Как ви запали автомобила на минусови температури-Анкета
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Как ви запали автомобила на минусови температури-Анкета
Аз за маслото имам, за почистващите им добавки за двигател и за охладителна течност също, всичко много положително.
За добавка в бензина (octane booster) мой приятел ползва и според него е по добра от тази на Bardahl и съм склонен да му вярвам,
ползвал съм масла и добавки на Bardahl честно да ви кажа, не съм впечатлен, от маслата на Bardahl съм разочарован, от добавките съм на кантар. ( по добре са от нищо, но не са и кой знае к'во )
За добавка в бензина (octane booster) мой приятел ползва и според него е по добра от тази на Bardahl и съм склонен да му вярвам,
ползвал съм масла и добавки на Bardahl честно да ви кажа, не съм впечатлен, от маслата на Bardahl съм разочарован, от добавките съм на кантар. ( по добре са от нищо, но не са и кой знае к'во )
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Поръчах, пък ще споделя мнение след 200тина км 

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
bai_ILIA написа:Evkata написа:От къде знаеш че е с добавки ?
![]()
Giorceto написа:И без и със добавки винаги пали от раз. Бардал зимата дават БДЦ да се сипва по 4 капачки, виж на етикета
да зимата е 2 към 1 тоест на 10л. нафта 20мл. добавка, макар че аз целогодишно си я карам 2/1последните 4 години карам нон стоп с БДЦ на Бардал даже от известно време го има наливно от варели и цената му е направо смешна спрямо опаковката...дефакто за няколко стотинки на литър отгоре получаваш аналог на "скъпата нафта" която е 20ст. повече на колонката...по-високо цетаново число, по-ниска температура на замръзване и т.н. шукарии
Лич аз с тази добавка , нито съм усетил колата да е по-бърза , нито пък и разхода ми е падал.
Иначе мога да кажа , че добавката за октаново число на бардал действа , навремето карах една алфа 2.0 бензин 155 коня с жокери и като и сложих 10 литра ШЕЛ 100 октана + 1 опаковка от тази добавки наказвах 328 , които бяха с по 40 коня над мене

- iliyankostov
- Потребител
-
- Кара: BMW 118d
BMW 118D F20, от първия път без проблеми.
Изпратено от моят SM-A510F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A510F с помощта на Tapatalk
Кутията (бардал бдц) не е пред мен, но по спомен беше една капачка на резервоар зимата, и половин лятото или бъркам ?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
1л е за 1000 л лятото или за 500 л зимата.

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
dimodi написа:http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192
Тази ли е? Освен да се комбинираме за един варел 200 л на партия
Имай предвид, че тая цена за сервизи е ... поне 30% надолу

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
И на мен ми е много интересно има ли ефект от тази добавка? До сега не съм слагал никога добавки и никога не съм имал проблем със студен старт и до -20 с една изгоряла свещ бях тогава сега я смених, зареждам само от лукоил, еко и ром петрол и се чудя дали да не взема да пробвам може да се подобри работата на мотора знам ли?
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
bigdady написа:И на мен ми е много интересно има ли ефект от тази добавка? До сега не съм слагал никога добавки и никога не съм имал проблем със студен старт и до -20 с една изгоряла свещ бях тогава сега я смених, зареждам само от лукоил, еко и ром петрол и се чудя дали да не взема да пробвам може да се подобри работата на мотора знам ли?
Колега ром петролската нафта си е доста добра , аз си зареждам от нея колата върви супер , разхода е добър. Слагал съм бардал много пъти , бях си купил кутия , и нямаше никаква разлика нито разхода ми падаше , нито пък усещах колата да е по-бърза.
В момента с ром петролска нафта като пусна скритото меню 7 и гледам оборотите на място , колата стои бетон на 680 и мърда на 15-20 сек или на 681 или на 679 и пак заковава на 680.
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
От 1 седмица не бях карал колата и сутринта на -7 запали без никакви драми. С обикновен дизел от Е*о без никакви добавки.

- J0P3T0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
BMW E60, 530xD, 231 к.с., на -7 без проблеми. Всички свещи са сменени преди 2 месеца, акумулатора също.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
BMW F25 xDrive28i 243 к.с. на -23 градуса запали малко тромаво, но от без проблем. Mitsubishi Lancer 2.0 2002 -23 градуса запали доста тежко, но от първият път и то с дистанцинно.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Офф: ползвал съм добавка на Лики Моли за почистване на дюзите, колата беше Голф 2 Gti, KR, който беше каран на газ и дюзите не работеха никак добре.
Добавка+ Шел Vpower racing даде невероятен ефект .
Добавка+ Шел Vpower racing даде невероятен ефект .

NIKSYS написа:BMW F25 xDrive28i 243 к.с. на -23 градуса запали малко тромаво, но от без проблем. Mitsubishi Lancer 2.0 2002 -23 градуса запали доста тежко, но от първият път и то с дистанцинно.
Може ли всички постове, които не са за E60/61, да бъдат изтрити от модераторите?

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
lazomilev написа:NIKSYS написа:BMW F25 xDrive28i 243 к.с. на -23 градуса запали малко тромаво, но от без проблем. Mitsubishi Lancer 2.0 2002 -23 градуса запали доста тежко, но от първият път и то с дистанцинно.
Може ли всички постове, които не са за E60/61, да бъдат изтрити от модераторите?![]()
![]()
Във всички подфоруми има препратка към тази тема