Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Богат-Беден за 9к лева не можеш да си купиш свястно Е90 никакво , освен твой добър приятел да иска да ти направи подарък и да ти го даде за 9к.
dextuar ти го каза малко по-остро ,но това е реалснотта . Да , БГ пазара е яко изкривен и тук се искат топ качество , малко километри и да има яко екстри , но да е на смешна цена.
Твойта работа е с "прадня -боя" да направиш. Гледаш коли в абслютно долната граница за моделът и вероятността да се нацепиш яко е голяма.
Естествено има някакъв % вероятност да намериш що годе читава бройка за 10к и да я караш за година и половина и да я продадеш на горе-долу същите пари без нищо голямо да се скапе по нея , ама ако се
чустваш толкова късметлия пусни по-добре тото или някво листче там с цифрички при Бахари/Захари или както там беше

dextuar ти го каза малко по-остро ,но това е реалснотта . Да , БГ пазара е яко изкривен и тук се искат топ качество , малко километри и да има яко екстри , но да е на смешна цена.
Твойта работа е с "прадня -боя" да направиш. Гледаш коли в абслютно долната граница за моделът и вероятността да се нацепиш яко е голяма.
Естествено има някакъв % вероятност да намериш що годе читава бройка за 10к и да я караш за година и половина и да я продадеш на горе-долу същите пари без нищо голямо да се скапе по нея , ама ако се
чустваш толкова късметлия пусни по-добре тото или някво листче там с цифрички при Бахари/Захари или както там беше

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
...
Последна промяна Bogat-Beden на 11 Дек 2016, 18:06, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Bogat-Beden написа:Аз все още се оглеждам![]()
Какво мислите за тези 2те?
1ви вариант-явно производство 2005та (засукан надолу ауспух-тоест няма филтър за коравичастици,не обичам затъмнение стъкла,но това не е проблем
2ри вариант-изглежда ми ОК визуално-тоест запазена на снимки и това е
Аз лично първата бих я погледнал на 100%. Единствено в тази кола ми липсва подгрева на седалките. В случая липсата на дпф е огромно предимство.
Sent from my F3111 using Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ако 1вата не пуши - просто отиди ако можеш смъкни някой лев надолу ,пълниш резервоара и да се строши с този външен вид ,така излгеждащ салон и екстри и дюзи да смениш и демпфер и автомат пак ще си под парите на които вървят половината кошници.
Единствено да не е думнал мотора и да е закърпена но и цял мотор да вземеш после проблема е занимавката..само каското си 500лв напред отделно гражданската и прегледа - едно не разбирам.
Има хубаво изглеждаща кола - отивайте и гледайте...по интернета не става.
Единствено да не е думнал мотора и да е закърпена но и цял мотор да вземеш после проблема е занимавката..само каското си 500лв напред отделно гражданската и прегледа - едно не разбирам.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мерси за мнението,колега.vvasilev1 написа:Аз лично първата бих я погледнал на 100%. Единствено в тази кола ми липсва подгрева на седалките. В случая липсата на дпф е огромно предимство.
Да,няма подгрев и печка,но има ксенон и хладилна жабка.
Втората пък няма ксенон,но има печка и навигация (ако не греша,неизползваема за Бг).
Дпф предпочитам или да няма заводско,или ако има-да е работещ и да не ми се налага да го премахвам.
Още повече,че може да се наложи да се регистрира колата в чужбина..
П.С. Изтрих си лиричните отклонения,не трябваше да влизам в тон ,не виждам полза,още веднъж се извинявам на страничните наблюдатели

Нека да поясня за себе си (за други не мога да отговарям)-не търся екстри,не търся безупречно състояние от 10+ годишна кола. Финансово съм подготвен за евентуален изненадващ ремонт 1-3к лева (изключвам обслужване и другите задължителни разходи по поддръжката-каско,данъци,гуми и т.н..).Психически не знам доколко,няма да ми е приятно със сигурност,но наистина си го има момента с късмета-малко или много

П.С. 2 -Мерси и на Габриел

Gqbriel написа: - едно не разбирам.
На около 200 км от Варна съм (където е първата) и на 300 от София-където е втората Това в едната посока:winky:
Има наистина компетентни хора тук и биха ме отказали лесно или пък бих бил доста по-спокоен

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Bogat-Beden написа:Мерси за мнението,колега.vvasilev1 написа:Аз лично първата бих я погледнал на 100%. Единствено в тази кола ми липсва подгрева на седалките. В случая липсата на дпф е огромно предимство.
Да,няма подгрев и печка,но има ксенон и хладилна жабка.
Втората пък няма ксенон,но има печка и навигация (ако не греша,неизползваема за Бг).
Дпф предпочитам или да няма заводско,или ако има-да е работещ и да не ми се налага да го премахвам.
Още повече,че може да се наложи да се регистрира колата в чужбина..
П.С. Изтрих си лиричните отклонения,не трябваше да влизам в тон ,не виждам полза,още веднъж се извинявам на страничните наблюдатели![]()
Нека да поясня за себе си (за други не мога да отговарям)-не търся екстри,не търся безупречно състояние от 10+ годишна кола. Финансово съм подготвен за евентуален изненадващ ремонт 1-3к лева (изключвам обслужване и другите задължителни разходи по поддръжката-каско,данъци,гуми и т.н..).Психически не знам доколко,няма да ми е приятно със сигурност,но наистина си го има момента с късмета-малко или много![]()
П.С. 2 -Мерси и на ГабриелGqbriel написа: - едно не разбирам.
На около 200 км от Варна съм (където е първата) и на 300 от София-където е втората Това в едната посока:winky:
Има наистина компетентни хора тук и биха ме отказали лесно или пък бих бил доста по-спокоен
Навигацията с новите карти е страхотна в БГ - има улички дори из някакви мини селца.
Както казах 1вата на части струва повече - огледай я хубаво за някой скрит камък АКО НЯМА луд късмет мятай се смело. Имай си предвид, че 10-11к а абсолютен минимум за тези коли и 2-4к могат да литнат ей така, за да стегнеш някоя строшена. С тези коли си задължително за сервизна история (да научиш горе-долу километража, че вече има и на много повече от 500к ) и задължително в добър сервиз за преглед - 50-100 лв дето ще ги дадеш да и изпеят и майчиното мляко, могат да те спасят от страшни главоболия.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не мога да разбера с какво толкова ви допада първата .. 2005г е ,няма особени екстри ,доста ниска - уморено окачване най вероятно .. км надали са реални и те
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Alexi написа:не мога да разбера с какво толкова ви допада първата .. 2005г е ,няма особени екстри ,доста ниска - уморено окачване най вероятно .. км надали са реални и те
Цена, визия, екстри и липсата на Дпф
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
е какви екстри ,има кожа и ксенон това е .. и М-волан който вероятно е присаден
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Alexi написа:е какви екстри ,има кожа и ксенон това е .. и М-волан който вероятно е присаден
И какъв е проблема, дори да е присаден волана. По добре такъв Мков, отколкото оригинален обикновен!!!
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
ka4i написа:Alexi написа:е какви екстри ,има кожа и ксенон това е .. и М-волан който вероятно е присаден
И какъв е проблема, дори да е присаден волана. По добре такъв Мков, отколкото оригинален обикновен!!!

"Чемодан, вокзал, Москва"
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
И мойта е 2005-та и кюнеца е надолу. Това значи ли, че съм без ДПФ? 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
UBAH5 написа:И мойта е 2005-та и кюнеца е надолу. Това значи ли, че съм без ДПФ?
Да

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
dextuar написа:UBAH5 написа:И мойта е 2005-та и кюнеца е надолу. Това значи ли, че съм без ДПФ?
Да
Супер

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
UBAH5 написа:dextuar написа:UBAH5 написа:И мойта е 2005-та и кюнеца е надолу. Това значи ли, че съм без ДПФ?
Да
СуперДори и без него грам не пуши.
Няма как да пуши, ако всичко и е наред.