Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Акция "Зима"

Мнение от kolio876 » 22 Ное 2016, 17:57

Lenco написа: А дали лятната спира по-добре на студено и сухо, Да

Смееш ли да заложиш около 8-10 бона и да тестваме?
Ползваме твоята кола, ти ще си изпитател и ти избираш мястото за тест- аз осигурявам 3 комплекта зимни гуми по мой избор и 10 комплекта летни гуми по твой избор (всичките нови разбира се), 3 комплекта джанти и мобилна гумаджийница за да става всичко бързо и лесно, 2-3 камери да снимаме шоуто и 2 racelogic-a за коректно измерване на спирачния път. Даже и ще ти сложа нови накладки, при нужда и дискове.
Ако летните гуми спират по-добре на СУХО и СТУДЕНО (темп. на асфалта ПОД 4 градуса) всичко е за моя сметка, а ти получаваш гуми, джанти, дискове и накладки безплатно + удовлетворението и яркото доказателство, че си прав.
Ако зимните гуми спират по-добре пак получаваш всичко, но ще платиш стойността им по цени на дребно + стандартните тарифи за монтаж/демонтаж/баланс на гумите за тестовете- мисля, че е изгодна офертата и фактически нищо не губиш, нали? Дори ще уредя да не плащаш ДДС-то и като продадеш всичко ще си горе-долу на 0-та, само дето ще затвориш едни пари за няколко месеца напред...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: M5 E60,F90

Мнение от iNfoster` » 22 Ное 2016, 18:04

Lenco написа:И много ма дразнят гумаджиите, като вземат да обясняват как е ОК, а продават употребявани зимни гуми с дот от миналия век.

Разбира се всеки гледа да си пробута стоката. И има хора които им вярват и карат с такива гуми... После те берат теглото..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2016, 18:13

не. добрата зимна гума при чист лед предлага една идея по-добро сцепление от колкото лятната или все-сезонната. и може би точно тази "идея" може да е разликата между оакването и разминаването ;)

http://www.tirerack.com/tires/tests/tes ... p?ttid=116

What We Learned on the Ice
Acceleration
We began by comparing how long it took the test cars to cover the final 60-foot distance to the center of the ice rink as they accelerated for a dead stop. The summer tires relied heavily on the car's traction control to begin their trip and took about 7.4 seconds to cover the 60 feet. The all-season tires relied less on the traction control to initiate their trip down the ice, but still took about 6.5 seconds to complete it. The studless winter / snow tires relied less on traction control and more on their ability to grip the ice. They took only about 4.5 seconds to complete their run.
Braking
We evaluated stopping traction by measuring how many feet it took to come to a complete stop from 10 mph. The limited ice traction of the summer tires caused the car's Antilock Braking System (ABS) to work overtime and they took about 47' to stop. While the all-season tires relied less on the car's ABS to control lockup, it took them about 39' 10" to stop the vehicle. The studless winter / snow tires provided the most grip on the ice, taking only about 21' 2" to stop.
Cornering
Our final test was cornering. We compared the cars' ability to turn a 90-degree corner marked by traffic cones at a little over 10 miles per hour. The car equipped with summer tires lost traction shortly after initiating the corner and ran wide at the exit, hitting several of the cones that represented the curb. Even the car's Dynamic Stability Control couldn't restrain the vehicle when its tires lost grip. The car equipped with all-season tires did a better job of initiating the corner but still lost traction and ran wide at the exit, again hitting several of the cones. And finally, the car equipped with studless winter / snow tires offered enough grip to complete the corner without hitting any of the cones.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 22 Ное 2016, 18:20

Има road-legal зимни гуми със шипове, те също ли спират еднакво като с летните на лед.

П.П: тая тема отдавна загуби смисъл.
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Ное 2016, 18:35

И мен ме дразни като продавам на клиенти гуми втора ръка, които аз не бих сложил на колата си. Ама... каквото е търсенето такова е предлагането. На човек, дето прехвърля 100лв от единия джоб в другия какво да предложиш? Или на такъв, дето те гледа в очите и ти вика "Аз толкова пари за гуми никога няма да дам!" Едни момчета като разбрах, че съм дал 850лв за летни и 550лв за зимни ми заявиха, че съм луд... Кой е по-лудия в случая...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 22 Ное 2016, 18:38

Комбина написа:
efren написа:П.С. Не говорим за друго а за спиране.

Би ли ми показал статия, видео, предаване или нещо подобно в което мога да видя как автомобил с летни гуми спира по-добре на сухо, но студено време и студен асфалт от автомобил със зимни гуми?
Ще ме прощаваш, но това което твърдиш е пълна глупост :wave:

Истината е, че Българина мрази и е мнителен към всички правила които лошата държава се опитва да му наложи. А човек като прочете тази тема и види какви изказвания има за дребни неща просто се убеждава, че повечето шофьори не трябва да шофират БМВ, нито друг автомобил, а да се возят само с градския транспорт!

Колегата ти ги постна. Можеш да ги коментираш. Ще направя уточнението, че става дума за тест с износени летни гуми, НО там където е тествано на мокър асфалт, просто асфалта е мокър, но БЕЗ локви. Сега като видиш въпросната статия/видео/предаване и т.н ще го коментираш ли?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Ное 2016, 19:29

Сигурен съм,че има разлика и на лед със зимни и летни,както има разлика да си на обледен тротоар с официален чепик или планинска обувка.
По темата може би-турнах днесча OSRAM Nigth Breaker,не съм впечатлен,въпреки,че са ми регулирани на стенд фаровете,ще отида тия дни на реглаж пак.Инак не са ми оригинални фаровете,не ми се даваха стотици левове за Valeo ,та може би и това си казва тежката дума..
Купих термостат Беееер миналата година от Ауто+ за 30 кинта (ментетата са ми по 12тна лв..),сега е за уй...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Ное 2016, 20:28

Bogat-Beden написа:По темата може би-турнах днес OSRAM Nigth Breaker,не съм впечатлен

Не си го купил на половин цена от продавалника, предполагам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Акция "Зима"

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2016, 21:40

Аз моите ги смених миналата седмица. Летни на 1 година и макс 5-6к. Вредщайн, ако има значение марката.

Зимните Гудиър са вече на 6 сезона. Мерих ги 5-6мм грайфер. Струва ми се добре, но са си доста стари вече.

Без съмнение мога да кажа, че зимните на 6 години спират и завиват далеч по-добре от летните на една при условията в момента.

Това при условие, далеч не карам като състезател. Иначе нещата ще станат съвсем лоши с летните предполагам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 22 Ное 2016, 22:07

Чудя се тези, които твърдят, че с летните било по-добре през зимата, нас ли се опитват да убедят или самите себе си? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 22 Ное 2016, 22:41

Аз само леко пак ше се повторя, ама ме дразнят комерсиалните статистически извадки , карам само със зимни (служебната), миналата зима ги поднових ся са на около 35К..ше изкарат и тая зима. Ся ше сложа задните отпред и догодина зимата ги сменям, като предишните, на около 60-70К отиват.
Никога съм нямал проблем през лятото с тях, ама никога...на витиня пред мен се нацепват аз спирам , тоя зад мен се натресе в мантинелата, за да не ме натресе мен.

Мойта си ми е с летни, ам тя зимата не излиза :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 22 Ное 2016, 23:14

Аз от 20 години (сменил съм 10 коли) карам само с един и същ комплект гуми (такива с вътрешна) оня ден на старт един GTR на Цариградско боксува като за световно мойте даже не превъртя, няма смисъл да казвам че до Дъ Мол вече не го виждах и на огледалото. После на орлов мост (валеше дъжд яко) едно Ферари се опита да спре, ама не можа и мина на червено, аз естествено спрях като пълен пич от 200 до 0 за има няма 20-30 мм (даже камерата не ме снима). Така че не ми обеснявайте... Ше им пълня гушите на тея дето промиват мозъците на хората че гумите трябвало да се сменят. Като че ли аз на планина и на море ходя с различни "обуща". :ranting: :ranting:
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Акция

Мнение от nickstorm » 23 Ное 2016, 4:56

bum_bum написа:Никой не говори за гуми. Пише, че щели да глобяват за чистачки, парно и светлини.

Ако ме спрат посред бял ден в който не вали дъжд или сняг няма никакъв начин да ме глобят за не работещи мигачи, парно или чистачки. За това иде реч.

То по тази логика като те спрат катаджиите, слизаш от колата и им казваш че ти всъщност си пешеходец, да не те занимават с глупости и си тръгваш :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Ное 2016, 8:21

Прогнозата за следващата седмица е сняг, обзалагам се че ще има много изненадани водачи с летни гуми :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 23 Ное 2016, 9:15

и без шперове :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата