Акция "Зима"
Модератор: Общи модератори
Re: Акция "Зима"
тъкмо се сетих как имам едни летни дот 2007 с 6мм грайфер
естествено на сняг са както и като бяха нови, пълна нула 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Все пак да изчакаме финалният вариант на закона, че днес още имат да приемат разни неща, за които не им останало време вчера.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
То хубаво се улеснява движението в ЕС... ама като падне 1см сняг и на 1% наклон тировете и автобусите закъсват или почват да излизат от пътя... после чакаме на 10км колона.
Това си е добра оптимизация и улеснения
Всяка зима първият репортаж за първия сняг показва как тежкотоварна машина е запречила някой път някъде
А по въпросът как е в чужбина и това, че там хората не са задължени да слагат зимни гуми - до колкото съм чувал от близки приятели - в Дойчланд като падне снега ситуацията на пътя е тапи и задръствания навсякъде (в градовете и извън), колегите, които живеят и са били по-дълго там може да споделят дали е наистина така. Но все си мисля, че това говори достатъчно колко добра идея е толкова либералното законодателство спрямо гумите. Това, че в държава Х дето има силна икономика зимните не са задължителни не го прави автоматично най-доброто решение и най-гениалната идея.
Това си е добра оптимизация и улеснения

Всяка зима първият репортаж за първия сняг показва как тежкотоварна машина е запречила някой път някъде

А по въпросът как е в чужбина и това, че там хората не са задължени да слагат зимни гуми - до колкото съм чувал от близки приятели - в Дойчланд като падне снега ситуацията на пътя е тапи и задръствания навсякъде (в градовете и извън), колегите, които живеят и са били по-дълго там може да споделят дали е наистина така. Но все си мисля, че това говори достатъчно колко добра идея е толкова либералното законодателство спрямо гумите. Това, че в държава Х дето има силна икономика зимните не са задължителни не го прави автоматично най-доброто решение и най-гениалната идея.
Сега да изчакаме снимките от магистрала Тракия и да видим колко от автомобилите от тази сутрин са били с летни и съответно зимни гуми.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Тук съм съгласен - ще е доста показателно. Макар че като гледах репортажа има и други показатели (но то винаги е така) - мъгла, влага, подобни (съответно и преценка на скоростта, дистанция..)
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Много малко хора знаят,че мостовете са особенно опасни при ниски температури и не преценяват правилно пътната обстановка.
Аз съм сигурен,че по виадукта е било заледено при тези градуси и мъгла.
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Добави и хубавите снадки дето на сухо като друсне колата и аха да се занесе нанякъде, пък пррдставям си на заледено каква пързалка става. Минах в 8:30 в другата посока и беше грозна картинка. С риск да се повторя или потретя ще кажа, че шофорането се свежда до адекватна преценка на ситуацията на пътя, уменията и шофираното ппс
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Don_Diego написа:С риск да се повторя или потретя ще кажа, че шофорането се свежда до адекватна преценка на ситуацията на пътя, уменията и шофираното ппс

http://sendvid.com/wv92x8y1
Добре, че се усетих да набия спирачки и да се мушне пред мен. Хубаво е, че пусна аварийките, ама ако беше станала беля, все тая...

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Към сряда вечер 30.11 и четвъртък по случай 1 декември сутринта ще бъде минус 11 градуса към Габрово - Разград - Кюстендил - Смолян и "жарките" минус 9 в София.
Очаква се за пълнеж и обилен снеговалеж във високите части на София - Габрово - Смолян.
По северното море Варна минус 5.
Пък нека да няма зима в България и да се кара с летни гуми.
Той 1 декември ще бъде летен
Очаква се за пълнеж и обилен снеговалеж във високите части на София - Габрово - Смолян.
По северното море Варна минус 5.
Пък нека да няма зима в България и да се кара с летни гуми.
Той 1 декември ще бъде летен

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Колеги, темата може да се затваря, колкото и невероятно да ви звучи, днес даже и аз сложих зимните гуми. Утре ще се качвам до Узана и реших да се направя на примерен.
За магистрала Тракия - също като миналата есен на Витиня. 90% от шофьорите не могат да разберат, че мостовете и тунелите са опасни места, че трябва да се намалява скоростта и да се увеличава дистанцията. Дистанцията е нещо, което е абсолютно непонятно на повечето шофьори. Какво значение има с какви гуми си ако се движиш със 100 и си на 10 метра от колата пред теб.
За магистрала Тракия - също като миналата есен на Витиня. 90% от шофьорите не могат да разберат, че мостовете и тунелите са опасни места, че трябва да се намалява скоростта и да се увеличава дистанцията. Дистанцията е нещо, което е абсолютно непонятно на повечето шофьори. Какво значение има с какви гуми си ако се движиш със 100 и си на 10 метра от колата пред теб.

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
22 дни не увре, а накраа от една катастрофа се сдуха. Доста постно...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
То на лекомислещия човек (не визирам колегата efren) все нещо трябва да му се случи, че да осъзнае риска и да почне да прави нещата що годе по правилния начин. Сега ми дойде на ум използването на аварийни мигачи. Направо са откачили всички - кара и без никакви признаци пуска едни аварийни и отбива в неизвестна посока. Е в градска среда каква трябва да е дистанцията, за да реагираш на такава тъпотия... Трябва някой да спре в него, че да осъзнае що за глупост е. Да не говорим, че е незаконно.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Кво говорите, току-що минах през околовръсното край Казичене, един индивид с голф 3-ка караше без всякакви светлини :shoked:
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
(bubsa) написа:Много малко хора знаят,че мостовете са особенно опасни при ниски температури и не преценяват правилно пътната обстановка.
минах от там само, че няколко часа по-рано към 00:30ч. Мъглата беше ужасна и температурата -1.5 -2 градуса. В такива условия винаги правя проба на сцеплението и със 110км/ч натиснах спирачките веднъж с умерено усилие на прав път, точно преди въпросния виадукт. Сцеплението беше много добро спрямо условията, като за мокър асфалт, но все още не беше замръзнало. Викам си добре де точно в такъв момент съм виждал през нощта как мятат химия превантивно понеже е ясно какво ще стане с падането на температурите преди изгрева...Убеден съм, че сутринта е било доста по-студено и със сигурност е имало "черен лед", който не се вижда...Мостовете не ги грее земята, а ги брули вятъра и затова са особено коварни зимата...
"Чемодан, вокзал, Москва"
KPETEH написа:22 дни не увре, а накраа от една катастрофа се сдуха. Доста постно...
Два месеца, освен това Узана е на 1500 метра надморска височина. Високо си е.
Досега карах в мъглата 1 час, никакво значение нямат гумите, баси идиотите. Карам с 80, те карат на 5-6 метра от мене.