Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
T0nk00 написа:spower написа:Някой, ако има желание да прочете "Тайната на коремната преса" на Лазар Ангелов мога да му я изпратя имам я сканирана. Има хубави диети и разнообразни упражнения за корем, с които да се разбие тривиалната тренировка на корема. Пишете ми на ЛС и ми пускайте мейли за да я изпратя.
Благодаря на колегата spower! На пръв поглед изглежда интересна, като информацията е доста систематизирана.
И от мен благодарности на колегата за предоставената книга!

Има интересни материали като лично на мен най-много ще ми бъдат от полза указанията за правилното изпълнение на упражненията и кога какви упражнения да изпълнявам.
Поздрави!

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Наскоро гледах едно видео и там се развиваше тезата, че трябвало да се свалят килограми плавно, от рода на 0,5 кг./седмица... 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Доктора ми казва, че трябва да се сваля 1-2 на месец, но ми сподели и че това няма да съвпадне с плановете ми.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
Аз започнах "програмата" на 7-ми Ноември с първа тренировка, но тези дни реших малко да попроменя нещата, защото си мисля че много бързо свалям кила. При все, че търся дългосрочен ефект, мисля че е оправдано, а и "прогарамата" ми е още 20 седмици, та има време за всичко.
п.с. Последната седмица даже добавих разни билкови благини и има ефект,

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
nqmam_bmw написа:Аз започнах "програмата" на 7-ми Ноември с първа тренировка, но тези дни реших малко да попроменя нещата, защото си мисля че много бързо свалям кила. При все, че търся дългосрочен ефект, мисля че е оправдано, а и "прогарамата" ми е още 20 седмици, та има време за всичко.![]()
За какви билки става дума по-конкретно?
Моята цел е да съм във форма и не взимам добавки освен протеин и аминокиселини и то не редовно, но за билки ми е интересно.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
То в началото е лесно свалянето като влезеш в някакъв рестриктивен режим. Дори само излишната вода да изхвърлиш си 2кг. надолу. Не се притеснявайте, няма да се повредите. После идва застоят и точно тогава е важно да не се обезкуражите.
Never mistake motion for action...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Така е първите килогами лесно се "хвърлят", въпроса е да се загуби от правилните места и да се спечели на други желани.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Нямам предвид за сваляне на килограми.
Останах с впечатление , че с билкови добавки има ефект в посока сила и мускулна маса
и затова ми стана интересно.
Останах с впечатление , че с билкови добавки има ефект в посока сила и мускулна маса
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- nqmam_bmw
- Потребител
-
klintan66 написа:Нямам предвид за сваляне на килограми.
Аз лично почнах да пия разни билкови отвари от типични БГ билки и при мен има силен плацебо ефект.

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Въпрос
има ли смисъл, след 3-4 години тренировки по общоприетите програми а именно 3-4 упражнения седмично за мускулна група, да се премине към тренировки само с основни упражнения. Примерно 4-5 пъти седмично по 5 серии гърди,гръб,крака. Естествено упражненията са лежанки, тяга/гребане, клек, без въженца и кабели..
целта е килограми, да се виждат вените не ми е важно

има ли смисъл, след 3-4 години тренировки по общоприетите програми а именно 3-4 упражнения седмично за мускулна група, да се премине към тренировки само с основни упражнения. Примерно 4-5 пъти седмично по 5 серии гърди,гръб,крака. Естествено упражненията са лежанки, тяга/гребане, клек, без въженца и кабели..

- nqmam_bmw
- Потребител
-
Във фитнеса, в който ходя не съм видял да се вдигат щанги и да има яко кръгови тренировки с базови упражнения, а напротив - всички са фенове на сплитовете.
Аз тази година наблягам на базови упражнения и даже вече много рядко правя кардио дори.

Аз тази година наблягам на базови упражнения и даже вече много рядко правя кардио дори.

A.Stoyanov написа:Въпрос![]()
има ли смисъл, след 3-4 години тренировки по общоприетите програми а именно 3-4 упражнения седмично за мускулна група, да се премине към тренировки само с основни упражнения. Примерно 4-5 пъти седмично по 5 серии гърди,гръб,крака. Естествено упражненията са лежанки, тяга/гребане, клек, без въженца и кабели..![]()
Не е проблем,но ще издържите ли на тази робия? Това води до добра физическа умора,но къде ще е пикът за стреса и времето за почивка за възстановяване на мускулите? Нали това прави мускула дебел или искате Вие да станете дебел като цяло?
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Benord написа:A.Stoyanov написа:Въпрос![]()
има ли смисъл, след 3-4 години тренировки по общоприетите програми а именно 3-4 упражнения седмично за мускулна група, да се премине към тренировки само с основни упражнения. Примерно 4-5 пъти седмично по 5 серии гърди,гръб,крака. Естествено упражненията са лежанки, тяга/гребане, клек, без въженца и кабели..![]()
Не е проблем,но ще издържите ли на тази робия? Това води до добра физическа умора,но къде ще е пикът за стреса и времето за почивка за възстановяване на мускулите? Нали това прави мускула дебел или искате Вие да станете дебел като цяло?
Следя темата и очаквах включване от теб и още един двама колеги. Честно казано незнам дали ще издържа дълго на такъв тип тренировки, впредвид и ежедневието ми което е доста физическо натоварване. Преди година две бях пробвал бутащи, дърпащи, крака в три последователни дни след тях ден почивка и пак отначало резултатите бяха добри но след 2 месеца рухнах... Храната ми сега е в добри количества, но еднотипна /яйца, ориз, месо/ ще взема и някои добавки уж да ми помогнат

Ефект ще има при тежко натоварване на мускулите,които искате да градите, веднъж седмично.Разпределете си ги през ден,както Ви е удобно.Серии до отказ с помощник,който обаче само да Ви пази,а не да помага във вдигането.Не повече от три упражнения за мускул.Тежести в рандеман от 5 до 9 възможни повторения.Изберете си упражнения,които Ви доставят удоволствие.Загрявайте за всяко упражнение с лека тежест.Бавно,чисто и постоянно движение без чудене и подхвърляне.Без какъвто и да е читинг.Яжте,каквото Ви се яде и по колкото Ви се иска.Добавки само като витамини и минерали в нормални,не в конски дози.Другото е време за почивка и мерак в работата.Следете си твърдо тежестите.Вървят ли нагоре килограмите с по малко всяка седмица всичко е наред.Не се задържайте много в залата и не си губете времето в приказки.Така се губи най-лесно ритъма.Добър признак за добра работа е съвсем леката мускулна треска в мускулът трениран от предният ден.Няма ли го това,нещо сте мързелували.Не пропускайте тренировка,не боледувайте.Една настинка Ви връща с месеци назад.Планувайте поне две години работа и сам ще си решите тогава само як и голям ли ще ставате или ще има и нещо друго.
Почти във всяка зала има едно говедо,което седи зад едно бюро и дъвче банани.Като влизате го поздравявайте винаги,а като си тръгвате му казвайте довиждане.Винаги,когато се чудите,какво и защо да правите се обръщайте директно към него.Ще имате огромна полза от това.Вземе ли да Ви продава нещо,обаче културно откажете.Това също ще е полезно за Вас.
Дано да Ви помагам с нещо.Успех и умната.Осакатените от тежести или химия не свършват добре.
Почти във всяка зала има едно говедо,което седи зад едно бюро и дъвче банани.Като влизате го поздравявайте винаги,а като си тръгвате му казвайте довиждане.Винаги,когато се чудите,какво и защо да правите се обръщайте директно към него.Ще имате огромна полза от това.Вземе ли да Ви продава нещо,обаче културно откажете.Това също ще е полезно за Вас.
Дано да Ви помагам с нещо.Успех и умната.Осакатените от тежести или химия не свършват добре.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Benord написа:...
Колега, като цяло доста глупости си изписал. Не съм сигурен дали това са твои мъдри мисли или ги преразкаваш отнякъде.
1) С по 3 упражнения при определени мускулни групи ще се случи между нищо и посредствени резултати. По конкретно при крака, гръб и гърди, освен ако колегата няма да прави силов трибой всеки път, без да изолира отделни мускули.
2) Упражненията за удоволствие са едни други. Прогрес се постига точно от упражненията, които мразиш.
3) Чийтингът си има огромни предимства при определени упражнения, в което съм се убедил лично - две еднакви упражнения без чийтинг и със (без да конкретизирам кои), с чийтинг не знам къде се намирам, докато без не усещам почти никакво натоварване. Има цял раздел за чийтинга в бодибилдинг литературата.
4) Относно "Яжте,каквото Ви се яде и по колкото Ви се иска." какво да кажа