Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III
maikooo написа:player123 написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11476719784007574&slink=gqp297 някой да е ходил да гледа мнения ?
Като я гледам е колата на xerial -> memberlist.php?mode=viewprofile&u=23324 , на мен това би ми стигало за покупка. Иди да я видиш, разпитай и го тук във форума, всичко което пише в обявата би трябвало да е вярно
Колата не е 2001, а е 2000 година което значи, че е преди фейса. Фаровете са сменени феислифтови, а стоповете не. То си е и написано в обявата, че има скъсване на задния мост, типичен проблем при префеисови е46ци. От друга страна колата е поддържана страхотно.
Здравейте бъдещи колеги!
Предстои ми покупка на БМВ е46 бензин.Избрал съм си бензин по много ред причини.Предполагам Вие сте повече запознати с дизелите на БМВ особено за е46.
Преди да ви попитам въпроса си искам да ви кажа,че не съм от хората,които искат да хвърчат по нашите пътища с бясна скорост.
В cars гледах няколко Е46 и забелязах 2000-2002 година автомобили с двигател 1.9 105 коня.Не можах да открия допълнителна информация за този двигател.
И Ви моля за съвет е46 1.9 105 коня или 118 коня.
Това,което повечето мой познати казват специално за 118 коня,че гори фабрично масло.
Вече сме близо 2017 година данъците на МПС трябва да се разполовяд.( не че има някаква голяма разлика с 105 коня и 118 - делят ги 20 лева.)
Разполагам с бюджет до 4500 - 5000 максимум.
Не отказвам и други предложения за е46,насочил съм се към тези двигатели главно.
Предстои ми покупка на БМВ е46 бензин.Избрал съм си бензин по много ред причини.Предполагам Вие сте повече запознати с дизелите на БМВ особено за е46.
Преди да ви попитам въпроса си искам да ви кажа,че не съм от хората,които искат да хвърчат по нашите пътища с бясна скорост.
В cars гледах няколко Е46 и забелязах 2000-2002 година автомобили с двигател 1.9 105 коня.Не можах да открия допълнителна информация за този двигател.
Това,което повечето мой познати казват специално за 118 коня,че гори фабрично масло.
Вече сме близо 2017 година данъците на МПС трябва да се разполовяд.( не че има някаква голяма разлика с 105 коня и 118 - делят ги 20 лева.)
Не отказвам и други предложения за е46,насочил съм се към тези двигатели главно.
skibis написа:Здравейте бъдещи колеги!
Търси 118кс - много по-жив е. Карах такова купе 2 години и половина - вървеше си напълно задоволително като за конете. Масло фабрично НЕ гори. Има голяма вероятност да тече масло, но не и да гори. Избиват течове поради високата си работна температура - 105гр. и гарнитурите просто се опичат. Разхода е 6 извънградско (нормално каране със 100км/ч) и от 10 до 12 градско (Варна). Моторът е много здрав - аз не съм пипал нищо, но периферията е калпава. Дефекти дават ел. перката, таралежа, радиатора(пука се пластмасата към маркуча), казанчето за антифриза се пука. Имат един масов проблем - на свободен ход менят оборотите. Причините може да има много - стъпково моторче, вакууми, ламбда сонда. Моята също започна да го прави, оказа се от ламбда сондата. Друга детска болест на Е46 е едно глухо тупкане при включване на 1ва/задна. Това е за което се сещам. Моторът е здрав като цяло, просто Е46 имат много детски болести.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Вземи си 118 коньовата версия. Щом не те притеснява вървежа това е най-здравият бензинов мотор в е46!
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Твърдо съм за 1.9 118кс. Икономичен и здрав мотор, с много прилично вървене. Има сила в ниските и е приятен за каране в града.

- Lucio_Wagner
- Потребител
-
Някой да е ходил да гледа колата по-долу? Или да е от района на Пирдоп?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gtx1o6
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Lucio_Wagner написа:Някой да е ходил да гледа колата по-долу? Или да е от района на Пирдоп?
Колата не съм гледал, ама цената се вижда...
Tires are evil - destroy them all ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Lucio_Wagner написа:Някой да е ходил да гледа колата по-долу? Или да е от района на Пирдоп?
смя-тай...
някой е спал на течение (продавача)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Lucio_Wagner
- Потребител
-
vicho написа:Lucio_Wagner написа:Някой да е ходил да гледа колата по-долу? Или да е от района на Пирдоп?
смя-тай...
някой е спал на течение (продавача)![]()
Освен коментарите за цената някой, ако е гледам цената ще се радвам да пише или на лично може също да ми пише. Благодаря. Особено спрямо това колегите във форума на каква цена продават коли тази си е евтина направо.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Lucio_Wagner написа:Освен коментарите за цената някой, ако е гледам цената ще се радвам да пише или на лично може също да ми пише. Благодаря. Особено спрямо това колегите във форума на каква цена продават коли тази си е евтина направо.
покажи някоя форумна 320-ска без пакет за 9 бона, че ми стана интересно...
или викаш 320/330 ... пакети/без пакети... седан/комби/купе, 2001-2005... все тая... всичките трябва да са на една цена (9-10 бона)

п.с. не се заяждам, но защо искаш да дадеш 9,000лв кеш за слаба кола, която гори много и няма екстри?

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
vicho написа:Lucio_Wagner написа:Освен коментарите за цената някой, ако е гледам цената ще се радвам да пише или на лично може също да ми пише. Благодаря. Особено спрямо това колегите във форума на каква цена продават коли тази си е евтина направо.
или викаш 320/330 ... пакети/без пакети... седан/комби/купе, 2001-2005... все тая... всичките трябва да са на една цена (9-10 бона)![]()
п.с. не се заяждам, но защо искаш да дадеш 9,000лв кеш за слаба кола, която гори много и няма екстри?![]()
сигурно защото е измита добре
Че е скъпа, е скъпа, ама чак без екстри - втори комплект джанти, най вероятно с гуми, нови зимни гуми, ел.кожен салон + подгрев, ксенон, навигация, мултиволан...Не казвам, че ми харесва и за тия пари няма по хубави, ама чак без екстри!!!
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Задната броня е боядисвана наскоро , ако я гледаш огледай за удари отзад (то ен се знае дали е имало удар , но все пак) Предният десен фар е нов - по не знам каква причина ... На живо повече може да се види

vicho написа:Lucio_Wagner написа:Освен коментарите за цената някой, ако е гледам цената ще се радвам да пише или на лично може също да ми пише. Благодаря. Особено спрямо това колегите във форума на каква цена продават коли тази си е евтина направо.
или викаш 320/330 ... пакети/без пакети... седан/комби/купе, 2001-2005... все тая... всичките трябва да са на една цена (9-10 бона)![]()
п.с. не се заяждам, но защо искаш да дадеш 9,000лв кеш за слаба кола, която гори много и няма екстри?![]()
Еее.. колега, уважавам мнението ти, но да кажеш, че няма екстри при наличието на навигация, кожа, мулти, подгрев, ксенон, черен таван, даже надуване и щоричка... a и да не забравяме, че за някои хора автомата също си е екстра, но дори и него да не го броим, е несериозно такова изказване.
Че е слаба - за този разход, който дава, си е слаба, особено с тъпия автомат, който я спъва допълнително и гори още повече, но от оборудването какво толкова липсва... само пакета, рекарото и джантите ли се броят за екстри?
- Lucio_Wagner
- Потребител
-
Благодаря колега за градивното мнение и за заяждането

Благодаря и на останалите за мненията.
- vicho
- старши ентусиаст
-
icak написа:...
голям зор... хванахте се за тази "липса" на екстри, не, че е лъжа...
екстри - навигацията е била навигация преди 15 години, сега е безсмислен бордкомпютър (имах в моята, вече нямам, не ми липсва особено, даже хич)
щоричка - имам , за 2 години съм я ползвал 0 пъти (грешка 1 , да видя, че работи)
кожа, подгрев и ксенон, съгласих се...
Lucio_Wagner написа:Благодаря колега за градивното мнение и за заяжданетоне помогна особено по темата...
като не съм помогнал, ходи, гледай, купувай и бъди щастлив... няма да се мешам...

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=gupb84
поне има двигател... ( знам, че е била дясна, ама пълно щастие в магазина