Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Don_Diego » 04 Дек 2016, 16:15

Най-големите селяни са тия дето не знаят как се употребяват различните светлини на колата :banghead:
Снощи се прибирах през нощта по Тракия - всеки 5ти ми вадеше очите и докато не му присветна не се сеща да изключи дългите, отделно от това пък има и циклопи дето карат на дълги за да не ги хване чичко полицай за изгоряла крушка :conf: (кара кола пък няма 10-20лв да смени една най-обикновена крушка). Каране с включени светлини за мъгла (отпред и отзад) става все по-масово явление и ми е чудно тия хора наистина ли са малоумни или просто се правят - чак толкова ли много осветяват тия халогени щото според мен светят на съвсем малко разстояние пред колата и то много ниско долу с цел да "палят" (най-образно казано) маркировката в случай на мъгла, задната пък е редно да се включва само при видимост под 50м ама кой да знае в такива детайли закона :kuku:
А за мигачите.....най-логичното ми обяснение е да са вързани към енергото за да се избягва така панически тяхната употреба :kuku:
Друга болна тема е червения светофар - ей всеки ден виждам десетки случаи как влизат в кръстовище 4-5-6 секунди след като вече Е светнало червено, за това си действие наистина трябва да си дебил.
А каране през грешна лента (както е в клипчето) или на още милион и едно други места в София - там е мястото да си премерят селото дето държат в себе си.Зор да заобиколиш тапата през съседната (тапа, дето най-вероятно се е появила заради някой подобен на теб умствено необременен индивид) мисля е под номер 1 в списъка им: Какво да направя за да покажа, че съм селянин! Ако се правиш на мъж след това +20 селски точки :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Дек 2016, 16:47

Хах, това със светлините е супер дразнещо. Оня ден пак некъв с ауди, ама 2011-12 ми "благодари", че не го пускам да се бутне пред мен, щото бомбеше, а плужека след мен си го пусна. Та пуска тоя дългите, да ми прави сечено, ама съм с още 2-ма в колата и сигурно затова не се пробва да ме отбива :mhihi: Кофтито е, че системата за хроматичните странични и централно огледало през деня не може да сработи, а оня ми вади очите, щото и дългите му са регулирани да светят в космоса :ranting: Тъпото е, че сме в задръстване и няма как да се измъкна. След около 30 секунди се сещам за копченцето, което прибира огледалата и му гледам на шимпанзето реакцията. Ей, полудя, като видя, че номера му не минава. Откъде тая злоба и селения???

П.с: Жалко, че не беше тъмно, да му пусна за мъглата, да го питам къде щеше да иде...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 04 Дек 2016, 17:37

dextuar написа:Хах, това със светлините е супер дразнещо. Оня ден пак некъв с ауди, ама 2011-12 ми "благодари", че не го пускам да се бутне пред мен, щото бомбеше, а плужека след мен си го пусна. Та пуска тоя дългите, да ми прави сечено, ама съм с още 2-ма в колата и сигурно затова не се пробва да ме отбива :mhihi: Кофтито е, че системата за хроматичните странични и централно огледало през деня не може да сработи, а оня ми вади очите, щото и дългите му са регулирани да светят в космоса :ranting: Тъпото е, че сме в задръстване и няма как да се измъкна. След около 30 секунди се сещам за копченцето, което прибира огледалата и му гледам на шимпанзето реакцията. Ей, полудя, като видя, че номера му не минава. Откъде тая злоба и селения???

П.с: Жалко, че не беше тъмно, да му пусна за мъглата, да го питам къде щеше да иде...

Баце къде ги намираш всичките тия герои значи евала! Като гледам хич не ти е скучно придвижването по столицата, да взема и аз да бибиткам, светкам, документирам постоянно гаранция няма да ми е скучно в задръстванията :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 04 Дек 2016, 18:22

Спри да пускаш фъндък на разни селски тарикати и ще им разучиш номерата :mhihi: А в София с лопати да ги ринеш, не, че аз съм цвете, но поне гледам да се съобразявам малко или много с останалите участници в движението :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 04 Дек 2016, 19:04

:yes: Аз на онова злополучно кръстовище, дето висях по 20 минути, вече минавам по дясната лента. Обаче не в последния момент да "се сетя", че съм направо и да се бутам. Нито пък да продължа направо от лентата за завой надясно - просто си завивам и влизам в квартала от другата страна.
Разликата е, че дясната лента се минава за 3 минути, а правата за 20.

След десния завой инцидентно ми се е случвало да има задръстване и може пак да си повися, но като цяло се прибирам доста по-бързо. Че и разходът ми май падна. Правете сметка тези дето висят, по 20 мин. че и все ще се намери някой от 'толерантност' да пуска тарикатчета, дето много добре знаят коя лента е за направо, ама предпочитат да светнат едни аварийки за "благодаря", докато си мислят: "-- да са живи и здрави балъците, добре че ги има!"

Като казвам, че не се бутам, наистина е така. Но 1 път си карах пак дясна лента, а пред мен някакъв даде ляв мигач в последния момент, за да се набута в правата лента. И веднага се намери толераст, да го пусне: - Така ли, ляв мигач и плътно след него. Започвам да се натискам в толераста - ха! пуснА ме и мен --> отзад 3-4 клаксона се чуват.. нормално. А онзи пък, дето се намуши пред мен, от когото тръгна всичко - видя възможност да мине по-бързо, понеже следващият цикъл на светофара е всички ленти зелено --> размисли и бързо се върна в дясната лента, за да е по-напред когато светне зеленото. Тръгва колоната, а аз си мисля: -- мама ти и толераст, да вземеш сега да не успееш да минеш дано! - да висиш още един светофар, така ти се пада..!
-- Ама не умишлено да го бавя, напротив - дръпвам напред максимално бързо, че да не бавя колоната. А толерастът тръгва бавно и славно, като най-тържествено остава да се влачи на 30-метра зад мен.. И наистина минавам аз в края на зеленото, ха .. жълто --> и онзи остава на светофара. Гледам в огледалото и се кефя: -- така ти се пада, ха дано се научиш другия път да не пускаш тарикатчета, дето за 3 мин. (за толкова се минава дясната лента) искат *и успяват* да изпреварят всички, чакали по 20 мин.! - обаче май няма да се научи.. :-/
Пък нямах време да отварям джама и да му показвам среден пръст, за да се сети - за зимата явно трябва да се монтира една LED-картинка със среден.
Последна промяна dreadx на 04 Дек 2016, 19:13, променена общо 5 пъти
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Дек 2016, 19:08

най-якото е кара срещу тебе някой .... мислиш си че е на дълги, светнеш му ... той ти пусне дългите :clap: :clap: :clap: :clap: ма те те заслепяват по-малко от късите му :D :D :D :D :D леш

една шофьорка в Плд така ме заслепяваше със светещи в небето фарове бая време , но я пуснах отпред и й пуснах аз дълги малко ... доооста се чуди как да се разкара, но поне 3 минути я попекох ... като не им пука че им светят на ниво 3ти етаж на кооперация фаровете ... мен що да ми пука и да не ги осветявам на дълги ... нали им е тъмно ... барем видят нещо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 04 Дек 2016, 19:14

Мен много ме дразни по Малинов посока Младост 4. Тарикатчетата шават ту средна, ту лява лента и винаги някой толераст ги пуска. Обаче рядко, наистина рядко има анти толерасти като мен в колона, така че тариката виси с мигача, ама веднъж засилила се колоната, няма кой да го пусне :mhihi:. Може да е жалко, но кеф ми става като видя и други да си отстояват позициите пък било то и инцидентно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 04 Дек 2016, 19:22

Преди в тунела на люлин вечер посока люлин две ленти и тарикатите по релсите и накрая на тунела бият десен мигач да се включат, гаден ли съм, че никога не ги пусках :dunno: И още повече като им видиш страха в очите и как им пада level-a на гъзария когато отзад приближава безмилостно трамвая :smoke:

Е, вече има бетонни огради и не може да се кара по релсите, но пък въпросните всеки ден отцепват люлин в час пик, сутрин и вечер, от всички сериозни болници в града, защото линейка НЯМА как да мине през тая теснотия, където колите са нагъчкани. Ама кой да ги мисли тия неща в България :nono:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Дек 2016, 19:44

Слизам от Тракия на изхода за Елин Пелин. Kарам със 100,110. На завоя изведнъж срещу мен се озовава некъв чичка с а-класа, решил да се качва на магистралата в насрещното. Даже не успях да реагирам. Фърли се в банкета и се разминахме на няколко сантиметра. Може би и защото возех важни за мен хора за около 2 десети от секундата превключих от приятно, добро настроение до степен сигурно на умопобъркване. Върнах се, извлякох го от колата и имам бели петна за следващите няколко минути. Ако нямаше кой да ме спре сигурно щех си го отрепа. След тоя случай да се нерва за некви дребни неща като тия, дето ги коментирате последните страници чак ми е смешно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2016, 21:07

Не го разбирам, честно... При 100км в час имаш да кажем 50м спирачен път при нормално време в най-лошия случай. И видимост в същото време няколко километра.

Да кажем оня се появява от отбивката за излизане, където видимоста ти е поне няколко стотин метра. Как изобщо е възможно подобно нещо да те изненада за да не можеш да спреш или минеш в лявата лента?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 04 Дек 2016, 21:17

Справянето с такива медузи е лесно,носиш си едно флаконче в джоба от нервнопаралитичните спрейчета и проблема е решен.
Така стана че трябва да се пазиш от всичко и от всеки :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Дек 2016, 22:22

И аз не го разбирам да слезеш да го дереш каквото и да не направил. На мен ми се е случвало от кръгови да влизат срещу мен в еднопосочното, всякакви хора, но нали се сещате, че това НИКОЙ не го прави нарочно? Има хора, които просто се объркват, не виждат, не гледат, не преценят, имат си проблеми, изнервени са, живота им се е грохнал и в същото време обаче се оказват на пътя. Ами не може да се реагира по този начин и за мен това поведение не е оправдано. Има си закон, има си актове, има си всякакви неща. Дивият запад не е решението за никой, а печеливши накрая НЯМА!
Едни слизат и се ежат, други пък не им се слиза ако слезе някой да ги бие поради ред причини и не говорим от страх, а после може тарикатски да те проследят къде отиваш, живееш и...да съжаляваш, че си слязал.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Дек 2016, 22:37

bum_bum написа:Не го разбирам, честно... При 100км в час имаш да кажем 50м спирачен път при нормално време в най-лошия случай. И видимост в същото време няколко километра.

Да кажем оня се появява от отбивката за излизане, където видимоста ти е поне няколко стотин метра. Как изобщо е възможно подобно нещо да те изненада за да не можеш да спреш или минеш в лявата лента?

Не, няколко.. даже са десетки километри видимост

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2016, 22:53

Аз разбрах, че си бил на магистралата и той е излязал на нея в насрещното.

Но дори и в този случай- караш със скорост при която спирачния ти път е по-голям от видимоста, която имаш. Като сложим и една кола насреща, която се движи с твоята скорост кво прайм?

Пази се сам за да те пазят и другите. :dunno: Особено пък като возиш както сам казваш важни за теб хора.

Нито предимството, нито правото, нито познанието на закона ти дават неуязвимост или безсмъртие. За това карай с презумцията, че на всеки сляп завой има някой спрял или движещ се в насрещното. Че на всяка пряка излиза някой с голяма скорост. Или на всеки светофар някой минава на червено.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Дек 2016, 23:02

bum_bum написа:Аз разбрах, че си бил на магистралата и той е излязал на нея в насрещното.

Но дори и в този случай- караш със скорост при която спирачния ти път е по-голям от видимоста, която имаш. Като сложим и една кола насреща, която се движи с твоята скорост кво прайм?

Пази се сам за да те пазят и другите. :dunno: Особено пък като возиш както сам казваш важни за теб хора.

Нито предимството, нито правото, нито познанието на закона ти дават неуязвимост или безсмъртие. За това карай с презумцията, че на всеки сляп завой има някой спрял или движещ се в насрещното. Че на всяка пряка излиза някой с голяма скорост. Или на всеки светофар някой минава на червено.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

определено тва не фантастика ... ще очакваш удара от насрещната кола в ръкава ... ок ... няма дерт ... значи колко е нормалната скорост ... давам си 1/2 сек за реакция от момента на виждане на колата срещу мене ... нз освен да съм с 5км/ч ... и да позная на къде да свия да не ме тресне челно свинята идеща бясно ...

1ч медитация преди каране също няма да е зле, да може после концентрацията да ни е на ниво на спецчастите и 3тото око да ни се отвори за тия невидимите от идващи да ни убият да ги предвидим

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

като оня дето ударил с 94км/ч в Пловдив едни хорица с Пежо ... на място естествено са те... него нищо му няма ... пиян с А7чка ... можело на всеки да се случи :D :D :D да ве ... 94км/ч в момента на удара + ПИЯН ... нз някакви фантастики сънуват хората ... които явно са НОРМАЛНОТО

Та и аз съм съгласен, че човек винаги първо сам трябва да прави всичко възможно да не настъпи ПТП ... ама тва не означава, че ти ако не си направил всичко възможно , другия направил МЕГА идиотия трябва да се подмине като отговорност

Казали са хората, 1 сек невнимание, цял живот съжаление ... ама защо трябва човек за чуждата простотия да е отговорен винаги

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата