Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от dreadx » 08 Дек 2016, 4:09

- ебаси и яката снимка ще да е било, верно! ;)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Дек 2016, 8:59

@bum_bum Разбират те защо си го направил, но замисли ли се, ако беше станало някакво по-сериозно ПТП докато се правиш на линейка, какво щеше да стане? Как щеше тогава да стигнеш до болницата? А дали щеше да си в състояние да го направиш?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Дек 2016, 9:22

А ти чакал ли си линейка тук?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Дек 2016, 9:26

K_Ilkov написа:А ти чакал ли си линейка тук?

Това какво променя, ако направиш ПТП и си неспособен да продължиш? Е разбира се, тогава може вече на теб и на другите около теб да не им трябва да чакат линейка въобще...

Или щото линейките са бавни, дай да се пребием, докато се правим на такива. Добра логика :kuku:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Дек 2016, 9:32

Явно не си ...

Като изпаднеш в ситуация твой близък да бере душа докато линейката благоволи да дойде
пак заповядай да си говорим за логика :winky:

Тва да не ти е 2 страници код с логика и алгоритъм :kuku:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Дек 2016, 9:43

Superexstatic написа:И аз съм бързал за болница. Същата вечер се бях прибрал от морето и просто исках да се наспя блажено. По едно време ме будят резко, чв съседката ражда и нямала транспорт. Ставам естествено, въпреки че в тоя момент, ако някой ме беше питал как са ми трите имена едва ли щях да асимилирам. Карах из София с по над 150 до Шейново и последното нещо, което щях да направя е ПТП. Снимаха ме 2 камери и като ме викнаха в КАТ, хората разбраха случая и изтриха всичко. Снимките бяха толко ясни, че се виждаше даже как на задната седалка мъжа й държи ръката й, а аз съм се филмирал като Вин Дизел. Още ме е яд, че не ми дадоха да си я взема тая снимка :ok:

Аз пък това не го разбирам, и вероятно всеки, който има жена и е раждала също не го разбира.
Тия жени чакат да им изтекат водите и тогава тръгват към болницата ли? И дори след като и изтекат водите пак има 1-2 часа време до раждането... Да не говорим, че контракциите почват няколко часа по-рано - засичаш си ги през колко минути са и разбираш накъде отива работата... Вече има и приложения за телефони за тия работи :mhihi:
Единственият вариант за подобна случка е ако го чакаш да му видиш главата да се покаже и тогава газ към болницата със 150... :kuku:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Дек 2016, 9:45

K_Ilkov написа:Явно не си ...

Като изпаднеш в ситуация твой близък да бере душа докато линейката благоволи да дойде
пак заповядай да си говорим за логика :winky:

Тва да не ти е 2 страници код с логика и алгоритъм :kuku:

Аха, пак ти казвам, че разбирам защо го е направил. Но пак те питам, готов ли си да живееш с алтернативата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Дек 2016, 10:24

Знаете ли за какво са правилата и процедурите?!?
За да НЕ се нарушават!
Всички важни неща, от каране на самолет че до управление на малък бизнес има изградени процедури за поведение и се спазват много стриктно, защото всеки път, когато някой наруши процедура има крив ефект.
Вземете някои бизнес, и да кажем процедура при създаване условия за бизнес с клиент.
Има процедура, която е писана на какви условия трябва да отговаря даден клиент, какво да се прави при тази и тази ситуация и примерно някой, от жажда за нов клиент наруши процедурата и даде стока/заем/друго, без да е изпълнил всички точки.
В 99% от случаите, ако с бизнеса на клиента нещо стане, а процедурите/правилата не са спазени в началото, то фирмата губи.
Така е с почти всички сфери, където трябва да се спазват правила.
При самолетите е същото, при авария се четат инструкции.
Особено в правилата за движение, защото тези правила са писани въз основа на инциденти и с цел предотвратяване на инциденти.
Защо заради малоумието и не далновидността на някой, който не си е направил сметката, че жена му ще ражда (примера на колегата), трябва да плати някой случаен минувач или друг участник в движението или самите пътуващи в колата?!?
За това аз казвам често, не трябва да има никаква толерантност към тези, които не им се чака на опашката и минават в ляво, разчитайки, че в челото на опашката, някой ще ги пусне. Никаква толерантност към някакви, каращи с 80-150 из града, щото поради някаква си тяхна причина решават, че ще карат с такава скорост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2016, 10:34

dextuar написа:@bum_bum Разбират те защо си го направил, но замисли ли се, ако беше станало някакво по-сериозно ПТП докато се правиш на линейка, какво щеше да стане? Как щеше тогава да стигнеш до болницата? А дали щеше да си в състояние да го направиш?

Не ми се обяснява защо и как ми се наложи. Само ще ти пожелая да не ти се случва да се налага да се правиш на линейка.

Относно чакането ще спомена една случка от миналата седмица. Бях излязал малко да походя е така без определена цел. И под моста на Икея гледам прели 2 коли и един човек на земята. Отивам да видя нещо дали има нужда от помощ.

Оказва се, че човека го боли в областа на сърцето. Не може да стане и лежи в снега и локвите. Хората там се обадили за линейка и съобщили за сърдечен проблем. Линейката дойде след 26 минути!!! 26 минути от Окръжна до Икея!

С кола, с колело, пеша.. както и да го помислиш аз съм по-бърз от автомобил със специален режим на това разтояние. Дори пица боя е по-бърз от линейката. Ако си поръчам пица от там ще дойде по-бързо.

Тъй, че колега линейката си я чакай ти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 08 Дек 2016, 10:43

bum_bum написа:
dextuar написа:@bum_bum Разбират те защо си го направил, но замисли ли се, ако беше станало някакво по-сериозно ПТП докато се правиш на линейка, какво щеше да стане? Как щеше тогава да стигнеш до болницата? А дали щеше да си в състояние да го направиш?

Не ми се обяснява защо и как ми се наложи. Само ще ти пожелая да не ти се случва да се налага да се правиш на линейка.

Относно чакането ще спомена една случка от миналата седмица. Бях излязал малко да походя е така без определена цел. И под моста на Икея гледам прели 2 коли и един човек на земята. Отивам да видя нещо дали има нужда от помощ.

Оказва се, че човека го боли в областа на сърцето. Не може да стане и лежи в снега и локвите. Хората там се обадили за линейка и съобщили за сърдечен проблем. Линейката дойде след 26 минути!!! 26 минути от Окръжна до Икея!

С кола, с колело, пеша.. както и да го помислиш аз съм по-бърз от автомобил със специален режим на това разтояние. Дори пица боя е по-бърз от линейката. Ако си поръчам пица от там ще дойде по-бързо.

Тъй, че колега линейката си я чакай ти.

Тоест, ако за мен да чокна някое гадже е жизненоважно, мога да си карам както си искам, щото нали всеки спрямо приоритетите му, не че съпоставям двете неща, те далеч не са еднакви.

Нали затова ти написах, че те разбирам, но ако беше станала по-голяма беля? Защо това не го коментираш? Просто реагира остро, като колегата каза, че е ошамарил някакъв, който е щял да убие него и семейството му, ама иначе другото е ОК...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Дек 2016, 11:04

:shock:

чудех се кво да ти напиша ама ти явно изобщо не разбираш за кво иде реч ...

Жив и здрав да си и всички около теб и дано не изпадаш в нужда от линейка никога :yes:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 08 Дек 2016, 11:16

Е.Димитров написа:Значи, опитайте само за един ден следното:
Излизате от вас за работа, или където сте тръгнали и взимате цялото си спокойствие със себе си.
Палите колата и спокойно поемате към работата или друга дестинация, но този ден карайте спокойно, почти в ограниченията +- 10 км/ч ,
не обръщайте внимание на никой, просто карайте за удоволствие и никакво внимание на идиотите около вас, като разбира се се пазите.
Пуснете един-двама пред вас, но не пускайте всички разбира се, правете НЕ пускането с усмивка и спокойствие.

Ще усетите че е далеч по-лесно и спокойно да карате и да не се нервите.
Направете го да кажем един път седмично, после 2-3-4 пъти седмично, но в никакъв случай не бъдете 100% толерантни, но пък без нерви...
Е това е положението :bchug:

Всеки ден си карам така до работа и обратно и съм пей сърце :smoke:
Летят от лява в дясна лента, пререждат се на левия завой - майната им, няма да си троша нервите заради тях. Ще стигна с 33.7сек. по-късно за там където съм тръгнал, голяма работа.
Като съм тръгнал на време не ми пука дали някой като се нареди най-отпред на светофара ще ме забави с някакви секунди там.

Приятелката от скоро кара активно и още е с някакви идеалистични представи за правилата за движение :mhihi:
Раздава клаксони наляво надясно, не ги пуска да се включват :bang:
Нито стига някъде по-бързо, нито са намалели тия дето се пререждат пред нея. Всеки път като ме вози и викам - давай го по-спокойно, че ще ти излезнат бръчки от тия нерви :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 08 Дек 2016, 12:28

TheDriver написа:
Е.Димитров написа:Значи, опитайте само за един ден следното:
Излизате от вас за работа, или където сте тръгнали и взимате цялото си спокойствие със себе си.
Палите колата и спокойно поемате към работата или друга дестинация, но този ден карайте спокойно, почти в ограниченията +- 10 км/ч ,
не обръщайте внимание на никой, просто карайте за удоволствие и никакво внимание на идиотите около вас, като разбира се се пазите.
Пуснете един-двама пред вас, но не пускайте всички разбира се, правете НЕ пускането с усмивка и спокойствие.

Ще усетите че е далеч по-лесно и спокойно да карате и да не се нервите.
Направете го да кажем един път седмично, после 2-3-4 пъти седмично, но в никакъв случай не бъдете 100% толерантни, но пък без нерви...
Е това е положението :bchug:

Всеки ден си карам така до работа и обратно и съм пей сърце :smoke:
Летят от лява в дясна лента, пререждат се на левия завой - майната им, няма да си троша нервите заради тях. Ще стигна с 33.7сек. по-късно за там където съм тръгнал, голяма работа.
Като съм тръгнал на време не ми пука дали някой като се нареди най-отпред на светофара ще ме забави с някакви секунди там.

Приятелката от скоро кара активно и още е с някакви идеалистични представи за правилата за движение :mhihi:
Раздава клаксони наляво надясно, не ги пуска да се включват :bang:
Нито стига някъде по-бързо, нито са намалели тия дето се пререждат пред нея. Всеки път като ме вози и викам - давай го по-спокойно, че ще ти излезнат бръчки от тия нерви :mhihi:

Много съм съгласен, така трябва...Обаче просто някой хора не можем така, не че не искам поне аз, но просто ако се влача и не ми дреме си скъсвам нервите и се напрягам повече.Характер как да го променя... :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2016, 14:09

dextuar написа:
Тоест, ако за мен да чокна някое гадже е жизненоважно, мога да си карам както си искам, щото нали всеки спрямо приоритетите му, не че съпоставям двете неща, те далеч не са еднакви.

Нали затова ти написах, че те разбирам, но ако беше станала по-голяма беля? Защо това не го коментираш? Просто реагира остро, като колегата каза, че е ошамарил някакъв, който е щял да убие него и семейството му, ама иначе другото е ОК...

Да чокнеш гадже не е като да бързаш за болницата, нали?

За това казах, че никога не знаеш кой на какъв зор е и защо изпреварва като луд.

Не ти пожелавам да видиш едно кило кръв по земята и да се налага да мислиш линейка ли да чакаш или да караш към болницата.

Относно раждането- ние отидохме на последния преглед месец по-рано дето е и тоя вика- ми ти до довечера ще родиш. Няма контракции, болки или квото и да е.

Тъй, че случаи всякакви.

Колкото до шамараджиите- не го приемай булквално. 90% от тия колеги шамарят само във форума или на ум.

От скоро се е разписал един колега в извън темата, който и дума не обелва за подобни методи ама съм съм го виждал на живо какви ги върши :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Дек 2016, 16:12

:mhihi:
Имам един колега, хондаджия, вика - Като видя някое БМВ на врати и ще го нацеля директно във вратите да го тотализирам, че и после ще го шамаря. - един вид тежък го раздава.
Как да обясниш на такъв индивид, че има реална вероятност да попадне на наистина неправилния човек и че не е това начина?
Най-вероятно и той само на думи им влиза във вратите и ги шамари, щото го гледам че аккорда му все лъскав, няма ударено.
:mhihi:
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата