Дпф,катализатори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дпф,катализатори
Колеги интересува ме някой махал ли си е катализаторите и дпф на 320д 163кс и какви са последиците.Ако може да ми препоръчате сервиз в Пловдив, който може да ми свърши работа.Също какви пари мога да взема за отпадъците и изобщо всякакво инфо ще ми бъде полезно
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Дпф,катализатори
Колега има доста теми по въпроса за премахването на ДПФ, прочети ги и всичко ще ти се изясни.

Не виждам в раздела такава тема.Има в е46,е60и други.Който мисли,че ще е полезен да пише.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
В България никой не маха ДПФ, затова няма и такива теми...
viewtopic.php?f=112&t=396888&hilit=%D0%94%D0%9F%D0%A4

viewtopic.php?f=112&t=396888&hilit=%D0%94%D0%9F%D0%A4
- vld
- Старши ентусиаст
-
http://www.ftm-bg.com , това е човека за мен, който се намира в пловдив, няма Маднеси , няма Пешо чипа. Много съм доволен , колата грам не пропушва и се отпуши, все едно карам друга кола. Колата е е91 320д 2006 г.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Просто информативно:
Колата не пуши много или малко от липсата на ДПФ а от скапани Дебитомер/Дюзи/Гориво/Въздушни пътища и подобни..
И залагам всичко, че
``колата грам не пропушва``
НЯМА как да стане за дизелов автомобил без ДПФ...
ВСЕКИ един дизел при леко каране трупа ли трупа и при първо стабилно настъпване - о, ужас..
Колата не пуши много или малко от липсата на ДПФ а от скапани Дебитомер/Дюзи/Гориво/Въздушни пътища и подобни..
И залагам всичко, че
``колата грам не пропушва``
НЯМА как да стане за дизелов автомобил без ДПФ...
ВСЕКИ един дизел при леко каране трупа ли трупа и при първо стабилно настъпване - о, ужас..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
absolytko написа:http://www.ftm-bg.com , това е човека за мен, който се намира в пловдив, няма Маднеси , няма Пешо чипа. Много съм доволен , колата грам не пропушва и се отпуши, все едно карам друга кола. Колата е е91 320д 2006 г.
колега, кажи че си доволен, не е нужно да се хейтва

Относно пропушването - грам не пуши за дизелджия е едно, за останалите, които карат зад нас не е точно така

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Е ти би ли бил доволен, ако на всеки светофар правиш димна завеса?bai_ILIA написа:absolytko написа:http://www.ftm-bg.com , това е човека за мен, който се намира в пловдив, няма Маднеси , няма Пешо чипа. Много съм доволен , колата грам не пропушва и се отпуши, все едно карам друга кола. Колата е е91 320д 2006 г.
колега, кажи че си доволен, не е нужно да се хейтваПешо чипа и Маднес са на пазара от 10 години и имат толкова много работа, че им е все едно за конкуренцията...Кажи примерно направиха ми колата доволен съм. Аз съм си правил 5-6 коли коли в Маднес и съм доволен след стотици хиляди километри и много газ, но никога не бих казал, че другите за нищо не стават едва ли не...Има хляб за всички
Относно пропушването - грам не пуши за дизелджия е едно, за останалите, които карат зад нас не е точно такаСега зимата пушека намалява драстично, на 30-35 градуса е малко по-опушено положението...Най-важното е ти да си доволен, тези отзад си е техен проблем така или иначе
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Правите ли ремап някакъв след махането на ДПФ за да се обучи и турбината или само се кодира, за да не се търси от компа?
- vld
- Старши ентусиаст
-
Всичко е според желанието ти, аз не направих, само го изключих.
И не бих направил освен ако не съм 100% сигурен в състоянието на всички агрегати по колата.
За да я мапнеш една кола е необходимо всичко по горивната система да е ОК, турбо дюзи, вериги...
Ако си сменил тези неща или си им направил профилактичен преглед и знаеш че са в отлично здраве, можеш спокойно да я позасилиш, така или иначе това има само плюсове.
И не бих направил освен ако не съм 100% сигурен в състоянието на всички агрегати по колата.
За да я мапнеш една кола е необходимо всичко по горивната система да е ОК, турбо дюзи, вериги...
Ако си сменил тези неща или си им направил профилактичен преглед и знаеш че са в отлично здраве, можеш спокойно да я позасилиш, така или иначе това има само плюсове.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bai_ILIA написа:Най-важното е ти да си доволен, тези отзад си е техен проблем така или иначе
1 ден искрено се надявам да почнат да ни закачат всички на тия ГТП-та, да мерят като в немско и да стане И ваш проблем вече

- vld
- Старши ентусиаст
-
Споко от ф30 натам едва ли ще има някой който би предпочел 330д пред 328
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vld написа:Споко от ф30 натам едва ли ще има някой който би предпочел 330д пред 328![]()
Ама проблема е, че въпреки, че вече има ДПФ-и на сносни цени - силкатен на около 1000 лв. пак никой не си го сменя (познвам тотал трима човека с чисто нови ДПФ-и от БМВ, но пак е рядкост)
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
b00st написа:bai_ILIA написа:Най-важното е ти да си доволен, тези отзад си е техен проблем така или иначе
1 ден искрено се надявам да почнат да ни закачат всички на тия ГТП-та, да мерят като в немско и да стане И ваш проблем вече
аз моя го махнах и беше като нов работещ заради пърформанс причини, не защото е умрял. като дойде този ден, в който животът ми ще се преобърне с главата надолу, понеже като се събудя България ще е една истинска европейска държава на правилата и порядките (дано съм жив да го видя), просто няма да се маха ПДФ-а

"Чемодан, вокзал, Москва"
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2