Подгревни свещи?Дюзи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Подгревни свещи?
Маслото е кастрол 5в40 едге турбо дизел на 1500км.Нафтата е шел нитро... с добавка на бардал.
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Benord написа:Проверете с друга нафта все пак като свърши тази.Аз в Шел отдавна не стъпвам.
Имам още близи 40л от тази нафта.С каква да опитам за експеримента?
Имам още едно питане.Как да разбера дали старото реле е било повредено?Нещо ми се струва,че се набутах с поредните 200лв

(bubsa) написа:Benord написа:Проверете с друга нафта все пак като свърши тази.Аз в Шел отдавна не стъпвам.
Имам още близи 40л от тази нафта.С каква да опитам за експеримента?
Имам още едно питане.Как да разбера дали старото реле е било повредено?Нещо ми се струва,че се набутах с поредните 200лв
Като даде фира релето записва грешка. Ако си нямал записана грешка подгревни свещи най-вероятно проблема не е бил от тях и релето.
Според бившия ми майстор няма как да се разбере дали грешката е от свещите или релето за тва се сменяли комплект, за което не съм 100% сигурен

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Има как да се хване дали е релето на диагностика,но аз питам дали може да разбера сега като вече не е на колата.Разбрах и ,че се ремонтират,но късно...
То се оказа,че и свещите си работят,но вече така или иначе бях ги свалил
То се оказа,че и свещите си работят,но вече така или иначе бях ги свалил

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Re: Подгревни свещи?Дюзи?
Момци,помагайте че ще я насека с брадвата тая барака
След като цял ден стоя на студа днес,като я запалих одеве от ауспуха си изпуши леко облаче бяло,придружено от леко притрисане за 2-3 секунди.
Може ли да имам проблемна дюза,която прави мизерии само при палене на мунусуви температури?Колата си върви перфектно и дори сега на фарове като и дам газ от светофар до светофар не виждам никаква мъгла след мен,а е с махнати катализатори.
Печката откакто смених релето и тя пуши при запалване бяло.Тя какво общо може да има със смяната на релето
Преди това се чуваше едно леко тупкане след като запаля от нея,но нямаше пушеци.
Ще ми е от полза ако някой каже кои бушони имат връзка със запалителната система за да ги проверя и тях.

След като цял ден стоя на студа днес,като я запалих одеве от ауспуха си изпуши леко облаче бяло,придружено от леко притрисане за 2-3 секунди.
Може ли да имам проблемна дюза,която прави мизерии само при палене на мунусуви температури?Колата си върви перфектно и дори сега на фарове като и дам газ от светофар до светофар не виждам никаква мъгла след мен,а е с махнати катализатори.
Печката откакто смених релето и тя пуши при запалване бяло.Тя какво общо може да има със смяната на релето

Ще ми е от полза ако някой каже кои бушони имат връзка със запалителната система за да ги проверя и тях.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ето списък на бушоните кой за какво е на български (има го в E39 Тips&Tricks)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Това го гледах
Не отговаря на въпроса,който ме мъчи
Има една кутиика която седи до самото реле за свещите и в нея има няколко бушона.Те за какво са?
Най-вече ако някой каже нещо по въпроса за дюзите ще съм му много благодарен!

Има една кутиика която седи до самото реле за свещите и в нея има няколко бушона.Те за какво са?
Най-вече ако някой каже нещо по въпроса за дюзите ще съм му много благодарен!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Така с налучкване само се набутваш и нервираш. Закачи й една диагностика, виж какви са корекциите. Ако има над +-2, направи теста за излишното. Отделно ще се види и другите сензори как са, налягането в рейла и т.н. Скоро на приятел Мазда 6 така си вървеше, изведнъж се разчукала. Оказа се дюза и, вследствие на необърнато внимание, бутало на този цилиндър. Така че не гадай по-добре, а качвай кабела и гледай живите данни на студено, на топло и така...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Някой ако може да каже нещо по въпроса за дюзите ще съм много благодарен!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
При тези стойности нямаш проблем с дюзите. Инпа не е 100% сигурен източник, що се касае за дюзи, но при такива стойности няма проблем с дюзите според мен... И, ако е дюза, няма да изпуши леко бяло, а си кади, както когато е заминала гарнитурата на главата почти. Освен това миризмата на неизгоряла нафта няма да я объркаш. Времвто е студено и помисли дали този бял пушек не е от конденз - тя и моята припушва отначало белезникаво, а съм изправни свещи и рециклирани дюзи... Но не изкарва облаци и не мирише на неизгоряла нафта.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:При тези стойности нямаш проблем с дюзите. Инпа не е 100% сигурен източник, що се касае за дюзи, но при такива стойности няма проблем с дюзите според мен... И, ако е дюза, няма да изпуши леко бяло, а си кади, както когато е заминала гарнитурата на главата почти. Освен това миризмата на неизгоряла нафта няма да я объркаш. Времвто е студено и помисли дали този бял пушек не е от конденз - тя и моята припушва отначало белезникаво, а съм изправни свещи и рециклирани дюзи... Но не изкарва облаци и не мирише на неизгоряла нафта.
Е какво да и правя на тая барака тогава?
С няколко диагностики стойностите са все същите.Не знам дали наистина не съм сипал кофти нафта,защото и печката не беше изпушвала никога както тези дни(без днес)
Сутринта на -9 колата запали и заработи просто перфектно,без никакво замисляне или колебания,а вечерта на -1 не се представи така безупречно

Грешки няма никакви освен за ЕГР-а,но това е обяснимо,защото е затапен.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Възможно ли е някой датчик да подава грешна стойност за температура на въздуха към компютъра и съответно от там да саботира подгрева и запалването?
Sent from my F3111 using Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Възможно ли е някой датчик да подава грешна стойност за температура на въздуха към компютъра и съответно от там да саботира подгрева и запалването?
Нямам представа,но компа не взима ли инфо за външната температура от датчика,който се намира под десния фар и показва и на таблото температурата на околната среда

Температурата на охладителната течност също я гледах и си отговаря на показанията от скритото меню.
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5