:Аз пък си мисля, че 20/100 е отвратително много и нещо не е в ред с колата, освен ако не се кара само студена в задръствания, а като стопли не се дава газ до ламарината. Иначе трябва да си прецени колегата колко още ще кара колата, защото после тоя инжекцион при продажба ще е поредния подарък за новия собственик.
Тя бързо загрява ама все пак през повечето време се кара студена да , нормално каране , като загрее може да и се раздаде малко ама без изгъзици
Еми колкото и пъти да се закача на диагностика (инпа , дис) все няма нищо...
Пали , върви

Да , трябва да си прецени колко време още иска да я кара.
Ама моята като я взех и я карах известно време на бензин , еми няма каране на бензин , кой каквото иска да ми говори , трябва да взимаш бая заплата , че да караш всеки ден на бензин.
Едно е да минеш за 15-17 лв 100км , друго е за 25+ лв на 100км

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Тегаво е в град с голям трафик. Аз карам на бензин същата кола, но в Русе навсякъде се стига за 10 мин., + че ползвам доста често международното. От два месеца насам разхода ми е 12/100, и правя по 6-700км месечно, което е малко.
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за мненията, колеги! Ами, количката си е страхотна, беше със сервизна книжка от Германия, на 260К км реални, отвътре е буквално като нова, М-пакет и окачване и тн... Изръсих се с малко повечко кеш за нея, но определено си заслужава и бих искал да си я поддържам и карам дълго време, примерно 4-5 години (живот и здраве!). Иначе, моите сметки бяха - около 12/100 среден разход бензин при 10К км са грубо 1200 лева на година спестени (условно приемам, че разхода е същия на газ), та за 1.5-2години ще се избие. От друга страна, като я направя хибрид, определено ще пътувам повече.
И аз съм се чудел, дали този разход е нормален... Вярно, раздавам си й обилно, ама в крайна сметка не е Мка/AMG ебаси...
Лятото ми даваше между 13-16 градско и между 8.5-10 извънградско.
А какво мислите за марките Романо и Ловато? Доколкото знам, са висок клас... Иначе, много хора ми казват за BRC, че са топ, но гледах някаква оферта за 2100 лева, което ми се вижда малко множко.

И аз съм се чудел, дали този разход е нормален... Вярно, раздавам си й обилно, ама в крайна сметка не е Мка/AMG ебаси...

А какво мислите за марките Романо и Ловато? Доколкото знам, са висок клас... Иначе, много хора ми казват за BRC, че са топ, но гледах някаква оферта за 2100 лева, което ми се вижда малко множко.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Това с марките винаги е нещо, което може да се коментира с часове. Аз имам приятел, който на втора ЕС-ка W220 сложи Ланди Ренцо и е супер доволен. С първата направи 100к км за 2 години, а втората я кара със същото темпо. Дори успяха да му я нагласят да върви по-добре на газ, при само 3л завишен разход спрямо бензин. В София я е монтирал.
Тежка кола , автомат , градско тръгни-спри всеки път преодоляваш инертността на теглото , колко да ти дава . По каталог като я гледам даже 15.5 си и дават градско , зимата студенко , докат загреее и ако преходите са ти кратки и редки нищо чудно да постигаш такива цифри . И да газификацията има смисъл , само си прецени колко ще си караш колицата , поне да занулиш вложеното . Но с тия разходи бързо ще покрие разликата .
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
Само за протокола, с ръчка съм 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е то като ще е да занули вложеното какъв е смисъла?
По-добре да перка на бензин. Щото каквото и да си говорим с газта винаги са възможни разни драми, или най-малкото отначало докато я настроят да се върне 5 пъти. 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Е то някои хора, ще кажат най добре да вложи 1500лв във валчета, сгъстяване, интейк, модване на генерацията и един ремап...
Ама всеки си преценя.
Аз на първо време бих си почистил дросела, дебитомера и сложил ново филтърче и да засека пак разхода дали има промяна, евтино е това, лесно... И ще отхвърлиш няколко опции за високия разход.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Ама всеки си преценя.
Аз на първо време бих си почистил дросела, дебитомера и сложил ново филтърче и да засека пак разхода дали има промяна, евтино е това, лесно... И ще отхвърлиш няколко опции за високия разход.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3