Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от r19 » 01 Дек 2016, 13:38

Ха ха е*аси селчото този. :kuku: :lol:
За един клаксон ще спира движението да си покаже байганьовщината :clap: ,и то 1-2км. по-късно.. :mrgreen:
Сигурно се е сетил, че знае карате, таекуондо, мма и още няколко страшни думички. :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Дек 2016, 13:57

В интерес на истината, има само 1 ситуация, заради която бих го оправдал/ за лентата, не за последвалата селения/, но бях прекалено напред, за да видя. От ляво има паркинг за служителите на летище София. Когато сутрин има колона, а това е всяка сутрин, колите, които излизат от паркинга, няма как да се включат в дясната лента, за да завият по "Брюксел". В такива случаи, винаги пускам да минат пред мен, защото им влизам в положение. Но някак този селяк не го почувствах, че му е такъв случая...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 01 Дек 2016, 15:03

dextuar написа:Продължавам да се чудя дали пък не трябваше да отбия? :ranting:
П.С: Довечера електрошокова палка и един газов ще бутна под седалката за такива случаи :kuku:

http://sendvid.com/97qxdhx6

На мен не ми тръгва видеото. Има ли го качено на друго място?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2016, 15:06

dextuar написа:
bum_bum написа:Ако е до принципа ти влизаш от дясната лента и нямаш право да навлизаш в лявата тъй че така или иначе принципно си задължен да минеш през дупката. :mhihi:

Глупаво е да ти спира така по средата на булеварда, но това е една от ситуациите които сами си създаваме така от нищото.

бум, толкова ли си толерантен лятото с колетото или със скутера? А за карането по осевата...

Защо лятото? Колелото още си го карам, а скутера последно го изкарвах ден преди снега :mhihi:

Да, предпочитам да съм толерантен, отколкото да си късам нервите и заради такива работи все едно малко други неща за които да се ядосвам имам.

Да, карам и по осевата линия. 99% от колите минават в дясно за да ми направят път за което съм благодарен. Останалите 1% ги изчаквам докато се отвори възможност и ги изпреварвам.

В твоя случай няма абсолютно никакъв проблем дясната лента да е само за на дясно, а средната за на право и дясно. Това ще разтовари трафика през кръстовището и много хора го правят.

Един вид саморегулация на движението за която общината нехае, а би могла да се поучи от практиката и да го направи по-лесно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 01 Дек 2016, 18:02

Няма прошкаааа!
Най-обичам такива тарикати, които се предреждат. Как ги пускате не знам... Някой си та*ак, може да мине за 10 минути, а ти ще чакаш 30, ще го оставяш нагло да се предрежда, а тебе ще ти е все тая. А да бе, че какъв е тоя ?!?! Правилата са за всички, само без линейка с пуснати светлини. Ако хората по-често ги освиркваха и не ги пускаха, много лесно щеше да изчезнат тия хора.
Другото което най-много обичам е на цариградско, като се идва от експото, посока младост. Там лентата е ЕДНА, ето карта:
https://www.google.bg/maps/@42.6577135, ... 312!8i6656
В момента има маркировка, която липсва от картата, но е видна, и е ясно че е една лента. Просто е широка, за да може да завиват автобуси, защото иначе няма как да завият. Най-обичам вечер някой тарикат като реши да мине отляво на всички и долу да се бута най-отпред - цялата колона трябва да спира, да му прави път и оня да мине. 90% от шофьорите ги пускат - е как така бе момчета.... Не го трая тоя тарикатски манталитет и за това всеки път си паркирам колата по средата и тарикатлъка свършва, освен ако не мине през бордюра, което често се случва. И проблема е че ми вика "педерас", вместо да погледне знаци и маркировка и да помисли малко преди това :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Дек 2016, 18:25

Аз на такива места (стеснения като това на цариградско към младост) карам в стил "тапа" от кортеж - никой не минава нито отляво, нито отдясно :mhihi: След като мина аз да си трошат главите, не ме интересува кой кого пуска да минава пред него
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 01 Дек 2016, 19:05

Don_Diego написа:Аз на такива места (стеснения като това на цариградско към младост) карам в стил "тапа" от кортеж - никой не минава нито отляво, нито отдясно :mhihi: След като мина аз да си трошат главите, не ме интересува кой кого пуска да минава пред него
И аз съм на това мнение, не мога да кажа на другите как да карат и дали да позволяват да ги цакат, но аз правя всичко възможно мен да не ме цакат...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2016, 20:00

Къде и да съм ходил единствено у нас забелязвам как всеки втори на пътя е полицай и законодател.

Обърнете внимане как кола с чужд номер ако ви застигне с колкото и да карате той си чака отзад, докато го пуснете. Също така обърнете внимание как ако го застигнете той при първа възможност ви прави място за изпреварване. Независимо, че може да кара на тавана на ограничението.

Честно, не го разбирам това. Аз карам с 90 при ограничение 90 и за това ще си пердаша в лявата лента, че така ми е кеф или пък за да прецакам тоя зад мен на който му се кара със 120. Ще затапя кръстовището, че никой тарикат да не може да мине. Или нещо подобно.

Така се създават ситуации и после "ама той ми излезе", "налетя ми от незнам къде"..

Има си закон има и полиция. Някой ако го нарушава не е наша работа да го вразумяваме или санкционираме.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Дек 2016, 20:04

dextuar написа:
Don_Diego написа:Аз на такива места (стеснения като това на цариградско към младост) карам в стил "тапа" от кортеж - никой не минава нито отляво, нито отдясно :mhihi: След като мина аз да си трошат главите, не ме интересува кой кого пуска да минава пред него
И аз съм на това мнение, не мога да кажа на другите как да карат и дали да позволяват да ги цакат, но аз правя всичко възможно мен да не ме цакат...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

преди години много се нервех и аз ... но истината е , че ситуация за 5-10сек тия се ядосваш после цял ден и си изнервен ... а простака който те е засякъл и т.н. не помни нищо след 1сек след случката ... та ... нервите си остават за тебе ... и само си скапваш деня

днеска така се смях на тръгване от работа на някакво пежо и служебна баничарка ... дърпаха се 3 светофара ... с 90-120 карат по булеварда ... после пак заедно сме на светофара ... смях

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Дек 2016, 20:31

Лично аз хич не се напрягам - виждам един тарикат да минава отнякъде и няма следващ, поне не и докато не премина аз. Няма вариант заради тарикатлъка и селянията на някой аз да вися дълго и продължително някъде, но е факт също така че се старая да сведа до минимум преминаванията през подобни места когато съм с личния автомобил затова и вече пътувам 40км до работа вместо 20, но трафика е много по-лек и се пътува спокойно.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 01 Дек 2016, 20:36

То това е съвсем нормално за града. Дори аз съм изпадал в тая ситуация. Прибирам се от Надежда към Люлин и на дългата права карам да речем с 80-90 и изпреварвам някои, движещи се с ограничението. Спирам на светофара на Сливница и движещите се нормално - хоп, зад мен. И тогава аз сам се питам "За къде бързаш, глупак".

А тия тарикатщините и аз ги мразя. Последно един на светофара на тунела в Люлин, посока центъра. От лентата за наляво се опита да мине пред цялата колона. Момчето пред мен не го пусна, аз също, а тоя чак ентусиаст и се бута, а отгоре на всичко и клаксон натиснал.

Между другото, някой може ли да обясни, защо даден индивид докато кара Поло, не тарикатее, но в момента, в който се качи на джип от премиум марка моментално започва да прави няк'ви изцепки? Колите от премиум клас, колко точки "баткост" дават? :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2016, 21:04

Аз лично нямам нищо против тарикатите, стига да го правят тарикатски.

Винаги при тръгване колоната се разрежда. Понякога с място за 2-3 автомобила. Абсолютно нищо против нямам ако някой от съседната лента се завре в тая дупка плавно и с финес без да ме кара да намалям скороста си.
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 01 Дек 2016, 21:11

В тия ситуации, аз също нямам против. Ама да ми се засилиш с няк'ва Х6-ца и директно да си забиеш муцуната в малкото разстояние между две коли в колоната и да натискаш клаксона, все едно съм длъжен да го пускам.. аре нема нужда :nono:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2016, 21:16

На мен честно казано никога не ми се е случвало някой с хубава кола да ми се бута нагло.

Понеже и много често пускам разни коли без предимство тези от много скъпите коли също махват или пускат аварийките, като всички останали.
Изображение

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 01 Дек 2016, 21:23

Това, честно казано не ми се е случвало.

Виж, случвало ми се е докато се развозвах 1 седмица с един Кайен да ме гледат странно, като дам предимство на някой, пусна аварийни или махна с ръка в знак на благодарсност. Явно на много хора, както и на мен им е странно, хора с такива коли да благодарят, може би защото един голям процент (не казвам всички) от каращите такива коли са нек'ви батки, гледащи лошо и имащи се за някой :dunno:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата