Избор на кафе автомат
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Re: Избор на кафе автомат
cmdkick написа:Като стана дума за марка зърна, аз от Кимбо-то до сега по-добро не съм срещал.
Опитай JULIUS MEINL за да си промениш мнението
Относно темата на колегата @whisky_touch - лично за мен автоматите са пълна глупост и хвърлени пари на "вятъра". Вземи си комплект Rancilio Silvia+Rancilio Rocky кафемелачка ( но не от БГ заради цената им тук ) и ще имаш перфектно еспресо. Поне като даваш пари да знаеш за какво.
Последна промяна nikola59 на 12 Дек 2016, 18:19, променена общо 1 път
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
cmdkick написа:Като стана дума за марка зърна, аз от Кимбо-то до сега по-добро не съм срещал.
За кафе по заведенията и аз съм впечатлен от Кимбо-то. От къде го взимаш на зърна?

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Добре, а защо автоматите не правят хубаво кафе като машините с ръкохватка, според вас? Нали уж масово са по 15 бара и уж автомата пресова по добре кафето?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Boyadjiev написа:За кафе по заведенията и аз съм впечатлен от Кимбо-то. От къде го взимаш на зърна?
На зърна има в Фантастико 1кг, ама е Арома Интенсо, демек най-ниския клас (което е доло-горе на едно ниво с висок клас Лаваца), по интернет иначе си взимам Еспресо Бар.
nikola59 написа:
Това съм го засичал много пъти, ама за мене кафето просто трябва да е италианско, както колата немска и т.н.т.
Всички казват че Jura е машината на машините, и съм много доволен, но както казах по-рано, "италианските" не може да ги прави и това си е каквито и настрайки да и правя, късо по "български" го прави супер. Та явно е въпрос на вкус, аз искам да го докарам като по Авто Гриловете в Италия, и явно ще ми трябва италианска машинка за целта. Бил съм барман и на една среден клас не-автомат машина, ще го докарам, но трябва да се "натисне" доста, явно това не могат до достигнат автоматите

Tires are evil - destroy them all ...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
whisky_touch написа:Добре, а защо автоматите не правят хубаво кафе като машините с ръкохватка, според вас? Нали уж масово са по 15 бара и уж автомата пресова по добре кафето?
какво значи хубаво кафе? и кой го прави с тази ръкохватка ... и каква й е температурата на водата и кой го е мелил и кога го е пекъл ...
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
whisky_touch написа:масово са по 15 бара
А дали тия барове не са като ватовете по музиките и прахосмукачките?
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Ами незнам, би трябвало да са с еднакъв стандарт. Просто ми е чудно, защо доста хора казват, че автомата не може да направи хубаво кафе. Сега като давам 1000лв за автомат би следвало ако не по-хубаво то поне същото кафе да направи като старото ми саеко за 250лв с крема диск, при който не меля на момента кафето, ами го купувам смляно(lavazza crema gusto). Ако и в този случай че си мели и сама кафето и то е някаква помия без каймак даже, не знам кой ги купува?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Някой знае ли "тайната" на кафето на бензиностанции Еко 
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Bogat-Beden написа::OT: Някой знае ли "тайната" на кафето на бензиностанции Еко
Какво му е специалното ? Зареждам само на еко, но за кафе предпочитам ОМВ - правят си бленд за техните VIVA "ресторантчета", или Газпром - продват Илли капсули или Mitaca капсули (учудващо второто е доста добро).
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Взех автомата саеко 8911. Доволен съм за сега, имам само едно питане: нормално ли е да тече вода не само през двете чучурчета през които излиза кафето, ами и отвътре от някъде? Всмисъл такъв, даже и да сложа съд под чучурчетата преди и след като прави кафе машината и да не позволявам да капе вода в тавичката, като проверя след това, пак си има изтекла вода вътре и не знам от къде? Ако е нормално да си изтича и от друго място някъде ок , но ако не е нормално да я пращам в сервиза по гаранция?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
whisky_touch написа:Взех автомата саеко 8911. Доволен съм за сега, имам само едно питане: нормално ли е да тече вода не само през двете чучурчета през които излиза кафето, ами и отвътре от някъде? Всмисъл такъв, даже и да сложа съд под чучурчетата преди и след като прави кафе машината и да не позволявам да капе вода в тавичката, като проверя след това, пак си има изтекла вода вътре и не знам от къде? Ако е нормално да си изтича и от друго място някъде ок , но ако не е нормално да я пращам в сервиза по гаранция?
Честита ти нова придобивка колега въпреки че аз не съм привърженик на автоматите както го и писах в предишните си постове. Saeco не е това което беше преди да ги купят Филипс. Те развалиха не само Saeco - прецакаха и Gaggia от началото на 2015г. В кафе форумите отдавна е обсъждан този въпрос. Относно притеснението ти че натича вода в тавичката - не би трябвало да е нормално ако тази машина не е с трипътен клапан. Ролята му е да освобождава подналягането образуващо се в главата когато процесът на екстракция привърши. При качествените машини с ръкохватка всички са оборудвани с такъв клапан. В твоят случай може да е нещо друго или най-добре се обади в сервиза им по тел. за да получиш инфо по въпроса. По клипа тук за почистване: https://www.youtube.com/watch?v=s8VzLf87WvA аз не виждам да е вграден такъв клапан за да изтича вода от него когато правиш кафе. При почистване на машините с ръкохватка и трипътен клапан се използва "сляпа" цедка както в този клип: https://www.youtube.com/watch?v=PzErDDww-fA
Вариантите са два при теб - или има опция някаква да отвежда излишното налягане когато прави кафе и образува вода в тавичката или от налягането избива по малко вода от някое съединение. Консултация със сервиз е препоръчителна. Не бързай да я пращаш веднага - обади им се преди това, те би трябвало най-добре да знаят.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Говорих със сервиза на saeco i gaggia и казаха че е нормално след всяко кафе имала система, която изпуска вода, не само през чучурчетата, ами и отвътре имала клапан някакъв.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
И при мен събира вода там 
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
Да то ясно че събира вода в тавичката, но не знаех, че тече и някъде отвътре вода. Както и да е, ако някой си купи да знае че е нормално
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4