Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Акция "Зима"

Мнение от Elesar74 » 23 Ное 2016, 10:30

Ivo_Borisov написа:Прогнозата за следващата седмица е сняг, обзалагам се че ще има много изненадани водачи с летни гуми :mhihi:

Тъй ли, къде? Щото аз истински ще се зарадвам да има сняг. Ама няма. Пък и не бъди толкова убеден и други четат прогнозите.:D
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 23 Ное 2016, 10:40

Ivo_Borisov написа:Прогнозата за следващата седмица е сняг, ...:mhihi:

А дано! :lol:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Ное 2016, 10:41

skoklev написа:
Ivo_Borisov написа:Прогнозата за следващата седмица е сняг, ...:mhihi:

А дано! :lol:

Ама надали!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 23 Ное 2016, 10:53

Е той човека е от Смолян, защо му се връзвате?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Ное 2016, 11:03

Що, само в Смолян ли вали сняг?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Ное 2016, 12:20

По повод гумите.
Гледах разни клипчета в нета, и забелязах, че вадят някакви all season tires, които като шарка за зимата са екстра, имат зимна и летна шарка и изглеждат доста прилично, та се замислих, че за нашите географски ширини такава гума би била много подходяща...Но не съм срещал такива да се продават в гумаджийниците.
http://www.tirebusiness.com/article/201 ... er-hp-tire

Аватар

Мнение от efren » 23 Ное 2016, 12:24

Ivo_Borisov написа:Що, само в Смолян ли вали сняг?

Не, ама не навсякъде ще вали другата седмица, мислех, че се сещаш.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2016, 12:27

Те масово ги преименуват вече. Не било ол сизън, ми ол уедър или обратното и разни такива. :kuku: Понеже на едните им излезе име, че не ставали и сега ще го сменят.

Преди години като си взех за първи път 18-ки джанти си купих и такива гуми.

http://www.townfairtire.com/brand/tires ... rt-01-a~s/

Понеже си бяха цифра тогава и не ми се искаше да купувам и зимни и летни 18. А ми е някак си тъпо да карам зимата с 3 инча по-малки джанти, отколкото лятото.

Много интересна гума, шарката е 1:1 като на лятната, но има ламели за сняг. 2 зими и 1 лято ги карах и нямах абсолютно никакви драми.

Със сигурност лятото е по-лоша от лятна и зимата по-лоша от зимна гума, но ако си имаш едно на ум са съвсем прилични.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Ное 2016, 12:30

efren написа:
Ivo_Borisov написа:Що, само в Смолян ли вали сняг?

Не, ама не навсякъде ще вали другата седмица, мислех, че се сещаш.

Не се сещам и не съм писал че навсякъде ще вали!

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 23 Ное 2016, 12:43

Ivo_Borisov написа:Прогнозата за следващата седмица е сняг, обзалагам се че ще има много изненадани водачи с летни гуми :mhihi:

Защо ти се вързаха колегите и аз не знам. Това е като в новините - в анонса "Ниски температури и снеговалежи", а по нататък в самите новини "...захлаждане на времето и превалявания от сняг по високите места над 2000 метра".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 23 Ное 2016, 13:34

Сега последно разбрахте ли се дали гумите се водят зимни или снежни?? :paranoid: И някой "синоптик" може да измери температурата на асфалта през деня ако иска или докато си чисти скрежта от прозорците....
Ако някой следи Moto GP, в Австралия буквално се счупиха да падат пичовете, сняг не видях ама се оплакваха, че бил студен асфалта ;)
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Ное 2016, 13:50

efren написа:

Защо ти се вързаха колегите и аз не знам. Това е като в новините - в анонса "Ниски температури и снеговалежи", а по нататък в самите новини "...захлаждане на времето и превалявания от сняг по високите места над 2000 метра".

http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... id=1624267
Покажи ми къде пише над 2000 м! А според теб Смолян на 2000 м ли е? Само в Родопите ли има проходи на 2000 м? В прогнозата пише северна и североизточна България, Смолян там ли е? А ако за теб прогноза за времето е 100 % познаване на времето, нещо не си в час. Или просто да пишеш нещо?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Ное 2016, 14:26

bum_bum написа:Те масово ги преименуват вече. Не било ол сизън, ми ол уедър или обратното и разни такива. :kuku: Понеже на едните им излезе име, че не ставали и сега ще го сменят.

Преди години като си взех за първи път 18-ки джанти си купих и такива гуми.

http://www.townfairtire.com/brand/tires ... rt-01-a~s/

Понеже си бяха цифра тогава и не ми се искаше да купувам и зимни и летни 18. А ми е някак си тъпо да карам зимата с 3 инча по-малки джанти, отколкото лятото.

Много интересна гума, шарката е 1:1 като на лятната, но има ламели за сняг. 2 зими и 1 лято ги карах и нямах абсолютно никакви драми.

Със сигурност лятото е по-лоша от лятна и зимата по-лоша от зимна гума, но ако си имаш едно на ум са съвсем прилични.

Аз се бях огледал в този модел преди време, защото карах същите летни и съм много доволен. Навсякъде хвалеха поведението им, с уговорката, че не са алпийски гуми, разбира се. Вчера ми попадна една статия за зимните гуми и къде в ЕС са задължителни. Законодателствто се оказа доста разнообразно, като дори в скандинавските страни задължението е само при снежна покривка. По-интересното беше, че в Норвегия, Финландия и Исландия според статистиката най-много се ползват всесезонни гуми. А не вярвам да има кой знае какъв пазар на втора ръка гуми, че да не са верни официалните данни. Вероятно заради добрата поддръжка на пътищата, но все пак...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 23 Ное 2016, 16:01

Няма сняг колеги. Това е тъжната истина.

Ето малко от североизтока от статията на Дарик, Варна, Добрич, Шумен, Русе.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2016, 16:37

Lenco написа:
Bogat-Beden написа:По темата може би-турнах днес OSRAM Nigth Breaker,не съм впечатлен

Не си го купил на половин цена от продавалника, предполагам.

Не питаш сериозно,предполагам.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата