Проблем с ел. огледала на Х5 е53
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
Проблем с ел. огледала на Х5 е53
Здравейте колеги, имам проблем в ел огледалата, бяха ми ги откраднали и днес сложих нови с перфектно работещи машинки, но след като ги монтирах, когато натисна копчето отвътре да се прибират, огледалата се завъртат до прибрано положение, и веднага след това се връщат. След смяната на огледалата изчистих грешките, но проблема си остава. Какво трябва да направя, за да започнат да функционират правилно ?

Re: Проблем с ел. огледала на Х5 е53
Има датчик в самото огледало който следи в какво положение е.Провери ги наред ли са...
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Аз имам същия проблем с огледалата. Дори ги разглобих, отрязах релетата, почистих ги вкъщи и после пак ги монтирах. Уви! Огледалата се затвориха и останаха затворени точно 3 пъти. След това старата песен на нов глас и съм на път да се откажа, че не ми се разглобяват тея огледала за 3ти път.. Ако има някой свежи идеи, съвети и тн.. слушам 

Както е посъветвал колегата погледнете ключетата, има на двете огледала 2 белега които натискат ключето и така колата разбира кога са отворени и кога са затворени огледалата. Дори и едното да не работи огледалата се отварят сами. Проверете ключетата, проверете на махнати капаци при затваряне дали белега идва на микроключето от снимката. Ако има разминаване може да са монтирани погрешно на основата / на трите болта / Ако и това не помбага може да се изпили нов белег в бялата пластмаса. Успех.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Изглежда това е масов проблем и ще ми е интересно какво е решението.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Решението е следното:
1 Отваряте огледалата, вадите тъпите релета като внимавате да не счупите нещо. Проверявате ламаринките им дали са ОЕМ прави здрави, че моята едната беше тотално крива.
2. Проверявате "зъб"-а, който е на мотора отгоре и натиска пластината на релето, дали си е на мястото или е превъртял. Ако е, разглобявате целия механизъм. При обратното сглобяване всичко си идва на мястото от само себе си. Това се случва най-често ако някой шебек селски ви е обърнал огледалото.
3. Режете кабелите на релетата за да ги извадите и да си ги почистите на спокойствие, а не умалявайки до колата.
4. После ги монтирате обратно, като внимавате да има достатъчно кабел в аванс. Ако трябва удължете кабелчетата.
5. Монтирате огледалото колкото да седи там.. и пробвате какво сте направили. И трябва да е всичко наред.
При мен проблема беше, че след като ги отрязах да ги изчистя, ги сложих пак ама не удължих кабелите и огледалото се затвори само няколко пъти, докато разкъса свръзката (мега аматьорска) която бях направил. А и от бързане правих теста на напълно сглобено огледало и естествено не бях видял какво се е случило. И си се бях примирил че оправия няма.
Ако някой от Варна или региона има същия проблем и му се занимава, може да ми драсне да си пограем и с неговите огледала. 
При мен като леко дразнещ проблем остана това, че едното огледало се прибира осезаемо по бавно от другото. Не знам на какво да припиша това, ама докато си работят засега няма да ги отварям повече, че бактисах.

1 Отваряте огледалата, вадите тъпите релета като внимавате да не счупите нещо. Проверявате ламаринките им дали са ОЕМ прави здрави, че моята едната беше тотално крива.
2. Проверявате "зъб"-а, който е на мотора отгоре и натиска пластината на релето, дали си е на мястото или е превъртял. Ако е, разглобявате целия механизъм. При обратното сглобяване всичко си идва на мястото от само себе си. Това се случва най-често ако някой шебек селски ви е обърнал огледалото.
3. Режете кабелите на релетата за да ги извадите и да си ги почистите на спокойствие, а не умалявайки до колата.

4. После ги монтирате обратно, като внимавате да има достатъчно кабел в аванс. Ако трябва удължете кабелчетата.
5. Монтирате огледалото колкото да седи там.. и пробвате какво сте направили. И трябва да е всичко наред.
При мен проблема беше, че след като ги отрязах да ги изчистя, ги сложих пак ама не удължих кабелите и огледалото се затвори само няколко пъти, докато разкъса свръзката (мега аматьорска) която бях направил. А и от бързане правих теста на напълно сглобено огледало и естествено не бях видял какво се е случило. И си се бях примирил че оправия няма.

При мен като леко дразнещ проблем остана това, че едното огледало се прибира осезаемо по бавно от другото. Не знам на какво да припиша това, ама докато си работят засега няма да ги отварям повече, че бактисах.

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Незнам на какво се дължи, но при мен шофьорското не се затваря напълно както пасажерското, има ход за още 2-3 см. , но спира до там и не се прибира повече.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Колеги вместо да пиша друга тема, въпросът ми е пак свързан с огледалата. След като ми откраднаха огледалата, сложих други пак същите, но като вкарам задна и дясното огледало пада надолу, но после не се връща и трябва ръчно да го правя. Какво трябва да се направи за да са като преди? Пробвах с дефаулт на GM модула ( NCS Expert ), но пак същото.

Превключи копчето за регулиране на огледалата да е на пасажерското.Така като включиш задна няма да се мести.. 

- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Здравейте. Ще използвам темата да попитам как да сваля пластмасовият капак , защото и при мен дясното огледало се сваля, но не всеки път се вдига и искам да проверя сензора.
Гледам в този клип изглежда много лесно, но на практика не е.
https://youtu.be/ZsxDsxR90UM
Явно нещо пропускам, защото напъвах всякак, но освен да пука нищо не се случва.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
! Алекс написа:Превключи копчето за регулиране на огледалата да е на пасажерското.Така като включиш задна няма да се мести..
Така въобще няма да се мести, на мен въпросът ми е какво трябва да направя за да се връща след като се е преместило когато вкарам директна, паркинг или неутрална.

svetliol написа:Здравейте. Ще използвам темата да попитам как да сваля пластмасовият капак , защото и при мен дясното огледало се сваля, но не всеки път се вдига и искам да проверя сензора.
И мен ме интересува,като гледам мисля че се маха първо самото огледало и тогава задния капак,някой да каже
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
14 мнения
• Страница 1 от 1