Акция "Зима"
Модератор: Общи модератори
Re: Акция "Зима"
Градусите вече нямат значение, след този сняг, който е затрупал колегата Демирев можете да слагате веригите.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
efren написа:Градусите вече нямат значение, след този сняг, който е затрупал колегата Демирев можете да слагате веригите.
Защо се напрягаш да пишеш глупости?
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Не можем всички да пишем интелигентни неща като теб.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
efren написа:Не можем всички да пишем интелигентни неща като теб.
Просто ставата банални и смешни с тея писания!А най-лошото е,че подвеждате хората с грешните си разсъждения.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alx написа:.. аз не мога да повярвам, че в автомобилен форум такава тема може да поеме такъв обрат...
някои от вас (вие си знаете кои сте) - вие сериозно ли?
Е ми България не е София баси. Закона беше тъп в този си формат. Дори в супер-регулираната Германия, дето ако недай си боже завиеш някоя гайка по колата без динанамометричен ключ, ще те върнат, не е така.
Да си губя времето да търся тестове сега... Аз си вярвам на моето усещане. Ето тука се вижда черно на бяло, че летните гуми имат по-лошо странично ускорение, но драстично по-добър спирачен път на мокро и студено, спрямо зимни. Сега сложете, че зимните обикновенно се слагат по-тесни от летните и си направете сами сметката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна steeN на 16 Ное 2016, 9:09, променена общо 5 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Без съмнение ти си олицетворение на техническата мисъл, единственото което още не си написал в темата е за София и провинцията. Ако -1 градус сутрин и снега сниман от Демирев те плашат изхвърляй книжката и хващай колелото.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
efren написа:Без съмнение ти си олицетворение на техническата мисъл, единственото което още не си написал в темата е за София и провинцията. Ако -1 градус сутрин и снега сниман от Демирев те плашат изхвърляй книжката и хващай колелото.
Не е твоя работа какво ме плаши и какво не.Ти понеже си голям играч можеш да изкараш зимата по телове с летни гуми на 15 години,но дали и леля Пенка ще може?
Миналата година пак имаше подобни спорове и от толкова много карачи тук никой не пожела да се видиме и да се прецени кои гуми са по-добри на минусови темтемператури

Няма смисъл да им пускаш тестове, всеки гумаджия ще ти каже, че тестовете са фалшифицирани до един и истината е съвсем друга.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Теста гледам от скрийншота е при 10 градуса, не съм гледал клипа. При тая темп летните без съмнения ще са по добри. Въпроса е при около 0 как се държат?
За колегата efren, елементарен пример кое има по голямо сцепление, имаш гумичка и пластмасова линийка, всяко дете ги има, търкайте ги на лед и ще видите кое има по голямо сцепление на лед. Ако някой иска да обори физиката, да каже че не е така! Такива са летните и зимните, летните са твърди, различен каучук, зимните меки на дъвка, със съставки които лепят върху лед и буквално се хващат за снега.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
За колегата efren, елементарен пример кое има по голямо сцепление, имаш гумичка и пластмасова линийка, всяко дете ги има, търкайте ги на лед и ще видите кое има по голямо сцепление на лед. Ако някой иска да обори физиката, да каже че не е така! Такива са летните и зимните, летните са твърди, различен каучук, зимните меки на дъвка, със съставки които лепят върху лед и буквално се хващат за снега.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Мани, че е на 10 градуса ами и само на спирачен път са по-добри ...
Нещо като им гледам корнЕр спийда и изобщо не искам да ги карам при 0 ...
пп. Аз съм още с летните
Но го отбелязвам като пропуск за мен.
Нещо като им гледам корнЕр спийда и изобщо не искам да ги карам при 0 ...
пп. Аз съм още с летните

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Корнър спийда можеш да си го регулираш по желание с педала на газта, можеш да караш по-бавно или по-бързо, но поради другите участници в движението екстремното спиране не можеш да си го избираш и понякога се налага. Не вярвам като караш по пътищата да въртиш обиколки за време и да цепиш секундата.
До колегата с линийката и гумичката - примера е леко неправилен, по-добре ще е с две гумички с различна твърдост. Второ - не видях никъде в темата нито аз, нито някой от другите колеги смятащи, че е рано за зимни гуми да твърди нещо за спирането на лед с летни или зимни гуми. Трето не знам къде е този лед. И последен въпрос - сещаш ли се защо при скорост от 15 км/ч независимо от температурата навън зимните гуми ще спрат по бързо от летните и мислиш ли, че поради същите причини при скорост от 150 км/ч летните ще спрат по добре дори и при 0 градуса?
https://point-s.ca/en/blog-and-advices/ ... in-summer/
Това е само линк и съм сигурен, че пак ще има колеги които ще го опровергаят със собственото си усещане.
До колегата с линийката и гумичката - примера е леко неправилен, по-добре ще е с две гумички с различна твърдост. Второ - не видях никъде в темата нито аз, нито някой от другите колеги смятащи, че е рано за зимни гуми да твърди нещо за спирането на лед с летни или зимни гуми. Трето не знам къде е този лед. И последен въпрос - сещаш ли се защо при скорост от 15 км/ч независимо от температурата навън зимните гуми ще спрат по бързо от летните и мислиш ли, че поради същите причини при скорост от 150 км/ч летните ще спрат по добре дори и при 0 градуса?
https://point-s.ca/en/blog-and-advices/ ... in-summer/
Това е само линк и съм сигурен, че пак ще има колеги които ще го опровергаят със собственото си усещане.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ама спирането пак можеш да го контролираш
караш по-бавно и с по-голяма дистанция ...
Или тва не важи щото по тоя показател пИчелите
Сутринта за пробег от 8км в София имаше на 2 места
На парка Заимов където има строеж за метрото и мият камионите ...
В квартала също имаше няква локва и поледено около нея цялото платно ...
Все някъде има нещо да тече и при тия температури става на готино стъкло ...

Или тва не важи щото по тоя показател пИчелите

efren написа: Трето не знам къде е този лед.
Сутринта за пробег от 8км в София имаше на 2 места

На парка Заимов където има строеж за метрото и мият камионите ...
В квартала също имаше няква локва и поледено около нея цялото платно ...
Все някъде има нещо да тече и при тия температури става на готино стъкло ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Този линк не е ли за рисковете от карането със зимни гуми през лятото?!?
А лед има на много места рано сутрин и през ноща.
А лед има на много места рано сутрин и през ноща.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Добре де. Аз едно не мога да разбера...
Какво е това мъдруване тука. Едно законотворчество върви. И държавно, че и във физиката...
Ама това спирало с 2см повече, онова "драпало" с 2мм повече, ако гумите ми са всесезонни, но са само 2мм, ок ли ще съм, ако си слагам зимните гуми, само като е сняг, а като се стопи връщам летните ще ми изкарат ли 40 години, милиционерите са виновни, че държавата ни е скапана, пък един закон не можем да напишем и още много дрън дрън... - Горе-долу така изглежда тая тема до сега...
Аз не виждам кое му е толкова сложното, като почна да нося якета и дрехи предимно с дълъг ръкав, да си сложа зимните гуми и да си карам, да си свиркам и да не му мисля толкова. Пък като стане време за къс ръкав, слагам летните жантове и толкоз...
Не мога да се занимавам с такива неща.
Какво е това мъдруване тука. Едно законотворчество върви. И държавно, че и във физиката...
Ама това спирало с 2см повече, онова "драпало" с 2мм повече, ако гумите ми са всесезонни, но са само 2мм, ок ли ще съм, ако си слагам зимните гуми, само като е сняг, а като се стопи връщам летните ще ми изкарат ли 40 години, милиционерите са виновни, че държавата ни е скапана, пък един закон не можем да напишем и още много дрън дрън... - Горе-долу така изглежда тая тема до сега...
Аз не виждам кое му е толкова сложното, като почна да нося якета и дрехи предимно с дълъг ръкав, да си сложа зимните гуми и да си карам, да си свиркам и да не му мисля толкова. Пък като стане време за къс ръкав, слагам летните жантове и толкоз...
Не мога да се занимавам с такива неща.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
ми то с тия теми и ботовете в нея, освен да се изнервиш, друго нещо нема да се случи. все по-неприятен стаа за четене тоя форум 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."