E46 330d Трудно пали.....стартер????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
E46 330d Трудно пали.....стартер????
Колеги, имам нужда от малко насока къде да търся проблема!
Колата пали изключително трудно и лятото и зимата! След пробег от 300-400 км пак пали трудно......стартера върти едно такова мудно-мудно
Акумулатора е нов 100ah .Веднъж запали ли...след това пали по-лесно, но стартера пак е муден! Имам чувството, че нещо и дърпа тоците
С две думи да свалям ли стартера за ревизия или да търся проблема на друго място?
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Колата пали изключително трудно и лятото и зимата! След пробег от 300-400 км пак пали трудно......стартера върти едно такова мудно-мудно

Акумулатора е нов 100ah .Веднъж запали ли...след това пали по-лесно, но стартера пак е муден! Имам чувството, че нещо и дърпа тоците

С две думи да свалям ли стартера за ревизия или да търся проблема на друго място?
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: E46 330d Трудно пали.....стартер????
Колега, като начало провери до колко волта пада напрежението, докато въртиш стартера.
Има и тестери за проверка на акумулатор- може да видиш какво е състоянието му.
Има и тестери за проверка на акумулатор- може да видиш какво е състоянието му.
Ако акумулатора е започнал да издъхва, при въртене на стартера присветват лампите за ASC/DSC и на накладките ако не се бъркам. Аз така го хващам моя че иска зареждане. Но най-сигурно е замерването разбира се.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
Акумулатора е в топ състояние!
Слагам го на джипката и върти като луд

Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Gedo написа:Ако акумулатора е започнал да издъхва, при въртене на стартера присветват лампите за ASC/DSC и на накладките ако не се бъркам. Аз така го хващам моя че иска зареждане. Но най-сигурно е замерването разбира се.
Не е точно така. Моят е много свеж и върти бързо, но въпреки това присветват двете лампи, когато паля на студено. След престой 1-2 часа, показва 12,6 V.
Hito написа:Колеги, имам нужда от малко насока къде да търся проблема!
Акумулатора е нов 100ah .Веднъж запали ли...след това пали по-лесно, но стартера пак е муден! Имам чувството, че нещо и дърпа тоците![]()
Колега, добре си се ориентирал, че най-вероятно нещо дърпа тоците. На стария ми автомобил беше така - имах някаква консумация. На нов акумулатор при няколко дена престой и стартера едвам палеше. След това въпреки карането, всяка сутрин - мудно въртеше. При една седмица престой, вече имаше риск да не запали. Препоръчвам ти експеримент - намери зарядно, свали акумулатора и го зареди на макс! Сложи го обратно и запали! Ако върти свежо и бързо, значи проблема е в ел. консумация или кофти акумулатор. Ако пак върти тежко, по-добре търси проблеми по стартера. Почистване може би?
- dankubs
- Потребител
-
- Кара: Bmw e46 320d 136hp
- Мечтае да кара: МТЛБ
Според мен проблема ти е в стартера или слаба връзка на плюсовия кабел от акумулатора към стартера . Случвало ми се е но на друга кола. Стартера не може да вземе достатъчно ампераж за да се развърти.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
NGneer4eto написа:Gedo написа:Ако акумулатора е започнал да издъхва, при въртене на стартера присветват лампите за ASC/DSC и на накладките ако не се бъркам. Аз така го хващам моя че иска зареждане. Но най-сигурно е замерването разбира се.
Не е точно така. Моят е много свеж и върти бързо, но въпреки това присветват двете лампи, когато паля на студено. След престой 1-2 часа, показва 12,6 V.
Имам E46 от 10 години, сменил съм 3 акумулатора, правил съм съм си много експерименти, и наблюденията ми са че при нов или читав акумулатор, независимо от външната температура, при палене никаква лампа по таблото не премигва и не трябва да премигва. Той акумулатора може да показва 12.6 V след престой, но пак да пада под товар (какъвто се явява завъртането на стартера). Присветването на лампите е признак за заминаващ си акумулатор.
Hito написа:Акумулатора е в топ състояние!
А джипката бензин или дизел е?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Gedo написа:NGneer4eto написа:Gedo написа:Ако акумулатора е започнал да издъхва, при въртене на стартера присветват лампите за ASC/DSC и на накладките ако не се бъркам. Аз така го хващам моя че иска зареждане. Но най-сигурно е замерването разбира се.
Имам E46 от 10 години, сменил съм 3 акумулатора, правил съм съм си много експерименти, и наблюденията ми са че при нов или читав акумулатор, независимо от външната температура, при палене никаква лампа по таблото не премигва и не трябва да премигва. Той акумулатора може да показва 12.6 V след престой, но пак да пада под товар (какъвто се явява завъртането на стартера). Присветването на лампите е признак за заминаващ си акумулатор.
Акумулаторът ми е на една година Duracell Advanced. Върти като змей и въпреки това последните няколко дни ми пресветват лампите (заради студа). Знам как върти на заминаващ си акумулатор и със сигурност няма нищо общо. Допускам, че може да му е паднал капацитета последните дни, заради кратките разстояния на градско. Вярно е, че миналата година като беше нов като че ли по-не светеха лампите, но чак да са индикация за заминаващ си акумулатор е силно казано, според мен. Доколкото знам при ниски температури, дори напълно на зареден акумулатор стартовият ток пада с едно 20-30%, ако е акумулаторът е студен.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
Gedo написа:Hito написа:Акумулатора е в топ състояние!
А джипката бензин или дизел е?
Дизел.....2.7
SM-G925F
Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Поправи си стартера. Най вероятно втулки.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Hito
- Е46 Fanatic
-
Проблема е решен!!!
Стартер....или по-точно посинял стартер
Благодаря още веднъж на всички отзовали се!
Стартер....или по-точно посинял стартер

Благодаря още веднъж на всички отзовали се!

Убий глупака с мълчание
Убий глупака с мълчание

11 мнения
• Страница 1 от 1