Шум след смяна на челното стъкло .

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39 520i

Шум след смяна на челното стъкло .

Мнение от diw » 12 Дек 2016, 19:10

Колеги, имам проблем с предното стъкло.
В края на август си смених оригиналното стъкло защото имаше драскотини, а и уплътнението беше зле.
До преди месец всичко си беше ОК, но започна да ми свисти от долния десен ъгъл над 70км/ч . Отидох до сервиза , който е в Пловдив и там ми казаха, че проблема е в колата. Била стара 20 годишна и нямало как да няма свистене и шумове , шумяло от зимните гуми, чистачките, от 15 г. нямали отлепени стъкла и т.н. Аз не се съгласих и направихме тест с колата с едно от момчетата. То потвърди че колата е виновна по-точно чистачките. Направихме тест със свалени рамена на чистачките и разлика в шума нямаше. Друго момче от сервиза натисна стъклото с ръка отвътре в десния ъгъл и то помръдна :shock: . Преди седмица в сервиза свалиха стъклото и го залепиха отново. За съжаление работата се влоши. В момента шуми много повече от цялата лява страна. Днес ходих пак в сервиза. Пак колата виновна, нямало какво да се направи. Предложиха ми да ходя на друго място и ако си реша проблема ще ми върнат половината пари.
Какво да правя?
Някакви идеи защо става това свистене?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Шум след смяна на челното стъкло .

Мнение от mfandakov » 12 Дек 2016, 22:41

Просто е колега,смени сервиза и залепи добре стъклото.Аз имах такива проблеми с едно стъкло на е70 lci ,в Германия не бяха го залепили както трябва,отлепиха го тук и го залепиха сервиз в Пловдив и стана . :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 12 Дек 2016, 22:46

Мхх ,колата е виновна ,че се слагат скапани части от некадърници :lol: :lol: :lol: :kuku: :kuku: :kuku:

Нямам думи :censored:

Пишете им имената на такива сервизи :!:
Ходи другаде да ти я оправят и си взимай парите :banghead: :banghead: :banghead: :ranting:

Потребител
Аватар

Мнение от diw » 13 Дек 2016, 20:38

Днес ходих до друг сервиз. Там хората ми обърнаха доста внимание и казаха,че само с ново лепене на стъклото проблема може да остане.
Трябвало да си заплатя и за ново уплътнение, защото сегашното най-вероятно вече се деформирало. Освен това при демонтажа се пукали и чупели корите под стъклото, което оказвало влияние на шума в купето.
С други думи може да изгоря с парите за ново уплътнение и труд.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Дек 2016, 20:09

С други думи стъкло се сменя само в оторизиран сервиз с ново и оригинално. И аз съм правил грешката да сменям при "много сръчни" момчета и резултатът е фучене още при 80 км/ч. На Е36-цата преди години същата работа - нямаше фучене, обаче припукваше през легнали полицаи и дупки от скапан силикон вероятно. На другата Е39 е сменяно преди години в Дару кар и да не повярваш няма никакви проблеми :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Дек 2016, 8:29

Като цяло ако си избрал някое китайско стъкло+некаествен монтаж ,не се чуди защо свири.
Първо при монтаж на стъкло се слагат ограниители на самата рамка,който позиционират точно стъкло ,отделно се лепи обезшумителна лента на долната страна,която точно след 10 секунди е набухнала като гъба. След това се монтира стъклото (обезмасляването ,поистването и т.н са ясни за всички) с новото уплътнение и се слага уред на тавана и стъклото ,който прати точния ъгъл за да няма шумове.

Òтносно на товач,колко е стара колата....ако няма удари като за тотал,не е усуквана и чт.н Смени си майстора. А от оригинално стъкло и монтирано както трябва ,по-хубаво няма.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 15 Дек 2016, 20:06

Днес и аз смених челното стъкло и след 80 км започва да шушти леко. Или така ми се струва на мен. Стъклото е английско и е поставено в "Мустанг" В. Търново. Преди 4-5 години ми сменяха на Е36 и тогава се справиха отлично. Днес ми смениха и уплътнението. С леко пускане на музиката всичко е наред :D
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 15 Дек 2016, 23:04

И аз съм сменял джам на е36 през 2008 ,но нямаше никакви шумове,явно много са занижили качество на стоката/работата :no:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от kluna_ » 16 Дек 2016, 8:24

Гумения ветробран около стъклото поставен ли е добре?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от diw » 16 Дек 2016, 16:49

Колеги, посъветваха ме преди да се лепи отново стъклото да го облипя с хартиено тиксо. Това с цел да се локализира проблема. Днес пробвах но имаше вятър . В сервиз ще ходя след празниците и ще пиша за резултата.

Потребител
Аватар

Мнение от diw » 27 Дек 2016, 20:57

Колеги, сервиза с който имам проблеми е "Glas gruoup" в Пловдив. Челното стъкло е испанско "Guardian". Ходих в Кобрата преди празниците и видяха,че стъклото не е центрирано и уплътнението е изместено /направих и снимка/. Там за 50 лв. направиха много добър демонтаж-монтаж на същото стъкло. Шума мнооого намаля. Днес ходих до "Glas gruoup" за тест и да си взема парите по фактурата от Кобра. Бяха нагли, нямало промяна в шума и не ми дадоха парите. Вместо да ми се извенят :oops: ,че на два пъти правят некачествен монтаж , че обикалям града заради тях и т.н. изкараха мен виновен!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525TDSportite, Frontera2.8TDI
Мечтае да кара: Nissan, Bmw

Мнение от SuNSe7 » 28 Дек 2016, 15:59

И при мене след смяна на стъклото със НЕ оригинално има шум след 80км, явно не всички, даже никой не може да го сложи както трябва.
Но това е бюджетния варянт, смяната коства 180лв със сензора за дъжд, който трябва да се обучи отново след това.

Назад към E39