Принцип на работа на датчик за антифриза

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Принцип на работа на датчик за антифриза

Мнение от wladio » 02 Дек 2016, 14:04

Знае ли някой принципа на работа на датчика за антифриза на разширителния съд, а вида на датчика е от сухия.
Искам да монтирам разширителен съд от е39 с датчик, на една джипка за офроуд, и искам да имам сигнал при евентуален спад на нивото.
Обаче нещо не ми се получава. Мислех че като спадне нивото и дава верига и ще имам сигнал -било звук,било лампа ще избера,но няма никакво съпротивление на датчика и при пълен и при празен съд.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Принцип на работа на датчик за антифриза

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2016, 15:57

wladio написа:Знае ли някой принципа на работа на датчика за антифриза на разширителния съд, а вида на датчика е от сухия.
Искам да монтирам разширителен съд от е39 с датчик, на една джипка за офроуд, и искам да имам сигнал при евентуален спад на нивото.
Обаче нещо не ми се получава. Мислех че като спадне нивото и дава верига и ще имам сигнал -било звук,било лампа ще избера,но няма никакво съпротивление на датчика и при пълен и при празен съд.

Рийд ампула. Но за случая вземи нещо подобно:

https://vikiwat.com/product/17273/datch ... dc-no.html

Захранването на едно реле ще минава през датчика, на превключващите контакти на релето може да вържеш каквото поискаш- лампа, тромба и т.н. ;) Може даже да свържеш лампа или диод в някое празно гнездо на таблото с приборите и ще стане като истинско. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Re: Принцип на работа на датчик за антифриза

Мнение от wladio » 02 Дек 2016, 17:14

Аз взех от сухия дето си е оригинален за казанчето,и ми се ще него да подкарам.

Назад към E39