Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 320и

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от kater68 » 20 Дек 2016, 18:00

Здравейте колеги,вече 11 г. карам е36,а преди това имах е30.Сега се ориентирам към е46. Доста изчетох във форума и горе-долу съм запознат с нещата,само не ми е ясно как да закарам кола без номера до сервиза.Бихте ли ми дали съвет

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Дек 2016, 18:50

На ход :mhihi:
По принцип с репатрак :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от stoqnov23 » 20 Дек 2016, 19:41

Здравейте колеги.Бих искал съвет.Купих си 46-ца лятото 99-та 316 105 коня бензин.Но още след първия месец разбрах,че това не е моята кола.Просто имам по-тежък крак и обичам като натисна педала колата да се се движи прилично, но явно сгреших с този избор.Иначе колата има г.и сменил съм филтрите на газовото смених и онзи датчик 100 лева беше понеже имаше проблем със загряването докато обърне сега всичко е наред. Смених и всичко по охладителната система понеже знам че е от детските болести общо взето основните неща при повечето е46-ци.Иначе като цяло като я взех нямаше тези екстри които повечето търсят. Нормално стоково е46 от мене беше само затъмняването на задните стъкла.Не е капризна много стегната сменил съм само една биалетка от както съм я взел по ходовата част няма никакви шумове гори си нормално 10 градско газ мотора също не е капризен не е 'маслопиец' по съществените забележки са по предната броня в най долната част има 2-3 и вече като се наведеш се виждат другите ( от мене ) понеже имах проблем с няколко легнали полицая и си оставиха следите за които още ме е яд.След повечето неща които смених единствените пари които гълта са за газ и за бензин.Яд ме е също и че дадох много пари 4400 с регистрацията 4900 което за този мотор и без екстри ( кожен салон мулти волан м пакети)Като гледам тези пари които съм дал сега можех спокойно да си взема 320 325 или 328 за 5500. Екстрите като цяло изобщо не ме вълнуват просто исках колата да е с м54 или м52 пак е46.Не правя обява на колата просто обяснявам горе долу как стоят нещата.И се чудя какво да правя сега мислех си да я предложа в някой автокъща и може би с малко доплащане от моя страна да ми докарат някоя 6 цилиндрова но най малкото моята ще я оценят на 3500 сигурно и ще ми искат още 2 което няма как да стане.Имам 1 познат той държи една къща но той се занимава с коли от 2005-та нагоре и просто няма изгода от тази сделка.Другия Вариант е дали ще мога да я продам примерно на 4400 - 4200 за което пак ще изляза на долу но просто няма на кое да и искам повече :D но като цяло просто си плача в момента за мощния мотор. Ако бях по спокоен шофьор който не кара с повече от 50-60 щеше да ми е перфектна но просто не мога да се задържа.Мисълта ми е да ме посъветвате какво да правя (не искам сега да я продавам просто ще обмислям варианти) да търся някой бартер, да пробвам в някой къща друга моята кола с опция доплащане за по мощна или да я продам ако успея и да събера още пари за друга.Видях по назад във темата,че имаше 328-ца седанче пак с газ за 5500 и ми се стори много добре даже човека предлага бартер, но за дизел ръчка иначе ми се струва идеален вариант za трейд между 2 седана с г.и и само различен мотор единия малко по икономичен другия по вървящ.Но все пак съм виждал обяви някой предлагат 6 цилиндрови бензинки за м43 само да има газ но тогава не се интересувах от замяна на моята сега определено искам нещо по-бързо.Иначе приемам и съвети какво мога да направя за да и взема прилична цена като цяло. :)

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 21 Дек 2016, 9:33

stoqnov23 написа:Здравейте колеги.Бих искал съвет.Купих си 46-ца лятото 99-та 316 105 коня бензин.Но още след първия месец разбрах,че това не е моята кола.Просто имам по-тежък крак и обичам като натисна педала колата да се се движи прилично, но явно сгреших с този избор.Иначе колата има г.и сменил съм филтрите на газовото смених и онзи датчик 100 лева беше понеже имаше проблем със загряването докато обърне сега всичко е наред. Смених и всичко по охладителната система понеже знам че е от детските болести общо взето основните неща при повечето е46-ци.Иначе като цяло като я взех нямаше тези екстри които повечето търсят. Нормално стоково е46 от мене беше само затъмняването на задните стъкла.Не е капризна много стегната сменил съм само една биалетка от както съм я взел по ходовата част няма никакви шумове гори си нормално 10 градско газ мотора също не е капризен не е 'маслопиец' по съществените забележки са по предната броня в най долната част има 2-3 и вече като се наведеш се виждат другите ( от мене ) понеже имах проблем с няколко легнали полицая и си оставиха следите за които още ме е яд.След повечето неща които смених единствените пари които гълта са за газ и за бензин.Яд ме е също и че дадох много пари 4400 с регистрацията 4900 което за този мотор и без екстри ( кожен салон мулти волан м пакети)Като гледам тези пари които съм дал сега можех спокойно да си взема 320 325 или 328 за 5500. Екстрите като цяло изобщо не ме вълнуват просто исках колата да е с м54 или м52 пак е46.Не правя обява на колата просто обяснявам горе долу как стоят нещата.И се чудя какво да правя сега мислех си да я предложа в някой автокъща и може би с малко доплащане от моя страна да ми докарат някоя 6 цилиндрова но най малкото моята ще я оценят на 3500 сигурно и ще ми искат още 2 което няма как да стане.Имам 1 познат той държи една къща но той се занимава с коли от 2005-та нагоре и просто няма изгода от тази сделка.Другия Вариант е дали ще мога да я продам примерно на 4400 - 4200 за което пак ще изляза на долу но просто няма на кое да и искам повече :D но като цяло просто си плача в момента за мощния мотор. Ако бях по спокоен шофьор който не кара с повече от 50-60 щеше да ми е перфектна но просто не мога да се задържа.Мисълта ми е да ме посъветвате какво да правя (не искам сега да я продавам просто ще обмислям варианти) да търся някой бартер, да пробвам в някой къща друга моята кола с опция доплащане за по мощна или да я продам ако успея и да събера още пари за друга.Видях по назад във темата,че имаше 328-ца седанче пак с газ за 5500 и ми се стори много добре даже човека предлага бартер, но за дизел ръчка иначе ми се струва идеален вариант za трейд между 2 седана с г.и и само различен мотор единия малко по икономичен другия по вървящ.Но все пак съм виждал обяви някой предлагат 6 цилиндрови бензинки за м43 само да има газ но тогава не се интересувах от замяна на моята сега определено искам нещо по-бързо.Иначе приемам и съвети какво мога да направя за да и взема прилична цена като цяло. :)

от цялата работа , разбрах че поне си разбрал защо има е46ци за 3000лв и за 13 000лв :lol: , пускаш е за продан и щом ти е толкова добра колкотое описваш все ще се навие някой да е вземе.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 21 Дек 2016, 10:59

5500 за 328 и се почва едно обслужване, това, онова, г.и. и ето ти 9-10 бона..
Не бъдете толкова наивни!!! То по тази логика си вземи 728, че е същите пари.. Има защо тези коли да са на цената на другите - по-елементарните.
Така че, разликата не е само в цената на закупуване и 2 литра масло и 2 свещи..
Не искам да те отказвам, просто ти казвам, че сметките са ти много грешни.
Също така - колко си набил - еми на никого не му пука.. Миналата година за 4-5 месеца съм назад 4 бона от един Мерцедес, отново като дойде купувача не му пукаше особено, така че ако ти е мерак толкова голям, ще прежалиш загубата.
Ако толкова ти е проблем - метни един разпределителен вал и колектор, както казаха колегите и я направи 318.. Да 10, коня са си само 10 коня, но определено съм се возил и карал в 318-ка и чак куц кон не е..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар

Мнение от Кристиян.A » 21 Дек 2016, 20:43

Здравейте приятели.
Имам няколко въпроса отност 330xd е46 184 конски сили. Искам да знам има ли повече минуси от колкото плюсове, здрави ли са ходовата част и двигателя, как се държи в завой, трябва ли нещо по специфично да знам относно този модел, кой е най често срещания проблем при този модел.
Благодаря за отзивите и отделеното време :)

Дайте едно мнение http://m.cars.bg/c1862656
Последна промяна Кристиян.A на 21 Дек 2016, 21:31, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от kater68 » 21 Дек 2016, 21:06

Колеги,дайте мнение за тези http://www.cars.bg/c1849958 ,http://www.cars.bg/c1632532

Потребител
Аватар
Кара: FaceLift
Мечтае да кара: нещо по-бързо
Детайли за колата: тук там стъпва

Мнение от Icaka-03 » 21 Дек 2016, 23:20

Мяркал съм я на Горубляне в първата автокъща, идвайки от Цариградско шосе. Стегната изглежда, и понамазана, но тази обява я гледам по сайтове от поне 3 месеца. Иначе съм с две ръце за вноса от Швейцария. Убедих се тези дни, че наистина си заслужават колите от там. Ако ти допада цвета иди и я пробвай как е на вървене и окачване. Успех. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от icak » 22 Дек 2016, 3:02

...
Последна промяна icak на 04 Ное 2017, 14:23, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 22 Дек 2016, 5:37

Откога 7000+ за Е46 320 седан е ограничен бюджет ? :lol: Вярно, че вече модела е почти 20 годишен, ама още не е ретро, че да му се качва цената с годините. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 22 Дек 2016, 11:49

(h)aman написа:Откога 7000+ за Е46 320 седан е ограничен бюджет ? :lol: Вярно, че вече модела е почти 20 годишен, ама още не е ретро, че да му се качва цената с годините. :D

ама е спряла да пада от 3 години насам... :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 22 Дек 2016, 12:46

vicho написа:
(h)aman написа:Откога 7000+ за Е46 320 седан е ограничен бюджет ? :lol: Вярно, че вече модела е почти 20 годишен, ама още не е ретро, че да му се качва цената с годините. :D

ама е спряла да пада от 3 години насам... :paranoid:

Остави тъпите кошиници настрана.. По-скоро не ви ли притеснява, че парите и за хартийки не стават... :paranoid:
Обезценяват се адски бързо..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар

Мнение от kater68 » 22 Дек 2016, 17:41

Колеги,благодаря за съветите,ще видя швейцарката все пак

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Мнение от Tunturi » 22 Дек 2016, 19:37

kater68 написа:Колеги,дайте мнение за тези http://www.cars.bg/c1849958 ,http://www.cars.bg/c1632532

Тази я гледах и е доста приятна, но има разлепено от тапицерията по колонките което дразни, но не е болка за умиране. Като я покарах из паркинга ми светна cheka (карах я 2 пъти в различни седмици и първия път нямаше ядове) въпреки това звучеше и вървеше добре(до колкото мога да остановя на този паркинг между всички коли на 1-ва и 2-ра скорост до 15 км в час) не мисля че е било нещо сериозно. Купих друга кола от същата фирма пак беше на 160К км :lol: но беше 325 и моята беше с претапицирани волан и скоростен лост, предполагам е на доста км още нямам време да я прочета с carsoft-a или dis-a. От швейцария колите са подържани доста по окачването и не само доста неща са ми сравнително скоро сменяни с нови. Като цяло доста се чудех между 2-те коли че тая дето я гледаш си е пълна с ексти(има ски сак, багажника пада е нещото което не се вижда по снимките има и ел щора) но беше с 2-ка двигател, а тая дето взех е 2.5. Тея двигатели се славят с доста омасляване а за теч не долових да има фрапиращ дори очудващо сух въпреки че е мит двигателя и трудно може да ми е правилна преценката, иначе пушеше от заде(което не е критерии като седи само на паркинг мисля че е нормално то моята пък там не пушеше а сега си пуши доста (студ е )). Мисля че ако двигателя е читав ще е читав екземпляр, ще има някое друго ремонтче в началото я лабда я катализатор я нещо друго, но като цяло изглеждаше читава и не много напудрена беше с автентичен вид.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от feldo » 23 Дек 2016, 10:49

Tunturi написа:
kater68 написа:Колеги,дайте мнение за тези http://www.cars.bg/c1849958 ,http://www.cars.bg/c1632532

Тази я гледах и е доста приятна, но има разлепено от тапицерията по колонките което дразни, но не е болка за умиране. Като я покарах из паркинга ми светна cheka (карах я 2 пъти в различни седмици и първия път нямаше ядове) въпреки това звучеше и вървеше добре(до колкото мога да остановя на този паркинг между всички коли на 1-ва и 2-ра скорост до 15 км в час) не мисля че е било нещо сериозно. Купих друга кола от същата фирма пак беше на 160К км :lol: но беше 325 и моята беше с претапицирани волан и скоростен лост, предполагам е на доста км още нямам време да я прочета с carsoft-a или dis-a. От швейцария колите са подържани доста по окачването и не само доста неща са ми сравнително скоро сменяни с нови. Като цяло доста се чудех между 2-те коли че тая дето я гледаш си е пълна с ексти(има ски сак, багажника пада е нещото което не се вижда по снимките има и ел щора) но беше с 2-ка двигател, а тая дето взех е 2.5. Тея двигатели се славят с доста омасляване а за теч не долових да има фрапиращ дори очудващо сух въпреки че е мит двигателя и трудно може да ми е правилна преценката, иначе пушеше от заде(което не е критерии като седи само на паркинг мисля че е нормално то моята пък там не пушеше а сега си пуши доста (студ е )). Мисля че ако двигателя е читав ще е читав екземпляр, ще има някое друго ремонтче в началото я лабда я катализатор я нещо друго, но като цяло изглеждаше читава и не много напудрена беше с автентичен вид.

Тази 325-ца дето си я купил я видях малко след като я докараха. Беше с един грозен скоростен лост като от магазин "всичко по левче". Нямаше нищо общо с нормален лост - все едно имаше чорап. Волана го бяха махнали и явно са го пращал за претапициране а airbag-а го бяха метнали на седалката. И въпреки това на външен вид изглеждаше доста добре, но определено 8500 и бяха много

ПредишнаСледваща

Назад към E46