Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Политическа.

Мнение от steeN » 14 Ное 2016, 2:10

.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 20:35, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 14 Ное 2016, 3:53

steeN написа:------

Явно това е схемата... приема се мажоритарното и само ГЕРБ, БСП и ДПС в парламента... ако мине, мине. Ако не...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/ ... lusivenews

Бинго. :bchug: Новият Бг филм тепърва започва. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 14 Ное 2016, 4:12

Между другото някой беше писал колко софиянците си обичали кметицата и т.н. глупости. А ето, че на изборите за кмет в кв. Младост, ГЕРБ паднаха горе-долу със същото съотношение, с което загуби и Цуцка на президентските.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/ ... _gerb_i_e/
Победата на независимия кандидат Десислава Иванчева за мен е също толкова значима,
колкото и победата на ген. Радев -- народът се пробужда!

---
info: До изборите за кмет на кв. Младост се стигна, след като Цвета Авджиева от ГЕРБ подаде оставка след протест на граждани, заради разрешен от нея строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. "Младост 1".
---

- И това не е единственият незаконен строеж в София, напоследък се активизираха копеленцата. /в Бургас положението не е по-различно/ - какво да им харесваме на такива кметове, бе?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Ное 2016, 7:08

twin spark написа:Цитирам те, защо сега спориш за неща които никак, ама никак не усещаш

Ами то си беше така. Аз откъде мога да знам, че ще я оставят тотално без кампания? И откъде да знам, че протестния вот ще отиде изцяло за него защото Борисов ще залага оставки? А БСП, че се скриха зад него беше ясно на всеки. И не виждам това какво общо има с бъдещите парламентарни избори. Искам след тях да ми цитираш прогнозните резултати в проценти и да видим колко ме бива за врачка. :mhihi: За Тръмп познах още от раз, ама то не става всеки път, иначе социологията нямаше да съществува. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Ное 2016, 9:01

Народа се пробужда: ние от 30 години се пробуждаме от ..... кенефа :banghead:
Просто въртят нови лица, схемата е същата :banghead:
:yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Ное 2016, 10:00

Сега нито ГЕРБ, нито БСП искат да са на власт - не искат пак да участват по какъвто и да било начин нови правителства. В задачата се пита - какво ще се случва догодина и за какво ние, масите, не знаем? :)
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Ное 2016, 10:06

steeN написа:Мен и е добре в САЩ, особено с републиканец президент. Не ме мисли ;) Тръмп ако си забелязал говори за премахване на регулации и намаляне на данъци, така че не знам ти какво си му се зарадвал. Нещо си доста объркан в политическия спектър ми се струва.

Добре добре, ама да не стане така, че да ти се наложи да се връщаш, щото Тръмп не обича много емигрантите.

User
Аватар

Мнение от b00st » 14 Ное 2016, 10:30

Е.Димитров написа:
steeN написа:Мен и е добре в САЩ, особено с републиканец президент. Не ме мисли ;) Тръмп ако си забелязал говори за премахване на регулации и намаляне на данъци, така че не знам ти какво си му се зарадвал. Нещо си доста объркан в политическия спектър ми се струва.

Добре добре, ама да не стане така, че да ти се наложи да се връщаш, щото Тръмп не обича много емигрантите.

Той само нелегалните ще гони :mhihi:
Интересни времена предстоят за САЩ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Ное 2016, 10:41

Сондьора написа:
barty написа:Да не му дръпнаха черджето отвън и той елегантно да приключва кариерата и да се измъква?
.....

Именно, лесен начин да се измъкне, няма как да оправи едни милиарди..невъзможно е...ся другите ше са виновни :mhihi:...а че ше има рев, ше има яко..тоя цирк сме го ялЕ. Ако искаше и беше ОК, щеше да искара кметицата или томислав...ама нема как да оправи парите за 2018та.

Не съм съгласен, че някой отвън му е дръпнал чергата - той сам скочи от нея.
Целият цирк е заради бюджет 2017-та. И БСП не искат да го правят, а призоваха парламента "отговорно" да приеме бюджета на горанов.
ББ реши да си бие шута и следващата есен като свършат парите пак да ревне, че тия преди него са виновни...
Чак заговори за ВНС, нов изборен кодекс, по-малко депутати и т.н. Опитва се да трупа червени точки предварително :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 14 Ное 2016, 11:28

Тоя ако пак се върне на власт хората ще го линчуват!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 14 Ное 2016, 11:38

Кажи кой не е за линчуване :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 14 Ное 2016, 12:25

След предсрочните парламентарни избори без ''ТОЯ'' почти няма как да се направи правителство. Ще ви кажа защо.
На 90% е сигурно, че ГЕРБ ще е първа политическа сила! Както разбрахте над 1 милион от избирателите на Радев са от други политически сили (само от ГЕРБ е 20%)! Нали не си мислите, че БСП има електорат от 2 милиона души :D БСП си имат едни 700 000 симпатизанти, които намаляват с всяка изминала година. Сещате се какви са по-голямата част от тях и също се сещате защо намаляват! Отделно и АБВ им дърпат едни 5%. Та ако както казах ГЕРБ станат първа партия може би пак с някаква коалиция ще направят правителство. НО дори и да не успеят и да дадат мандата на БСП всички знаете какво следва. Следва същото, което ще се случи дори и БСП да са първа политическа сила = правителство с участието на ДПС. Те няма с кой друг да се коалират. Дори и Реформаторите да влязат в парламента за тях ще е самоубийство да влезнат във властта с БСП. Просто няма как по друг начин да се коалират точно тези партии.
Всички знаете какво ще се случи ако БСП и ДПС направят отново правителство. Поредното самоубийство на левицата и този път може би ще е завинаги.
Според мен много бъркате резултатите за избор на президент и тези за правителство. При партиите общо взето промяна няма в %.
Не ги мислете за толкова прости. Борисов ако толкова искаше друг сценарии щеше да извади поне Дончев за кандидат. Всички бяхме наясно с рейтинга на Цачева. Ако си мислите, че от ГЕРБ не го гледат това то се лъжете много. Именно заради това беше издигнат и Плевнелиев преди 5г.
А и да не забравяме, че следващите избори ще са почти сигурно мажоритарни. Нещо което поне 2 милиона от тези 3,5млн., които го гласуваха не знаят какво означава. То е хубаво да избираш конкретен човек, а не партия, но лошото е, че в ''менюто'' за избор са пак тези от парламента + още някоя мутра (бизнесмен както и модерно да се казва)! Не всички са такива де, но по-голямата част са точно такива или поне тези, които парите не им стигат и искат и власт да имат. Това е като в магазините, в които се продават китайски части - на продавач консултантите им е забранено да казват ''тази част е менте или тази част е китайска', трябва да казват тази част е ''Алтернативна'' :D Все пак българина обича да му мият очите с хладка вода и да му галят ухото с ''алтернативни изрази'' :)
Но живи и здрави ще разберем какво ни очаква. Едно е сигурно - ГЕРБ изобщо не са мъртви, не и докато не се яви друга по-силна дясна партия. А те вместо да се появят започват да изчезват от там. Пример давам с Реформаторския блок, за които всички разбраха, че са просто едни популисти и едвам едвам ще влезнат в следващия парламент.
Честито на новия президент. Нямам нищо против него като личност. Имам против тези зад него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Ное 2016, 12:58

Докато политиците набиват в главите на гласоподавателите разделение на всякаква основа, до тогава ще ядем бахура.

Щото сега е много удобно, само една партия (вече са две), да се сочи с пръст като дявола от политиците, което още повече кара хората от този етност да се капсулират и изолират, за да бъдат на разположение на някаква групировка за тотална манипулация.

Представете си, че няма с кого да ви плаши примерно бат боко, няма дпс или дост, онези са български граждани и са третирани като такива, независимо, че изповядват мюсюлманство... Че чак и по телевизията пишат "турци", толкова са неграмотни тея журналя, че насаждат неграмотността си на всякъде, а това са български мохамедани, и тази група получи нормален статут на български граждани, като се изолират тези техни "първенци", или просто се асимилират въпросните, и тези български граждани биват с равни права и задължения разбира се, та какво ще стане.
Няма как обществото да бива разделяно, няма как една група политици да изпъква пред друга.
Докато има тъпаци, които да се връзват на подобни разделения, от рода "турци-българи" или пък евъргрийна "комунисти-анти комунисти", тая държава няма да се оправи никога.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Ное 2016, 13:05

bavaromobila написа:А и да не забравяме, че следващите избори ще са почти сигурно мажоритарни. Нещо което поне 2 милиона от тези 3,5млн., които го гласуваха не знаят какво означава. То е хубаво да избираш конкретен човек, а не партия, но лошото е, че в ''менюто'' за избор са пак тези от парламента + още някоя мутра (бизнесмен както и модерно да се казва)! Не всички са такива де, но по-голямата част са точно такива или поне тези, които парите не им стигат и искат и власт да имат. Това е като в магазините, в които се продават китайски части - на продавач консултантите им е забранено да казват ''тази част е менте или тази част е китайска', трябва да казват тази част е ''Алтернативна'' :D Все пак българина обича да му мият очите с хладка вода и да му галят ухото с ''алтернативни изрази'' :)

Аз затова на референдума гласувах по този въпрос с НЕ. Аз ще дам друг пример: кандидатира се Азис. А познайте мангалите как ще гласуват ? Напълно реалистично е да влезнат поне 10 човека тип "Азис", "Криско", "Николета Лозанова" и т.н. Не забравяйте, че живеем в страна, в която се дават повече пари за лотарийни билетчета и СМС-и за Биг Брадър, отколкото за книги. Не гласуват само интелигентни хора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Ное 2016, 13:37

TNT написа:Аз затова на референдума гласувах по този въпрос с НЕ. Аз ще дам друг пример: кандидатира се Азис. А познайте мангалите как ще гласуват ? Напълно реалистично е да влезнат поне 10 човека тип "Азис", "Криско", "Николета Лозанова" и т.н. Не забравяйте, че живеем в страна, в която се дават повече пари за лотарийни билетчета и СМС-и за Биг Брадър, отколкото за книги. Не гласуват само интелигентни хора.

Това не е съвсем така. Мажоритарен вот не значи да се яви Азис в бюлетината и 'сичкуту сигани да гласуват за него. Гласува се по райони, Азис може да е кандидат само в един район. Ако този район е Столипиново или Факултета - бинго, Азис е депутат. Но едва ли ще стане точно така.
По-скоро парламентът ще се напълни с местни мутро-биснесменчета тип Марешки. Всеки град си има няколко такива и те ще са мнозинството от кандидатите.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата