На колко км са вашите Е9Х?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: На колко км са вашите Е9Х?
UBAH5 написа:Края на октовмри миналата година от горубляне на 108к. Бях убеден, че са връщани, но бях приятно изненадан при проверката в ДарукарКолата е купена от представителство на БМВ в Милано. Сега е на 118к. Досега съм сменил само подгревните свещи и релето.
Познат беше гледал 90-ка от Горубляне и също беше оцелил някаква читава, но естествено беше с по-малко екстри и по-скъпа от аналогична напудрена...
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
dextuar написа:UBAH5 написа:Края на октовмри миналата година от горубляне на 108к. Бях убеден, че са връщани, но бях приятно изненадан при проверката в ДарукарКолата е купена от представителство на БМВ в Милано. Сега е на 118к. Досега съм сменил само подгревните свещи и релето.
Познат беше гледал 90-ка от Горубляне и също беше оцелил някаква читава, но естествено беше с по-малко екстри и по-скъпа от аналогична напудрена...
Да и в моя случай беше така

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
2015-04-20 08:39:00 243,414 km Dealer Visit M.CAR SPA , POZZUOLI
От първи собственик я взех моята, минах вече 10к с нея и си ме радва колицата
От първи собственик я взех моята, минах вече 10к с нея и си ме радва колицата

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Мисля, че коментарите по темата до сега са в контраст с повечето от коментарите в темата за избор на е9Х
От тук излиза, че:
[*]Има коли на не много км от Италия, които имат сервизна история
[*]Намират се коли на не много километри и по нашите ширини и автокъщи
Което всъщност са добри новини за търсещите
От тук излиза, че:
drago9205 написа:Мисля, че коментарите по темата до сега са в контраст с повечето от коментарите в темата за избор на е9Х
От тук излиза, че:
В Германия средния пробег на година е 15 хил км в Австрия е 13 хил километра. В Италия не знам колко е но трябва да е също някъде там. За повечето 10 годишни коли е нормално да се очакват към 130 - 150 хил. км или около тях. Въпросът е на каква цена ще можеш да я закупиш, защото тази цена по принцип граничи с цените на предния модел на същите километри. Гледам тази година цените в Германия са паднали поне с 1000 евро в сравнение с миналогодишните и продължават да падат.
Моята - 325i 2005, без екстри на 130 хил. реални километри, я взех за 7 хил евро от Австрия преди година. По-евтино от останалите които се предлагаха, защото броните и вратите бяха поожулени и имаше едно леко чукване на багажника и огъване на единя от калниците и едната врата. Ако тряваше да се прави ремонт там щеше да отиде към 9000 - по колкото средно вървяха другите. Разбира се ако се бях пазарил - в каквото по-късно ме убедиха, че трябва да правя можеше да се намали цената с още 500-1000 евро предполагам. Иначе към момента съм сменил едни спирачни маркучи, ремъците и ролките - беше с оригиналните, купил съм и джанти за летните гуми, защото се оказа са ми я продали с джанти за VW и Ауди. Иначе, мога да кажа само, че съм доволен:) Разбира се преди покупка колата трябва да се провери колкото се може по-подробно за да се намали вероятността от главоболията които могат да дойдат по-късно. Аз лично мисля, че имам късмет, защото това ми е първа кола и нямах никаква представа какво и защо трябва да се проверява. Доверих се на диагностиката и преглед(тест) в сервиз при закупуване, с надежда поне двигателят и основните системи да са наред.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
drago9205 написа:Мисля, че коментарите по темата до сега са в контраст с повечето от коментарите в темата за избор на е9Х
От тук излиза, че:
Което се опитвам да обяснява отдавна ,но никой не слуша

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
На колко км са вашите Е9Х?
Аз много често се опитвах да ти опонирам, но след тази тема, ако някой не прекрива или предобря историята типично по българскиGqbriel написа:drago9205 написа:Мисля, че коментарите по темата до сега са в контраст с повечето от коментарите в темата за избор на е9Х
От тук излиза, че:
Което се опитвам да обяснява отдавна ,но никой не слушаа другото ,което излиза е,че има страшно много добри коли и бензин и дизел за което

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Аз много често се опитвах да ти опонирам, но след тази тема, ако някой не прекрива или предобря историята типично по българскиGqbriel написа:drago9205 написа:Мисля, че коментарите по темата до сега са в контраст с повечето от коментарите в темата за избор на е9Х
От тук излиза, че:
Което се опитвам да обяснява отдавна ,но никой не слушаа другото ,което излиза е,че има страшно много добри коли и бензин и дизел за което
, разбирам, че съм грешал
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
От тук излиза, че:
Погледнато статистически е нормално да има и коли на малко километри на по-ниски цени. Въпросът е колко десетки коли и в продължение на колко месеца трябва да проучиш, за да стигнеш до такава. Друг е въпросът дали тя няма някакви скрити дефекти или проблеми. Така, че нещата освен в продължителни и упорито търсене пак опират и до късмет.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Вие същата ли тема четете - повечето хора са си ги взели много над пазарните цени от 12 човека 2 са били късметлии и веднага УААА луда работа всички сме грешали 

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Taruno написа:Вие същата ли тема четете - повечето хора са си ги взели много над пазарните цени от 12 човека 2 са били късметлии и веднага УААА луда работа всички сме грешали
Така е, читавите когато аз обикалях бяха на пари, на които всички викат "тоя как се е пре*бал, тея коли ги има за по ХХ". Такава си взех и аз, и както dextuar казва, с по-малко екстри и не толкова напудрена. Евтино и запазено не, че няма, ама наистина малко хора успяват да уцелят такъв късмет. Друг е и въпроса кой какво разбира под запазено.
Отделно, че масово говоря с познати които търсят Е90 и ми пращат някакви фалшиви обяви 2007г. за 10-11К. Просто не им се дават пари и съответно сами си избират нечитавите коли.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Вие същата ли тема четете - повечето хора са си ги взели много над пазарните цени от 12 човека 2 са били късметлии и веднага УААА луда работа всички сме грешали
Не може да си хейт на всичко човек.Не ти ли омръзва,много са ги взели на пазарни,ама не нашия пазар..някои дори сега са по-скъпи от тогава.
Не всичко е скрап..зависи какви са ти изоскванията...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Gqbriel написа:Taruno написа:Вие същата ли тема четете - повечето хора са си ги взели много над пазарните цени от 12 човека 2 са били късметлии и веднага УААА луда работа всички сме грешали
Не може да си хейт на всичко човек.Не ти ли омръзва,много са ги взели на пазарни,ама не нашия пазар..някои дори сега са по-скъпи от тогава.
Не хейтя нито казвам ,че са си купили скрап, ама ясно виждам като няколко човека четете между редовете

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Вие същата ли тема четете - повечето хора са си ги взели много над пазарните цени от 12 човека 2 са били късметлии и веднага УААА луда работа всички сме грешали
Не хейтя нито казвам ,че са си купили скрап, ама ясно виждам като няколко човека четете между редовете
Изключително важно е кога дадения колега е купил колата. Защото ако я е купил 2013г за 16к, е равносилно на да си я е купил 2016г за 13к

Последна промяна Dextuar на 15 Ное 2016, 9:55, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз съм на мнение, че е най оферта да я видиш преди пудрене, току що докарана, тогава всичко се вижда.
Напудрят ли я всичко свършва, а има доста виртуози в това отношение.
Напудрят ли я всичко свършва, а има доста виртуози в това отношение.