Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от nqmam_bmw » 09 Дек 2016, 18:34

Leon написа:...

:bchug:

И аз съм с подобни наблюдения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Дек 2016, 20:59

Leon написа:Мислех да не пиша повече по въпроса, щом питаш би някой ти отговаря не виждам смисъл да му се караш. Пиша за други в подобна ситуация, не ми обръщай внимание.

Никой на никой не се кара, но и някой не чете всичко докато отговаря. Отговорите повторно по-надолу.

Leon написа:С нишестени храни няма да свалите килограми. Под чийт имах предвид един ден с повече въглеидрати, а не пици и тесто. Не знам параметрите и метаболизма, но всичко, което стимулира секреция на инсулин пречи да гориш мазнина. Тоест трябва калориен дефицит и нисък инсулин. Високият инсулин го ползват културистите за мускулен растеж, които ядат на строг режим и броят всеки грам храна.

Понеже предположих, че решихте написаното от мен "200гр" въглехидрат да е чисто - не това не е така. Затова и надолу описах какви и откъде идват тия 200 грама и какво представляват. Въглехидрат в контекста на това което написах е нарицателно за картоф, ориз или черен хляб. Като количествата които приемам от въпросните храни са - 1, 2 картофа дневно, 200 грама ориз или 2 филии черен хляб. После в тия 200 грама картофи я има я няма 50 грама въглехидрати. Чийта в смисла на моя хранителен режим е монозахарид като тия които изброих по-рано, но така и така досега не ми се е налагало да чийтвам. Чийт храна за мен и за режима ми е дори сиренето. Никой не говори за рафинирана захар.

Leon написа:Ако имате 30кг за сваляне, най-добре вижте темата за ВМ-НВХ. Ако този режим не ви кефи, яжте въглехидрати, но само бавни и вечер ги избягвайте изобщо. Организмът си секретира инсулин нощем за собствени нужди, не ви трябва да го помпате още. Реално само 50% от секрецията на инсулин зависи от храната, та каквото му спестим е само в полза.

ВМ-НВХ хранене го следя още откакто Иво пусна темата, но след консултация със специалисти съм убеден твърдо, че не е за мен и за настоящото състояние на организма ми. Този тип хранене определено е за напреднали потребители. Споменах, вече че въглехидратния ми прием е само сутрин и на обяд. Вечерята ми е или месо със салата, или custom правен протеинов бар или шейк суроватъчен изолат (досега не съм го взимал това като заместител на вечерята)

Leon написа:Прахчета ви трябват само във вид на аминокиселини, реално + омега 3 и ZMA (вярвайте ми, трябва ви и без да тренирате). Като постигнете някакъв резултат с това начало, четете и се развивате или се консултирате със специалист.

Може ли да обясните повече за прахчетата, защо са излишни тези които приемам и как ще повлияят на началния резултат? Отделно, не съм сигнал сам до извода и решението да ги приемам, а както написах са разписани от треньора ми заедно с хранителния режим.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 09 Дек 2016, 21:14

deyan-enchev написа:....Споменах, вече че въглехидратния ми прием е само сутрин и на обяд. Вечерята ми е или месо със салата, или custom правен протеинов бар или шейк суроватъчен изолат (досега не съм го взимал това като заместител на вечерята...

Докарваш си пикове на инсулина през по-голямата част на деня, а всъщност това ще ти пречи да сваляш ефективно. (така си мисля аз.)
Също така, до колкото съм чувал, точно суроватъчния протеин е инсулиногенен, та....добър завършек на деня.

deyan-enchev написа:
Откъм добавки - позната схема:

1. Липотропни бърнъри;
2. Ацетил Л-Карнитин;
3. Алфа липоева киселина;
4. Витамини А-З;
5. БЦАА;
6. Л-Глутамин;
7. Суроватъчен протеин;
8. Swanson - Water Pills.

В бърнъра няма ли Л-Карнитин?
Има ли смисъл от Л-карнитин и Глутамин едновременно да се взимат?
Защо са ти едновременно БЦАА и суроватъчен протеин?
Един Л-Аргинин няма ли да ти е по-полезен от БЦАА?
По каква схема зареждаш с Глутамина?
С това последното в списъка не знам какво целиш. :)
Няма цинк, магнезии, хром....
Няма омега 3 ...
Алфа-липоевата е добър антиоксидант, но има и много по-добри, изцяло билкови варианти....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 09 Дек 2016, 23:18

Инсулинов пик с варен картоф :mhihi: или с филия черен хляб ... стига глупости.
Кой завършва деня със суроватъчен .. аз не съм все още? Обмислям да си взема концентрат вместо изолат, но имам още 2.2 кг точно дойдоха от powerbody с GGBG.

1. В липотропния ми бърнър няма креатин, а аз пия Acetyl L-Carnitine, който след края на опаковката ще сменя с L-Carnitine;
- състава на бърнъра е: Glucomannan, Caffeine, Acerola, Fruit powders, Vitamin C, D, B6, B12 от 50 до 400% от *дневната доза;

2. Взимането на повече, различни по ефект и предназначение аминота за мен е +. L-Carnitine/L-Glutamine знаем, че са различни нали ?

3. BCAA-то го взимам главно по време на тренировка. 10 грама от него + 5 грама L-Glutamine. От години знам, че BCAA се комбинира идеално с протеин, като двете пак имат различни роли. В случай, че се налага да обясняваме на тоя етап от темата защо тези две добавки е добре да се пият в тандем, много кофти. Никога не ги взимам заедно. Протеина го ползвам като заместител на междинно хранене само, понякога и за закуска. Аминотата само по време на тренировка!

4. "Един Л-Аргинин няма ли да ти е по-полезен от БЦАА?" -> Не знам. Защо да е по-полезен? Какво значи това, на кое и за какво ще е по-полезен?
BCAA-то ми се комбинира доста добре с B комплекса, който вкарвам с Липотропния бърнър. До тук виждам идеален баланс между добавките.

5. Swanson - Water pills - вадене на излишната вода от тялото. Пример - краката ми отичат, защото съм дебел. Приемал съм много сол = задържал съм повече вода отколкото би трябвало да има в тялото ми. Те ще са само първия месец, макс и втория. Като допълнение съм намалил солта максимално, но не съм я елиминирал. В изварата ми сутрин има малко сол, пържолите и конските/телешки кюфтета ги овкусявам с малко сол - то не бива без грам, че ще се дисбалансирам :mhihi:

6. Напротив - има цинк, магнезий и хром - във Витамините А-З които пия, но количествата им са 1/3 от "нужния" прием. Затова като свършат започвам следвашите - NOW Adam.

7. Омега 3 няма, вярно е. Стоят неотворени Jamieson Omega 3-6-9, но засега съм пас.

8. ALA-та си я взех като експеримент, преди нея пих Селен, но от него ме болят бъбреците вечер. Киселината пък дразни стомаха, ако се пие сутрин без добра закуска. Взимам я обедно, но не мисля че е нужна. Пропусках да кажа, че пия и EGCg на NOW :mhihi: - та много ще се антиоксидирам.

Туй то, за друго не се сещам.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 09 Дек 2016, 23:25

deyan-enchev написа:Туй то, за друго не се сещам.

:bchug:

За пореден път се убеждавам, че всеки си има своя "истина", но важното е да работи за теб, а другото няма значение. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 09 Дек 2016, 23:34

Пропуснах някои мои най-чести закуски:

- пълнозърнести варени макарони с обезмазнена и обезсолена извара;
- черен хляб с горната извара;
- овесени трици с вода;

С тях докарвам ли си инсулинови пикове повече от 100-200 грама варен ориз, който ям на обяд?
След тия закуски и техните вкусови качесва, спокойно може да се изяде парче гипскартон за десерт, защото най-вероятно е 6 пъти по-вкусен.

Инъче това за "своята и чуждата" истина не го разбрах. Колега каква е твоята, как би отговорил на горните въпроси, как ще коментираш моите отговори - имаш ли позиция и как си я придобил? Опит, четене, слушане, гледане? При мен липсват 1,2 и 4. Карам само на 3.

Дали работи не знам, ще видим. Най-вероятно до седмица ще имам плочки от брадичката до глезена и ще се нацепя повече от оня брадатия дето го обсъждахте по-рано в темата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 10 Дек 2016, 21:20

@дидо енчев, много лайна пиеш, човече... напълно добронамерено ти го казвам. имай предвид, че всяко едно от тези прахчета и капсули са изкуствено синтезирани и преминават през черния ти дроб.
първият от седемте дедови закона, които често споменавам, е принципът на индивидуалните различия. не бих тръгнал да ти давам съвети на килограм, без да съм провел половинчасов разговор с теб на четири очи.
при все това, един малък общовалиден безплатен съвет без връзка с горното - преди време, докато правех хранителни режими, препоръчвах на клиентите си консумация на храни от семейство бобови поне веднъж на 10 дни (на седмица или дори по-често - по-добре). храните от семейство бобови, доста пренебрегвани, правят хората да изглеждат красиви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 11 Дек 2016, 11:54

Здравейте колеги, ще започна с това че тренирам от няколко години и преди месец някъде си докарах травма. Прищипан нерв м/у двете плешки. Минах през няколко различни лекари и невролози, правих си и снимки и ми поставиха диагноза плексит. Близо 2 седмици и половина искарах на хапчета инжекции и на легло защото бях буквално като мумия. И последния невролог който посетих се оказа и чикракчия и може да се каже че ме изправи на крака. Проблема е че след всички тези хапчета инжекции, застой и до колкото разбрах най вече от този прищипан нерв, мисля че в дясната част на тялото мускулите са започнали да атрофират. Видимо дясната ми ръка, гърда и плешка са по слаби от левите, а аз съм десничар. Има ли някой който е минавал през подобно нещо или поне да е запознат. Дали ако започна рехабилитация(физиотерапия) ще си възвърна качествата на дясната част. Лекаря ми измери преди 2 дни дясната ръка и се оказа с почти 2 см по слаба от лявата. От месец не съм стъпвал в залата вече а вчера реших че се чувствам по добре и позагрях малко и честно казано лявата ръка и гърда и рамо (абе всичко) си се напомпва както трябва но с дясната част уви не е така.... вече започнах да се тревожа много. Моля за помощ :confused:
В момента лявата част на тялото ми изглежда почти както е на дясната снимка, а дясната част на тялото малко по слабо от това което е на лявата...
Изображение
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 11 Дек 2016, 12:30

Спри да се стремиш да си страхотен във външният си вид.Време е да пораснеш и да се грижиш за себе си.Шамарът е очакван,сега трябва да научите нещо от него.Не спирайте спорта,но съобразявайте се с възможностите си.
Колко пъти преди това сте имали предупреждения от организмът Ви,че прекалявате с него?
Сега почивка близо до отявлен мързел,бягане по около 5км. на седмица без престараване,добра храна включваща всичко забранено досега,посещение на същия този последният доктор,но не за лечение,а за масаж и съвети.
Плочките на корема са последното нещо ,за което би трябвало да Ви е грижа.Вече знаете,че има и нещо по-важно от вида,а това е вашето здраве.Успех и здраве!

П.с.Без семейство бобови животът е невъзможен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 11 Дек 2016, 12:38

Benord написа:Спри да се стремиш да си страхотен във външният си вид.Време е да пораснеш и да се грижиш за себе си.Шамарът е очакван,сега трябва да научите нещо от него.Не спирайте спорта,но съобразявайте се с възможностите си.
Колко пъти преди това сте имали предупреждения от организмът Ви,че прекалявате с него?
Сега почивка близо до отявлен мързел,бягане по около 5км. на седмица без престараване,добра храна включваща всичко забранено досега,посещение на същия този последният доктор,но не за лечение,а за масаж и съвети.
Плочките на корема са последното нещо ,за което би трябвало да Ви е грижа.Вече знаете,че има и нещо по-важно от вида,а това е вашето здраве.Успех и здраве!

Благодаря колега! Съгласен съм с това което казваш особено за предупрежденията, защото наистина имах моменти на по 2-3 месеца ме наболяваше точно там от където идва сега проблема, но минаваше в рамките на 3-4 дни. Реално погледнато след тези предупреждения намалих килограмите и започнах с по сериозни загрявки но уви то като е писано да стане... За плочките - аз не се стремя да ги имам, винаги съм ги имал, честно казано започнах да правя преса преди 3-4 месеца. От към хранене не спазвам никаква диета в момента, ям каквото ми се дояде. И да занапред ще внимавам повече. Лекаря хубаво ще го посетя но след последното ми посещение ми каза да спирам хапчетата и да започна с лека гимнастика и да си продължавам така. Въпроса ми е дали ако мина една физиотерапия ще си възтановя дясната част защото в момента не мога и да си изтрия главата след душ като хората...нямам никаква сила в дясната част на тялото. Като легна да правя лицеви опори преди правех 3 серии по 40, сега 10 и дясната част на тялото отказва... :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 11 Дек 2016, 12:46

След месец ще забравиш за проблема.Трябва да го изживееш.Организмът ти е здрав и ще се справи ако не му пречиш.Дай му време, а и на себе си.Нещата ще се оправят със сигурност.Въпросът е научаваш ли нещо оттова.Слушай докторът след като усещаш и ефекта от съветите му!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 11 Дек 2016, 12:53

Benord написа:След месец ще забравиш за проблема.Трябва да го изживееш.Организмът ти е здрав и ще се справи ако не му пречиш.Дай му време, а и на себе си.Нещата ще се оправят със сигурност.Въпросът е научаваш ли нещо оттова.Слушай докторът след като усещаш и ефекта от съветите му!

Да колега научих че не съм на 20 вече :( и че трябва да внимавам много и че тази Англия ми е.. мамата за тези 6 години изкарани там(6 шипа на гръбнака и износване на ставния хрущял на дясното рамо). Дано наистина всичко да се оправи, аз така или иначе съм си дал почивка поне още месец да не тренирам :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 11 Дек 2016, 13:29

Раздавал си се в работата безгранично ,човече! Хрущял в младо тяло се износва с постоянно повтарящи се движения в милиарди пъти за кратко време.Ще се възстанови!
Съветът ми е да го даваш по-мързеливо.Капиталистът иска максималното от теб,а ти му го даваш доброволно,че искаш и да надмогнеш себе си.Ефектът е виден.
Майната им на парите!!! Да, те са важни,а също и погледът на шефа върху теб,но тези неща са неизплатими от твоя страна.Дано ме разбереш правилно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 11 Дек 2016, 13:42

Benord написа:Раздавал си се в работата безгранично ,човече! Хрущял в младо тяло се износва с постоянно повтарящи се движения в милиарди пъти за кратко време.Ще се възстанови!
Съветът ми е да го даваш по-мързеливо.Капиталистът иска максималното от теб,а ти му го даваш доброволно,че искаш и да надмогнеш себе си.Ефектът е виден.
Майната им на парите!!! Да, те са важни,а също и погледът на шефа върху теб,но тези неща са неизплатими от твоя страна.Дано ме разбереш правилно.

Разбирам те колега и то много добре, и до накъде сам съм си виновен защото винаги от малък съм имал нещо като стрмеж да съм винаги от първите(най - добрите), и ето този стремеж до къде ме докара. Всеки доктор който ми погледне снимките и гледа ей така :shock: на тази възраст. Ама така е в Англия по фермите, прекрачиш ли 3 години край, отиде....и после :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 13 Дек 2016, 19:53

Мнение за Myprotein?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата