Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Политическа.

Мнение от streetz » 08 Ное 2016, 17:52

Elesar74 написа: Това са факти от съвсем близката ни история, странно как са забравени, неглижирани и омаловажени.

Сигурно защото са пълни глупости :kuku:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Ное 2016, 18:04

streetz написа:
Elesar74 написа: Това са факти от съвсем близката ни история, странно как са забравени, неглижирани и омаловажени.

Сигурно защото са пълни глупости :kuku:

Кое са глупости? Това, че вуйчо ми е лежал 30+ години в затвора, само защото е бил несъгласен с тогавашните управници ли? Ми нали ако сега го имаше ония строй тоя форум нямаше да го има, и 80% от пишещите тук щяха да са с пранги на краката, с кирки в ръцете и завряни в някоя мина да чукат камъни докато пукнат... ае по леко с тия изказвания.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 08 Ное 2016, 18:16

bum_bum написа:Утре ако дойда с един черен мангал и ти завра пистолета в гърлото и питам кой от нас искаш да ти.......?

По-скоро метафората е че ако не гласуваш и 2-та ще те минат по дефаулт :mhihi: а ако гласуваш само 1-ят :mrgreen:

Ако има операция "чисти ръце", сигурно всичките трябва да ходят в затвора, ама чисти ръце у нас няма :mrgreen:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 08 Ное 2016, 18:31

Разбира се, че нямате роднини и познати, които да са били репресирани в US, затова си мислите, че всичко там е ок.
bum_bum написа:Я се върни в 50-те или 60-те в Щатите и кажи, че си комунист да видиш какво ще ти се случи. Нищо чудно трудовия лагер да ти се види като ваканция.
Абсолютно вярно е това. US-боклуците в "демократичната държава" не отстъпват по нищо. По същото онова време, там наистина е било страшно, ако те нарочат за комунист. Да не мислите, че на която и да е империя й пука за човешките права и свободи, щом става въпрос за опазването на властта?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 08 Ное 2016, 18:37

Айде без пропаганда и заблуди,колеги! Без някой да е живял в годините преди прехода да не ръси остроумия по история прочетени в пресата.Всичко е толкова изкривено,че и аз се питам дали вече мога да определя нещо ясно.
История се прави като се прави нещо.Хубаво-лошо,ама да се прави.Ние като народ от вече тридесет години нищо не правим.Само празни приказки и се лутаме по акъла на световната политика.Някой шаран в някое кресло някъде му дойде наум да ни използува и нас като шарани и айде-е давайте шарани напред.Такъв резил за тези години този народ не е виждал от хилядолетия насам ми се струва. Идеята да се спасяваме поединично допълнително осра пейзажа.Не става така! Нещата са стигнали дотам,че и господ да ни съжали и да ни дойде на крака трябва сам да си свърши всичко. Какво да е при тези условия правилното решение? Само вождове,а индианците ги няма?
Мен лично ме е срам,за вас не знам. Смятам,че и това време ще отмине.По надолу вече няма накъде.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Ное 2016, 18:39

bum_bum написа:АЙ стига с тия лагери. Имало е лагери по времето по което в цял свят ги е имало и тях и опити върху цивилно население и заразяване на цели градове със страшни болести, че да видят какво ще стане и адрени опити в близост до населени острови в резултат на което 100% от новородените са били с малформации. Нима това не е не по-малък геноцид? Или щом е вършено от демократи, значи е ОК?

Я се върни в 50-те или 60-те в Щатите и кажи, че си комунист да видиш какво ще ти се случи. Нищо чудно трудовия лагер да ти се види като ваканция. Не ги оправдавам естествено, но както казах такива са били времената и подобни извращения ги е имало из цял свят.

Не съм привърженик ни на комунистите, ни на Тодор Живков, но когато някой за 45 години построи 40к километра пътища, още толкова жп линии, десетки фабрики, комбинати, развие селското стопанство и няма ни един човек в страната без възможност за работа, безплатно здравеопазване или образование не мога да кажа, че нищо не е било постигнато.

Ходи гласувай сега за "по-малкото зло". Утре ако дойда с един черен мангал и ти завра пистолета в гърлото и питам кой от нас искаш да ти разпъне свинктера какво ще правиш? Ще ми се одупиш с радост, че съм по-малко миризлив ли?

Подобен избор вече близо 30 години на някой, който се надяваме да е по-малко крадлив за мен е безкрайно унизителен.

Колко милиарда вече потънаха от фондове и заеми и какво ли не и какво имаме срещу тях? Ходи ли по новите магистрали да видиш как средната лента за нищо не става? А от 2018 ще искат и пари за каране там. Построиха се хиляди глупости за ремонтите на които и нашите внуци ще плащат след като спрат евро плащанията, че да може внуците на по-малко злите да живеят от тях.

баси колко точно написано мнение... шапка ти свалям, че си уловил моментите толкова вярно
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Ное 2016, 19:38

Много точно изказване на Бум . А бе знаех си че един инициативен комитет няма да е излишен , ако не президент поне един депутат може да си вкараме в парламента :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 08 Ное 2016, 20:44

alx написа:
bum_bum написа:но когато някой за 45 години построи 40к километра пътища, още толкова жп линии,

баси колко точно написано мнение... шапка ти свалям, че си уловил моментите толкова вярно

Точно, точно, колко да е точно...
Пътищата в България през 44-та са били 20к км, а през 90-та са 36к км. Демек любимецът на народа е постоил (лично! да не забравяме) 16к, а не 40к :winky:
Да не коментираме ЖеПе-то - само с една нула е объркал километрите на жп линиите :mhihi:

За десетките фабрики и останалата велика икономика не ми се коментира - дъвкано е 1000 пъти и просто няма смисъл.
Но мисля да открадна модела и да ставам велик бизнесмен - ще бутилирам свеж планински въздух за износ. Само остава да намеря клиентела :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2016, 21:04

Колега, прави разлика между път и асфалтиран път. Асфалтиран път е имало има-няма 5км към 1944-та.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Ное 2016, 21:15

...........Девети септември 1944 г. заварва България без асфалт!
Дотогава България е имало само 17 км асфалтиран път. Това е пътна връзка Варна - Св. Константин и Елена, с курортното отклонение до Евксиноград. Другата пътна връзка е Пловдив - Пазарджик, единственият прав път, построен по онова време.......

Толкова за 20к км асфалт преди 1944г . Павето е било на мода за възлови проходи и други натоварени участъци . Незнам колко км е било това но едва ли са повече от 100 -200 км
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Ное 2016, 21:20

.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 20:31, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Ное 2016, 21:43

Сьомга и банани нали има сега на корем ? Кво ти праска за соца ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Ное 2016, 22:17

.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 20:31, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2016, 23:22

steeN написа:Всяка тема се превърна в носталгия за соц-а

При близо 2 милиона живеещи с по около 200лв месечно по какво друго да изпитват носталгия? При 80% от населението с доходи под прага позволяващ "нормална поддръжка" (каквото е това питайте КНСБ) по какво друго да въздишат?

Припомни си Пирамидата на Маслоу. Т.нар. йерархична система на човешките потребности. Как се вписва в това, което имаме сега? Колко хора са ежедневно задоволяват поне едно-две от стъпалата на тази пирамида?

steeN написа:Аз в темата за соца винаги съм говорил за лична и икономичска свобода.

Какво значи лична свобода? Като си ходя на село мога да ти снимам всичките плакати на Ролинг Стоунс, Дайър Стрейтс, Джо Кокър, Битълс и каквито още се сетиш от онова време. Баща ми си ги е събирал и цялата стая е била окачена с тях. Плочи е имал една камара и ги е раздал. Мога да пусна снимки на баща ми с бакенбарди, бради, мустаци, дълга коса, чарлстон .. Майка ми с къса пола, ама наистина къса. Имаше и от 80-те години някъде едно бяло яке с надпис CIA. :mhihi: Никой не е бил арестуван и не е ходил по лагери.

Да, имаше много ограничения ама не е чак както го изкарвате. Аз също имам снимки в 8 клас с дълга опашка до раменете пък никой не ме е стригал 0 номер, нито са ме водили в ДПС.

steeN написа:икономичска свобода.

:shock: За каква икономическа свобода говорим? Аз такъв човек в днешно време не познавам. Повечето ми приятели са със заеми. Ако спре да работи за месец и живота му става ад. Дори и тия без заеми не могат да спрат да работят, защото не са успели да натрупат някакви спестявания. Вярвам си гледал и разните американски комедии в които човека живее в прекрасна къща, кара ферари и като си изгуби работата след седмица репатрака му вдига колата, а той отива да живее в кашон в парка. Това свободен човек ли е?

И една малка трета група, които нямат заеми и имат известни спестявания ама не спират да работят и в някои случаи работят много повече и от останалите за да изкарат за "новия модел" Айфон или БМВ или да станат по-по-най топ мениджър на водопада.

Jordana написа:А бе знаех си че един инициативен комитет няма да е излишен , ако не президент поне един депутат може да си вкараме в парламента :yes:

Нямам толкова акъл за депутатин.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 08 Ное 2016, 23:30

bum_bum написа:
steeN написа:Всяка тема се превърна в носталгия за соц-а

При близо 2 милиона живеещи с по около 200лв месечно по какво друго да изпитват носталгия? При 80% от населението с доходи под прага позволяващ "нормална поддръжка" (каквото е това питайте КНСБ) по какво друго да въздишат?

Припомни си Пирамидата на Маслоу. Т.нар. йерархична система на човешките потребности. Как се вписва в това, което имаме сега? Колко хора са ежедневно задоволяват поне едно-две от стъпалата на тази пирамида?

steeN написа:Аз в темата за соца винаги съм говорил за лична и икономичска свобода.

Какво значи лична свобода? Като си ходя на село мога да ти снимам всичките плакати на Ролинг Стоунс, Дайър Стрейтс, Джо Кокър, Битълс и каквито още се сетиш от онова време. Баща ми си ги е събирал и цялата стая е била окачена с тях. Плочи е имал една камара и ги е раздал. Мога да пусна снимки на баща ми с бакенбарди, бради, мустаци, дълга коса, чарлстон .. Майка ми с къса пола, ама наистина къса. Имаше и от 80-те години някъде едно бяло яке с надпис CIA. :mhihi: Никой не е бил арестуван и не е ходил по лагери.

Да, имаше много ограничения ама не е чак както го изкарвате. Аз също имам снимки в 8 клас с дълга опашка до раменете пък никой не ме е стригал 0 номер, нито са ме водили в ДПС.

steeN написа:икономичска свобода.

:shock: За каква икономическа свобода говорим? Аз такъв човек в днешно време не познавам. Повечето ми приятели са със заеми. Ако спре да работи за месец и живота му става ад. Дори и тия без заеми не могат да спрат да работят, защото не са успели да натрупат някакви спестявания. Вярвам си гледал и разните американски комедии в които човека живее в прекрасна къща, кара ферари и като си изгуби работата след седмица репатрака му вдига колата, а той отива да живее в кашон в парка. Това свободен човек ли е?

И една малка трета група, които нямат заеми и имат известни спестявания ама не спират да работят и в някои случаи работят много повече и от останалите за да изкарат за "новия модел" Айфон или БМВ или да станат по-по-най топ мениджър на водопада.

Срещнали веднъж Методий някакви люде във Великоморавско, целият облян в пот. Запитали го: "Що си тъй потен, брате?"
Той отговорил: "Спорих с глупци!"
Бум_бум... ти си в положението на Методий.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата