В търсене на поредната бИгачка...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

В търсене на поредната бИгачка...

Мнение от madafaka_donkele » 06 Дек 2016, 22:50

В английския има един термин - best bang for the buck. На български мисля, че най-близкото е "най-доброто за парите си".
Вече имаме богат избор на бИгачки - FI(компресорни, турбинирани), изцедени атмосферки и т.н.
Въпроса е кой вариант е с най-добро съотношение "фън фактор/цена"? Без ограничение на марки и модели.
Например - няма смисъл да се наливат 3-4к за 30-40 коня отгоре на атмосферка, като за тези пари може да се FI-не дадения двигател. От друга страна за да се FI-не както трябва, без да се прескача нищо по колата с всичките му неща от-до си е яко цифра. От трета страна чисто атмосферния вариант понякога не е много оферта, къде поради детски болести, къде поради технически недосмислици - мощния, но яко маслояден М54, тъпото късане на задния мост при Е36/46, развиващата се гЕйка на маслената помпа при М52-ките и т.н.
Последен пример. В Top Gear преди време правиха ревю, изразяващо се в екшън гонка по определено трасе - стреляха ги, разни експлозии и т.н. по трасето. Една от колите беше мини купър и кларксън беше казал нещо от сорта на "знам, че другите коли са много по-мощни, но се забавлявах най-много именно в тази кола(минито)".

Та къде е златната среда? Коя кола предлага best bang for the buck? Не е 300, но не е и 100 коня? Не е само гуми и масло, но не е и в бокса всеки месец за оправяне на "детски болести"?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: В търсене на поредната бИгачка...

Мнение от Nickelback » 06 Дек 2016, 23:28

Два въпроса като за начало:
1. Като питаш за кола, модел на БМВ ли имаш в предвид или всичко живо на пазара?
2. Добра сток кола ли се търси или по-скоро добра платформа за тунинг?

Тая тема ще я следя с особен интерес :ok:

Иначе "по темата" :mhihi: - Лансър Ево 9, за мен :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Дек 2016, 23:36

Аз не разбрах търсиш кола за фън ли? и да е евтина?
В такъв случай се насочваш в някоя въшка около и под 1000кг. и най големия мотор вграждан в нея
два примера с потенциал - Citroen Saxo 1.6 16V , Clio williams RS

Зависи за к'во,как и къде искаш да я караш тая кола също, доста неща не си разяснил.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Дек 2016, 23:42

Да не е 300, ама да не е и 100. Ами то за много хора и 300 коня са крайно недостатъчни, имайки предвид, че някои дизели вече ги минават...
Моето мнение е Е90 330д с чипче. Върви изненадващо добре. Ръчката още може да се ползва в тези дизелови мощности. Бих казал Е92, ама нали търсим и цена, та Е90 е работата. Задължително само на задно!
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Дек 2016, 23:46

Top Gun Maverick написа:Задължително само на задно!

Предвид торка - демек с едно двигателно колело :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 06 Дек 2016, 23:47

Кауфланд - хубаво и евтино :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Дек 2016, 23:47

Е като набере над 40 не е така. :mhihi: Има си шпер като опция ако толкова му пречи това, но нали цена гоним също... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 06 Дек 2016, 23:49

к'ва цена то Е9х и евтино в едно изречение не може да има особено като става дума за бИгачка :lol: ,
а и дизелова бегачка къде му е фъна? Или аз съм дефектен и за мен дизела е далеч от фън :lol:
Като добавим,че Е9х си е комфортна кола г/д и той фъна съвсем избЕга :D

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Дек 2016, 23:59

Вземи някоя бензинова Е92 без да е М и ще я пробваме с едно дизелово 335д само с чип, без дори да е премахнат ДПФ-а, после пак ще си говорим къде е фъна с тич куп нютони като те ударят в гърба. :mhihi: Всъщност сега се сещам и за едно фейсово Е90 с чип и т.н. с шпер, може и с него да го пробваме.
Не подценявайте така дизела защото бая 335и видях как се справят срещу дизела, та нещата не са точно както на хартия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Дек 2016, 0:06

:mhihi:
Последна промяна ogata на 07 Дек 2016, 8:49, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 07 Дек 2016, 0:12

Top Gun Maverick написа:Вземи някоя бензинова Е92 без да е М и ще я пробваме с едно дизелово 335д само с чип, без дори да е премахнат ДПФ-а, после пак ще си говорим къде е фъна с тич куп нютони като те ударят в гърба. :mhihi: Всъщност сега се сещам и за едно фейсово Е90 с чип и т.н. с шпер, може и с него да го пробваме.
Не подценявайте така дизела защото бая 335и видях как се справят срещу дизела, та нещата не са точно както на хартия.

Аз не подценявам нищо ама мен не ми е фън изведнъж да ми дойдат нютони и да ме удрят в гърба, не знам въпрос на вкус явно хаха.
И никъв звук не могат да извадят нито 335D (то дизел и звук.. няма как да има) нито 335i вади звук с т'ва директно впръскване..

Просто не обичам дизел за основна кола не бих си го взел никога. За кола за возене и да ти върши работа е перфектна, но нищо повече.

От Е9х бих карал нещо без директно впръскване демек варианта е само N52. Но там за тунинг става бая скъпо и за доста хора е безмислено, а директното впръскване изобщо не си е евтино и като цяло Е9х.
Просто при BMW Евтино и бИгачка в 1 изречение е трудна работа.

Всеки намира различно нещо в думата 'фън', темата е доста разтеглива, но фън-а не е само 600 коня и да се набираш като луд, фън може да си направиш и с 150 коня с правилната кола, окачване, спирачки, гуми и звук.

Иначе най добро за парите си г/д няма щото всеки харесва различно нещо видно е по мненията :mhihi:
Последна промяна DigitalExile на 07 Дек 2016, 0:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 07 Дек 2016, 0:36

Моето мнение по въпроса е, че за да предоставя изживявания зад волана, една кола трябва да отговаря на следните критерии:
- задно предаване
- да е максимално лека
- да е изпитана във времето и да не е много чуплива

Ако трябва да не е БМВ, това за мен е Мазда Миата. Има турбо сетъпи от ebay за около 1000лв. което лесно би донесло поне 30 коня над фабричните 100-125, което в комбинация с теглото на колата е достатъчно, за да носи удоволствие при каране.

Ако трябва да е БМВ, ясна е работата :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 07 Дек 2016, 1:29

Темата със сигурност ще стане култова. :yes: :yes: :mhihi: :mhihi:
Гледам много разтягате локуми, аз ще бъда по-кратък и директен е36 328 купе. Кларксън от Топ Гиър на Рали-крос серията го доказа. :)
Tires are evil - destroy them all ...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 07 Дек 2016, 2:04

Под каква форма търсиш фън? Питам понеже на някои им е фън да събират погледи с външен вид и звук, на други с изкорубени щайги със заварен диф да правят бърнаути на разнообразни места, трети пък се набират като глисти по светофарите... И също така без обявен бюджет е нормално да се предлагат коли от Саксо до Ево 9. Иначе аз ти препоръчвам турбиниран Nissan Patrol - фън да искаш :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 07 Дек 2016, 3:26

Златната среда според мен ако се търси фън БМВ е едно е30 купе или седан с С14Б20 200к.с. + супер директно управление /особено със суха рейка/ + достатъчно мощен и ЛЕК мотор за купето + тонове афтърмаркет части за надграждане и тунинг + кола практически почти без слаби места като изключим по-слабата антикорозионна обработка на първите модели до фейслифта и някои дребни неща които не спират колата..
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Следваща

Назад към Извън Темата