Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
мда там съм стигнал до извода че някакво такова заключение прави на базата на посещенията в сервиз преди това
fitter написа:Колеги някой знае ли в рипорта от сайта от къде взема central mileage km? Аз моята я взех 2013 на 174200 от Италия. Според рипорта последно е била при дилър в Италия 2009 -та на 92000. До тук добре. От къде тогава показва тези 157337 на central mileage? като не е била при дилър след 92000 км?
Sent from my iPhone using Tapatalk
от последното прочитане на ключа в дилър който е свързан със системата, в твоя случай 11.01.2010 е правена диагностика на 157337. освен това имаш една отворена сервизна акция, иди в БМВ да ти я направят.
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
kolp написа:fitter написа:Колеги някой знае ли в рипорта от сайта от къде взема central mileage km? Аз моята я взех 2013 на 174200 от Италия. Според рипорта последно е била при дилър в Италия 2009 -та на 92000. До тук добре. От къде тогава показва тези 157337 на central mileage? като не е била при дилър след 92000 км?
от последното прочитане на ключа в дилър който е свързан със системата, в твоя случай 11.01.2010 е правена диагностика на 157337. освен това имаш една отворена сервизна акция, иди в БМВ да ти я направят.
Ако е така както казваш, значи нещо не се връзва - 28.07.2009 е била при дилър на около 92000km , а 11.01.2010 e показaла 157337km? Едното от двете не е вярно, освен ако не са й навъртяли 65000км в рамките на 6 месеца.
Как разбра за акцията?
вързва, не вързва, това излиза в системата
иди в БМВ и ги питай като не вярваш, акцията се вижда като отворена за твоята кола, незначителна е, но е добре да се направи.

- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
Колеги...това може ли да е вярно???
Последна промяна wenss на 18 Яну 2017, 7:46, променена общо 1 път
wenss написа:Колеги...това може ли да е вярно???
ами като за 9 години си влязъл един единствен път в официален сервиз, и то за да ти направят безплатната сервизна акция

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Докато е гаранционна колата не трябва ли задължително да се обслужва в официален сервиз?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Влизат ама не им записват инспекциите. Пишат само в книжката.
Sent from my F3111 using Tapatalk
kiko™ написа:Докато е гаранционна колата не трябва ли задължително да се обслужва в официален сервиз?
трябва по принцип, ако имаш Service Inclusive опция даже ти е "безплатно" за съответните километри, най често 5г/100хкм. обаче разни фирмени коли не си плащат тази опция при закупуване, и си ходят при разни познати и разбирачи да им е по-тънко

иначе за сервизната книжка не е така, от доста време БМВ има централизирана система и всяко влизане ти е документирано в компютъра. четеца прочете ли ти ключа всичко се записва, грешки, актуални километри, срок до съответните обслужвания и тн. отидеш ли в БМВ първото което правят е да ти поискат ключа и да го вкарат в четеца.
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
Аз така или иначе от доста години на каквато и кола да съм си закупил никога не съм обръщал сериозно внимание на километрите...любопитно ми беше само.
Здравейте , предстои ми покупка на БМВ е60 530д от Германия. За сега съм се спрял на тази кола. Първи собственик ще съм на такава кола затова и търся съвети.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=2
ако Може да ми кажете мнение на пръв поглед изглежда ли читава , тунингована е , също е Спорт , ще ми е докарат мои хора, просто трябва да си харесам кола , гледам да е черен металик задължително и до 6000 -6500 евро. За сега обявите не са много и няма много избор но вече не ми се чака , и ме е страх да не би да избързам. Също така със спортно окачване , добра идея ли е .. искам да вози хубаво.
ако Може да ми кажете мнение на пръв поглед изглежда ли читава , тунингована е , също е Спорт , ще ми е докарат мои хора, просто трябва да си харесам кола , гледам да е черен металик задължително и до 6000 -6500 евро. За сега обявите не са много и няма много избор но вече не ми се чака , и ме е страх да не би да избързам. Също така със спортно окачване , добра идея ли е .. искам да вози хубаво.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Влизат ама не им записват инспекциите. Пишат само в книжката.

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
petko1992 написа:Здравейте , предстои ми покупка на БМВ е60 530д от Германия. За сега съм се спрял на тази кола. Първи собственик ще съм на такава кола затова и търся съвети.
на мен лично не ми допада тая кола като я гледам на снимките. ето две други в немското мобиле които по ми хващат окото до 6500 евро:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... &fnai=prev
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Alexi написа:vvasilev1 написа:Влизат ама не им записват инспекциите. Пишат само в книжката.
това може да стане само в гаража на бай Иван ( примерно ) където се и обслужват тия без данни в официални сервизи .. а книжката обикновено е написана на коляно от собственика на автокъщата ,даже химикала не се сеща да смени за 10г обслужвания един и същ
Това ми го каза човек, който работи в дилър на БМВ в България. Каза, че се практикува предимно в Италия, но не само там. Сега вече на кой как му се вижда и колко му е смешно е друг въпрос. Трябва да се има предвид, че повечето коментари са за автомобили били в гаранция преди 10-13 години. В наши дни сигурно на 100% се ползва четеца за ключ. Преди две години влязох в Русе кар да си купя нещо дребно и реших да попитам за историята на автомобила и момчето поиска талон и ключ и веднага го мушна в четеца.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
от 9 кладенеца вода се вади като стане дума за сервизна история .. истината е че км се пипат много сериозно и това се прикрива и фалшифицира по всевъзможни начини .. няма ли сервизна история в официалните сервизи и да излиза в базата данни поне за първите години с които можеш да направиш някаква калкулация за общия пробег - просто се пропуска конкретния автомобил ,избора е огромен .. примерно като на колегата с едно посещение на 100к преди 10г че тя може да е на 300-400к няма как да се разбере нищо за колата