Трябва ми помощ с парното на Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Трябва ми помощ с парното на Е34

Мнение от Qualkonn » 17 Дек 2016, 22:47

Колеги трябва ми помощ . Проблема е следния . Преди 2 години и половина се проядоха тръбичките за антифриза от двигателя към парното в колата и протеяч антифриз в купето. Проблема го реших но от тогава колата има много странен проблем . Без значение колко е загряла през въздуховодите обозначени на прикачената снимката винаги духа студен въздух . В момента през зимата се забелязва най-много . На централния и най-голям въздуходовд отгоре на таблото от дясната страна духа топло а от лявата студено . Изобщо си нямам идея какъв може да е проблема . Когато сменях тръбичките бях разглобил почти цялата кола от вътре . Какво може съм сбъркал като съм я сглабял ? Тръбичките който се разядоха бяха 3 и минават от двигателя през дупка купето и се свързват със парното . Колата има работещ климатроник но няма фреон в него защото е Р12 инсталация от 92 г. така че със сигурност не духа студено от климатроника . Нещо друго има но не знам какво . За това и питам .

Някой ако се е сблъсквал със същия проблем моля да помогне защото аз изобщо си нямам идея какво става .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Игор колите

Re: Трябва ми помощ с парното на Е34

Мнение от Mitko_Bs1 » 18 Дек 2016, 3:12

Гумичките на ел клапаните най-вероятно са дали фира...втора ръка читави е невъзможно да намериш .Най-добре ремонтен кит от йбей .
Баварец вадя от гараж...

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 18 Дек 2016, 7:35

Mitko_Bs1 написа:Гумичките на ел клапаните най-вероятно са дали фира...втора ръка читави е невъзможно да намериш .Най-добре ремонтен кит от йбей .

Същият проблем на Е60, електромагнитните клапани са заминали. Сваляш почистваш подменяш гумички или купуваш втора употреба и стискаш палци да работи. От мегапартс е пълно поне ако не работят имаш възможност да ги върнеш. Успех
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 18 Дек 2016, 8:20

Като гледам снимката, само шофьорския клапан, но все така си иска сваляне /подмяна/. Пипни си алуминиевите тръби след входа в купето на загрял мотор, парно на макс и ще прецениш тази за шофьорската страна студена ли е. Ако да - занимаваш се с клапаните.
Ако са еднакво горещи тръбите, а имаш този проблем, е по-лошо... :)
Можеш да си подмениш клапаните с такива от Е39 - с малко преправяне, продават се читави все още. Писано е по въпроса.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

Потребител
Аватар

Мнение от Qualkonn » 18 Дек 2016, 11:48

Добре . Благодаря колеги . Ясна е работата . Като я сглобявах колата ги видях че бяха заминали тези гумички но не знаех че ще бъде проблем ако ги оставя така .

Само за всеки случай да питам това са клапаните който се намират зад централната конзола с радиото и климатроника нали ? Трябва да сваля глявния панел за да стигна до тях ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Дек 2016, 12:15

На централната решетка отгоре на таблото си духа винаги външен въздух , там няма парно . Що не извадиш решетката да видиш малките долу изобщо закачени ли са към клапите след ремонта или духат в кората ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от The Heartlistener » 18 Дек 2016, 13:10

Jordana написа:На централната решетка отгоре на таблото си духа винаги външен въздух , там няма парно . Що не извадиш решетката да видиш малките долу изобщо закачени ли са към клапите след ремонта или духат в кората ?

При колите без климатик е така. С климатик /климатроник/ е друго:
Изображение
Колегата е с климатроник.

Потребител
Аватар

Мнение от Qualkonn » 19 Дек 2016, 19:59

Добре . Значи тез магнитните клапи трябва да ги прегледам пак . За всеки случай да питам къде се намират ? Аз имам идея къде бяха но все пак да питам .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 20 Дек 2016, 18:52

Така и така колегата е отворил тема,според картинката която сте дали аз също съм с климатроник. Духалките които са посредата за задните седалки духат винаги студено така ли?
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

ентусиаст
Аватар

Мнение от The Heartlistener » 20 Дек 2016, 20:07

Да. Студено при пуснат климатик и свеж въздух отвън при изключен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от The Heartlistener » 22 Дек 2016, 11:43

Qualkonn написа:Добре . Благодаря колеги . Ясна е работата . Като я сглобявах колата ги видях че бяха заминали тези гумички но не знаех че ще бъде проблем ако ги оставя така .

Само за всеки случай да питам това са клапаните който се намират зад централната конзола с радиото и климатроника нали ? Трябва да сваля глявния панел за да стигна до тях ?

Колега, изпадаш в заблуда. Водните клапани се намират в моторния отсег, отляво, до бушониерата, от тях излизат маркучите които влизат в купето.
Вътре в самото климатично тяло са ти въздухоразпределящите клапи.
Последно - водните тръби горещи ли са всичките след вход купе, при пуснато парно или имаш студена такава?

Потребител
Аватар

Мнение от Qualkonn » 22 Дек 2016, 22:08

The Heartlistener написа:
Qualkonn написа:Добре . Благодаря колеги . Ясна е работата . Като я сглобявах колата ги видях че бяха заминали тези гумички но не знаех че ще бъде проблем ако ги оставя така .

Колега, изпадаш в заблуда. Водните клапани се намират в моторния отсег, отляво, до бушониерата, от тях излизат маркучите които влизат в купето.
Вътре в самото климатично тяло са ти въздухоразпределящите клапи.
Последно - водните тръби горещи ли са всичките след вход купе, при пуснато парно или имаш студена такава?

Климатичното тяло не съм го свалял по принцип . Ще го прегледам . Благодаря за информацията . А за тръбичките не съм проверявал никога . Ще видя следващия път като я ползвам колато за по-дълго . Ако са студени това какво ще означава ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от The Heartlistener » 23 Дек 2016, 19:57

...Означава че водните клапани /или един от тях-за шофьорската страна,според твоя симптом/, са блокирали в затворено положение и не пускат топъл антифриз във вътрешното радиаторче. Това е най-честата причина да няма парно от определена страна вътре в купето. Надявам се знаеш, че вътрешното радиаторче е разделено на две независими камери-за шофьорска и пасажерска страна. Затова и клапаните отвън в коша са два. Тройката на вход купе е така: най-отляво-шофьорски, в средата-пасажерски, а отдясно е изходящия от радиатора.
Понеже тепърва трябва да попрочетеш доста неща, които не са ти ясни - намирането на дори една студена тръба над десния ти крак в купето, е най-простия метод да се насочиш към клапаните отвън.
Ако обаче всичките тръби и входящите маркучи отвън са топли /при пуснато парно!/, значи във вътрешния радиатор си влиза топла течност и причината вече е друга. Но вторият вариант е много по-тегав за отстраняване-ако причината е в миксираща клапа за въздуха вътре в тялото.
Не бързай да разкостяваш каквото и да било, без да си уверен какво точно правиш. Ако имаш въпроси - питай. Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от Qualkonn » 25 Дек 2016, 11:58

The Heartlistener написа:...Означава че водните клапани /или един от тях-за шофьорската страна,според твоя симптом/, са блокирали в затворено положение и не пускат топъл антифриз във вътрешното радиаторче. Това е най-честата причина да няма парно от определена страна вътре в купето. Надявам се знаеш, че вътрешното радиаторче е разделено на две независими камери-за шофьорска и пасажерска страна. Затова и клапаните отвън в коша са два. Тройката на вход купе е така: най-отляво-шофьорски, в средата-пасажерски, а отдясно е изходящия от радиатора.
Понеже тепърва трябва да попрочетеш доста неща, които не са ти ясни - намирането на дори една студена тръба над десния ти крак в купето, е най-простия метод да се насочиш към клапаните отвън.
Ако обаче всичките тръби и входящите маркучи отвън са топли /при пуснато парно!/, значи във вътрешния радиатор си влиза топла течност и причината вече е друга. Но вторият вариант е много по-тегав за отстраняване-ако причината е в миксираща клапа за въздуха вътре в тялото.
Не бързай да разкостяваш каквото и да било, без да си уверен какво точно правиш. Ако имаш въпроси - питай. Успех.

Добре . Благодаря . Ще проверя всичко :yes:

Назад към E34