Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Дек 2016, 12:04

vicho написа:
bum_bum написа:Оф, стига с тия бати, тупаници и побои.

като му се лежи в затвора, нека се бие... :ok:
По-добре отколкото да ме бият...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от bioz » 06 Дек 2016, 15:48

vicho написа:

то щото затворите са пълни само с улични бахтичи :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Дек 2016, 16:09

bioz написа:
vicho написа:

то щото затворите са пълни само с улични бахтичи :mhihi:

един път се случва...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 06 Дек 2016, 16:22

Хахаха, то не бяха побоища, глупости.. Я се успокойте малко..
Да, точно такива лежат в затворите. Истинските престъпници са си на свобода..
Като ти свали джама, кажете си това, онова, не псувайте, за да не стане по-лошо и така.. Живи и здрави..
Кажи му - `много ти здраве`.
Ако не е прав и спори - кажи му - `Хайде на бас на талона?` пък да видим дали ще си остане толкова твърд..
Има доста глупави и откровено НЕмислещи хора, които могат и за клаксон да те убият..
На мен онази вечер ми свириха и ми караха на дълги, защото аз си карах в лентата, а те тръгнаха в нея.. Ама кой да гледа маркировка?? Музиката си ми свири, огледалата ми се затъмняват, дреме ми..
Както се казва - по едно хапче `майната му` и така..
Като бързаш - карай, като не бързаш - пускай си ги покрай ушите..
Млади и бързащи винаги ще има, доказващи се - също.. Само забележете, че повечето хора с наистина бързи коли карат доста бавно и по правилата.. :angel: Моята за съжаление не е от тези :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Дек 2016, 16:22

Значи, опитайте само за един ден следното:
Излизате от вас за работа, или където сте тръгнали и взимате цялото си спокойствие със себе си.
Палите колата и спокойно поемате към работата или друга дестинация, но този ден карайте спокойно, почти в ограниченията +- 10 км/ч ,
не обръщайте внимание на никой, просто карайте за удоволствие и никакво внимание на идиотите около вас, като разбира се се пазите.
Пуснете един-двама пред вас, но не пускайте всички разбира се, правете НЕ пускането с усмивка и спокойствие.

Ще усетите че е далеч по-лесно и спокойно да карате и да не се нервите.
Направете го да кажем един път седмично, после 2-3-4 пъти седмично, но в никакъв случай не бъдете 100% толерантни, но пък без нерви...
Е това е положението :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Дек 2016, 16:25

Едно, че не знаеш на кого ще попаднеш. Един колега тук беше нещо дрифтил преди време, а се оказа че в колата с която нещо се спречкали бил един човек добре известен с прякора си на универсален работен инструмент (чук, за тия дето не се досещат). Та има после "олеле майко".

Друго, е тва за последващите проблеми при евентуално кофти развитие на ситуацията.

Трето- големи бъхтачи в тоя форум, голямо нещо. Как не се яви един от тях да нарита оня със субито на събора? :mhihi:

Пак на събор имаше една случка с много шамари. И там се видя също кое как е.

Та то бъхтенето по светофарите не е като в Сан Андреас ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 06 Дек 2016, 16:32

Аз пък не мога да разбера ква е тая агресия и нерви на пътя, чак пък толкова. Сами си вредим, а на отсрещния обикновено изобщо не му пука. Че чак побоища, филми... :mhihi: Идиоти винаги ще има, обаче не мога да разбера как примерно имам познати, които като карат все са на ръба, все някой ги засича, все някой им се пречка, все някой се мотае все някой им е крив и си създават такива нерви при всяко едно излизане с колата, че често ги съветвам да си хвърлят книжките щото явно проблемът си е в тях. Има ситуации, които наистина са неописуеми и трудно могат да се преглътнат, но те са по-скоро изключение. От 12 години карам всекидневно в Пловдив, който си е прословут със слабите шофьори и честно казано не мога да си спомня кога последно някой ме е засякъл или е направил нещо чак толкова нагло на пътя, че да не го забравя за 2 секунди. Спрете се малко, карайте я по-спокойно бе колеги :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 06 Дек 2016, 22:24

bum_bum написа:
host написа:давам си 1/2 сек за реакция ...

Според проучванията около 95% от шофьорите реагират за 2.5 секунди. ;)

Не знам аз за никакви 2.5 секунди.Преди малко - карам по ограничение с 60 и някои веднага ми се появява в насрещното след завоя ако не бях намалил за части от секундата щеше да стане яко меле.Какъв водач на автомобил трябва да си за да изпреварваш на ограничение 60, 50 метра преди много остър(+ това яко трафик) завои и то на мокра пътна настилка.А и ако отзад имаше кола тои можеше да се удари в мен все пак намалих на 30-40!Извън градски условия.Местността - острите завои след с.пролаз

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 07 Дек 2016, 7:42

MartinP написа:
bum_bum написа:
host написа:давам си 1/2 сек за реакция ...

Според проучванията около 95% от шофьорите реагират за 2.5 секунди. ;)

Не знам аз за никакви 2.5 секунди.Преди малко - карам по ограничение с 60 и някои веднага ми се появява в насрещното след завоя ако не бях намалил за части от секундата щеше да стане яко меле.Какъв водач на автомобил трябва да си за да изпреварваш на ограничение 60, 50 метра преди много остър(+ това яко трафик) завои и то на мокра пътна настилка.А и ако отзад имаше кола тои можеше да се удари в мен все пак намалих на 30-40!Извън градски условия.Местността - острите завои след с.пролаз
Ей сега ще започнат да ти обяснят, че не можеш да караш и че е трябвало да го догониш да го почерпиш бира...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Дек 2016, 11:55

^ межди твоите случки на регистратора и тази, разликата е като межу трабантче и М6ца, така че едва ли ще му обяснява някой нещо...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Дек 2016, 11:59

Язе съм си от провинцията,но със софийска регистрация.Веднага се отразява на отношението-клаксони наистина за няма нищо,лошо гледане и т.н.. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Дек 2016, 13:16

И аз снощи имах подобна ситуация с бързаци искащи да изпреварват на непозволено място с почти нулева видимост ама не намалих ами ускорих и пляснах дългите да видят по-хубаво, че има кола в платното, в което са навлезли. Голямо засичане, спиране и скачане в банкета падна и със сигурност е имало нацапани гащи :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 07 Дек 2016, 13:47

pampo написа:^ межди твоите случки на регистратора и тази, разликата е като межу трабантче и М6ца, така че едва ли ще му обяснява някой нещо...

Я дай пак... Оттук чети надолу...

Superexstatic написа:Слизам от Тракия на изхода за Елин Пелин. Kарам със 100,110. На завоя изведнъж срещу мен се озовава некъв чичка с а-класа, решил да се качва на магистралата в насрещното. Даже не успях да реагирам. Фърли се в банкета и се разминахме на няколко сантиметра. Може би и защото возех важни за мен хора за около 2 десети от секундата превключих от приятно, добро настроение до степен сигурно на умопобъркване. Върнах се, извлякох го от колата и имам бели петна за следващите няколко минути. Ако нямаше кой да ме спре сигурно щех си го отрепа. След тоя случай да се нерва за некви дребни неща като тия, дето ги коментирате последните страници чак ми е смешно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 07 Дек 2016, 15:00

Don_Diego написа:И аз снощи имах подобна ситуация с бързаци искащи да изпреварват на непозволено място с почти нулева видимост ама не намалих ами ускорих и пляснах дългите да видят по-хубаво, че има кола в платното, в което са навлезли. Голямо засичане, спиране и скачане в банкета падна и със сигурност е имало нацапани гащи :mhihi:

Ще се убият да стигнат 5 минути по рано!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2016, 15:43

Don_Diego написа:И аз снощи имах подобна ситуация с бързаци искащи да изпреварват на непозволено място с почти нулева видимост ама не намалих ами ускорих и пляснах дългите да видят по-хубаво, че има кола в платното, в което са навлезли. Голямо засичане, спиране и скачане в банкета падна и със сигурност е имало нацапани гащи :mhihi:

И по-добре ли ти стана като го направи? Ако в единия случай изпреварването на непозволеното място стане без проблем, а след като ги заслепиш се метнат в някое дере и се изтрепят по-добре ли ще се чувстваш?

Нека си вдигне ръката този, който не е правил непозволени изпреварвания или някаква друга голяма глупост.

Освен това не знаеш кой колко е на зор. Лятото имах един случай та бързах към болницата. Направих една камара глупости за да стигна по-бързо, защото бях наистина много притеснен. Трябваше ли някой да ме засича, че да ме учи как се кара без да знае защо го правя?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата