Въпрос относно подгревни свещи на бмв е90 320д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно подгревни свещи на бмв е90 320д
Колеги здравейте!Карам бмв е90 320д 163 к.с. 2006г.
Колата я имам от 3 месеца и когато я купих и направиха диагностика,и показа че са изгорели 4-те свещи!Смених ме ги веднага!Но въпроса ми е при какви градуси се включват тези или под колко градуса трябва да паднат температурите за да ги включи,защото онзи ден беше 0 градуса точно и не ги включи(в смисъл лампата не се включи)и запали тегаво малко при положение че е с нов акумулатор!И вече се чудя дали и релето не е заминало(чувал че е проблемно на тези коли?Но на диагностиката не дава грешка вече!Който има някаква представа нека сподели!Благодаря предварително
Колата я имам от 3 месеца и когато я купих и направиха диагностика,и показа че са изгорели 4-те свещи!Смених ме ги веднага!Но въпроса ми е при какви градуси се включват тези или под колко градуса трябва да паднат температурите за да ги включи,защото онзи ден беше 0 градуса точно и не ги включи(в смисъл лампата не се включи)и запали тегаво малко при положение че е с нов акумулатор!И вече се чудя дали и релето не е заминало(чувал че е проблемно на тези коли?Но на диагностиката не дава грешка вече!Който има някаква представа нека сподели!Благодаря предварително
Re: Въпрос относно подгревни свещи на бмв е90 320д
Преди две седмици се случи и на мен същото. Изгорели всичките шест свещи. Старите свещи работеха, ама релето - не. Не знам защо не го изписва на диагностиката. На е46-та си казва какво е изпърдело.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Точно така, тук има проблем с релето.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ozon-t написа:Колеги здравейте!Карам бмв е90 320д 163 к.с. 2006г.
Колега, започват да се включват при температура на антифриза под 25С°, за 0.5сек. Максималното им време за включване е до 2.7сек, при температура на антифриза под - 25С°.
Старите свещи работеха, ама релето - не. Не знам защо не го изписва на диагностиката. На е46-та си казва какво е изпърдело.
Няма как само с интерфейса за диагностика да определи дали е прекъснат нагревателя на свещта или проблема е в силовите вериги на модула на подгревните свещи. Нерядко се случва проблема да е и в модула и в свещта.
4 мнения
• Страница 1 от 1