Акция "Зима"
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Акция "Зима"
А мотористи дали ще спират или тази акция важи само за коли 

Ще ги спират. Ама ако спрат.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Защо се правите да ударени с мокър парцал във всяка тема за зимата и автомобила?
Никой пътен полицай не го вълнува дали ви бачка парното - за да ви е топло!
Вълнува ги духа ли достатъчно силно топла струя на челното стъкло в дъжд или минусови темп. - че да не запотява и пречи на видимоста на шофьора!
Глоба точно за неработещо парно - чистачки няма. Ако не работят пишат акта общо по точка технически неизправен автомобил!
Но това е рядък случай ако тотално нищичко не работи от изброеното. Ако не бачка само парното или пръскалките не пръскат по вероятно е да се получи препоръка да се поправят и да ви отпратят.
Иначе глобяват 80 лв. без колебание за изтъркани гуми.
Акции на Аспарухов мост и бул.Дубровник има всеки следобед и сутрин целия ноември във Варна.
Никой пътен полицай не го вълнува дали ви бачка парното - за да ви е топло!
Вълнува ги духа ли достатъчно силно топла струя на челното стъкло в дъжд или минусови темп. - че да не запотява и пречи на видимоста на шофьора!
Глоба точно за неработещо парно - чистачки няма. Ако не работят пишат акта общо по точка технически неизправен автомобил!
Но това е рядък случай ако тотално нищичко не работи от изброеното. Ако не бачка само парното или пръскалките не пръскат по вероятно е да се получи препоръка да се поправят и да ви отпратят.
Иначе глобяват 80 лв. без колебание за изтъркани гуми.
Акции на Аспарухов мост и бул.Дубровник има всеки следобед и сутрин целия ноември във Варна.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То вероятно подобни акции има само в такива изтресени държави като България.
Обикновено, подобни технически въпроси се разглеждат на пунктовете за технически прегледи.
Обикновено, подобни технически въпроси се разглеждат на пунктовете за технически прегледи.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Е.Димитров написа:Обикновено, подобни технически въпроси се разглеждат на пунктовете за технически прегледи.
Или от застрахователите, като си замесен в инцидент.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Е.Димитров написа:То вероятно подобни акции има само в такива изтресени държави като България.
Съгласен. Един два пъти в годината вървят и някакви общо европейски, за намаляване на скоростта примерно. Дискутираната тук тема, пряко облагодетелства вносителите на гуми, друг ефект няма. Размахването на закона, като плашило, е любим похват на тези, които вземат пари за да приказват глупости и откровени неистини. Жалко е, че и в този форум има рупори на фалшивите медии, само не знам и на тях ли има дават пари да им прокарват пропагандата. Вече и на глухите и на слепите им стана ясно, че зимните гуми са задължителни в България, макар и законово да не е така.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Евала... Дотук разбрах, че зимните гуми през зимния период целят облагодетелстване на вносителите на гуми и печалба от проверки.
Ми то преди 2 години по Коледа в Русе беше близо 10 градуса. Трябваше да си махна зимните за 2 дни ли, да не се изтрият... Обаче трябваше да следя и прогнозата, щото след още 2 дни заваля сняг и направи покривка.
Сори, ама сте пълна трагедия. Съжалявам ги пътниците, дето возите, че не подозират кво ви е в главите...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Никой не говори за гуми. Пише, че щели да глобяват за чистачки, парно и светлини.
Ако ме спрат посред бял ден в който не вали дъжд или сняг няма никакъв начин да ме глобят за не работещи мигачи, парно или чистачки. За това иде реч.
Ако ме спрат посред бял ден в който не вали дъжд или сняг няма никакъв начин да ме глобят за не работещи мигачи, парно или чистачки. За това иде реч.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Dirty M5 driveR написа:Евала... Дотук разбрах, че зимните гуми през зимния период целят облагодетелстване на вносителите на гуми и печалба от проверки.Ми то преди 2 години по Коледа в Русе беше близо 10 градуса. Трябваше да си махна зимните за 2 дни ли, да не се изтрият... Обаче трябваше да следя и прогнозата, щото след още 2 дни заваля сняг и направи покривка.
Сори, ама сте пълна трагедия. Съжалявам ги пътниците, дето возите, че не подозират кво ви е в главите...
Защо изобщо им обръщаш внимание?!?Виж,че си чешат пръстите с глупости само.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Акция
bum_bum написа:Никой не говори за гуми. Пише, че щели да глобяват за чистачки, парно и светлини.
Що да не те глобят? Ти можеш ли да гарантираш, че след 2 минути няма да завали?! Да - не е работа на пътна полиция, а на пунктовете за технически прегледи. И колкото по-бързо почнат те да си вършат работата толкова повече ще се подобри движещият се автопарк. Докато не се научим, че не може да си правиш каквото искаш никога няма да бъдем като развитите страни. То каквото е в транспорта, такова е и навсякъде. Затова сме цъфнали и вързали. Мен акъла ми не го побира как изобщо може един притежател и водач на автомобил да се възмути, че го проверяват за работещи чистачки и светлини...
Вие утре ще почнете да говорите, че и задължението на строителните работници да носят каски е в услуга на бизнеса за производство на каски.

Аз на технически преглед карам колата само в слънчеви дни, понеже не ми работят чистачките
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
(bubsa) написа:dextuar написа:Е на тангентата тоя спор на вАжиОграничението е 120км/ч и има аварийна, така че правилата за магистрала си важат с пълна сила
Така е,но на кой му пука какви правила важат,като не ги знаеНаправи няколко дължини и ще вдигнеш кръвното
Аз често минавам оттам, но като цяло съм забелязал културно поведение у повечето водачи...
http://sendvid.com/hkdc6lxg
Добре, че като му присветнах се усети, а не беше някоя заспа и да си продължи

Последна промяна Dextuar на 21 Ное 2016, 19:19, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Чл. 101. (1) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.)
б) не работят стъклочистачките по време на дъжд или снеговалеж;
Към въпросния член 171 от ППЗДвП, който си цитирал има и Чл. 11:
Чл. 11. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) При възникване по време на движение на
някоя от техническите неизправности, посочени в чл. 10, ал. 1, т. 1, букви "г" и "д", т. 2, буква "г", т. 3, букви "а" и "в", т. 5, буква "в", т. 6, буква "е", буква "ж" - по време на дъжд или снеговалеж, и буква "м", т. 7, букви "а", "в" и "г", т. 9, буква "в", т. 10, буква "в" и т. 12, буква "в" - през нощта и при намалена видимост, водачът е длъжен да спре моторното превозно
средство или ремаркето до отстраняване на неизправността.
Т.е. в отсъствие на условията упоменати по-горе си карам без проблем.
аз мисля, че за парно през зимата трябва да ги спират от движение... както каза колега по-горе- не е за да ви е топло... а за да не ви се запотява стъклото.. аз имах един период в които не ми работеше парното.. ми.. тая кола не ставаше за каране през зимата защото нищо не виждаш... а и да го избършеш и се вижда известно време.. след 15тина минути пак нищо не се виждаше...
но и на мене ми прави впечатление, че тази тема е изключително тъжна.. особено в автомобилен форум... колко мъка има по този свят- не е истина...
но и на мене ми прави впечатление, че тази тема е изключително тъжна.. особено в автомобилен форум... колко мъка има по този свят- не е истина...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила