Навигация erisin монтаж?
Модератор: Технически модератори
- SonicRage
- Потребител
-
- Кара: BMW e60
- Детайли за колата: BMW e60 525xi
Re: Навигация erisin монтаж?
Благодаря за информацията!
В багажника виждам само чейнджър който е вързан в букса приличаща по скоро на SCART(по форма), но усилвател не мога да видя,нямам и фабрична навигация , утре ще сминам подробно всички букси и разположения. Радиото е един цял панел(с касетофона) и излиза сравнително лесно но самата букса която е въртре ми се стори различна от двете предоставени в комплекта за навигацията ( под различна имам впредвид че на мястото където са пиновете има сини пластмаси които предотвратяват каквато и да е конекция , макар че си има кабели зад тях, а връзката със самото радио става посредством почти същата букса като тази за MID-a, но разположена в долния край на черния голям конектор).
Знам че звучи много объркано, най вероятно не го обеснявам правилно , затова ще снимам утре
[EDIT] А ето ги и снимките : по всичко изглежда че няма усилвател ( или аз не виждам такъв) , а буксата трябва да е 40pin но има някакви пластмаси които аз не зная как да махна.
Грешката е моя ! искам да се извиня
просто не съм се занимавал до сега с това, всичко си пасва идеално просто е трябвало леко да се натисне понеже пиновета на навито са малко по дебели! Сега остана само рязането на пластмасата! Благодаря на всички за готината тема 
В багажника виждам само чейнджър който е вързан в букса приличаща по скоро на SCART(по форма), но усилвател не мога да видя,нямам и фабрична навигация , утре ще сминам подробно всички букси и разположения. Радиото е един цял панел(с касетофона) и излиза сравнително лесно но самата букса която е въртре ми се стори различна от двете предоставени в комплекта за навигацията ( под различна имам впредвид че на мястото където са пиновете има сини пластмаси които предотвратяват каквато и да е конекция , макар че си има кабели зад тях, а връзката със самото радио става посредством почти същата букса като тази за MID-a, но разположена в долния край на черния голям конектор).
Знам че звучи много объркано, най вероятно не го обеснявам правилно , затова ще снимам утре
[EDIT] А ето ги и снимките : по всичко изглежда че няма усилвател ( или аз не виждам такъв) , а буксата трябва да е 40pin но има някакви пластмаси които аз не зная как да махна.
Грешката е моя ! искам да се извиня

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мисля да сменявам сегашната навигация с по-модерна. Видях колежката е доволна от Ерисина. И аз съм се спрял на него. Мисля да го поръчам тези дни. Обаче съм с DSP и доколкото знам монтажа май ще е по-специфичен. Честно казано бих си заплатил на някой да го монтира. Гледам хвалят Тоягата в Студентски град. Въпросът ми общо взето е - заслужава ли си китайчето и има ли разлика в качеството - звук; картина и т.н.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
poredniat написа:Мисля да сменявам сегашната навигация с по-модерна. Видях колежката е доволна от Ерисина. И аз съм се спрял на него. Мисля да го поръчам тези дни. Обаче съм с DSP и доколкото знам монтажа май ще е по-специфичен. Честно казано бих си заплатил на някой да го монтира. Гледам хвалят Тоягата в Студентски град. Въпросът ми общо взето е - заслужава ли си китайчето и има ли разлика в качеството - звук; картина и т.н.
Ами прочети коментарите в темата колега.

- RadkoPower
- Потребител
-
А може ли да се командва печката след отпадането на мида.. Има ли някакво меню ерисина?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
RadkoPower написа:А може ли да се командва печката след отпадането на мида.. Има ли някакво меню ерисина?
През тези нови мултимедии не може според мен! Мисля, че печката може да се програмира да работи на автоматичен режим, но няма да има таймери за настройване.
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Колебая се между тези трите
https://www.erisin.com/erisin-es7161b-7 ... _p675.html
https://www.erisin.com/erisin-es7153b-7 ... _p591.html
https://www.erisin.com/erisin-es7061b-7 ... _p530.html
На Х5 ще се монтира. Вие кое бихте избрали? Или да ме насочите към друг модел
https://www.erisin.com/erisin-es7161b-7 ... _p675.html
https://www.erisin.com/erisin-es7153b-7 ... _p591.html
https://www.erisin.com/erisin-es7061b-7 ... _p530.html
На Х5 ще се монтира. Вие кое бихте избрали? Или да ме насочите към друг модел
71-тата са с малко по-странен дизайн, но пък на теб може да ти харесват. Аз съм имал 7061 и беше добре, но 7053 е по-добра, затова е и с 10-15 долара по-скъпа. Просто личното ми субективно усещане е такова, не че със 7061 имах проблеми.
Добре може да взема и аз 7053, обаче ми е интересно - трябва ли да се реже по таблото или директно си пасва. Гледам на външен вид са сходни с оригиналните
И аз съм с 7053 но не ми харесва дизайна,острите ъгли долу от двата края и не пасва изобщо добре,таблото го рязахме за да може да влезе и пак не можахме да го паснем,мога да снимам да видите как стои.А по принцип преди да го купя на снимката го представяха да изглежда така с заоблени ръбове
.Аз я купих от БГ. за 700 кинта ,но гледам в момента е 600 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Rosenrt, колега, заобли си ги с една пила. За 10 секунди работа е.
Китайците са го направили с идеята, че при Е39 не са необходими заоблени ръбове и на който му харесва да са заоблени, да може да си ги заобли сам, дори пластмасата е допълнение, т.е. дори може да я режеш, ако не ти харесва как ти стои.
Пасват перфектно и монтажът е елементарен, така че всеки, който не може да се справи, по-добре да посети сервиз или приятел, който поне малко от малко разбира за какво става въпрос.
Когато човек не може да се справи с дадена задача или ситуация, по-добре да отиде на сервиз или да зададе въпрос тук, вместо да се вайка заради дреболии.
Колега, сходни са с оригиналната навигация, така че ако си с навигация, няма да режеш.
Но ако не си с фабрична голяма навигация, се реже пластмасовата рамка, която държи касетофона и MID-а ти. С други думи и фабричната навигация да тръгнеш да слагаш, пак минаваш през подобна процедура, нямаш друг вариант. Работа за минути е, която всеки сам може да си свърши.
Китайците са го направили с идеята, че при Е39 не са необходими заоблени ръбове и на който му харесва да са заоблени, да може да си ги заобли сам, дори пластмасата е допълнение, т.е. дори може да я режеш, ако не ти харесва как ти стои.
Пасват перфектно и монтажът е елементарен, така че всеки, който не може да се справи, по-добре да посети сервиз или приятел, който поне малко от малко разбира за какво става въпрос.
Когато човек не може да се справи с дадена задача или ситуация, по-добре да отиде на сервиз или да зададе въпрос тук, вместо да се вайка заради дреболии.
poredniat написа:Добре може да взема и аз 7053, обаче ми е интересно - трябва ли да се реже по таблото или директно си пасва. Гледам на външен вид са сходни с оригиналните
Колега, сходни са с оригиналната навигация, така че ако си с навигация, няма да режеш.
Но ако не си с фабрична голяма навигация, се реже пластмасовата рамка, която държи касетофона и MID-а ти. С други думи и фабричната навигация да тръгнеш да слагаш, пак минаваш през подобна процедура, нямаш друг вариант. Работа за минути е, която всеки сам може да си свърши.
Друг въпрос...как ви изпратиха от Хонг Конг пратката? Мен ме питаха каква стойност да обявят. Аз им драснах да е под 20-30 евра, че май толкова беше за митото.. или като подарък да я изпратят направо..Вие какво направихте?
Шансът да мине така през митницата е минимален, според моя опит. Пратката пристига от Хонг Конг, митническия служител я отваря, вижда какво има вътре, търси го в алиекспрес и ибей и ако ти не представиш реалистична фактура, документ за плащане и линк към стоката, те ти определят цена, а за навигация ще ти определят поне 200-300 USD.
Успех, дано не ти излезе по-скъпа, отколкото си планирал.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:Шансът да мине така през митницата е минимален, според моя опит. Пратката пристига от Хонг Конг, митническия служител я отваря, вижда какво има вътре, търси го в алиекспрес и ибей и ако ти не представиш реалистична фактура, документ за плащане и линк към стоката, те ти определят цена, а за навигация ще ти определят поне 200-300 USD.
Това не е вярно. Не се отварят всички пратки, а пък да се занимават да търсят цени в Алиекспрес или ибей е напълно недостоверно. Има си начини за определяне на мита и ддс на база на обмитявани сходни или аналогични стоки.
Преди определянето на стойността на стоката има "определяне на вида на стоката". Прав си за това, те после наистина ще я сравнят с цени на аналогични, внесени преди това в България подобни или съвпадащи стоки, но докато потвърдят вида на стоката, ще отворят точно ибей, алиекспрес или Ерисин.ком, ако го пише някъде по документите или кашоните. Предполагам просто късметът не те е сблъсквал с "тарифен контрол" и ти пожелавам и да не те сблъсква, особено ако на фактурата ти пише нереална стойност.
Аз не съм написал, че отварят всяка пратка, но твърдя, че навигацията ще му я отворят, тъй като тя тежи 4кг. и митническият служител не пада от Марс.
Още като види 4кг. пратка по DHL му е почти ясно, че ако не мито, то поне ще се класира за плащане на ДДС и то ако изпращачът и получателят са физически лица.
А ако я получава по пощата, за там директно можеш да отидеш и да попиташ митническия служител в пощата, която ти е най-близка, как определят каква е стоката, която е в пратката, защото определянето на стойността става след това.
Весели празници!
Аз не съм написал, че отварят всяка пратка, но твърдя, че навигацията ще му я отворят, тъй като тя тежи 4кг. и митническият служител не пада от Марс.
Още като види 4кг. пратка по DHL му е почти ясно, че ако не мито, то поне ще се класира за плащане на ДДС и то ако изпращачът и получателят са физически лица.
А ако я получава по пощата, за там директно можеш да отидеш и да попиташ митническия служител в пощата, която ти е най-близка, как определят каква е стоката, която е в пратката, защото определянето на стойността става след това.
Весели празници!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:Преди определянето на стойността на стоката има "определяне на вида на стоката". Прав си за това, те после наистина ще я сравнят с цени на аналогични, внесени преди това в България подобни или съвпадащи стоки, но докато потвърдят вида на стоката, ще отворят точно ибей, алиекспрес или Ерисин.ком, ако го пише някъде по документите или кашоните. Предполагам просто късметът не те е сблъсквал с "тарифен контрол" и ти пожелавам и да не те сблъсква, особено ако на фактурата ти пише нереална стойност.
Весели празници!
Колега Колега работя в тази сфера, така че не си измислям. Първо в пощенските станции няма митнически служители. Стоките, които подлежат на обмитяване се получават в пощи, които са на територията на Столична митница и митница Аерогара. Второ смехотворно е да се твърди, че за определяне на стойността на стоката се гледат ибей или Алиекспрес. Ако има съмнение за занижена стойност се издават съответнире документи, прави се решение за определяне на такава и респективно на митото и се посочват законови аргументи за това, а не че цената е видяна в ибей и т.н. И трето стоки, които в документите са посочени като подарък или на стойност по ниска от такава, за каквато се дължи ДДС и мито си се получават директно в пощите по адресна регистрация или посочения адрес в пратката, днес си взех от там пакетче от САЩ. Стоките, които подлежат на обмитяване и заплащане на ДДС се получават само от цитираните две пощенски станции на м-ца Столична и Аерогара, говоря за София, след заплащане на дължимите митнически сборове.