Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Благодаря за отговорите !Навигацията ми трябва най-вече заради добрата визия ,да си ползвам флашка/мп3 ,че съм със СД е тези обикновени дискове с по 20 трак-а направооо..Последна функция от дъжд на вятър да пусна навигация, но това не ми е някакво важно.Давайте линкове с оферти на добри медии, ако може да е и до 200 евро ще е супер
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Аз взех най-скъпия Ерисин с андроид от сайта им и забележките ми са главно към дисплея през деня (ама то явно не е от значение дали е с андроид или не) и това, че е бавен (най-вече при стартиране, иначе е г/д окей).
Като цяло е яко, ако използваш примерно Spotify или за навигация HereWeGo, защото си се ъпдейтват през Play Store-а и не трябва да се занимаваш с нищо. На Spotify съответно можеш да си правиш плейлисти вкъщи на компютъра и после само да ги свалиш в офлайн режим в колата. Интерфейса на Spotify обаче е малко бъгав на тая резолюция, надявам се че ще го оправят. Мога да направя клипче ако някой се колебае, въпреки че има доста в интернет.
Някой има ли представа как може да се смени default-ската програма за музика? Няма никакви възможности за настройки, а аз използвам Poweramp и ми харесва повече, само че като натисна бутоните за смяна на песните на волана, паузва песента в Poweramp и пуска следващата в дефолтския ап... За GPS-а има в Settings, но за музиката не намирам.
Като цяло е яко, ако използваш примерно Spotify или за навигация HereWeGo, защото си се ъпдейтват през Play Store-а и не трябва да се занимаваш с нищо. На Spotify съответно можеш да си правиш плейлисти вкъщи на компютъра и после само да ги свалиш в офлайн режим в колата. Интерфейса на Spotify обаче е малко бъгав на тая резолюция, надявам се че ще го оправят. Мога да направя клипче ако някой се колебае, въпреки че има доста в интернет.
Някой има ли представа как може да се смени default-ската програма за музика? Няма никакви възможности за настройки, а аз използвам Poweramp и ми харесва повече, само че като натисна бутоните за смяна на песните на волана, паузва песента в Poweramp и пуска следващата в дефолтския ап... За GPS-а има в Settings, но за музиката не намирам.

И аз отскоро ползвам мултимедия с Андроид, но фабричния плейър още не ме е издразнил и не съм проучвал как може да се смени, така че за съжаление не мога да помогна с този казус.
Какъв е проблемът на дисплея? Блести ти слънцето ли? Слагаш матов протектор и си готов.
А това със първоначалното стартиране, аз съм с друго впечатление, но може би опира до субективност и очаквания.
Тези мултимедии стартират за около 20 секунди и това като го сравним дори с последни модели топ телефони на Самсунг, HTC и т.н., мултимедията се стартира значително по-бързо, така че в тази насока са се постарали.
Щеше да е хубаво да се стартират светкавично като тези с winCE, но все пак трябва да мислим трезво и да си представим какво всъщност е Андроид.
Поне са оставили опция да си настроим колко време след вадене на ключа да остава в standby и кога да се изключи напълно.
Какъв е проблемът на дисплея? Блести ти слънцето ли? Слагаш матов протектор и си готов.
А това със първоначалното стартиране, аз съм с друго впечатление, но може би опира до субективност и очаквания.
Тези мултимедии стартират за около 20 секунди и това като го сравним дори с последни модели топ телефони на Самсунг, HTC и т.н., мултимедията се стартира значително по-бързо, така че в тази насока са се постарали.
Щеше да е хубаво да се стартират светкавично като тези с winCE, но все пак трябва да мислим трезво и да си представим какво всъщност е Андроид.
Поне са оставили опция да си настроим колко време след вадене на ключа да остава в standby и кога да се изключи напълно.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
Не, че ме дразни фабричния плейър, просто му липсват настройки, а и не ми харесва много как показва песните - лентичката със списъка е малко тясна и не може да се видят целите имена. Иначе ми харесва, че не дразни очите като се кара вечер и като цяло дизайна бих казал не е лош. Другото е и списъка с папките нещо не мога да разбера как да го организирам, сякаш не може да го организираш с подпапки, ами ги показва направо всички на куп.
Да, блестенето на дисплея ми е най-големия проблем на мен, защото сега даже няма толкова слънце. Но понякога толкова ме заслепява, че трябва да го закрия с ръка (без майтап). Протектора, който дойде с него го махнах за да видя дали няма да е по-добре, но не намерих разлики. Ти някакъв друг протектор ли ползваш?
Иначе, нямах предвид първоначалните 20тина секунди докато се стартира, това не ми е проблем изобщо. Става въпрос, че при мен поне веднага след стартиране (след тия 20 секунди) е доста бавен, явно има още процеси, които се стартират в background-а. Музиката примерно си тръгва веднага и не е проблем, но ако пуснеш Google Maps или iGo или HereWeGo е адски бавно и насича, като даже музиката прекъсва докато зареди. След това става окей, е не работи като по-скъпите таблети с андроид, но според мен е окей за използване.
Мисля си, че ако не беше това със заслепяването ще съм доста доволен
Да, блестенето на дисплея ми е най-големия проблем на мен, защото сега даже няма толкова слънце. Но понякога толкова ме заслепява, че трябва да го закрия с ръка (без майтап). Протектора, който дойде с него го махнах за да видя дали няма да е по-добре, но не намерих разлики. Ти някакъв друг протектор ли ползваш?
Иначе, нямах предвид първоначалните 20тина секунди докато се стартира, това не ми е проблем изобщо. Става въпрос, че при мен поне веднага след стартиране (след тия 20 секунди) е доста бавен, явно има още процеси, които се стартират в background-а. Музиката примерно си тръгва веднага и не е проблем, но ако пуснеш Google Maps или iGo или HereWeGo е адски бавно и насича, като даже музиката прекъсва докато зареди. След това става окей, е не работи като по-скъпите таблети с андроид, но според мен е окей за използване.
Мисля си, че ако не беше това със заслепяването ще съм доста доволен

Denmark написа:...
Аз ползвах матов протектор, понеже фабричният е лъскав и реално с нищо не помага против отражения.
Матовият протектор оправя нещата до много голяма степен.
Помня, че го намерих по размер в магазин за GSM-и, а преди това се бях счупил да търся в интернет и не можех да намеря.
Срещу директна слънчева светлина и най-скъпите мат протектори не помагат особено.
Скъпите и фирмени навигации също така имат проблеми с екраните при пряко осветяване.
Затова на новите коли екрана на навигацията е напъхан в дупка на сянка или над екрана има сенник
Новите модели телефони и таблети също не са прекрасни на слънце
Ето един клип с проби на скъпарски мат протектор, не помага особено:
http://www.youtube.com/watch?v=LKxbBjAqCSU
А на този клип е тест на слънце с Ай-пад и Галакси С3
http://www.youtube.com/watch?v=0hc205Be6KE
Скъпите и фирмени навигации също така имат проблеми с екраните при пряко осветяване.
Затова на новите коли екрана на навигацията е напъхан в дупка на сянка или над екрана има сенник

Новите модели телефони и таблети също не са прекрасни на слънце

Ето един клип с проби на скъпарски мат протектор, не помага особено:
http://www.youtube.com/watch?v=LKxbBjAqCSU
А на този клип е тест на слънце с Ай-пад и Галакси С3
http://www.youtube.com/watch?v=0hc205Be6KE
- Denmark
- младши ентусиаст
-
Аз знам, че грее ли го слънце няма да е перфектно, но въпроса че направо ме заслепява, освен че нищо не се вижда.. Ще видя за такъв матов протектор.
Иначе явно има нов модел:
https://www.erisin.com/erisin-es4906b-9 ... _p737.html

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
яко, 9 инча дисплей да гледам бомбите на Ministarke

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
И аз съм се замислил за една китайска навигацийка и имам питане за звукът как е спрямо оригиналната (cd business)? Извинявам се ако е писано, но последните 7-8 стр не намерих писано за звукът конкретно. И също така тея новите Андроиди с по 1gb ram също ли бавно зареждат, че прочетох няколко мнения че с Android било бавно и лагаво? Иначе по конкретно съм се спрял на модела Erisin 3062, ако има някой с такъв ще се радвам да сподели мнение.
Denmark написа:Аз знам, че грее ли го слънце няма да е перфектно, но въпроса че направо ме заслепява, освен че нищо не се вижда.. Ще видя за такъв матов протектор.
Тая новата седи уникално горзно

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Tunturi написа:И аз съм се замислил за една китайска навигацийка и имам питане за звукът как е спрямо оригиналната (cd business)? Извинявам се ако е писано, но последните 7-8 стр не намерих писано за звукът конкретно. И също така тея новите Андроиди с по 1gb ram също ли бавно зареждат, че прочетох няколко мнения че с Android било бавно и лагаво? Иначе по конкретно съм се спрял на модела Erisin 3062, ако има някой с такъв ще се радвам да сподели мнение.
Спрямо оригиналната не мога да опиша точно, но спрямо висок клас Kenwood е нещо, като да сравняваш М10 със S14, и двете са по 4-и цилиндъра, имат бутала, но....... Ако смяташ да правиш качествено озвучаване се откажи, вкарва шум в усилвателите, а настройките са, като от 80-те на миналия век. "Линейните" изходи са след еквалайзера, и аха-аха си настроил всичко, като опиташ да промениш нещо с еквалайзера, всичко се проваля. Липсват crossover-и, и за настройка се дупиш в багажника.
Дисплея също трудно се вижда без щора или фолио, ще пробвам с матов дисплей, но едва ли ще има особена разлика.
За зареждането са ОК, поне за мен, докато изляза от паркинга е свирнало.
За функциите, като на таблет също е ОК.
Тва андроид 5.1.1 с четири ядрен процесор и 1Гб РАМ.
- jiksyn
- Потребител
-
- Кара: e46 330cd '04
И аз се замислям да си направя подарък за коледа
дайте съвет кой от трите най си заслужава https://www.erisin.com/erisin-es1146b-7 ... _p452.html
https://www.erisin.com/erisin-es1046b-3 ... _p453.html
https://www.erisin.com/erisin-es7212a-7 ... _p482.html
единия е с Android,но за отзивите пише,че бил по-бавен
Ще се ползва за мп3, визия и най-вече Навигация!Поддържат ли БГ меню.Благодаря предварително 

https://www.erisin.com/erisin-es1046b-3 ... _p453.html
https://www.erisin.com/erisin-es7212a-7 ... _p482.html
единия е с Android,но за отзивите пише,че бил по-бавен

- Denmark
- младши ентусиаст
-
Значи понеже май аз писах главно за това, че е бавен, държа да обясня малко повече за да не подведа някого. Ако се ползва за музика си е супер -> като запалиш колата отнема около 20-тина секунди и музиката вече свири, никви ядове. Аз докато затворя вратата на гаража и е заредило и свири. В това време обаче, ако пусна навигацията, без значение коя (идва с предварително инсталиран iGO, а аз съм инсталирал и Google Maps и Here WeGo) и си личи че се бави доста, зареждането на самото приложение отнема доста време, като на Here WeGo понякога изкарва съобщението, че "Here WeGo is not responding, do you want to close it?" (или нещо такова), но просто трябва да го изчакаш да зареди. iGO сякаш зарежда най-бързо от тези 3-те. Ако обаче се мине известно време откакто съм запалил колата, тоест е заредило всичко и музиката свири, и чак тогава пусна някоя от навигациите, тогава зарежда малко по-бързо. Като цяло ако ще пътуваш 1-2 часа на някъде не е драма това със зареждането. Ако обаче караш насам натам в града, може да е малко досадно.
@Tunturi, аз съм с точно този модел, кажи ако те интересува нещо специално мога да пробвам при мен как ще е.
@jiksyn, ти и 3-те линка дето си дал са разпродадени, а и са стари модели.
От друга страна каква е алтернативата? Dynavin не са с андроид, нещо друго?
Toва:
https://www.carjoying.com/android-5-1-c ... gatio.html
@Tunturi, аз съм с точно този модел, кажи ако те интересува нещо специално мога да пробвам при мен как ще е.
@jiksyn, ти и 3-те линка дето си дал са разпродадени, а и са стари модели.

От друга страна каква е алтернативата? Dynavin не са с андроид, нещо друго?
Toва:

https://www.carjoying.com/android-5-1-c ... gatio.html

С други думи явно опира до очаквания и подобни мнения като "бавна е", май повече заблуждават тези, които не са виждали подобна навигация, отколкото да са им полезни. Затова, според мен, е важно когато казваме "бавна е", да кажем в сравнение с какво ни се струва бавна и конкретно за кое става въпрос. Това не е забележка към Denmark, който толкова подробно се доуточни и чиито постове бяха доста полезни, просто го пиша евентуално за следващи постове, че така леко се объркват хората и им се внушават неща, които явно не могат да се асимилират толкова лесно.
А относно бързината, няма как хем да е оптимизирана за толкова бърз първоначален старт, понеже 20 секунди е мега бързо в сравнение с HTC ONE M9, а предполагам и в сравнение с всички съвременни Андроид телефони, хем за тези 20 секунди да са се стартирали всички процеси и всичко да е ток и жица.
Аз съм виждал други марки навигации, пак с Андроид, но някак си Ерисин изглежда по-читава, колкото и субективно да е подобно мнение.
А относно бързината, няма как хем да е оптимизирана за толкова бърз първоначален старт, понеже 20 секунди е мега бързо в сравнение с HTC ONE M9, а предполагам и в сравнение с всички съвременни Андроид телефони, хем за тези 20 секунди да са се стартирали всички процеси и всичко да е ток и жица.
Аз съм виждал други марки навигации, пак с Андроид, но някак си Ерисин изглежда по-читава, колкото и субективно да е подобно мнение.
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
Мерси много за отговорите основно ме интересуваше как е звукът спрямо оригиналното. Просто не ми се ще да си купя нещо такова и да се окаже че звукът е по зле от това на оригиналното, което е до някъде задоволително. Другото което ме интересува как се държи hands free-то звукът ясен ли е и осреща добре ли чуват преди имах не лош player с тази опция но хората ме чуваха гадно пак разбираха всичко де?