Акция "Зима"
Модератор: Общи модератори
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Re: Акция "Зима"
Това не е показателен случай (или е по-правилно да се каже, че Е показателен случай) - защото въпросните най-вероятно са били тотални глупаци и са раздавали газ на воля (а може и наред с това и с летни гуми да са били.... не бих се учудил).
Общоизвестен факт е, че жълтите павета малко да се намокрят и се "лизгат" като лед.
Електроника или не... всичко се свежда до разум и това да преценяваш своите възможности и тези на колата (ето в това е майсторското каране, а не да се гони показност - а-у газ на бавареца, врътни задницата и накрая прас в баничарницата).
Общоизвестен факт е, че жълтите павета малко да се намокрят и се "лизгат" като лед.
Електроника или не... всичко се свежда до разум и това да преценяваш своите възможности и тези на колата (ето в това е майсторското каране, а не да се гони показност - а-у газ на бавареца, врътни задницата и накрая прас в баничарницата).
Я разяснете малко за тая "елетрконика" че ми стана интересно.
Аз от тия системи впечатления от първа ръка нямам, т.е. не съм търкалял толкова нови "бараки" на мокро или заледено.Нека да изключим ситуацията на потегляне от място, защото там митове и легенди много.
Аз имам два индиректни допира с ESP и двата пъти системата си свърши перфектно работата.
Първия път в А класа вероятно с едно от първите поколения на системата(доколкото си спомням беше първата кола излизаща сериино с ESP).Ниска скорост, планински път и много лед - каката зад волана влзезе много бързо в един обратен завой, колата тръгна настрани и тя пусна всичко
.... елетрониката се намеси и я изправи без много драми.
Вторият път един келеш с S-класа реши да се прави на големия състезател и при скорост 120-140 на морко/студено колата му тръгна на врати, на него му свърши таланта и никакъв опит да я хване не направи, но ESP-то я върна обратно и то без да загубим много скорост.

Аз от тия системи впечатления от първа ръка нямам, т.е. не съм търкалял толкова нови "бараки" на мокро или заледено.Нека да изключим ситуацията на потегляне от място, защото там митове и легенди много.
Аз имам два индиректни допира с ESP и двата пъти системата си свърши перфектно работата.
Първия път в А класа вероятно с едно от първите поколения на системата(доколкото си спомням беше първата кола излизаща сериино с ESP).Ниска скорост, планински път и много лед - каката зад волана влзезе много бързо в един обратен завой, колата тръгна настрани и тя пусна всичко

Вторият път един келеш с S-класа реши да се прави на големия състезател и при скорост 120-140 на морко/студено колата му тръгна на врати, на него му свърши таланта и никакъв опит да я хване не направи, но ESP-то я върна обратно и то без да загубим много скорост.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
СтанАхме смешни с тази тема пред 'ората.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
понеже в Плд днес е малко по-топло ... и идва сух студ като гледам - няма да вали скоро в Плд - добра идея към колегите ... минете си уплътненията с препарат/парафин и т.н. ... щото топла кола ... оставена да нощува на -4/-5 ... знаете от къде излиза топлината/влага и замръзва ... ако не сте ги минали до сега де ... аз профилактично си ги минах
в Плв ... КАТ по улиците не видях последните 2 седмици ... нз акцията може да не е из района където живея ... но гледам масово си взеха гуми хората (до офиса има гумаджия) ... гледам и по-сайтовете дигнаха цената с 5лв на определени марки ... акция "ЗИМА" има ефект ... и че подсети хората да отделят някой лев за колата и за джоба на бизнесите
в Плв ... КАТ по улиците не видях последните 2 седмици ... нз акцията може да не е из района където живея ... но гледам масово си взеха гуми хората (до офиса има гумаджия) ... гледам и по-сайтовете дигнаха цената с 5лв на определени марки ... акция "ЗИМА" има ефект ... и че подсети хората да отделят някой лев за колата и за джоба на бизнесите
Ами недейте и хляб да ядете, щото пълните джобовете на бизнесите... ебаси логиката, аз съм потресен...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
колега, да си видял нещо негативно да съм написал?
даже тва е добре за всички ... харчи ли се ... има за заплати ... по-безопасни коли се движат

даже тва е добре за всички ... харчи ли се ... има за заплати ... по-безопасни коли се движат
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
host написа:..
В понеделник беше пълно като си тръгвах в ранния следобед около бул. Христо Ботев. На 2-3 места видях патрули да спират.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите