Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Leon » 17 Дек 2016, 22:05

Пресата зад врат товари много ставата, това е упражнение за хора със силни раменни мускули, които не позволяват тежестта да падне на ставата и нямат голям ход на упражнението. Ако държиш да я правиш - малка тежест и къса амплитуда. Аз лично културист няма да ставам, че да си рискувам ставите, предвид, че наближавам 40. Така си повредих предното рамо преди 2 години и сега ме боли винаги като го натоваря - не мога да вдигам тежко нито на лежанка, нито на преса под наклон. Даже на набиранията с широк хват ми пречи.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 18 Дек 2016, 0:10

писал съм доста въпроса за раменете.

kulov написа:ако се правят милитъри преси, съветът ми е да ги изпълнявате с дъмббели, изправени или върху stability ball.
писали сме назад в темата по този въпрос.

1. раменната (гленохумерална) става е проектирана за движение, не за да бъде крик. тоест тя представлява ball-socket joint, също както и тазобедрената, но е предвидена за много по-голям обхват на движението от нея. или на български - главата на хюмеруса (костта на ръката) е на около 30% в гленоид фосса (джобът, в който ляга). самата конструкция е слаба и при системна злоупотреба с големи тежести предразполага към травми, които са много проклети.
Изображение
при самото движение зад врат, независимо дали от набиранки, дърпане на скрипец или милитъри преси с щанга главата на хюмеруса се опитва да излезе от джоба си.

2. при работа за рамо с големи тежести въпросните ротаторни мускули често стават жертва на травми. както написах в предния пост, тяхната функция е да започват движението на отвеждане на ръката от тялото, докато делтоидите поемат малко по малко някъде от средата нататък.

3. най-важното - когато седнете и се облегнете, поясните мускули, които ни поддържат изправени се отпускат и цялата тежест на горната част на тялото пада върху лумбалните прешлени. при това положение, да вдигнете и размятвате 50-100 кг над главата си е доста добър начин да си докарате дискова херния :yes:

още веднъж, препоръчвам делтоидите да се тренират единствено с дъмббели, изправени или от седеж на швейцарска топка.

хубав и ползотворен ден на всички :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 18 Дек 2016, 9:00

Всичко написано и от двама ви е много вярно. Просто до сега не се бях замислял над това а и докато не се опариш или някой не ти го каже трудно ще го разбереш, особено когато усещаш силен ефект от даденото упражнение. Благодаря за полезната информация, ясно е че това упражнение както и още 1 ще бъдат премахнати от програмата ми за рамене. Сега остава да обърна внимание на останалите мускулни групи, кои упражнение също биха довели до травми и да ги изолирам. Хубаво е когато има от къде да получиш съвет :yes: Между другото от вчера започнах с физиотерапията, само се надявам всичко да отмине по бързо и да се връщам в залата че започна да ми дотяга всичките лечения и болки..
Изображение
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 18 Дек 2016, 13:51

бързо възстановяване, човече!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 18 Дек 2016, 14:02

kulov написа:бързо възстановяване, човече!

Благодаря

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 19 Дек 2016, 14:02

Tочно от раменни преси лявото ми рамо е аут вече 8 месеца. Процеса на възстановяване е много бавен и мъчителен. Питате се как се случва от раменни преси? При мен лично при вадене на щангата от стойките без партньор с 80кг тежест и късо хоризонтално движение от 7-8см се случи. Няма гелове, няма болкоуспокоителни... трябва време и тренировки с леки тежести колкото да хранят травмираното място... Пазете се и тренирайте умно!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Дек 2016, 11:25

Раменни преси с 80 кг. :shock: Прекалил си, определено...
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от XipokraT » 20 Дек 2016, 11:51

Здравейте,
Имам въпорс, не става въпрос за фитнес, но по-подходяща тема не намерих. От 2 месеца започнах плувам(само бруст) и периодично от вътрешната час на лявото коляно при самото разпъване на краката, когато съм под водата, усещам някакво "щракане"(така си му викам). Ще се опитам да го обясня малко по-добре, все едно някаква жила се трие в костта, запъва се и изведнъж се освобождава и продължава движението си. Отначало си мислех, че просто краката не са ми свикнали с този тип натоварване, но минаха 2 месеца и си продължава. Та някаква идея, какво е това и дали имам повод да се притеснявам? Още нещо, при такъв тип проблем, кои мазила загряващи или охлаждащи се препоръчват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 20 Дек 2016, 12:17

Leon написа:Раменни преси с 80 кг. :shock: Прекалил си, определено...

Проблема беше, че не викнах някой да ми помага с изваждането и връщането на щангата.... :dummy:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 20 Дек 2016, 20:29

Leon написа:Раменни преси с 80 кг. :shock: Прекалил си, определено...

И на мен ми се струват много :shock: , аз лично повече от 40кг не слагам. Знам че като цяло рамо се прави с малки тежести но предполагам на колегата са му ок :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 21 Дек 2016, 13:23

deyan-enchev написа:След три години "отпуска" влизам пак в играта :mhihi: 21.11.2016 ми беше първата тренировка в залата.
Спазвам ниско калориен хранителен режим. Въглехидрат само сутрин и на обяд, като общо за целия ден няма и 200 грама (черен хляб, пълнозърнести макарони, овес, картоф и ориз са основните източници).

Откъм добавки - позната схема:

1. Липотропни бърнъри;
2. Ацетил Л-Карнитин;
3. Алфа липоева киселина;
4. Витамини А-З;
5. БЦАА;
6. Л-Глутамин;
7. Суроватъчен протеин;
8. Swanson - Water Pills.

Ще видим какво става след 5-6 месеца, ако има резултат ще споделя мерки - преди/след.

Резултатите след 17 тренировки и календарен месец са:

- 6 кг надолу
- обиколка на гърди и ръце +2 см за всяко
- обиколка на талия -7 см
- обиколка на бедра -3 см
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 21 Дек 2016, 19:00

deyan-enchev написа:
deyan-enchev написа:След три години "отпуска" влизам пак в играта :mhihi: 21.11.2016 ми беше първата тренировка в залата.
Спазвам ниско калориен хранителен режим. Въглехидрат само сутрин и на обяд, като общо за целия ден няма и 200 грама (черен хляб, пълнозърнести макарони, овес, картоф и ориз са основните източници).

Откъм добавки - позната схема:

1. Липотропни бърнъри;
2. Ацетил Л-Карнитин;
3. Алфа липоева киселина;
4. Витамини А-З;
5. БЦАА;
6. Л-Глутамин;
7. Суроватъчен протеин;
8. Swanson - Water Pills.

Ще видим какво става след 5-6 месеца, ако има резултат ще споделя мерки - преди/след.

- 6 кг надолу

Колега направи и някой снимка преди и след ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 21 Дек 2016, 19:12

Имам в началото, ще имам и на всеки месец. Засега не са за показване. Китове и тюлени знаете как изглеждат, само цвета и прическата са други
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 21 Дек 2016, 20:53

deyan-enchev написа:

- 6 кг надолу

Доволен ли си от резултатите? Много ли е, малко ли е, какво мислиш?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 21 Дек 2016, 23:47

Мисля, че е добре. Очаквах нещо между 5 и 6 килограма първия месец.
Впечатлен съм от натрупването на маса в горната част на тялото и свалянето в долната. Това е резултат, който търсих.

Започваме втория месец утре. След 30 дни излизат и следващите резултати - живи и здрави. Днес си взех най-после и течен Л-Карнитин, много по-приятен.

Май ще включа и Глюкозамин с МСМ, за да няма описаните по-горе проблеми на доста колеги. В момента е само план.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата