Акция "Зима"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Акция

Мнение от (bubsa) » 16 Ное 2016, 18:48

Don_Diego написа:
(bubsa) написа:Миналата година пак имаше подобни спорове и от толкова много карачи тук никой не пожела да се видиме и да се прецени кои гуми са по-добри на минусови темтемператури

Явно е, че сме на едно мнение по темата с теб, но с удоволствие бих дошъл и да направим теста/сравнението, което предлагаш за да го покажем вече научно тествано на публиката тук :lol:

Тогава бях със чисто нов Мишелин Алпин5 :mhihi: А за момента на тази е39-ка съм с няколко годишно Пирели на което нямам таково доверие :confused:
Ще вземе да спреш преди мен та да видиш тогава какво ще стане :mhihi: :mrgreen:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Акция "Зима"

Мнение от Don_Diego » 16 Ное 2016, 18:52

Имам таз годишен Gislaved и летни на 2години и много малко км :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 16 Ное 2016, 18:57

Don_Diego написа:Имам таз годишен Gislaved и летни на 2години и много малко км :mhihi:

Ако "спонсорираш" теста да доказваме очевидни неща съм съгласен :mhihi: :yes:

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 16 Ное 2016, 19:35

host написа:наистина отличен сайт колега ... много е добре дори опитен шофьор да си разгледа сайта >
http://icyroadsafety.com/video.shtml

Съвсем ясно се вижда, че проблема не е в гумите, а в шофьорите които се мислят за бързи и са прекалено самоуверени. Или ще ме убедите, че тези дето се завъртяха бяха с летни гуми? Все едно минавам тунела Витиня - аз карам с 60, а до мен прелитат някакви подобия на автомобили с по 100-120 и после "мън мън имаше нещо разлято..."
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Аватар

Мнение от kolio876 » 16 Ное 2016, 19:36

Elesar74 написа:Ами ако завали сняг на 18.11. и понатрупа, какво ще правиш, ще чакаш 03.12 ли? Или няма да караш, щото не е дошла заветната дата? Ето затова, заради такива глупави дати, депутатите явно не искат такава промяна и тя няма да се случи най-вероятно.

Ами 18-ти е още далеч, но днес колата беше замръзнала и познай как отидох на работа? Поради липса на време 3 дни ще ходя с ГТ-то на работа, събота сутринта сменям джантите, доливам зимна течност за чистачките и по обяд тръгвам на път- скромни 900км. ме чакат за 3 дни...
Само не разбирам що ме вкарваш в обяснителен режим- толкова трудно ли е да четеш между редовете и да разбереш, че 03.12. е КРАЙНАТА дата на която слагам зимните гуми без оглед на температурите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Ное 2016, 20:23

Въпросът не е колко хора ще се пребият, щото са карали като ненормални. Ако си излязъл с мисълта да даваш газ с 200 при зимни условия ти си така или иначе пътник. Въпросът е тия, дето карат с разум да имат нужната подготовка на автомобила, за да си увеличат максимално шансовете за безаварийно шофиране. Което включва и адекватна реакция на разни неадекватни водачи - рязко спиране, рязко завиване, бързо ускорение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: Акция

Мнение от vixx » 17 Ное 2016, 1:17

(bubsa) написа:
efren написа:Без съмнение ти си олицетворение на техническата мисъл, единственото което още не си написал в темата е за София и провинцията. Ако -1 градус сутрин и снега сниман от Демирев те плашат изхвърляй книжката и хващай колелото.

Не е твоя работа какво ме плаши и какво не.Ти понеже си голям играч можеш да изкараш зимата по телове с летни гуми на 15 години,но дали и леля Пенка ще може?
Миналата година пак имаше подобни спорове и от толкова много карачи тук никой не пожела да се видиме и да се прецени кои гуми са по-добри на минусови темтемператури

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

Още съм с летните, щото не съм карал скоро колата. Ако решиш - пиши да тестваме.
Само да енякъде на по-празно място, щото аз не съм от вярващите в летни гуми при сегашните температури :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Ное 2016, 10:10

Тук въпроса се измести от чисто полицейската акция, към тестовете на различните типове гуми в зимни условия. Като последното понятие и то явно е доста разтегливо. Например, при нас днес е -2.0, грее слънце, няма сняг или лед и според Вас, това зимни условия ли са?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 17 Ное 2016, 10:25

Elesar74 написа:Тук въпроса се измести от чисто полицейската акция, към тестовете на различните типове гуми в зимни условия. Като последното понятие и то явно е доста разтегливо. Например, при нас днес е -2.0, грее слънце, няма сняг или лед и според Вас, това зимни условия ли са?

ДА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 17 Ное 2016, 12:15

... :OT: ..
Последна промяна Батман на 17 Ное 2016, 12:20, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Ное 2016, 12:17

Elesar74 написа:Тук въпроса се измести от чисто полицейската акция, към тестовете на различните типове гуми в зимни условия. Като последното понятие и то явно е доста разтегливо. Например, при нас днес е -2.0, грее слънце, няма сняг или лед и според Вас, това зимни условия ли са?

На тази температура спокойно може да очакваш изненади сутрин и вечер,а и през деня по усойните места.Даже това със слънцето през деня и омекването на времето е най-коварното,защото се получават локви и влага.След това като паднат температурите вечерта...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 17 Ное 2016, 12:19

а направило ли ви е впечатление по магистралта как в страшно леки завои водачите пред вас натискат безмислено спирачки ... е тва е една от причините (още много има) приятелката ми да не желае да шофира въпреки, че има книжка и не шофира никак зле ... като ги гледа такива уроди всеки ден по пътя (поне 6 пъти сме избягвали катастрофа или заради бърза реакция или заради късмет или нз и аз какво) ... та тия хорица ... на първия сняг на под -5гр ... с това натискане на спирачки за щяло и нещяло ... знаете какво става (да не отварям приказка в града как се засилват и дали може да спрат въобще с каквито и да е гуми с тая скорост с която летят)

та с каквито и гуми да е човек малко от малко се иска да мисли ... а не да лети

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 17 Ное 2016, 12:28

Прав си,но хубавата и подходяща гума ти увеличава шансовете да оцелееш в тази идиотщина по пътищата.
А като цяло много ме дразнят хората натискащи спирачка за щяло и нещяло,както и много други вредни навици в тях,но с това рискуваме да разяриме наново неделните шофьори в темата

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 17 Ное 2016, 12:38

host написа:а направило ли ви е впечатление по магистралта как в страшно леки завои водачите пред вас натискат безмислено спирачки ...

Това за мен са едни от най-големите олигофрени които виждам всяка седмица. Настигам го за изпреварване, но не желае да мръдне от лява лента защото е "тарикат с новия си корейски джиБ или страшно бързия Пасат 2.0tdi" но при всеки завой натиска спирачките! Тия всичките зимата са по канавките на магистралата. :banghead:

Често пътувам извън града, но полицай навън или в София да проверява не съм виждал. На Владайската караулка също все са скрити вътре когато и да минеш..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Ное 2016, 13:22

Миналия петък пътувах по А1 Нова Загора-Пазарджик, в неделя обратно, никъде не видях това, което описвате, с изкл. на може би 2 случая за тези 2 дни. Най-вече ме дразнят шофери, които не си гледат огледалата на магистрала и дори в лявата лента някой да ги приближава, а те карат в средната, пак тръгват да изпреварват някой пред тях и това вече е предпоставка за ПТП, особено ако дистанцията е станала доста малка. Винаги съм нащрек когато карам в лявата лента и се разминавам с тези от средната, кой ще реши да ме засече в последния момент. Е те тогава ми трябват гуми да държат. Това е най-честото, което ми се случва ма магистрала, такива засечки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата