Проблем с колан на пасажерската седалка

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Совалка

Проблем с колан на пасажерската седалка

Мнение от smyrfcheto » 20 Дек 2016, 18:01

Здравейте появи се много странен проблем с колана. Вчера си извиках фирма да ми изпере салона тъй като го смених и имаше прахоляк. След като го изпраха и изсмукаха тръгнах да си прибирам колата в подземния гараж и забелязах че иконката за колан свети при положение че съм си сложил моя колан. Пробвах да закача колана на пасажера и опа тя изчезна. Пуснах подгреви климатроник на 28 градуса и така 1 час днес пак влизам и пак същото нещо свети човечето с колана на таблото пак закачам и се оправи разкачам и се появява. Това нещо ме навежда на мисълта че колата там си мисли че седи някой а там няма никой. Викам си пак прецаках кантара ама няма грешки няма нищо. Разкачих жълтата букса под седалката и веднага таблото като елха айрбега колана ала бала светнаха грешки. Почистих го с контактен спрей закачих го, изчистих грешките но това си остана. Отидох при един майстор който каза а бе трябва да изсъхне и ще се оправи защото влагата е натежала и то си мисли че има някой. Ама тя вече почти изсъхна, на пипане няма влага няма нищо. Та идеята ми е да чакам още или някаде дава на късо в някоя букса която още не е изсъхнала за да отчита че има човек. Пак да кажа грешки по СЕЙФТИ системата няма. Надявам се да помогнете или да ме упътите към някой във Варна който може да помогне по въпроса.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Re: Проблем с колан на пасажерската седалка

Мнение от steppenwolfbg » 21 Дек 2016, 15:42

Като за начало, защо не опиташ с разкачане на акумулатора за известно време.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Дек 2016, 18:35

Щото като са издънили кантара на седалката, това няма да помогне по никакъв начин. Впрочем за нищо не би помогнало, при наличието на толкова електроника по скоро ще има негативен ефект.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 21 Дек 2016, 18:57

Кантара не е издънен. Няма никакви грешки по кантара и по системата. Сменен е стария. Предния беше издънен. Аз седях до тях и гледах не са ги докосвали седалките освен с прахосмукачката

Изпратено от моят SM-G925F с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 21 Дек 2016, 18:58

При издънен кантар ще пищи и айрбега и всичко.. знам как е с издънен. Сега няма нищо общо.
Според мен е от влагата някоя букса не е изсъхнала още и отчита или дунапрена вътре тежи от влагата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2010 e90 330d
Детайли за колата: Ръчка

Мнение от alma359 » 21 Дек 2016, 19:29

И аз имам подобен проблем но при мен примигва иконата за колан само като мина през дупка и има незакопчан човек на пасажерската седалка . Преди си светеше постоянно, когато човек на пасажерската седалка не е закопчан.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 21 Дек 2016, 19:53

Явно е букса в седалката от влагата дава на късо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 22 Дек 2016, 13:58

Днеска запалих колата и коланчето го нямаше. След като покарах светна за малко но като натиснах седалката изчезна. После се появи чак като сложих една чанта с храна за кучето около 5 кг но като я махнах изчезна. Това ме навежда на мисълта че седалката почва да изсъхва и да намаля тежестта върху кантара.

Назад към E90/E91/E92/E93