Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Re: Акция "Зима"

Мнение от Tenata » 20 Ное 2016, 8:56

(bubsa) написа:
Tenata написа:
(bubsa) написа:
host написа:Сутрин, добре че няма ни ледове, ни снегове... А вечер поледици
https://youtu.be/VN49xQSSuDU

https://youtu.be/rv476_i751c

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Тоя с пасата ти го подвеждаш ;) Хубаво е,че го използваш в кръгово за разлика от 90% от "шофьотите",но не го използваш както трябва,а и не си в правилната лента :idea: Не се заяждам,просто ти казвам да си знаеш :bchug:

Никой неподвежда. Пасата е на път без предимство, точкааа. Седи и изчаква. Като му е свободно тогава.
Ама сигурно по-добре да правиш тенекии от колкота да спреш за две секунди. Амя нали всеки бърза.

Ти винаги ли преминаваш на зелен сфетофар?

Явно не си запознат каква е идеята на кръговите и не си карал из европа за да се убедиш как се случват нещата.САМО тук кръговите са предпоставка за задръствания.В повечето държави ги правят за да облекчат движението и се получава успешно,защото хората знаят какво правят ;)
То тук и не се правят както трябва входовете и изходите,а също така и размерите са някакви олигофренски на повечето де,но това е друга тема.

Случва ми се да мина на жълто-червено понякога,но умишлено на червено не съм си позволявал.

ПС Няма ли да ти е по-хубаво ако чакаш да се включиш в кръгово и тоя вътре е в час къде трябва да се намира и е дал правилен мигач?Ако това го спазват всички,няма да се налага и да спираш на повечето кръгови,а само леко да намалиш.
При положение,че не сме на ясно какво се случва в кръговото,то няма смисъл от няго.По-добре да си е кръстовище и да си висиме по светофарите.
Замисли се хубаво и ще видиш,че съм прав :bchug:

Всичко което си написал ми е ясно, но в предвид каква ни е инфраструктурата на пътищата и маниерите и "навиците" на шофьорите ни, според мен е под добре малко да се изчака, от колкото след това да чакаш КАТ или по-лошото.
Относно зеления светофар имах в предвид, че понякога е по-добре да не си използваш предимството макар че ти е дадено.
Но в крайна сметка всеки си решава най-доброто за себе си.
Важното е в крайна сметка да стигнеш от А до Б без проблем и с повече нервни клетки в главата :)!
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Re: Акция

Мнение от ///eMo » 20 Ное 2016, 11:52

Изображение
По темата с кръговите, полезно ще е повече хора да го знаят.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 20 Ное 2016, 12:51

Според мен не е здравословно при кръгово с 2 ленти да влезеш от дясната лента и да излезеш на втория изход, както жълтата кола на втората картинка, защото ако отляво идва кола в лява лента, която ще излиза на изхода преди този на жълтата кола, зелената ще сече пътя на жълтата, която попринцип е с предимство като дясностояща, но обикновено в кръговото всеки си мисли, че той е с предимство накъдето и да отива, без да се съобразява с движението на другите и най-много да те блъснат. За мен най-правилно е, който влезе в най-дясната лента да излезе задължително на първия възможен изход. В противен случай шанса да ви блъснат е голям, макар и да сте с предимство.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 20 Ное 2016, 13:43

По презумпция, на повечето кръгови има знаци и тези вътре в кръговото са с предимство, така че ако жълтата засича зелена идваща от лява лента, то това ще е поради лоша преценка на ситуацията и влизане в кръговото по глупав начин. Като тук се предполага, че всички използват правилните мигачи, за да е максимално ефективно. (и един мармот..)
http://i.imgur.com/BMWEnHg.gifv ето го и варианта с 3 ленти, макар и да си мисля, че при 3 и 4 изход трябва да се влезе в лявата, за да могат всички, които са надясно да завиват без да трябва да спират.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Ное 2016, 14:29

На хартия едно, като мина през 4км съвсем различно - шанс :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 21 Ное 2016, 10:16

Ехо, а изпитни листовки няма ли да сложите? Темата отиде в коша за пореден път. И днес пак публикации в медиите. Добре все пак, че упоменават, че нещата са на ниво транспортна комисия, а не парламент. И пак с очакването до края на годината, което е просто немислимо с тази правителствена и последваща парламентарна криза. Тъй че, карайте разумно, след като разум не могат да ни налеят законодателно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 21 Ное 2016, 10:56

КАТ проверява за зимни гуми

Втори етап от масовите проверки започва Пътната полиция в цялата страна. Пътните полицаи ще следят за изправността на светлините, чистачките, дали автомобилите са обути със зимни гуми, както и парното в колите.
От днес вече и шофьорите ще могат да бъдат глобявани от 20 до 50 лева. При по-тежки нарушения глобите могат да достигнат и 150 лева. При сериозни неизправности автомобилът ще се спира от движение до отстраняване на проблемите.
Шофьорите имаха близо месец от старта на акцията, в който да подготвят колите си, без да бъдат наказвани.
http://fakti.bg/bulgaria/211492-kat-pro ... zimni-gumi

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 21 Ное 2016, 11:08

Пак същите публикации в медиите с подвеждащо съдържание. Ама като си взел кинта, няма как да пишеш друго. Днес като карах децата на училище и на градина сутринта беше 7 градуса - сигурно на обяд ще падне, отивам да слагам зимните.
Полицаите ще проверяват за дълбочина на грайфер, фарове и чистачки.
За грайфер -закона е 1.6 мм :wave:
За фарове - от 3 автомобила поне един е с ксенон в рефлекторен фар, но полицаите ще гледат дали свети :shock:
Чистачки - тука вече страшно ги хванаха, свети им чека, в кутията няма масло, рейката чука, кормилните накрайници са разбити, амортисьорите са нови "втора ръка", дисковете са криви, спирачните маркучи са леко "напукани", накладките са нови "бюджетни", гуми Riken (ама нови), не знаят как се сменят лампите на фаровете и мигачите, НО ИМАТ ЧИСТАЧКИ, Машала майор Михов, Машала...
:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Ное 2016, 11:54

Ако ме спре на 200 метра от нас ще чакаме да загрее, че да видим дали работи парното ли?

И как ще установи дали постига целевата температура от 65 градуса на духалката на празен ход?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 21 Ное 2016, 12:03

Мен лично до сега никоя зима не са ме спирали за преглед дали съм подготвен за зимата.
А и по репортажите в новините като гледам проверката е като за "бог да прости" - къси, дълги, пръскалки и чистачките дали се движат и айде бегай (а може и за пред камерите току виж и шублера да извадят) :D

Аватар

Мнение от kolio876 » 21 Ное 2016, 12:05

bum_bum написа:Ако ме спре на 200 метра от нас ще чакаме да загрее, че да видим дали работи парното ли?

И как ще установи дали постига целевата температура от 65 градуса на духалката на празен ход?

Ако трябва ще чакате да загрее, и замерването на темп. от духалките е лесно- въпросът е къде из наредбите и законите е уредено извършването на такива проверки от всеки некадърник с пагони на пътя?

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 21 Ное 2016, 12:24

kolio876 написа:
bum_bum написа:Ако ме спре на 200 метра от нас ще чакаме да загрее, че да видим дали работи парното ли?

Ако трябва ще чакате да загрее, и замерването на темп. от духалките е лесно- въпросът е къде из наредбите и законите е уредено извършването на такива проверки от всеки некадърник с пагони на пътя?

3.0 дизел зимата на място ще загрее точно никога

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 21 Ное 2016, 12:34

А ако обичам да ми е студено, а? :lol:
Обичам като фризер да ми е вътре пък.
Ако искат може климатика да ми проверят.
Че кат стане студено нещо не се пуска компресора :lol:

Може ли аз да им проверя астрата в к'во състояние е и да си я спрат те самите то движение :lol:
Последна промяна DigitalExile на 21 Ное 2016, 12:37, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 21 Ное 2016, 12:36

(h)aman написа:3.0 дизел зимата на място ще загрее точно никога

2.0-ка също, демек 90% от дизелите са "освободени" :mhihi: :mhihi:
Tires are evil - destroy them all ...