Проблем с комфортен достъп на X3 F25?
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с комфортен достъп на X3 F25?
Здравейте колеги,
От скоро съм собственик на тази чудесна кола, единственото нещо което така и не успях да разбера е какво става с комфортния достъп. При отключване хващам дръжката и се налага да я дръпна 2 пъти за да се отвори / първия път отключва, а при втория път вече отварям вратата /, а за заключване няма шанс. Пробвам какво ли не, държа по 5 секунди тези / маркери / и не се заключва. Някой има ли идея къде може да е проблема със заключването и има ли вариант да се направи от първото дръпване на дръжката да отвори вратата? Търсих както тук във форума така и в други, но не намерих конкретно решение, ще съм изключително благодарен ако помогнете!
От скоро съм собственик на тази чудесна кола, единственото нещо което така и не успях да разбера е какво става с комфортния достъп. При отключване хващам дръжката и се налага да я дръпна 2 пъти за да се отвори / първия път отключва, а при втория път вече отварям вратата /, а за заключване няма шанс. Пробвам какво ли не, държа по 5 секунди тези / маркери / и не се заключва. Някой има ли идея къде може да е проблема със заключването и има ли вариант да се направи от първото дръпване на дръжката да отвори вратата? Търсих както тук във форума така и в други, но не намерих конкретно решение, ще съм изключително благодарен ако помогнете!
Re: Проблем с комфортен достъп на X3 F25?
При отключване хвани дръжката (или само си пъхни ръката) колата ще се отключи (обикновено веднага или до 1-2 секунди) и след това дръпни дръжката за да отвориш вратата.
Ако заключването не ти работи ще е добре да видиш на диагностика дали има записани грешки за напрежението. Аз имам същия проблем и в момента чакам да пристигне новата дръжка за шофьорската врата.
Можеш да провериш всички дръжки и да разбереш кои са ти проблемни.
За жалост при мен (F01) първо спря заключването, след седмица - отключването (от шофьорската врата), а накрая изгърмя бушон №2, който е за комфортния достъп и за DSC модула и колата остана без 90% от системите си точно в деня в който заваля големия сняг преди 2-3 седмици.
Ако заключването не ти работи ще е добре да видиш на диагностика дали има записани грешки за напрежението. Аз имам същия проблем и в момента чакам да пристигне новата дръжка за шофьорската врата.
Можеш да провериш всички дръжки и да разбереш кои са ти проблемни.
За жалост при мен (F01) първо спря заключването, след седмица - отключването (от шофьорската врата), а накрая изгърмя бушон №2, който е за комфортния достъп и за DSC модула и колата остана без 90% от системите си точно в деня в който заваля големия сняг преди 2-3 седмици.
Явно съм се объркал, когато хвана дръжката не се отваря изобщо, отваря се само ако дръпна веднъж и след това още веднъж. Проблема е че при никоя от вратите не става номера нито с отключването, нито с заключването. Колата уж е пускана за диагностика и няма грешки. Мисля си, че е възможно да е от батерията на ключа и ще взема да я сменя, дали може да е от това?
Ще трябва някой колега с X3/F25 да каже как се държи при него комфортното отключване, защото при F01 (7) и F10 (5) колата се отключва само като си пъхнеш ръката или хванеш дръжката без да я дърпаш.
Пробвай да държиш ключа много близо до дръжката/колата и така да отключиш. Ако сработи може би е от батерията.
Все си мисля че ще има някоя грешка на диагностиката ако не ти работи заключването.
Пробвай да държиш ключа много близо до дръжката/колата и така да отключиш. Ако сработи може би е от батерията.
Все си мисля че ще има някоя грешка на диагностиката ако не ти работи заключването.
- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
Здравейте,
Това е наистина странно!
При положение, че наистина колата има комфортен достъп като екстра, то би трябвало да работи както колегата над мен е обяснил.
От личен опит на F25 X3 преди фейса както и на F30, при наличие на ключа в джоб, чанта или дори ръката, се приближаваш до колата и вкарваш ръката си в пространството между вратата и самата дръжка и ще отключи веднага (не се налага дърпане, хващане..). За заключване просто слагаш палеца си върху оребрената част на дръжката и до секунда, две колата ще заключи. За багажника е движение с крак тип ритане, еднократно, съвсем леко вляво от нивото на емблемата.
Това е наистина странно!
При положение, че наистина колата има комфортен достъп като екстра, то би трябвало да работи както колегата над мен е обяснил.
От личен опит на F25 X3 преди фейса както и на F30, при наличие на ключа в джоб, чанта или дори ръката, се приближаваш до колата и вкарваш ръката си в пространството между вратата и самата дръжка и ще отключи веднага (не се налага дърпане, хващане..). За заключване просто слагаш палеца си върху оребрената част на дръжката и до секунда, две колата ще заключи. За багажника е движение с крак тип ритане, еднократно, съвсем леко вляво от нивото на емблемата.

Багажника мисля че не може с крак понеже е M пакет, но за вратите нито заключва нито отключва, пробвах и да доближа ключа до дръжката и пак не става. Въпроса е че изобщо не издава звук да кажем някакъв, ефект нула. За другите неща колата си работи без проблеми.
- iee
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW X3 3.0D
Нямам представа, как точно е при твоята кола, но да споделя опит с друга марка. На Тойотата ми също съм с безключов достъп. Самата дръжка в часта си към вратата има датчик и само с поставяне на ръката между дръжката и вратата отключва. Заключва се с бутона от външната страна на дръжката. Доколкото разбирам и тук принципа е подобен. Веднъж си играх да отключа с ключа вратата и цялата работа нещо се обърка. Не искаше да отключва и заключва. След това пак с ключа в партона успях да го оправя. Идеята ми е, може и при теб да има такава опция...
Много интересно... При мен проблема с отключването/заключването се появи точно когато пробвах (ей-така просто да видя какво ще стане) да отключа/заключа колата с механичния ключ. Веднага почна да се заключва сама (отключвам я и след 3 секунди сама се заключва). Играх си с ключа няколко пъти - спря да прави глупости, заключих я и се прибрах. На другата сутрин беше гръмнал бушона за комфортния достъп.
А този бушон за комфортния достъп само за това ли играе роля или има и други неща към него? Мисълта ми е може ли бушона да е изгорял и за това да е така, а всичко друго да си работи без грешка.
- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
rth написа:Багажника мисля че не може с крак понеже е M пакет, но за вратите нито заключва нито отключва, пробвах и да доближа ключа до дръжката и пак не става. Въпроса е че изобщо не издава звук да кажем някакъв, ефект нула. За другите неща колата си работи без проблеми.
Това, че колата е с М пакет няма никакво значение/ограничение за багажника - аз също съм с М пакет и си работи.
Колкото до поведението на автомобила - странно е, даже много....доколкото знам бушона, за който става въпрос е свързан и с други системи и ще има налични грешки
P.S. възможно ли е да има някакви настройки в профилите, които да обясняват такова поведение? Аз примерно имах безумната профилна настройка (на всичкото отгоре качена допълнително като допълнителен профил) при стартиране на автомобила веднага да се пуска парното/климатика...

Пробвах със смяна на батерията на дистанционното, не е от това. Не може да е от дръжката предполагам защото нито една функция не работи, нито багажника, нито която и да е от вратите. Остава да се закача на компютър, явно след празниците ще направя това.
Дръжките се скапват. Аз смених две и сега не дава да се пипне, дет се вика
Това е спасението, или втора употреба от някъде или нова.

Хич не ти трябва конфортен достъп, крадците ще ретранслират сигнала от ключа и ще ти вземат колата.
Ако има начин направо го изключи, голям праз че ще натискаш бутон за да си отвориш колата.
Ако има начин направо го изключи, голям праз че ще натискаш бутон за да си отвориш колата.
14 мнения
• Страница 1 от 1