Въпрос за амортисьори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за амортисьори
Здравейте колеги,имам въпрос към вас относно предните амортисьори .За нагласянето им има бележка с букви R -десен ,L -ляв ..между тях има черта на равно разстояние .ДА се съобразя с буквите или с черата за правилното монтиране на амортисьорите.Чертата ме бърка...за първи път си сменям амортисьорите сам...изгледах доста теми...разглобил съм всичко и е ред да зглобявам и съм предпазлив...в темите е споменато да се центрират буквите над процепа ....но съм длъжен да попитам. Амортисьорите са ФЕБИ БИЛЩАИН ..мисля че Б4...Благодаря за вниманието. 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Въпрос за амортисьори
Десния монтираш с улея на шенкела на R, левия - на L... 

Последна промяна Z3Ro* на 27 Дек 2016, 8:20, променена общо 1 път
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Споделете мнение за предни амортисьори с марка MEYLE. Има ли някой доволен?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
за MEYLE нз ... ама 2ма приятели вече посъветвах и сложиха на други марки >
https://www.autopower.bg/амортисьор-koni-bmw-5-sedan-e39-528-i-8750-1071-g1785c15-i24905220.html
от стандартно окачване към тези амортисьори ... еми да ти кажа ... адски са доволни, а и цената е съвсем приемлива
https://www.autopower.bg/амортисьор-koni-bmw-5-sedan-e39-528-i-8750-1071-g1785c15-i24905220.html
от стандартно окачване към тези амортисьори ... еми да ти кажа ... адски са доволни, а и цената е съвсем приемлива
georgi_1986 написа:Споделете мнение за предни амортисьори с марка MEYLE. Има ли някой доволен?
Китайчета, аз правих процедурата тая седмица обаче заложих на закс - 150 лв бройката.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Подложките на пружините(горна и долна) сменихте ли или не е задължително. В какво състояние бяха при вас?
- host
- старши ентусиаст
-
bioz написа:georgi_1986 написа:Споделете мнение за предни амортисьори с марка MEYLE. Има ли някой доволен?
Китайчета, аз правих процедурата тая седмица обаче заложих на закс - 150 лв бройката.
Слагате Закс, като Koni STR е на същата цена?!
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- vesoyanev2011
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d ,2001г.
Аз преди година също смених предни и задни амартисьори със ЗАКС.Доволен съм от резултата.Старите ми предни бяха много зле и смених първо тях.Обаче след като смених и задните ....,колата стана доста по-стабилна,въпреки ,че задните имаха още доста живот.
Марката КОНИ е с доста по-добри отзиви,обаче хубаво КОНИ за 160 лв.......
!
Струва ми се нереално ниска тази цена.Не искам да подвеждам никой,това си е мое мнение,базирано на доста ровене в нета.
Гумените подложки не съм ги сменял!Предните тампони(лагери) смених превантивно и ударните тампони,че бяха пред разпадане.
Доволен съм от резултата,колата е съвсем друга през неравности,дупки, в завои...!
Весели празници!

Марката КОНИ е с доста по-добри отзиви,обаче хубаво КОНИ за 160 лв.......

Струва ми се нереално ниска тази цена.Не искам да подвеждам никой,това си е мое мнение,базирано на доста ровене в нета.
Гумените подложки не съм ги сменял!Предните тампони(лагери) смених превантивно и ударните тампони,че бяха пред разпадане.
Доволен съм от резултата,колата е съвсем друга през неравности,дупки, в завои...!
Весели празници!

- host
- старши ентусиаст
-
bioz написа:Кво им е на закса
Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
Абсолютно нищо колега, но на същата цена получаваш НЕрегулируемо Кони, което е по-добро от М-тех и с доживотна гаранция от Кони Холандия. Вярно, това е най-базовия амортисьор на марката и е супер конкурентен като цена.
Нищо им няма на Закса. Просто има алтернативи с определени позитиви към тях.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Имам въпрос за задните амортисьори. Значи както си карам с 50-60, минавам по път за напречни фуги или нещо копали и го заринали некачествено. През цялата кола минава една вибрация и се усеща как цялата задница се тресе. Ходих при един майстор, гледа амортисьорите(задните), натиска колата нагоре надолу, нищо. Няма омаслявания, няма признаци за заминали. Каза ми, че най-вероятно имат голям празен ход и при движение това се проявява. Демек, за смяна са. Вие как мислите? Особено като съм с ниските гуми лятото(отзад са 40) и направо е ужас. Обявиха ми цена от 150 лв. за TRW. Предните ги сменях през април 2009, със Закс и досега не съм ги пипал, а съм минал над 80 000 км с тях. Тогава струваха по 250 лв. парчето.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- hammy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525d touring, е53 Х5 3.0d
Elesar74 написа:Имам въпрос за задните амортисьори. Значи както си карам с 50-60, минавам по път за напречни фуги или нещо копали и го заринали некачествено. През цялата кола минава една вибрация и се усеща как цялата задница се тресе. Ходих при един майстор, гледа амортисьорите(задните), натиска колата нагоре надолу, нищо. Няма омаслявания, няма признаци за заминали. Каза ми, че най-вероятно имат голям празен ход и при движение това се проявява. Демек, за смяна са. Вие как мислите? Особено като съм с ниските гуми лятото(отзад са 40) и направо е ужас. Обявиха ми цена от 150 лв. за TRW. Предните ги сменях през април 2009, със Закс и досега не съм ги пипал, а съм минал над 80 000 км с тях. Тогава струваха по 250 лв. парчето.
Колега, провете четирите тампона, с които е захванат задния мост към купето и от тях може да е тази вибрация.
Elesar74 написа:Имам въпрос за задните амортисьори. Значи както си карам с 50-60, минавам по път за напречни фуги или нещо копали и го заринали некачествено. През цялата кола минава една вибрация и се усеща как цялата задница се тресе. Ходих при един майстор, гледа амортисьорите(задните), натиска колата нагоре надолу, нищо. Няма омаслявания, няма признаци за заминали. Каза ми, че най-вероятно имат голям празен ход и при движение това се проявява. Демек, за смяна са. Вие как мислите? Особено като съм с ниските гуми лятото(отзад са 40) и направо е ужас. Обявиха ми цена от 150 лв. за TRW. Предните ги сменях през април 2009, със Закс и досега не съм ги пипал, а съм минал над 80 000 км с тях. Тогава струваха по 250 лв. парчето.
Няма как такава вибрация от амортисьори, може да са заминали, но не са те причината за вибрациите. Кажи му да гледа където трябва...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
То и аз като взема да им казвам къде да гледат, за какво да водя колата на майстор.. Нейсе, благодаря за съветите колеги. Явно попадам на неразбиращи хора, ама като я закарам ще искам изрично да погледнат тампоните.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
15 мнения
• Страница 1 от 1