Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Политическа.

Мнение от RadoIvanov » 09 Ное 2016, 11:00

Интересен избор направиха американците. Изненадаха всички социолози. 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 09 Ное 2016, 11:30

Сега е време социолозите да се насочат към метеорологията и нумерологията. И без това никой не знае какво точно работят.

В Овалния кабинет монтират две камери. Зареждат барчето на охраната със семки. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 09 Ное 2016, 11:38

На мен изборите в сащ ми бяха по-интересни, техният президент ще има по-голямо влияние в/х България, отколкото нашият :mhihi:
Нз дали някой е гледал дебатите м/ж Тръмп и Хилъри и да направи аналогия с "мама" и генерала :mrgreen: Направо си мязаме на аборигенски резерват, където култивират не-човеци...
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RadoIvanov » 09 Ное 2016, 11:44

acer написа:На мен изборите в сащ ми бяха по-интересни, техният президент ще има по-голямо влияние в/х България, отколкото нашият :mhihi:

Това си е направо тъжната истина. :confused: И които и да е ще е послушник на една от двете велики сили.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 09 Ное 2016, 12:04

Ние сме си виновни за фреак-театъра ;) Всички проблеми започват от темида, а никой не говори за нея, "що ли". Избираме главен прокурор чрез парламента, по-голям фарс никъде няма по света.. все едно да започнеш някъде работа и да назначиш твой близък фр да ти е шеф.. ииии хората са ок :mhihi: всичко си заслужаваме, още може мн да стрижат :mrgreen:

А Тръмп може да е по-добре за САЩ, но за нас е зле, щото е по-вътрешно настроен и Путин/Ердоган ще им е широко около врата.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 09 Ное 2016, 16:15

С това му изказване му станах фен.Дано да си удържи на думата,че ми е важно и на мен. https://www.youtube.com/watch?v=ud22utqm218

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Ное 2016, 16:26

Тръмп е демагог - не го гледай какво говори, а какво прави. А и той е част от тая облагодетелствана върхушка. Аз лично си мисля, че ще му дадат да се порадва малко на победата, после ще има среща с едни чичковци, които ще му обяснят как седят нещата... и така.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 09 Ное 2016, 18:34

Защо подменяте световната новина на деня с някой си трън президент на нещо си. Истинската новина е - Божеството от Банкя бил казал, че е възможно Слънцето да изгрее и без него, но не е 100% сигурно.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Ное 2016, 22:01

Е.Димитров написа:Аз малко по-различно мнение ще изкажа.
Силно се надявам, тая простотия между алианса, САЩ и Русия най-после да престане, както и постоянното внасяне на "демокраси" по арабският свят, и да вземе щатите да се съсредоточат върху вътрешните си проблеми.
Вярвам го това, защото, ако беше застанала клинтъница, войната бе неизбежна.
В качеството си на държавен секретар, Хилари Клинтън допринесе много за всякакви военни действия и дирижираше всякакви санкции срещу Русия, разширяване на военната експанзия в Европа и тн.

Даже, преди няколко години, когато беше на посещение в България, естествено, тя идва като при туземци и нормално, нашите се държаха като туземци, та мисля че самият Бойко обясняваше една "смешна" ситуация, в която Хилъри Клинтън дошла на посещение и били слушали, че ако си е вързала косата на зад, била в лошо настроение, а ако си я била пуснала свободно, била в добро настроение.
Не щеш ли, дошла Клинтън и косата и била опъната назад, та много се били притеснили нашите, та в един момент и казали и тя се била засмяла...
Баси тъпата случка...
Всъщност намерих случката.
https://www.24chasa.bg/Article/5051257

Аз имам големи симпатии към Тръмп. Преди десетина години най-добрия ми приятел ми подари две негови книги. Изчетох ги внимателно. Дотогава просто го бях чувал като милиардер. Даже за скандалите му не бях чувал. След прочита на двете книги разбрах доста неща за него и неговия хъс, нюх и непоколебимост. Попих някои неща от тези книги за самия себе си и дори ми помогнаха смея да кажа да видя някои неща. Та всичко около него далеч не е такова каквото го виждате пред медиите, особено това в предизборната му кампания. :mhihi: Далеч не е този шут за които повечето хора го смятат заради перчема и проявите му в реалити формата(това си е шоу отвсякъде)и базиците за конкурсите за красота. Моля не бъркайте целенасочените прояви на Тръмп с тези на Митьо Пищова. :nono:
Когато обяви кандидатурата си повечто хора го смятаха за точно толкова сериозен кандидат, колкото е и Митьо Пищова. Аз обаче знаех от прочетеното в тези книги едно много важно нещо - той не се захваща с нещо ако не е убеден, че ще го постигне или поне както бе в случая, че има реални шансове. За миг се бях подвел по много коментари тогава и реших, че просто ще си вдига рейтинга. Ама като разсъдиш малко, човек задоволен от всичко, как на тая възраст тепърва ще търси вдигане на рейтинга в бизнеса или в каквото там решите? В този форум дори в някоя от темите спорихме и тогава обявих да не го подценяват хората изобщо. Пак всички се смееха(сега смешно ли ви е ако някой от тези същите чете :mhihi: )че едва ли не той има точно нулеви шансове. Човекът обаче далеч не влиза сега в политиката. Просто не е толкова изявен политик, колкото беше да речем Обама, нито пък чак толкова образован човек. Още през 80-те обаче е републиканец! През годините ту напуска партията, ту се връща защото е недоволен от много неща вътре. Дори през 2011-та щеше да се кандидатира за президент, но се отказа официално защото не бил готов да се раздели с бизнеса и да го остави да го ръководят голямата му дъщеря и Доналд Младши. Но според мен той просто знаеше, че е рано, а и Обама е сериозен противник, Америка бе решила да му дава втори шанс и Тръмп просто изчака мига. Първо разнищи конкуренцията сред Републиканците и никой не повярва как толкова убедително взе номинацията.
После влезе в ролята си на шоумен и умело дирижира цялата кампания. Напук на всички, той дори направи всичко с много по-малко пари от Хилъри, която незнайно откъде вкара толкова средства(от Катар може би :mhihi: )и през цялото време беше на гребена на вълната като най-КОМЕНТИРАНИЯ кандидат. Това накара всички да го погледнат. След като го погледнаха, той просто започна да достига до хората, които са най-податливи на манипулация. Яхна тези, които си искат Америка за тях, а именно средностатистическия бял Американец. Каквото и да си говорим това си е най-многобройната общност в Америка и дори говореше с лошо за емигрантите в една страна, която е основана на такива. Дори това да не за нелегалните, със сигурност много народ го намрази заради това. Каза, че ще накара Мексико да плати за една стена, която той ще построи и ще е много красива. :mhihi: Едва ли има Американец, на който да не му е писнало от налазващите като мравки и минаващи по всякакъв начин от съседно Мексико, готови да работят за без пари навлеци. То затова и той загуби Калифорния, а там имаше безредици след избирането му. :mhihi: Да, но спечели Флорида, а там също има много Испано-говорящи, смятайте въпреки тяхното присъствие щом го спечели, тогава колко им е писнало на всички останали от тях. :mhihi: Тръмп дори каза, че ще забрани на мюсюлманите да влизат в Америка и че това бил единствения начин да се справят с атентатите на родна земя. Всички знаем, че това няма как да го направи и всеки здраво мислещ Американец знаеше защо го казва. Но то стигна за да привлече и всички онези на които им е писнало от хора приличащи на талибани откъдето и да ги погледнеш. Изгуби изцяло мюсюлманите с право на глас, но явно е добър в математиката, че те са малцинство и на повечето народ там му е писнало и от тях. Та за тези му две категорично страхотни хода се искаше голям кураж да заложиш на тях защото гарантираха както докосване до едната част от народа, така и до другата. Явно неговата част бе по-многолюдна, а за да се получат нещата помогнаха и събитията в Европа. Той дори даде това за пример, но когато вече бе заложил тези неща на карта в кампанията си. Дори сравни Клинтън с Меркел, а събитията в Европа пак бяха в негова полза. Обърна внимание на ветераните от войната с което пък си спечели доста гласове от военната индустрия и армия. Пак го каза за сметка на другите. Обърна внимания е на Русия!!! Дори тъп Американец вече е разбрал, че от това да са в постоянна контра двете най-велики сили, никой не печели и определено в другия случай може да се спечели повече. Сега дали ще го постигне това в под голяма въпросителна, но като приказки бе добре, а и Путин уж подава ръка веднага след изборите. За оръжията също взе категорично решение и не виждам как ще накараш някой в Америка да гласува против това да му отнемат оръжието. Гледах по ТВ как един негър с цял Арсенал пита как ще се зашитите ако в дома ви влезнат четирима мъже и каза, че полицията никога няма да дойде навреме и е прав. Тръмп застаната зад един куп КРАЙНИ позиции и те бяха ясно натъртени в началото и средата на кампанията му. Забелязахте ли обаче как в края на кампанията той спря да говори по тези теми и спря да се изказва толкова остро като забрави разни неща, че щял да вкарва дори Хилъри в затвора? :mhihi: Това според мен беше за да покаже на колебаещите се хора, че все пак не е някакъв граничещ с лудостта човек, който иска един куп невъзможни неща. Според мен голяма част от същите тези колебаещи се в този случай избраха по-малкото зло. Според мен скандала с възобновяване разследването срещу Хилъри не допринесе за особен брой гласове. На всеки трезво-мислещ му е ясно, че нейната работа изобщо не е била чиста, но доказателствата за това ако ги е имало, отдавна са били заличени и никой няма да иска да осъди Хилъри защото така ще си оронят престижа на държавата толкова много, че по-добре да си затворят очите.
Хилъри от своя страна каква кампания направи? Да изкараш една камара известни личности да говорят глупости против Тръмп според мен не може да повлияе на нормален човек, а ненормалните Тръмп ги яхна с нещата против нелегалните емигранти, Мексиканците и мюсюлманите. Също така да извикаш две фусти да обясняват какъв сексист е Доналд Тръмп, едва ли му пука на някой. И какво значи сексист? Като вижда хубава жена на зор да гледа лицемерно на другата страна ли? Той може да си позволи точно обратното. А тая там, която я викнаха да казва, че еди коя си година я бил целунал в Тръмп тауър ли беше насила. Във фоайето. :kuku: :mhihi: Айде сега да не видим как това не е читалище в някое село от третия свят и ако беше така, то щеше да го има на бая камери, а тая щеше да го осъди за бая долари или той щеше да и даде за да си затвори човката. Та всички тези евтини номера не минаха и само вижте, че дори самите жени не се хванаха и не гласуваха масово за Хилъри като се смяташе, че голям брой ще и ударят по едно рамо само защото е жена. Вижте колко щати спечели той и какви хора гласуваха за него и най-вече кои бяха против него. Масово централните щати, че и северните. Всички реднеци из Тексас и хайде да не изреждаме, че те са много като гледам, дори Аляска спчели. :mhihi: Кои гласуваха за него масово - хората от средната класа, работещите и тези на възраст от 40 нагоре. Защо ли? Да не би на 40 да изпростяват? :mhihi: Едва ли. От друга страна кои масово гласуваха за Хилъри? Испано-говорящи, Азиатци и...разни такива. :ahah: Смятайте колко Америка реално е искала Хилъри ако това са голяма част от гласовете и. Дори май мюсюлманите не бяха толкова против Тръмп или поне не тези, които са нормални хора. Само самия Тръмп можеше да се спре сам срещу Хилъри ако бе продължил с острия език и обещания без да остави шанс на хората да помислят, че в крайна сметка той търси рейтинг сред едни определени среди. Или ако бе казал, че ще гони негрите от Щатите, тогава вече и господ нямаше да може да му помогне. :mhihi: По едно време се бях замислил дали не може да изръси и подобно нещо, но знаейки, че всички тези негови думи са насочени само и единствено към крайните десни избиратели, то реших, че няма да си направи това сепуко. :mhihi:
И така, едва ли има кандидат, който да е бил толкова мразен досега в кампаниите, но май максимата, че няма лоша реклама ще излезе вярна.
Забравих да кажа, че голяма част от колебаещите се също така ще са го предпочели само защото е републиканец, а тези имат мнозинство навсякъде сега и ако бе Хилъри, то тя щеше да предлага, а те да и показват среден пръст както го правят на Обама откакто пак взеха мнозинство. :mhihi:
Тръмп може да не е толкова образован колкото бяха Обама и Клинтън, но пък той има други качества, които може да използва и да в полза на Америка. А и първия се издъни също в не малко неща като уж беше коренно различен от Буш и от друга партия и бла-бла, но не се оказа точно така. Ако Тръмп пък бил сексист и това му било в минус едва ли не, то не знам какво да кажем за Клинтън, който чак опъна Мониката в Белия дом. :mhihi:
За нас и света какъв ще се окаже Тръмп...други са хората които дърпат нещата, президента е само лице на всичко това и мисля всеки тук го знае. Затова и не се знае с Русия как ще станат нещата защото той може и да е ОК с Путин и да ги свързват много неща като пари, амбиция, хубавите жени и още и още, плюс приятелския тон, но други решават за Америка как ще действа тя на картата на света.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Ное 2016, 22:29

Аз не съм чел книгите на Тръмпи ...сори за това :mhihi: обаче още преди месеци в тая тема изказах увереност че той ще спечели и не съм се съмнявал за това дори Стийна по едно време оборваше усърдно тезата :dunno: Не че е станал президент заради това разбира се .

За емигрантите и латиносите ...еми те гласуват за него тъй като виждат заплаха в още прииждащи пълчища емигранти . Логиката е - аз съм тук , намерих си работа и не ми трябват още латиноси те вече са доста .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Ное 2016, 23:48

Jordana написа:Аз не съм чел книгите на Тръмпи ...сори за това :mhihi: обаче още преди месеци в тая тема изказах увереност че той ще спечели и не съм се съмнявал за това дори Стийна по едно време оборваше усърдно тезата :dunno: Не че е станал президент заради това разбира се .

За емигрантите и латиносите ...еми те гласуват за него тъй като виждат заплаха в още прииждащи пълчища емигранти . Логиката е - аз съм тук , намерих си работа и не ми трябват още латиноси те вече са доста .

цитат :) ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 10 Ное 2016, 0:05

steeN написа:
Jordana написа:Аз не съм чел книгите на Тръмпи ...сори за това :mhihi: обаче още преди месеци в тая тема изказах увереност че той ще спечели и не съм се съмнявал за това дори Стийна по едно време оборваше усърдно тезата :dunno: Не че е станал президент заради това разбира се .

цитат :) ?

Е да не кажеш сега че си стискал палци за Тръмпи ? :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Ное 2016, 0:40

След всичкото изписано от мен тук, ако си решил че съм от демократическата партия... социалистите на САЩ... Цитат... Пак имам чувството, че се опитваш да ме вкараш в някакви клишета.

п.с. по-горе съм написал защо про-американските псевдо-либералчета в България подкрепят партията на демократите...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Ное 2016, 8:03

:lol:

"една нация, 2 системи" ... източна и западна Германия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 10 Ное 2016, 8:21

Поредното клише създадено от пропагандата . Трабант е кола проектирана 1960г , и това че соц промишления дизайн е куц кон е стара истина но това означава ли че всичко е било кофти щото трабанта е грозен ? Ако вземеш да видиш какво се е произвеждало в тоя ценови сегмент на запад 60те години може би няма да ти е толкова смешно .
И какъв е проблема като не знаеш как се правят автомобили да питаш ? Примерно булгар рено , успешен вариант провален от идеологията и противопоставянето .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата