Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Акция "Зима"

Мнение от (bubsa) » 21 Ное 2016, 19:44

dextuar написа:
(bubsa) написа:
dextuar написа:Е на тангентата тоя спор на вАжи :mhihi: Ограничението е 120км/ч и има аварийна, така че правилата за магистрала си важат с пълна сила :yes:

Така е,но на кой му пука какви правила важат,като не ги знае :mhihi: Направи няколко дължини и ще вдигнеш кръвното :censored:

Аз често минавам оттам, но като цяло съм забелязал културно поведение у повечето водачи...

http://sendvid.com/hkdc6lxg

Добре, че като му присветнах се усети, а не беше някоя заспа и да си продължи :nono:

Сутрин и вечер в часовете в които хората отиват и се прибират от работа е по-различно :mhihi:
А този те забеляза,защото е тъмно.Той ако е в час щеше да е намерил време да изпревари или намали без драми преди да се наложи да му светкаш :confused:
Забелязваш ли,че най-дясната лента си стои празна,срамно ли е да се кара в нея :dunno: Ако тоя с камиончето си караше в нея нямаше да има никаква ситуация.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Ное 2016, 19:49

Ей това е най-голямата драма на тая тангента, почти всички камиони пердашат в средна лента, неясно защо обаче :dunno:
Ако се движат най-вдясно няма да има никакви ситуации там и някой чужденец наистина ще си помисли, че е в европейска държава
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 21 Ное 2016, 20:13

Don_Diego написа:Ей това е най-голямата драма на тая тангента, почти всички камиони пердашат в средна лента, неясно защо обаче :dunno:
Ако се движат най-вдясно няма да има никакви ситуации там и някой чужденец наистина ще си помисли, че е в европейска държава

На повечето мостове снадките са под всякаква критика и там е оправдано,аз бягам дори в най-лява лента на 2 места ако няма коли,че иначе става страшно :confused: Това в посока враждебна-мрамор.В обратната посока е по-поносимо.
Но през останалото време нямат място дори и в средната лента,освен при изпреварване или за да се направи място на някой,който се включва.
Просто си нямаме култура на шофиране...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 22 Ное 2016, 13:03

Ако беше в Дания въпросната ситуация от клипчето по-горе, тоя щеше да си излезе пред теб без да се впечатли.

Don_Diego написа:Ей това е най-голямата драма на тая тангента, почти всички камиони пердашат в средна лента, неясно защо обаче :dunno:

Тук го правят същото нещо по магистралата. На някои места е с 3 ленти в една посока и повечето хора си карат в средната лента и само затрудняват трафика. А пък в пиковите часове е редевно да срещнеш тир на магистралата и в лява лента в продължение на 500м зад него колона от коли, докато дясната е напълно свободна..малоумна работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 22 Ное 2016, 13:20

изискванията уточняващи спирането от движение са ОБЩИ спрямо специалните изисквания за водача "сам" да спре при определени условия ;) (общи юридически норми спрямо специални ... специалните уреждащ специфични хипотези, на общите норми, когато на лицен не са обстоятелствата предвидени в специалните, то се прилагат правилата на общите ... учили сме ги някои тея работи, не си говоря току-тъй, а в случая дори хипотезата за валежа и спирането , дори не е в пряка релация с другата за спирането от движение)

т.е. куката каже ли ти "пусни чистачките" и не можеш ли да ги пуснеш, ако спазва всичко точно ... те спира от движение, точка

онова за дъжда касае САМИЯ ВОДАЧ , че е длъжен да спре ...

Впрочем, конкретно по темата за зимата ... проверете имате ли резервни крушки с тия толкова дълги тъмни часове на деня ... пример от вечера вечерта ... спира пред нас тъщата нямала светлина на десния фар ... крушка резерва няма ... тва човек каращ от над 20на години ... ем безхаберие тотално ... ако не сте с ксенон са по 2-3-5лв обикновените крушки ... спасяват положението едни 4 крушки в багажника обикновени (хем и габаритчета и т.н. може да си купите, до 20лв ще си имате всички)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Ное 2016, 13:44

Само мен ли не ме притеснява и не ми пука дали ще ме спрат за чистачки или парно? При вас не работят ли?
Иначе за гуми няма изискване за зимни, проверяват само за дълбочната на грайфера.

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 22 Ное 2016, 13:48

ами мен никога не ме е притеснявало да сме спрат "органите"

но съм присъствал на разговор с реални лица ... на които се твърди, че "не карам като вали защото не ми работят чистачките ... преди около 6 месеца спряха ама все не ми се занимава, аз и без тва не карам като вали" ?!

което е епохално твърдение според мен ... същото лице си било прибрало и чистачките !!! от колата (перата) щото нали така и така не работели рамената ?!

друго лице с 4 изпуснали амортисьора съм присъствал как шофира с над 150км/ч по А.М. "Тракия" ... и нямало дерт ...

та хора има много ... и все по-луди

Ем нз ... явно аз съм последния човек не каращ на ксенон ... нз как са цените на ксеноновите крушки ама сигурно и от тях не е зле да имаш 2 в багажинка
Последна промяна host на 22 Ное 2016, 13:56, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 22 Ное 2016, 13:49

Че той кой не е с ксенон колега?
Dirty M5 driveR написа:Евала... Дотук разбрах, че зимните гуми през зимния период целят облагодетелстване на вносителите на гуми и печалба от проверки. :clap: Ми то преди 2 години по Коледа в Русе беше близо 10 градуса. Трябваше да си махна зимните за 2 дни ли, да не се изтрият... Обаче трябваше да следя и прогнозата, щото след още 2 дни заваля сняг и направи покривка. :mhihi: Сори, ама сте пълна трагедия. Съжалявам ги пътниците, дето возите, че не подозират кво ви е в главите...

Затова колега, най-вероятно закона ще е разписан според условията, които включват и мястото. В Русе може да е валяло сняг, ама в Сандански примерно, е валяло дъжд или е греело слънце и температурите със сигурност са били по-високи от тия в Русе. Тъй че не мери нещата според Русе, щото Русе не е България. И да наричаш на това основание другите, че били пълна трагедия, е умишлена обида срещу хора, които нито познаваш, нито може да ги задължаваш по някакъв начин да следват да оборудват колата си така, както ти в условията, в които се намираш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 22 Ное 2016, 13:57

Elesar74 написа:Че той кой не е с ксенон колега?
Dirty M5 driveR написа:Евала... Дотук разбрах, че зимните гуми през зимния период целят облагодетелстване на вносителите на гуми и печалба от проверки. :clap: Ми то преди 2 години по Коледа в Русе беше близо 10 градуса. Трябваше да си махна зимните за 2 дни ли, да не се изтрият... Обаче трябваше да следя и прогнозата, щото след още 2 дни заваля сняг и направи покривка. :mhihi: Сори, ама сте пълна трагедия. Съжалявам ги пътниците, дето возите, че не подозират кво ви е в главите...

Затова колега, най-вероятно закона ще е разписан според условията, които включват и мястото. В Русе може да е валяло сняг, ама в Сандански примерно, е валяло дъжд или е греело слънце и температурите със сигурност са били по-високи от тия в Русе. Тъй че не мери нещата според Русе, щото Русе не е България. И да наричаш на това основание другите, че били пълна трагедия, е умишлена обида срещу хора, които нито познаваш, нито може да ги задължаваш по някакъв начин да следват да оборудват колата си така, както ти в условията, в които се намираш.

Само не забравяйте, че на пътя не сте(сме) сами, а законите на физиката са еднакви за всички. Абсурдни са твърдения, че зимната гума е маркетингов трик, да ви вземат парите. Само повече ме е страх от колите на пътя, след всичко изчетено. Дано някой не разбере реалността, по "трудния" начин. Иначе който иска да си кара ако ще и със сликове зимата ... ама да, забравих, то по-важно е кой е зад волана. Успех ! Изненадвам се как на черното - бяло казвате и как отричате - буквално - науката. :bowdown: После законите били виновни ...както казах в друга тема - докато манталитета на хората не се промени, нищо няма да се оправи.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 22 Ное 2016, 14:30

B.Stoimenov написа:

Само не забравяйте, че на пътя не сте(сме) сами, а законите на физиката са еднакви за всички. Абсурдни са твърдения, че зимната гума е маркетингов трик, да ви вземат парите. Само повече ме е страх от колите на пътя, след всичко изчетено. Дано някой не разбере реалността, по "трудния" начин. Иначе който иска да си кара ако ще и със сликове зимата ... ама да, забравих, то по-важно е кой е зад волана. Успех ! Изненадвам се как на черното - бяло казвате и как отричате - буквално - науката. :bowdown: После законите били виновни ...както казах в друга тема - докато манталитета на хората не се промени, нищо няма да се оправи.

Все чакаме да я видим тази наука и да ни покажете тестовете където зимните гуми спират по добре от летните на сухо, ама не, като чуете за тях и се почва " аре не говори глупости, ела да пробваме на място", вие ли сте науката?
И е хубаво един път за винаги да прочетете, че зимата караме със зимни гуми, а вие карате зимни целогодишно без значение на сезона и температурата, защото видиш ли както е ей така 15 градуса може рязко да застудее и да падне сняг.
П.С. Не говорим за друго а за спиране.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 22 Ное 2016, 14:49

efren написа:
B.Stoimenov написа:

Все чакаме да я видим тази наука и да ни покажете тестовете където зимните гуми спират по добре от летните на сухо, ама не, като чуете за тях и се почва " аре не говори глупости, ела да пробваме на място", вие ли сте науката?
И е хубаво един път за винаги да прочетете, че зимата караме със зимни гуми, а вие карате зимни целогодишно без значение на сезона и температурата, защото видиш ли както е ей така 15 градуса може рязко да застудее и да падне сняг.
П.С. Не говорим за друго а за спиране.

Под "вие" предполагам визираш всички ? Или конкретно мен ?
Не съм ануката, но се интересувам от нея и специално физиката и математиката. но не говорим за мен, а за "казуса".
никъде не съм твърдял, че хората каращи целогодишно със зимни гуми - за мен ОК - напротив. за мен да караш лятото със зимна гума е почти равносилно на карането зимата с летни.
И ако посочвания напред пример и тестове , че лятната гума при отрицателни градуси, но на сух път спирала по-добре от зимната е истина(в което аз не съм убеден), то отново може да се разгледа като частен случай, чиято разлика в спирането между двете може да е минимална, спрямо същата ситуация при заледяване и/или заснежаване на пътя, когато ще е значително по-съществена в обратна посока. Съгласни ?
та понеже не стана ясно, кои са "вие" и "ние", за да не излезе, че се заяждам с някого ... не, не съм се опитал да обидя никого конкретно.
колкото за тестовете, ако ми остане малко повече време, ще се опитам да ви демонстрирам такива.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Ное 2016, 15:56

ФЕРАРИСТ написа:
bum_bum написа:Т.е. в отсъствие на условията упоменати по-горе си карам без проблем.

Не съм съгласен - принципно закона статуира момента в който имаме нарушение.....описано е и както казваш че можеш да продължиш да караш......закона също така ясно казва кога ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да спреш......ситуацията с чистачките не предполага задължително спиране.......
Но закона дава възможноста на органа ВРЕМЕННО да спре МПСто от движение до ОТСТРАНЯВАНЕ на тех. неизпаравност......ти можеш да си караш до отстраняването на проблема, но на теория можеш да бъдеш глобен......това че не се случва масово е друг въпрос......
Имах сейвнати няколко интересни съдебни решения по тоя казус с спирането от движение по различни причини, ще трябва да видя из кой форум бяха......

Възможно е. Но пък в прявилника и в листовките дори има указания как да сигнализираш при не работещи мигачи.

Не искам да кажа, че е редно да караш без мигачи, фарове, парно и т.н. Дори по-скоро съм "за" да се санкционират подобни автомобили.

Но вестниците просто пишат глупости в момента.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 22 Ное 2016, 16:19

efren написа:П.С. Не говорим за друго а за спиране.

Би ли ми показал статия, видео, предаване или нещо подобно в което мога да видя как автомобил с летни гуми спира по-добре на сухо, но студено време и студен асфалт от автомобил със зимни гуми?
Ще ме прощаваш, но това което твърдиш е пълна глупост :wave:

Истината е, че Българина мрази и е мнителен към всички правила които лошата държава се опитва да му наложи. А човек като прочете тази тема и види какви изказвания има за дребни неща просто се убеждава, че повечето шофьори не трябва да шофират БМВ, нито друг автомобил, а да се возят само с градския транспорт!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Ное 2016, 16:36

Elesar74 написа:В Русе може да е валяло сняг, ама в Сандански примерно, е валяло дъжд или е греело слънце и температурите със сигурност са били по-високи от тия в Русе. Тъй че не мери нещата според Русе, щото Русе не е България.

... и кой ще решава какви да са условията при които е задължително да си със зимни гуми? ми ако решиш сутринта да си в сандански а вечерта в русе? то хубаво се опитваш да адаптираш закона към условията, ама по-важно е да направиш закона да е приложим.. а не да го удавиш в параметри и бумащина до толкова, че да е неприложим или да бъде лесно атакуван в съда.

по горенаписаната причина закона (както всички закони) трябва да е прост, лесен за помнене (за да лесен за съобразяване) и лесен за приложение. нещо което мисля, че е детска болест на българското законодателство...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Ное 2016, 16:40

Много пъти съм го писал, ако някой обича да ходи пеш из София и заглежда автомобилите, няма как да не му е направило впечатление, че над 30% си бяха със зимните гуми цяло лято.
А дали лятната спира по-добре на студено и сухо, Да, ей тука двама хубавци с "хубави" зимни срещу мен, единия с ДОТ 0004, другия с 0006, та с тия галоши мога и на сняг да ги пробвам.
Всеки си преценява сам кога, как, и с какво ще кара. В Бургас никога за 25 г. не съм ползвал зимна гума, просто в двата дена, в които има сняг ползвах градски транспорт, но в София нещата стоят по друг начин, особено, като ти се налага да пътуваш често, а при планинските местности нещата са още по.
И много ма дразнят гумаджиите, като вземат да обясняват как е ОК, а продават употребявани зимни гуми с дот от миналия век.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата