В търсене на поредната бИгачка...
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: В търсене на поредната бИгачка...
Няма майтам, знам че Н54 е кекав мотор
И наистина 35д-то върви и е по-здраво ...
Истината е, че по-новите бензинки на БМВ са доста кашкавалени ...
Та тоя път бях сериозен
Просто до е46 квот било било после нещата вече са други в много отношения
Ако ше се прави фън кола е36 и е46 са платформите към момента ...
Ама то все тая щото автора разтърква клавиатурата само

Та тоя път бях сериозен

Просто до е46 квот било било после нещата вече са други в много отношения

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
acho.rs написа:Те че го оставиха на 306кс 10години си е така. Че ф30 комби 335д сток прави 0-100 за 4.9сек пак е така. Ама в случая говорим за Е90/92 335и/335д.
Та там дизела е 272 или 286кс. И мунимгован без филтри пуши като печка. За мен дизела няма нищо общо със спорта и най-вече със фън. Не знам нито един Трак Кар на нафта, кат не броим ПР на ВАГ на льо Ман....Аз тка ги виждам нещата- Може и аз да греша, не знам.
Е9Х НЯМА 272 коня. Всичките са 286, само автомат и само на задно. 272 има при Е60, после го правят 286 и го качват на Е9Х.
Иначе си прав, аз не отричам предимствата на бензина, както казах аз го предпочитам и пак бензин ще си взема след време. Но на бялото черно не мога да кажа. Макар в един дизел основната дума както сам каза да е черно.

K_Ilkov написа:Няма майтам, знам че Н54 е кекав мотор![]()
Та тоя път бях сериозен![]()
Просто до е46 квот било било после нещата вече са други в много отношения![]()
Ами то с всяко ново БМВ има повече неща за чупене и така.
Ако ще се дават пари и аз съм за Е36 2.8 с турбо, ама автора каза да не е 300 коня, ама да не е и 100, та затова не го споменах.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Всичко опира до това каква е целта на колата и какъв е бюджета ...
Другото са локуми.
Няма такава ФЪН кола дето да е хем за писта, хем за ежедневка, хем да кинЫе всичко по светофарите па и да е еФтинка
Тия опити завършват обикновено като обява за незавършен проект
Другото са локуми.
Няма такава ФЪН кола дето да е хем за писта, хем за ежедневка, хем да кинЫе всичко по светофарите па и да е еФтинка
Тия опити завършват обикновено като обява за незавършен проект

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Top Gun Maverick написа:Колега, въздържай се от тия лични квалификации. Мнение по този начин мога да изкажа само по нещо, което знам и е проверено лично.
немо написа:Top Gun Maverick написа:Явно обаче ти нямаш за дизелите. Едва ли не ги изкарваш сякаш шанс нула. Те затова толкова се пръкнаха и на драгове и на какво ли не.
Моля за пояснение за дизелите при дрифт,писта,рали,високопланинско?Може линкчета да се образовам сам.
За драг (условно),за магистрални прехващачи и състезания по издържливост е ясно.
Благодаря!
Аз дадох пример с вървящ дизел за сравнително малко пари(макар да не беше упомената сума)и тука веднага се почнаха старата песен с това как дизела не ставал и не бил фън.
Разбирам,за различни хора дефиницията за удоволствие от карането е различна,и съответно дизел или бензин....според зависи от дефиницията.
Няма как да избягам от гледането от моята камбанария

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
K_Ilkov написа:Витанов написа:... едно е30 купе или седан с С14Б20 ...
За екзотики ли е темата
Прав си, че е леко екзотика, но с малко повече мерак може да излезе читава /или не/ 320ис сток италиянка или читаво 30ково купе + същия мотор насаден. Ако пък е над боджета понеже S-моторите са скъпи може да мине на по-лекия вариант 318ис и ако му се занимава може и строук до 2 литра и една малка турбинка по желание ако още му малее и така ще си има редовна откъм докуметни средно бърза и забавна кола за кеф и за разходки.. Всичко друго с разни насадени по-нови мотори със сложна електроника рядко се получават ако няма читави майстори и средства. Хубавото, е че може поетапно да си прави тунинга и да се радва на колицата.. Аз лично бих заложил на е30 + мотор по избор колкото може по-лек и мощен!! Здраво, леко, красиво, класика...
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Леко екзотика
Мен ако питаш си е направо екзотика ...
Колко ще да е малка турбинката става НЕредовна откъм документи.
И за разлика от повечето мотори дето може да се насадят няма узаконяване, от това, което аз знам.
Иначе е30 за фън кола не е нещо ново и със сигурност има смисъл, но си има и минуси ...
Просто няма някаква готова рецепта. Всяко нещо има + и -.

Мен ако питаш си е направо екзотика ...
Витанов написа: строук до 2 литра и една малка турбинка по желание ако още му малее и така ще си има редовна откъм докуметни ...
И за разлика от повечето мотори дето може да се насадят няма узаконяване, от това, което аз знам.
Иначе е30 за фън кола не е нещо ново и със сигурност има смисъл, но си има и минуси ...

...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
И аз мисля, че леко Е30 е най-доброто което може да се направи с малко пари и е супер фън и си става една много бърза кола. С С14 наистина е малко екзотика, ама има и други варианти, а именно М42, взима се един ИС и се прави там на 2л или 2.1 ли беше, Е30ката се изкорубва и се слага едно KW. Колата става е баси картинга!! Тука по немско на последните трак дейчета за сезона като ходих хора с такива Е30 бяха най-бързите
Последно едно М3 е36 и то подготвено за трак видя доста зор срещу една такава е30ка, в крайна сметка пича с Е36цата така и не мина пред е30ката. Наистина друго не ти трябва, даже стандартни спирачки да си оставиш си е достатъчно, може би малко по-добри накладки и дискове ще ти трябват само, но не и по-големи. Единственото тъпо е , че колата е яка само на технични писти, такива, които са по-бавни и нямат големи прави (в тоя ред на мисли за Калояново ще е идеална). Тъй, че аз ако трябва сега да я правя от 0 тая кола това бих търсил - Е30 М42-строук + KW V1/2/3, клубспорт или компетишън и абсолютно нищо друго ми не требе 

shlosera написа:Астра ф c20ne турбо с обикновенна газова :-D много идиотоустойчив мотор, здрава астра се взима за добри пари и ги има все още, сравнително лека евтина за поддръжка NE се взима за до 300-400 лв оборудвано едни 16-17" джанти и читаво окачване и е готова :-D
Sent from my E2105 using Tapatalk
А защо да не е направо ц20лет, за да може документите да са му изрядни. В ибей има достатъчно части за смешни пари, само трябва да се вземат и една метла и лопатка за купето, че съвсем остаряха.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
аз се замислям напоследък за една е30-ка с м40 и една малка турбинка за евридейка и фън, май май в е30 ще излезне истината.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Nukem написа:аз се замислям напоследък за една е30-ка с м40 и една малка турбинка за евридейка и фън, май май в е30 ще излезне истината.
Тоя пост да го изтриеш, че всички ще се втурнат да търсат е30-ки и пак ще има, ма как кола на 30 години е по-скъпа от ауди А6...
Ако има джом за е30, в 1200 лева си сбъдваш мечтата, ма треа да се допитаме и до топ гиър, че те нали ги разбират най-добре...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Няма как 30г БМВ да е по-добро от чисто ново... Осъзнайте се... А както знаем, нова Дачия също е по-добра, а нов Хюндай е по-добър от всяко БМВ.
Примирете се... Ние караме БМВта щото сме каръци, балъци и бедни... А новите колегите се набутват и купуват щото не могат да усетят истинската кола като се качат в нея (някое вагенче или хюндайче) и си дават парите на вятъра.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Примирете се... Ние караме БМВта щото сме каръци, балъци и бедни... А новите колегите се набутват и купуват щото не могат да усетят истинската кола като се качат в нея (някое вагенче или хюндайче) и си дават парите на вятъра.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Точно така
Според мен е най-добре Дачия и да се турбинира
Кви 1200 леа бе
30-ката отдавна не е практична за пистово каране и магария, а също и за евридейка ...
Просто е36 платформата е по-подходяща по много причини.

Според мен е най-добре Дачия и да се турбинира

KPETEH написа:Nukem написа:аз се замислям напоследък за една е30-ка с м40 и една малка турбинка за евридейка и фън, май май в е30 ще излезне истината.
Тоя пост да го изтриеш, че всички ще се втурнат да търсат е30-ки и пак ще има, ма как кола на 30 години е по-скъпа от ауди А6...
Ако има джом за е30, в 1200 лева си сбъдваш мечтата, ма треа да се допитаме и до топ гиър, че те нали ги разбират най-добре...
Кви 1200 леа бе

30-ката отдавна не е практична за пистово каране и магария, а също и за евридейка ...
Просто е36 платформата е по-подходяща по много причини.

...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
host написа:Няма как 30г БМВ да е по-добро от чисто ново... Осъзнайте се... А както знаем, нова Дачия също е по-добра, а нов Хюндай е по-добър от всяко БМВ.
не разбирам, да се смея ли или да те слагам в бисерите!?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Не си ли чел темата за избор на нова кола... Там ясно стана, че всяка бюджетна марка е по-добра от БМВ според колегите.
Аз не смятам така, но не смея да го кажа тук... Щото нямам Дачия и може да ме бият някакви БМВсти с Хюндаи и Дачии като ме засекат да хлъзгам някое завойче.
Аз не смятам така, но не смея да го кажа тук... Щото нямам Дачия и може да ме бият някакви БМВсти с Хюндаи и Дачии като ме засекат да хлъзгам някое завойче.
K_Ilkov написа:Леко екзотика![]()
Мен ако питаш си е направо екзотика ...Витанов написа: строук до 2 литра и една малка турбинка по желание ако още му малее и така ще си има редовна откъм докуметни ...
Виждал съм точно така направена 318ка с турбина която изобщо не се вижда и ако не знаеш къде е няма и да разбереш, че има турбо така, че няма какво да узаконяваш според мен, докато новия мотор трябва. S- мотор също се намира и не е чак такава драма с намирането- съгласен съм много по-трудно е да намериш М-ка примерно или заводски 320ис редовни откъм документи и не превърнати в скраб от мърлячи. Едно читаво купе троен стоп с който и да е бензинов мотор е перфектна палтформа за заигравки и ако ръцете на автора го слушат може и в рамките на една прилична сума да има читава фъневридейкар

Каква е разликата от преди и сега? ако е читаво купето не виждам причина да не става за евридейка каквато ползвам в момента и мисля, че е перфектна дори като гледам масата какви боклуци кара.. мое си мнение де не ангажирам никой с него.
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!