Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Bogat-Beden » 21 Окт 2016, 18:57

Пробвай първо с почивка...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: e39 520i
Детайли за колата: М52B20TU

Мнение от sedd » 21 Окт 2016, 21:58

T.Dumanov написа:Колеги, препоръчайте нещо за болки в рамото. От скоро тренирам бокс и в първите тренировки явно съм успял да го контузя и вече 3та седмица болката си я има.

Преди време нещо бях контузил едното рамо и ме болеше. Реших да му дам почивка и 2-3 седмици не тренирах, но болката не отминаваше и накрая реших да си продължа с набиранията като няколко пъти ме болеше докато тренирах, но постепенно отшумя болката..Та ако си пробвал с почивка и продължава да боли, то пробвай с набирания ( в началото може по-леки тренировки).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 21 Окт 2016, 22:38

Преди 4-5 години получих контузия при изпълнение на горна част на гърди. Сложих повечко килца и нещо ме прищипа между плешката и гръбнака и до там. 3 месеца не можех да се движа, след това започнах с прословутите бригади в Англия и на 4-тата година си направих изследвания защото постоянно ме болеше това място от контузията. Направиха ми снимки и т.н. и се оказа че имам 6 шипа. Казаха ми че това няма лекуване, освен операция. И сега при най малкото грешно движение ме прищипва отново там. Преди 2 седмици изпълнявах основно упражнение за рамо с прав лост зад врат. И незнам защо, инстинктивно си повдигнах главата на горе, и до там... 3-4 дни не ходих на фитнес, пих хапчета и се мазах и ме поотпусна, но днес отново правих рамо и всичко се повтори... Самоче сега болката е в пъти по силна и това мазило не помага много много. Ако отида на лекар знам какво ще ми кажат - да почивам :kuku: . Да ама на 4-тия ден започва да ме върти главата и няма да издържа. Някой да препоръча силно мазило или хапчета за отпускане на болката? :dunno:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 21 Окт 2016, 22:47

v3n0m написа:Преди 4-5 години получих контузия при изпълнение на горна част на гърди. Сложих повечко килца и нещо ме прищипа между плешката и гръбнака и до там. 3 месеца не можех да се движа, след това започнах с прословутите бригади в Англия и на 4-тата година си направих изследвания защото постоянно ме болеше това място от контузията. Направиха ми снимки и т.н. и се оказа че имам 6 шипа. Казаха ми че това няма лекуване, освен операция. И сега при най малкото грешно движение ме прищипва отново там. Преди 2 седмици изпълнявах основно упражнение за рамо с прав лост зад врат. И незнам защо, инстинктивно си повдигнах главата на горе, и до там... 3-4 дни не ходих на фитнес, пих хапчета и се мазах и ме поотпусна, но днес отново правих рамо и всичко се повтори... Самоче сега болката е в пъти по силна и това мазило не помага много много. Ако отида на лекар знам какво ще ми кажат - да почивам :kuku: . Да ама на 4-тия ден започва да ме върти главата и няма да издържа. Някой да препоръча силно мазило или хапчета за отпускане на болката? :dunno:

Пробвай с фастум гел или нещо такова. Иначе да, това с почивката е редовна реплика. На мен ми казаха 3 месеца :censored:

spower написа:
Bogat-Beden написа:Момчета,ако не се гърчите от болка, опитайте малко на лостове-набирания, кофички..(без да се прекалява-при увеличаване на болката спирате)
Аз не можех да си обувам чорапи сам и куцуках като Кайзерсьозе,но ходех на лостове,после физиотерапевта ми каза "това те е спасило"
Мен ме болеше само крака,левият. От г.за надолу до ахилеса..

П.С. -сега видях,че са споменати набиранията и кофичките :yes:
Избягвайте сладкото,поне засега..

3 седмици точно това правех и имаше ефект. На моменти много ме заболяваше при набиранията или по-скоро след. Но се надявах така да "отщипе" притиснатият нерв.

Аз почти се оправих, само понякога ми се случва да имам нещо като лазене по бедрото отзад, но като се напека с инфрачервената лампа изчезва. За поне 2 месеца реших, че ще заменя клековете и нападите с лост с напади на смит машина, понеже точно от тях се прецаках. (грешно криво стъпване встрани)
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Окт 2016, 22:57

Абе аз да ти кажа допреди сецването не бях правил мъртва тяга или клекове-голяма грешка..
После пък нали казват да не вдигал тежко човек-даже повече от 5 кг :kuku: ,а -у, а аз постепенничко почнах да си клякам леко и накрая с 70 кг (което си е женска тежест за клекове,но за човек с ДХ ,мисля е ОК),нищо ми нямаше след тренировка :lol: :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 22 Окт 2016, 5:51

Забелязъл съм че след контузия като реша да почивам няколко дни и се сковавам още повече. За предпочитане е да се отиде на фитнес но с по сериозна загрявка и изпълнение на упражнинията с по лека тежест. За мен почивката не е опция. Който тренира от по-дълго време знае какво имам в предвид. :banghead:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 07 Ное 2016, 20:39

Ходя в един столичен "премиум фитнес" ( :mhihi: ) и 90% се подпират и почиват по уредите...и забелязах, че също е много важно да слушаш радио на ай-фоня. :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Ное 2016, 10:44

nqmam_bmw написа:Ходя в един столичен "премиум фитнес" ( :mhihi: ) и 90% се подпират и почиват по уредите...и забелязах, че също е много важно да слушаш радио на ай-фоня. :ok:

Май в същия ходя и аз, че ги гледам същите индивиди да отдъхват по уредите, все пак "Почивката прави шампиона" ;) В интерес на истината ми прави впечатление, че жените тренират по-усърдно от мъжете с много малки изключения. :mhihi:
Но ако се абстрахираме от почиващите паркинга е пълен с БМВ-та кеф да ти стане :driving:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 09 Ное 2016, 13:05

Здравейте колеги. Може ли да дадете някакво линкче или вие да нахвърляте някаква примерна програма за връщане отново в залата. Тренирах до преди 3-4 години по-активно, но от тогава до сега абсолютно нищо. В началото поне се стараех да правя лицеви, набирания и кофички, но в последствие прекратих и това. Та идеята ми е дали не трябва първия месец в залата да е нещо тип кръгови, с повече повторениея, много лека тежест и без да разделям на мускулни група, а от всичко по малко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 09 Ное 2016, 13:35

Wpb19 написа:Здравейте колеги. Може ли да дадете някакво линкче или вие да нахвърляте някаква примерна програма за връщане отново в залата. Тренирах до преди 3-4 години по-активно, но от тогава до сега абсолютно нищо. В началото поне се стараех да правя лицеви, набирания и кофички, но в последствие прекратих и това. Та идеята ми е дали не трябва първия месец в залата да е нещо тип кръгови, с повече повторениея, много лека тежест и без да разделям на мускулни група, а от всичко по малко.

Добре си се насочил към кръговите с лека тежест. Това е най-лекия начин да се адаптираш към тренировките и да подготвиш тялото за по-сериозни натоварвания без травми.
Почни с три пъти седмично тренировки, като постепенно увеличаваш натоварването и интензитета. Прави го за сметка на почивките между сериите с 50 -60% макс. :yes:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 09 Ное 2016, 13:58

spower написа::

Точно 3 пъти и аз мисля за начало, за да мога постепенно да се адаптирам. Имам и една стара травма, която трябва да следя, че ако се обади отново, може да се наложи прекратяване на плана ми. Също така преди пиех протеин и аминокиселини, като сега смятам да изчакам и чак когато започна да се натоварвам на 100%, вероятно след 2-3 месеца, отново да си взема. Храненето също трябва да оправя, понеже откакто не тренирам въобще не се съобразявам с това какво, колко и най-вече кога ям. Редовно вечерям в 23-24:00ч. Хапвам и сериозни количества хляб и сладко, неща които преди бях ограничил почти напълно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 09 Ное 2016, 14:02

Добре Колеги да ви питам и аз за мнение/съвет.
Когато тренирам/натоварвам трицепса, започна всеки път да ме боли сухожилието зад лакетя, непосредствено до самия лакет (и на двете ръце).
Съвет с какво да го третирам ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 09 Ное 2016, 14:12

B.Stoimenov написа:Добре Колеги да ви питам и аз за мнение/съвет.
Когато тренирам/натоварвам трицепса, започна всеки път да ме боли сухожилието зад лакетя, непосредствено до самия лакет (и на двете ръце).

Почни разгъване на скрипец с въже, направи 3-4 серии с много лека тежест, от която не усещаш болка с по 15-20 повторения и след това почни да увеличаваш кг-те ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 09 Ное 2016, 14:19

Аз си бях прецакал предмишницата и отказвах да спра да тренирам, даже си слагах повече кг, като междувременно опитах няколко крема: фастумгел, фелоран форте, волтарен и някакви прахчета, като от всичките имаше временно намаляване на болката, но най-много ми помогна волтарена и ми мина на 90%, сега само от кривия лост много ме боли. Бяха ми казали и някакъв мехлем за коне :mhihi:, много хора го били ползвали, но реших да не пробвам :)

Аз искам да попитам, в момента пия едни витамини: amix daily one, обаче искам да си взема и нещо за подсилване на имунната система, че ме хващат някакви настинки и вируси постоянно.. чудя се за BIOTECH USA IMMUN SUPPORT, само се притеснявам да не си натоваря много черния дроб от толкова витамини дневно, има повтарящи се съставки в двата пакета? Какво мислите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 09 Ное 2016, 14:31

spower написа:

Почни разгъване на скрипец с въже, направи 3-4 серии с много лека тежест, от която не усещаш болка с по 15-20 повторения и след това почни да увеличаваш кг-те ;)

Попринцип с тях приключвам трицепса, и на тях специално грам болка няма. Основно при вдигането на дъмбле над глава и разбира се при Френското ме пръска болката. винаги загрявам доста добре ...Но да, може следващия път за загрявак да започна с въжето.

devent написа:

Аз си бях прецакал предмишницата и отказвах да спра да тренирам, даже си слагах повече кг, като междувременно опитах няколко крема: фастумгел, фелоран форте, волтарен и някакви прахчета, като от всичките имаше временно намаляване на болката, но най-много ми помогна волтарена и ми мина на 90%, сега само от кривия лост много ме боли. Бяха ми казали и някакъв мехлем за коне :mhihi:, много хора го били ползвали, но реших да не пробвам :)

Аз искам да попитам, в момента пия едни витамини: amix daily one, обаче искам да си взема и нещо за подсилване на имунната система, че ме хващат някакви настинки и вируси постоянно.. чудя се за BIOTECH USA IMMUN SUPPORT, само се притеснявам да не си натоваря много черния дроб от толкова витамини дневно, има повтарящи се съставки в двата пакета? Какво мислите?

попринцип основните стимуланти за имунната система - това е Б-комплекса. По мое мнение не се блъскай с десетки синтетични витамини от различни марки. Привърженик съм на приема на витамини, но към тях добавяй и повечко цитросови плодове или фрешове от такива. Лично аз ползвам витамини и добавки вече единствено и само от MyProt***. Към момента съм доста доволен, или поне от протеинините и аминокиселините, които взимах от България, тези не ми подуват и дразнят корема.
А реално имунустимулантите са скъпи, но ако искаш качествени такива - обърни се към най-близката аптека - те се пият и по специален режим (говоря по спомен, бившата ми приятелка имаше някакви проблеми и трябваше да пие, та по спомен един цикъл ( не говоря за стероиди :mhihi: ) идваше около 150-200 лева и продължаваше около 3 месеца.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата