Проблем с комфортен достъп на X3 F25?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с комфортен достъп на X3 F25?

Мнение от rth » 12 Дек 2016, 23:33

Здравейте колеги,

От скоро съм собственик на тази чудесна кола, единственото нещо което така и не успях да разбера е какво става с комфортния достъп. При отключване хващам дръжката и се налага да я дръпна 2 пъти за да се отвори / първия път отключва, а при втория път вече отварям вратата /, а за заключване няма шанс. Пробвам какво ли не, държа по 5 секунди тези / маркери / и не се заключва. Някой има ли идея къде може да е проблема със заключването и има ли вариант да се направи от първото дръпване на дръжката да отвори вратата? Търсих както тук във форума така и в други, но не намерих конкретно решение, ще съм изключително благодарен ако помогнете!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с комфортен достъп на X3 F25?

Мнение от deank » 13 Дек 2016, 17:15

При отключване хвани дръжката (или само си пъхни ръката) колата ще се отключи (обикновено веднага или до 1-2 секунди) и след това дръпни дръжката за да отвориш вратата.

Ако заключването не ти работи ще е добре да видиш на диагностика дали има записани грешки за напрежението. Аз имам същия проблем и в момента чакам да пристигне новата дръжка за шофьорската врата.

Можеш да провериш всички дръжки и да разбереш кои са ти проблемни.

За жалост при мен (F01) първо спря заключването, след седмица - отключването (от шофьорската врата), а накрая изгърмя бушон №2, който е за комфортния достъп и за DSC модула и колата остана без 90% от системите си точно в деня в който заваля големия сняг преди 2-3 седмици.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rth » 13 Дек 2016, 20:28

Явно съм се объркал, когато хвана дръжката не се отваря изобщо, отваря се само ако дръпна веднъж и след това още веднъж. Проблема е че при никоя от вратите не става номера нито с отключването, нито с заключването. Колата уж е пускана за диагностика и няма грешки. Мисля си, че е възможно да е от батерията на ключа и ще взема да я сменя, дали може да е от това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 14 Дек 2016, 12:17

Ще трябва някой колега с X3/F25 да каже как се държи при него комфортното отключване, защото при F01 (7) и F10 (5) колата се отключва само като си пъхнеш ръката или хванеш дръжката без да я дърпаш.

Пробвай да държиш ключа много близо до дръжката/колата и така да отключиш. Ако сработи може би е от батерията.

Все си мисля че ще има някоя грешка на диагностиката ако не ти работи заключването.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 14 Дек 2016, 14:42

Здравейте,

Това е наистина странно!
При положение, че наистина колата има комфортен достъп като екстра, то би трябвало да работи както колегата над мен е обяснил.
От личен опит на F25 X3 преди фейса както и на F30, при наличие на ключа в джоб, чанта или дори ръката, се приближаваш до колата и вкарваш ръката си в пространството между вратата и самата дръжка и ще отключи веднага (не се налага дърпане, хващане..). За заключване просто слагаш палеца си върху оребрената част на дръжката и до секунда, две колата ще заключи. За багажника е движение с крак тип ритане, еднократно, съвсем леко вляво от нивото на емблемата.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rth » 14 Дек 2016, 15:47

Багажника мисля че не може с крак понеже е M пакет, но за вратите нито заключва нито отключва, пробвах и да доближа ключа до дръжката и пак не става. Въпроса е че изобщо не издава звук да кажем някакъв, ефект нула. За другите неща колата си работи без проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW X3 3.0D

Мнение от iee » 14 Дек 2016, 17:02

Нямам представа, как точно е при твоята кола, но да споделя опит с друга марка. На Тойотата ми също съм с безключов достъп. Самата дръжка в часта си към вратата има датчик и само с поставяне на ръката между дръжката и вратата отключва. Заключва се с бутона от външната страна на дръжката. Доколкото разбирам и тук принципа е подобен. Веднъж си играх да отключа с ключа вратата и цялата работа нещо се обърка. Не искаше да отключва и заключва. След това пак с ключа в партона успях да го оправя. Идеята ми е, може и при теб да има такава опция...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 14 Дек 2016, 19:27

Много интересно... При мен проблема с отключването/заключването се появи точно когато пробвах (ей-така просто да видя какво ще стане) да отключа/заключа колата с механичния ключ. Веднага почна да се заключва сама (отключвам я и след 3 секунди сама се заключва). Играх си с ключа няколко пъти - спря да прави глупости, заключих я и се прибрах. На другата сутрин беше гръмнал бушона за комфортния достъп.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rth » 14 Дек 2016, 19:40

А този бушон за комфортния достъп само за това ли играе роля или има и други неща към него? Мисълта ми е може ли бушона да е изгорял и за това да е така, а всичко друго да си работи без грешка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 15 Дек 2016, 11:22

rth написа:Багажника мисля че не може с крак понеже е M пакет, но за вратите нито заключва нито отключва, пробвах и да доближа ключа до дръжката и пак не става. Въпроса е че изобщо не издава звук да кажем някакъв, ефект нула. За другите неща колата си работи без проблеми.

Това, че колата е с М пакет няма никакво значение/ограничение за багажника - аз също съм с М пакет и си работи.
Колкото до поведението на автомобила - странно е, даже много....доколкото знам бушона, за който става въпрос е свързан и с други системи и ще има налични грешки

P.S. възможно ли е да има някакви настройки в профилите, които да обясняват такова поведение? Аз примерно имах безумната профилна настройка (на всичкото отгоре качена допълнително като допълнителен профил) при стартиране на автомобила веднага да се пуска парното/климатика...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rth » 21 Дек 2016, 21:32

Пробвах със смяна на батерията на дистанционното, не е от това. Не може да е от дръжката предполагам защото нито една функция не работи, нито багажника, нито която и да е от вратите. Остава да се закача на компютър, явно след празниците ще направя това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djvice » 19 Апр 2017, 20:36

Колега,реши ли си проблема ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 10 Май 2017, 0:53

Дръжките се скапват. Аз смених две и сега не дава да се пипне, дет се вика :mhihi: Това е спасението, или втора употреба от някъде или нова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vlado_L » 17 Май 2017, 16:28

Хич не ти трябва конфортен достъп, крадците ще ретранслират сигнала от ключа и ще ти вземат колата.
Ако има начин направо го изключи, голям праз че ще натискаш бутон за да си отвориш колата.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6