Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: iOS тема

Мнение от Dextuar » 26 Ное 2016, 15:30

Зуумвай с пръстите и така :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Мнение от hpnotic2 » 27 Ное 2016, 13:06

Колеги, появи се много странен проблем с моя 5S след последния ъпдейт. Сложил съм си парола за отключване, съответно когато цъкна хоум бутона не ми вади прозореца за въвеждане на паролата, а телефона си стои така. Текстът "press home to unlock" изчезва, но не става нищо друго. След 5-6 натискане вече ми вади прозорчето за въвеждане на парола. Като махнах паролата, нямам проблем и при натискане на хоум бутона, телефонът се отключва веднага. Не ми е толкова голям проблем, че нямам парола, но до сега не ми беше правил никакви проблеми телефона. Опитах се да потърся в гугъл сходен бъг, но няма нищо.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 27 Ное 2016, 19:41

И аз имам един проблем с 5S, ако не се лъжа е популярен - дисплеят като че ли не е залепен добре и припуква и хлътва навътре, когато говоря или го натискам леко. След като телефонът е с изтекла гаранция подлежи ли на ремонт и къде?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Ное 2016, 17:10

In_Memoriam написа:И аз имам един проблем с 5S, ако не се лъжа е популярен - дисплеят като че ли не е залепен добре и припуква и хлътва навътре, когато говоря или го натискам леко. След като телефонът е с изтекла гаранция подлежи ли на ремонт и къде?

Моята 5ца беше така. Оправиха ми я за 20-тина лева(или 30 ...не помня наистина) на Витошка в едно малко сервизче. Ако искаш ще намеря контакт и ще ти пратя на ЛС :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 28 Ное 2016, 18:24

има ли как да усиля звука от слушалката? идва ми прекалено нисък дори и на макс като е. сравних го с друг 6 и там си се чува много добре като дори не е на макс усилен. а моя на макс и е доста слаб
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Ное 2016, 18:37

rottweiler написа:има ли как да усиля звука от слушалката? идва ми прекалено нисък дори и на макс като е. сравних го с друг 6 и там си се чува много добре като дори не е на макс усилен. а моя на макс и е доста слаб

Виж да нямаш боклуци в жака. При мен така се оправи.

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 29 Ное 2016, 16:11

dextuar написа:
rottweiler написа:има ли как да усиля звука от слушалката? идва ми прекалено нисък дори и на макс като е. сравних го с друг 6 и там си се чува много добре като дори не е на макс усилен. а моя на макс и е доста слаб

Виж да нямаш боклуци в жака. При мен така се оправи.

Имах предвид от нормалния говорител когато говориш по телефона. Не от аксесоарите.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

iOS тема

Мнение от Dextuar » 04 Дек 2016, 10:59

Ето за батерията малко повече инфо, държи ми около ден с нормална употреба без игри, IPhone 6, ползвам го от 26.09.14 всекидневно :mhihi:Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 04 Дек 2016, 13:29

На някой забива ли му телефона след disconnect-ване на AirPlay?

При мен вече на няколко пъти забива целия телефон и нищо не работи, даже копчето за изключване...След 5-10 минути се оправя сам.... :banghead:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Дек 2016, 13:50

Като забие може да го рестартираш като задържиш Home+Power бутоните докато не се покаже ябълката.
Иначе пробвай с Setting > General > Reset > Reset Network Settings

Ако не става така, предполагам последния път си ъпдейтнал през телефона и за това нещо се е бъгясала системата,
ваирнатите ти са 2 ако ти е много зор даваш Restore през iTunes и връщаш BackUp
и по лесния ти вариант е да чакаш да излезне нов Update и да го Update-неш през iTunes, че като е ОТА(през телефона) е малко шит.

Малко инфо защо OTA е по лошия вариант за Update

ADVICE from apple Tech support
If there is a problem after installing the delta update OTA, restoring the iPhone with iTunes to install the whole build for the update may resolve the problem.
The most common problems are: Battery life, Wi/Fi Problem, BlueTooth Issue, or Software Bug.

PERFORMENCE
Using iTunes The full update is likely to be more stable
There the possibility of minus glitches

EXPLICATION
iTunes always downloads the full OS and installs it. OTA only downloads the changes since the last update.
The difference is which files are replaced--with the iTunes update, it replaces all of the OS files even if some of them are the same copies that were present prior to the update.
The full update is likely to be more stable, as you could have a modified version of a file that the OTA updaters didn't expect to be modified, causing an incompatibility. The full installer will replace all files, and likely replace the unexpectedly modified file, restoring compatibility.

от тук

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 05 Дек 2016, 14:17

Ще чакам ъпдейт явно, че не ми се занимава с iTunes. Аз винаги съм ъпдейтвал OTA и никога не съм имал проблеми, но това е адски дразнещо като се случи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Дек 2016, 14:53

Еми просто когато се наслагва системата и то многократно както в твоя случай понякога стават бъгове, най добре другия път Updete-ни през iTunes-a

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Дек 2016, 18:51

повечето странни бъгове дето ги няма по нета описани се оправят като ресет-неш телефона и рестор-неш от айтюнес пълен бекъп... или поне при мене е така...

друго наблюдавам... знам, че е така от край време - но много ме дразни защото ако аз в мойте продукти така ги маркет-вам... ще съм без работа и ще ме съдят всеки ден по три пъти... та гледам модела на телефона - "256гб"... гледам наличния капацитет - "248.58"... разбирам ос, боклуци това онова са тия 7.5гб... ама защо тогава не го водят 248.58 айфон? щото не звучи гот нали...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Дек 2016, 19:28

Е ти сега... заяждаш се :)
По тая логика трябва да вземат да си признават за CPU throttling-а, RAM commitment-а, батерия... :ok: Какво му говори това на типичния краен юзър..?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Дек 2016, 19:31

alx написа:повечето странни бъгове дето ги няма по нета описани се оправят като ресет-неш телефона и рестор-неш от айтюнес пълен бекъп... или поне при мене е така...

друго наблюдавам... знам, че е така от край време - но много ме дразни защото ако аз в мойте продукти така ги маркет-вам... ще съм без работа и ще ме съдят всеки ден по три пъти... та гледам модела на телефона - "256гб"... гледам наличния капацитет - "248.58"... разбирам ос, боклуци това онова са тия 7.5гб... ама защо тогава не го водят 248.58 айфон? щото не звучи гот нали...

E те са си го написали:

Наличното пространство е по-малко и зависи от различни фактори. Стандартна конфигурация ползва 4GB до 6GB (включително iOS и вградените приложения), според модела и настройките.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата