Теч от воден радиатор 320д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- restart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d e60, 320cd
Теч от воден радиатор 320д
Колеги, колата е е90 320д, 06 година.Проблема е следния.Автомобила дойде от вън, държеше около 30-40гр, нямам си на идея колко време е каран така.Смених двата термостата с обслужването както и антифриза с червен билщайн, всичко ок.Преди няколко дни забелязвам, че колата прави гьол някъде отпред, днес на канала видях, че е радиатора, но на много странно място.Не ми изглежда да е спукан, теча изглежда все едно нещо се е разхлабило вътре, капе от двете страни между пластмасовата и металната част от долната страна в ъглите, някакви идеи възможно ли е да се залепи или ремонтира, защото добавки не ми се ползват, а в момента автомобила трябва всеки ден и няма как да се сменя радиатор.Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Теч от воден радиатор 320д
Смени го през ноща колега ,щом всеки ден трябва автомобила ..
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
restart написа:Колеги, колата е е90 320д, 06 година.Проблема е следния.Автомобила дойде от вън, държеше около 30-40гр, нямам си на идея колко време е каран така.Смених двата термостата с обслужването както и антифриза с червен билщайн, всичко ок.Преди няколко дни забелязвам, че колата прави гьол някъде отпред, днес на канала видях, че е радиатора, но на много странно място.Не ми изглежда да е спукан, теча изглежда все едно нещо се е разхлабило вътре, капе от двете страни между пластмасовата и металната част от долната страна в ъглите, някакви идеи възможно ли е да се залепи или ремонтира, защото добавки не ми се ползват, а в момента автомобила трябва всеки ден и няма как да се сменя радиатор.Благодаря предварително.
Колега, за да се залепи и ремонтира, пак ще трябва да се свали радиатора, а ако се свали, най-добре да се смени. Най-вероятно няма да стане и с добавка, защото пластмасата и метала има различни коефициенти на термично разширение и запълващият слой ще се напука.
- restart
- кандидат ентусиаст
-
Alexi написа:Смени го през ноща колега ,щом всеки ден трябва автомобила ..
Имам предвид, че нямам време да се занимавам или да оставям колата по майстори в близките седмици.
Благодаря ви за отговорите, някой някаква идея кое по-точно е заминало и предизвиква теча?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Има и трети вариант, да търсиш "магьосник"
но аз залагам на нов радиатор, колите все още са 10+к и е някак си неадекватно да търсиш компромисен вариант, особенно щом колата не се спира.

- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
ОЕМ към 700 лв, афтърмаркет 400-500 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
На HELLA e 240-270лв а на NRF 210лв, със сигурност има и други бюджетни варианти, всичко зависи от предпочитанията на ''пациента'' 

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
restart написа:Колеги, колата е е90 320д, 06 година.Проблема е следния.Автомобила дойде от вън, държеше около 30-40гр, нямам си на идея колко време е каран така.Смених двата термостата с обслужването както и антифриза с червен билщайн, всичко ок.Преди няколко дни забелязвам, че колата прави гьол някъде отпред, днес на канала видях, че е радиатора, но на много странно място.Не ми изглежда да е спукан, теча изглежда все едно нещо се е разхлабило вътре, капе от двете страни между пластмасовата и металната част от долната страна в ъглите, някакви идеи възможно ли е да се залепи или ремонтира, защото добавки не ми се ползват, а в момента автомобила трябва всеки ден и няма как да се сменя радиатор.Благодаря предварително.
Нищо лично но си доста странен, не искаш добавка искаш да го лепиш ама нямаш време да смениш радиатора, да не мислиш че ако го лепиш ще стане за 10 мин, смяна на радиатора става за 1 час, сигурен съм че за 1 ден може да се намери друга кола а твоята да е оправиш. Просто като има проблем ако не можеш днес утре след някои ден трябва да се оправи да не се случи да викаш пътна помощ.

- restart
- кандидат ентусиаст
-
Разбирам, колеги явно решението на проблема е ясно.Темата провокирана от странното място на теча и въпроса ми бешв дали нямат някакви слаби места тези радиатори които евентуално да се ремонтират, но при това положение, ще се сменя. 

9 мнения
• Страница 1 от 1