Акция "Зима"
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Акция
Don_Diego написа:(bubsa) написа:Миналата година пак имаше подобни спорове и от толкова много карачи тук никой не пожела да се видиме и да се прецени кои гуми са по-добри на минусови темтемператури
Явно е, че сме на едно мнение по темата с теб, но с удоволствие бих дошъл и да направим теста/сравнението, което предлагаш за да го покажем вече научно тествано на публиката тук
Тогава бях със чисто нов Мишелин Алпин5

Ще вземе да спреш преди мен та да видиш тогава какво ще стане

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Re: Акция "Зима"
Don_Diego написа:Имам таз годишен Gislaved и летни на 2години и много малко км
Ако "спонсорираш" теста да доказваме очевидни неща съм съгласен

host написа:наистина отличен сайт колега ... много е добре дори опитен шофьор да си разгледа сайта >
http://icyroadsafety.com/video.shtml
Съвсем ясно се вижда, че проблема не е в гумите, а в шофьорите които се мислят за бързи и са прекалено самоуверени. Или ще ме убедите, че тези дето се завъртяха бяха с летни гуми? Все едно минавам тунела Витиня - аз карам с 60, а до мен прелитат някакви подобия на автомобили с по 100-120 и после "мън мън имаше нещо разлято..."
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Elesar74 написа:Ами ако завали сняг на 18.11. и понатрупа, какво ще правиш, ще чакаш 03.12 ли? Или няма да караш, щото не е дошла заветната дата? Ето затова, заради такива глупави дати, депутатите явно не искат такава промяна и тя няма да се случи най-вероятно.
Ами 18-ти е още далеч, но днес колата беше замръзнала и познай как отидох на работа? Поради липса на време 3 дни ще ходя с ГТ-то на работа, събота сутринта сменям джантите, доливам зимна течност за чистачките и по обяд тръгвам на път- скромни 900км. ме чакат за 3 дни...
Само не разбирам що ме вкарваш в обяснителен режим- толкова трудно ли е да четеш между редовете и да разбереш, че 03.12. е КРАЙНАТА дата на която слагам зимните гуми без оглед на температурите.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Въпросът не е колко хора ще се пребият, щото са карали като ненормални. Ако си излязъл с мисълта да даваш газ с 200 при зимни условия ти си така или иначе пътник. Въпросът е тия, дето карат с разум да имат нужната подготовка на автомобила, за да си увеличат максимално шансовете за безаварийно шофиране. Което включва и адекватна реакция на разни неадекватни водачи - рязко спиране, рязко завиване, бързо ускорение.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Акция
(bubsa) написа:efren написа:Без съмнение ти си олицетворение на техническата мисъл, единственото което още не си написал в темата е за София и провинцията. Ако -1 градус сутрин и снега сниман от Демирев те плашат изхвърляй книжката и хващай колелото.
Не е твоя работа какво ме плаши и какво не.Ти понеже си голям играч можеш да изкараш зимата по телове с летни гуми на 15 години,но дали и леля Пенка ще може?
Миналата година пак имаше подобни спорове и от толкова много карачи тук никой не пожела да се видиме и да се прецени кои гуми са по-добри на минусови темтемператури![]()
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Още съм с летните, щото не съм карал скоро колата. Ако решиш - пиши да тестваме.
Само да енякъде на по-празно място, щото аз не съм от вярващите в летни гуми при сегашните температури

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тук въпроса се измести от чисто полицейската акция, към тестовете на различните типове гуми в зимни условия. Като последното понятие и то явно е доста разтегливо. Например, при нас днес е -2.0, грее слънце, няма сняг или лед и според Вас, това зимни условия ли са?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Elesar74 написа:Тук въпроса се измести от чисто полицейската акция, към тестовете на различните типове гуми в зимни условия. Като последното понятие и то явно е доста разтегливо. Например, при нас днес е -2.0, грее слънце, няма сняг или лед и според Вас, това зимни условия ли са?
ДА!
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Тук въпроса се измести от чисто полицейската акция, към тестовете на различните типове гуми в зимни условия. Като последното понятие и то явно е доста разтегливо. Например, при нас днес е -2.0, грее слънце, няма сняг или лед и според Вас, това зимни условия ли са?
На тази температура спокойно може да очакваш изненади сутрин и вечер,а и през деня по усойните места.Даже това със слънцето през деня и омекването на времето е най-коварното,защото се получават локви и влага.След това като паднат температурите вечерта...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
а направило ли ви е впечатление по магистралта как в страшно леки завои водачите пред вас натискат безмислено спирачки ... е тва е една от причините (още много има) приятелката ми да не желае да шофира въпреки, че има книжка и не шофира никак зле ... като ги гледа такива уроди всеки ден по пътя (поне 6 пъти сме избягвали катастрофа или заради бърза реакция или заради късмет или нз и аз какво) ... та тия хорица ... на първия сняг на под -5гр ... с това натискане на спирачки за щяло и нещяло ... знаете какво става (да не отварям приказка в града как се засилват и дали може да спрат въобще с каквито и да е гуми с тая скорост с която летят)
та с каквито и гуми да е човек малко от малко се иска да мисли ... а не да лети
та с каквито и гуми да е човек малко от малко се иска да мисли ... а не да лети
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Прав си,но хубавата и подходяща гума ти увеличава шансовете да оцелееш в тази идиотщина по пътищата.
А като цяло много ме дразнят хората натискащи спирачка за щяло и нещяло,както и много други вредни навици в тях,но с това рискуваме да разяриме наново неделните шофьори в темата
А като цяло много ме дразнят хората натискащи спирачка за щяло и нещяло,както и много други вредни навици в тях,но с това рискуваме да разяриме наново неделните шофьори в темата

- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
host написа:а направило ли ви е впечатление по магистралта как в страшно леки завои водачите пред вас натискат безмислено спирачки ...
Това за мен са едни от най-големите олигофрени които виждам всяка седмица. Настигам го за изпреварване, но не желае да мръдне от лява лента защото е "тарикат с новия си корейски джиБ или страшно бързия Пасат 2.0tdi" но при всеки завой натиска спирачките! Тия всичките зимата са по канавките на магистралата.

Често пътувам извън града, но полицай навън или в София да проверява не съм виждал. На Владайската караулка също все са скрити вътре когато и да минеш..
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Миналия петък пътувах по А1 Нова Загора-Пазарджик, в неделя обратно, никъде не видях това, което описвате, с изкл. на може би 2 случая за тези 2 дни. Най-вече ме дразнят шофери, които не си гледат огледалата на магистрала и дори в лявата лента някой да ги приближава, а те карат в средната, пак тръгват да изпреварват някой пред тях и това вече е предпоставка за ПТП, особено ако дистанцията е станала доста малка. Винаги съм нащрек когато карам в лявата лента и се разминавам с тези от средната, кой ще реши да ме засече в последния момент. Е те тогава ми трябват гуми да държат. Това е най-честото, което ми се случва ма магистрала, такива засечки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.