С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
rafa224 написа:badsharki написа:Предната смяна ми беше със "шелската боза" 5в30 и за 15 хиляди ми изгори 1.5 литра при положение, че имах теч от турбото. Сега турбото е като ново и логично маслото е същата "боза" пък да видим...
Лично мое мнение е, че не искам да се хвърлям във филми и да си амортизирам мозъка, след като вече други хора са го направили. Т.е. каквото препоръчва производителя това сипвам и не го мисля.
Къде ремонтира турбото колега и колко ти излезе?
Моя майстор се занимава с това и той го носи някъде. Майстора ми обясняваше, но не помня точно какво му е правено, но цената беше между 6-700лв.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
И някой питал ли е колко е смяната за 535D предните накладки? Предполагам няма да е
За BMW Серия 5 (E60, E61) от 319 лв.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
535д да не е някакъв космически кораб? Все пак пише ОТ 319 лв... А това как намира място в тема за маслоCrazyElement написа:И някой питал ли е колко е смяната за 535D предните накладки? Предполагам няма да еЗа BMW Серия 5 (E60, E61) от 319 лв.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
CrazyElement написа:И някой питал ли е колко е смяната за 535D предните накладки? Предполагам няма да еЗа BMW Серия 5 (E60, E61) от 319 лв.
И каква е връзката в тази тема? Ако караш такава кола и не можеш да дадеш 1500лв. за дискове и накладки срамота за теб
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
дублиран пост!
Последна промяна CrazyElement на 24 Ное 2016, 21:48, променена общо 1 път
- CrazyElement
- ентусиаст
-
То затова твоята кола се продава вече не знам колко време 100 години и скоро няма и кой да ти я вземи на тази цена , защото реално оригиналните части , които слагаш и вдигаш цената никой не го оценя това и да не мислиш , че след 2-3 год като продавам моята , някой ще ми даде 4000-5000 лева отгоре затова , че съм рециклирал 2 турбини за 3000 лева и съм сменил дискове и накладки за 2000 ? Нем никой няма да де.
Изглеждаш умен човек(малко дразнещ) , но предполагам можеш да си направил сметката , че изобщо не е рентабилно да наливаш такива пари на кола на 12 год.
Сега недей почва да обясняваш как тия спирачки трябвало винаги да са оригинални за 2 бона , като реално и за 500 лева ще сложиш ще спират перфектно просто може да се свирят.
И стига вече си давал такива надменни изказвания, всеки сам си избира в какво да си инвестира парите и колко да дава.
Изглеждаш умен човек(малко дразнещ) , но предполагам можеш да си направил сметката , че изобщо не е рентабилно да наливаш такива пари на кола на 12 год.
Сега недей почва да обясняваш как тия спирачки трябвало винаги да са оригинални за 2 бона , като реално и за 500 лева ще сложиш ще спират перфектно просто може да се свирят.
И стига вече си давал такива надменни изказвания, всеки сам си избира в какво да си инвестира парите и колко да дава.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
CrazyElement написа:То затова твоята кола се продава вече не знам колко време 100 години и скоро няма и кой да ти я вземи на тази цена , защото реално оригиналните части , които слагаш и вдигаш цената никой не го оценя това и да не мислиш , че след 2-3 год като продавам моята , някой ще ми даде 4000-5000 лева отгоре затова , че съм рециклирал 2 турбини за 3000 лева и съм сменил дискове и накладки за 2000 ? Нем никой няма да де.
Моите поздрави към автора на мнението. Това е един от малкото смислени коментари в темата. Напълно подкрепям това мнение, в което много добре е описано състоянието на пазара при втората употреба.
Много са хората които никога няма да оценят влагането на такава сума в ремонт на колата. Още повече, че и дори да е вложена сумата върху нея има амортизация за вложените материали в проценти спрямо изминати километри или години.

Последна промяна atanasov_aa на 24 Ное 2016, 22:47, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
Аз като карам колата си не мисля дали след време ще и избия парите.
ПС: междудругото не я продавам, просто съм забравил да го махна от подписа си. Другаде няма обява
ПС: междудругото не я продавам, просто съм забравил да го махна от подписа си. Другаде няма обява
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:Аз като карам колата си не мисля дали след време ще и избия парите.
Е да ти си паралия човек , даже не знам защо караш е60 , а не м5 f10.
Аз като купувам кола винаги мисля , и за това колко пари ще и взема след време именно и затова взех и 535d защото освен , че исках да е по-бърза исках и да държи цена избрах я с един куп екстри и я взех тогава за 9000 евра 3 години по-късно същата като моята с тези екстри е пак 9000 евра, е верно , че тогава я взех на 280 к км, но и сега има същата като моята на 285к км за 10к евра, а друга пак същата за 9к евра и е на 182к км, е вероятно този дето я дава за 10000 е като теб налял е доста пари и е вдига цената , е да ама никой няма да го оцени.
Именно затова си взех кола с почти всички екстри за да държи цена след време и я обслужвам с оригинални части , работи , които си струват (например вакум помпата ми беше 500 лева) , но да дам 1500 лева за предни спирачки при условие , че с други марки пак ще си спира без проблемно .. няма да стане.
Именно затова ти казах , че не е хубаво да правиш сметки на хората как да си харчат парите, ти като си паралия си прави какво искаш с колата , ако искаш и сложи и диамантени спирачни дискове и накладки.
- adovet
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:adovet написа:Аз като карам колата си не мисля дали след време ще и избия парите.
Аз като купувам кола винаги мисля , и за това колко пари ще и взема след време именно и затова взех и 535d защото освен , че исках да е по-бърза исках и да държи цена избрах я с един куп екстри и я взех тогава за 9000 евра 3 години по-късно същата като моята с тези екстри е пак 9000 евра, е верно , че тогава я взех на 280 к км, но и сега има същата като моята на 285к км за 10к евра, а друга пак същата за 9к евра и е на 182к км, е вероятно този дето я дава за 10000 е като теб налял е доста пари и е вдига цената , е да ама никой няма да го оцени.
Именно затова си взех кола с почти всички екстри за да държи цена след време и я обслужвам с оригинални части , работи , които си струват (например вакум помпата ми беше 500 лева) , но да дам 1500 лева за предни спирачки при условие , че с други марки пак ще си спира без проблемно .. няма да стане.
Именно затова ти казах , че не е хубаво да правиш сметки на хората как да си харчат парите, ти като си паралия си прави какво искаш с колата , ако искаш и сложи и диамантени спирачни дискове и накладки.
Имах в предвид 1500 за предните и задните
- CrazyElement
- ентусиаст
-
adovet написа:CrazyElement написа:adovet написа:Аз като карам колата си не мисля дали след време ще и избия парите.
Имах в предвид 1500 за предните и задните
Е на 535д само предните са толкова 465 е единия диск двата съответно 930 лева и накладките са около 450 накладките , все тази осираме темата с излишен спам нека спрем до тука.
Само за инфо, за черния петък днес в Емаг - BMW Twin Power Turbo Longlife-04, 5W30, 1 л. е 15,99 лв., а Castrol Edge 5w30 също е 15,99 лв.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Alexius написа:Само за инфо, за черния петък днес в Емаг - BMW Twin Power Turbo Longlife-04, 5W30, 1 л. е 15,99 лв., а Castrol Edge 5w30 също е 15,99 лв.
От емаг масло

Гледам, че продават и нови коли, че даже и къщи. Само лекарства май още не са пуснали 

Е на 535д само предните са толкова 465 е единия диск двата съответно 930 лева и накладките са около 450 накладките , все тази осираме темата с излишен спам нека спрем до тука.[/quote]
Извинявам се,че ви се намесвам в спора,ама откъде ги вадите тези цени? Предните вентилирани дискове са по 66Е,задните вентилирани 47Е,накладките предни 78Е комплект,задни 58Е комплект.АТЕ оригинален продукт всичките. Сметката е 362Е пълната смяна на предните и задните накладки и дискове с нови.
Извинявам се,че ви се намесвам в спора,ама откъде ги вадите тези цени? Предните вентилирани дискове са по 66Е,задните вентилирани 47Е,накладките предни 78Е комплект,задни 58Е комплект.АТЕ оригинален продукт всичките. Сметката е 362Е пълната смяна на предните и задните накладки и дискове с нови.