Акция "Зима"
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Акция "Зима"
host написа:Сутрин, добре че няма ни ледове, ни снегове... А вечер поледици
https://youtu.be/VN49xQSSuDU
https://youtu.be/rv476_i751c
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Тоя с пасата ти го подвеждаш

efren написа:Не се смей - лично познавам човек, който си купи А8 V12 и купуваше гуми на старо. В един момент се оказа с 4 различни гуми втора употреба. Бедна ти е фантазията явно.
е то куатрото не е ли точно, че да можеш да караш с 4 различни гуми и да няма значение? иначе ква полза от него?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
(bubsa) написа:host написа:Сутрин, добре че няма ни ледове, ни снегове... А вечер поледици
Тоя с пасата ти го подвеждашХубаво е,че го използваш в кръгово за разлика от 90% от "шофьотите",но не го използваш както трябва,а и не си в правилната лента
Не се заяждам,просто ти казвам да си знаеш
Съгласен съм с колегата, в случая ти си си виновен, защото си с ляв мигач, а излизаш от кръговото и то от грешна лента.
(h)aman написа:(bubsa) написа:host написа:Сутрин, добре че няма ни ледове, ни снегове... А вечер поледици
Тоя с пасата ти го подвеждашХубаво е,че го използваш в кръгово за разлика от 90% от "шофьотите",но не го използваш както трябва,а и не си в правилната лента
Съгласен съм с колегата, в случая ти си си виновен, защото си с ляв мигач, а излизаш от кръговото и то от грешна лента.
Че къде трябва да е в кръговото ако кара направо в един момент бе братя. Нима в лява лента само в кръг трябва да се въртиш щот видиш ли не може направо. А чоляка с пасата в коя лента реши да влезе...ами в същата лявата демек не изчака колата заела вече лентата и е с предимство ами бърза да се намуши. И двете ленти в кръговото имат указана разрешена посока на движение ляво и право , както и няма непрекъсната линия да се не пресича. Единствено ако не изключиш мигач по-рано "атакуващите" коли налитат , както в случая .
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Не се изключва мигач ,а се дава десен мигач веднага щом подминеш последният изход преди твоя.
Аз няма да споря.
Само ще кажа,че в България кръговите на са ефективни точно,защото не знаеме как се използват
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Аз няма да споря.
Само ще кажа,че в България кръговите на са ефективни точно,защото не знаеме как се използват

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Освен да изключиш, трябва и да пуснеш десен. Другото което е, при кръгово с ТРИ ленти да излезеш от кръговото директно от най-лявата не е най-правилното. Трябва непосредствено преди изхода да си дадеш десния мигач и да минеш в средната или най-дясната лента.
vladobate написа: .
Чудя се колко даде за да получиш книжка- 2 телета стигнаха ли?
Пасат-а се е засилил към лявата лента заради ПУСНАТИЯТ ЛЯВ МИГАЧ който и в БГ, и в Индия означава "продължавам да се движа НАЛЯВО" и ако шофьорът беше по-разсеян щеше да влезе във вратите на снимащия ***********. Предлагам да си запишеш долното и другият път да не се излагаш:
Излизането от кръгово се прави САМО от дясна лента (вече караш в нея) и с ПУСНАТ ДЕСЕН МИГАЧ. От лява лента се престрояваш в дясната и ПОСЛЕ от нея излизаш- дано съм го обяснил достатъчно простичко, че другият вариант е да рисувам картинки.
ПС: Забелязал ли си, че подходът към кръговото е с 2 ленти? Идеята тези които ще излизат през първият, максимум вторият изход (ако са близо) да си влязат директно в дясната лента за да не щъкат като мухи без глави из кръговото. Тези които ще излизат от по-далечните изходи директно се бутат в лява лента (като Пасат-а от видеото) и после се изнизват...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
alx написа:efren написа:Не се смей - лично познавам човек, който си купи А8 V12 и купуваше гуми на старо. В един момент се оказа с 4 различни гуми втора употреба. Бедна ти е фантазията явно.
е то куатрото не е ли точно, че да можеш да караш с 4 различни гуми и да няма значение? иначе ква полза от него?
Инголщадско поверие гласи, че с 4 различни по размер и шарка гуми, куатрото най-добре седи на пътя

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
(h)aman написа:Освен да изключиш, трябва и да пуснеш десен. Другото което е, при кръгово с ТРИ ленти да излезеш от кръговото директно от най-лявата не е най-правилното. Трябва непосредствено преди изхода да си дадеш десния мигач и да минеш в средната или най-дясната лента.
Явно и на нас ни трябват такива знаци

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Всичко се корени в използването на мигачи. Това с престрояването вътре в кръговото от лява към средна в дясна лента... Звучи сложно и все едно го правите 5 минути, а то трае 4-5 секунди и ако сте си подали правилно и навреме мигач няма да имате никакви проблеми.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Бензин няма ... кара на изпарения
- таман си тръгвах от 1ч борба с пасат3 и нивото му на антифриза, доливане на масло, смяна чистачки, дозареждане и връщане на акумулатор .. споко, получи внимание и 3ката след тва ... да не казвам какъв е разхода с ремонта на булевардите в Пловдив ако ви се наложи да прекосявате града 120км ... 40-50лв бензин

В случая за мигача съм съгласен и лентата ... ама аз спрях първи ... мен това ме притесни повече, но добре че няма фал и с колегата и двамата сме ОК
Днес пак ви дойдох малко на гости у София ... ем ... няма база за сравнение ... спокойствие е , дори като е задръстено няма толкова нерви ... само като срещнах 2-3 "PB" батки имаше леки проблеми
неоспоримо е простаци сме си от "PB"
По темата
Да ви питам за тия за тези продукти против замръзване на ключалките ... всякакъв ли може да си вземе човек или има "истински" и "имитиращи" продукти
, че семейните коли са има няма 4 ... и никой не ебава ни течности (масла, чистаки, ск. кутии, антифриз) ... да взема аз мерки предварително, да не ми дойде до главата след 1 месец някое "умно" позвъняване.

В случая за мигача съм съгласен и лентата ... ама аз спрях първи ... мен това ме притесни повече, но добре че няма фал и с колегата и двамата сме ОК
Днес пак ви дойдох малко на гости у София ... ем ... няма база за сравнение ... спокойствие е , дори като е задръстено няма толкова нерви ... само като срещнах 2-3 "PB" батки имаше леки проблеми

По темата
Да ви питам за тия за тези продукти против замръзване на ключалките ... всякакъв ли може да си вземе човек или има "истински" и "имитиращи" продукти

kolio876 написа:vladobate написа: .
Чудя се колко даде за да получиш книжка- 2 телета стигнаха ли?
Пасат-а се е засилил към лявата лента заради ПУСНАТИЯТ ЛЯВ МИГАЧ който и в БГ, и в Индия означава "продължавам да се движа НАЛЯВО" и ако шофьорът беше по-разсеян щеше да влезе във вратите на снимащия ***********. Предлагам да си запишеш долното и другият път да не се излагаш:
Излизането от кръгово се прави САМО от дясна лента (вече караш в нея) и с ПУСНАТ ДЕСЕН МИГАЧ. От лява лента се престрояваш в дясната и ПОСЛЕ от нея излизаш- дано съм го обяснил достатъчно простичко, че другият вариант е да рисувам картинки.
ПС: Забелязал ли си, че подходът към кръговото е с 2 ленти? Идеята тези които ще излизат през първият, максимум вторият изход (ако са близо) да си влязат директно в дясната лента за да не щъкат като мухи без глави из кръговото. Тези които ще излизат от по-далечните изходи директно се бутат в лява лента (като Пасат-а от видеото) и после се изнизват...
Алооу , леко с тона . Ти знаци и пътни маркировки зачиташ ли или това го нямаше на твоя изпит. Изхода на видеото е трети поред , маркировката недвусмислено указва направо и наляво , пасата тръгва да отнема предимство , кво не ти стига. Мигача ясно , но съм го написал в предния пост , заблуждаващ е съгласен . Кви десни ленти два-три броя и мигачи . Откак на няколко пъти десния мигач се тълкува от такива " пасати" като "дай газ" ще завивам надясно...не пускам щото явно "телетата" са повече от книжките . Мигача се вижда от "пасата" още преди колегата да е минал покрай втория изход....и кво почва вече да прави синоптични прогнози или се обажда на жена му да затопля манджата ....Или кръгово с една лента за подход , а вътре две , ще излизам през трети изход , влизам във дясна лента ( щото няма друг вариант ) , после ляв мигач ръгам в лява щото няма да излизам скоро и докат надуеш бузи пак десен ръгаш в дясна за да излезеш примерен ....Що не успокоите топката и всеки да си гледа знаци и маркировки , че иначе да пред телевизора всички сме равни .

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
(bubsa) написа:host написа:Сутрин, добре че няма ни ледове, ни снегове... А вечер поледици
Никой неподвежда. Пасата е на път без предимство, точкааа. Седи и изчаква. Като му е свободно тогава.
Ама сигурно по-добре да правиш тенекии от колкота да спреш за две секунди. Амя нали всеки бърза.
Ти винаги ли преминаваш на зелен сфетофар?

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Tenata написа:(bubsa) написа:host написа:Сутрин, добре че няма ни ледове, ни снегове... А вечер поледици
Никой неподвежда. Пасата е на път без предимство, точкааа. Седи и изчаква. Като му е свободно тогава.
Ама сигурно по-добре да правиш тенекии от колкота да спреш за две секунди. Амя нали всеки бърза.
Ти винаги ли преминаваш на зелен сфетофар?
Явно не си запознат каква е идеята на кръговите и не си карал из европа за да се убедиш как се случват нещата.САМО тук кръговите са предпоставка за задръствания.В повечето държави ги правят за да облекчат движението и се получава успешно,защото хората знаят какво правят

То тук и не се правят както трябва входовете и изходите,а също така и размерите са някакви олигофренски на повечето де,но това е друга тема.
Случва ми се да мина на жълто-червено понякога,но умишлено на червено не съм си позволявал.
ПС Няма ли да ти е по-хубаво ако чакаш да се включиш в кръгово и тоя вътре е в час къде трябва да се намира и е дал правилен мигач?Ако това го спазват всички,няма да се налага и да спираш на повечето кръгови,а само леко да намалиш.
При положение,че не сме на ясно какво се случва в кръговото,то няма смисъл от няго.По-добре да си е кръстовище и да си висиме по светофарите.
Замисли се хубаво и ще видиш,че съм прав